TERUG NAAR ARTIKEL

HITTERECORDS BREKEN EN 17 GRAANCIRKELS GEMELD TUSSEN 4 EN 20 JULI 2006 IN ENGELAND

Door: Linda Moulton Howe © 2006

Vertaling: Paul Harmans juli 2006

“Hij (William Betts) zat daar (in de graancirkel bij West Overton) en plotseling was daar een gesis en een licht flitste hem voorbij. Hij was totaal van zijn stuk gebracht”.

Lucy Pringle onderzoekster en fotografe uit Engeland

21 juli 2006 Petersfield, Hampshire, Engeland - Het is momenteel in het zuiden van Engeland zo heet dat de dierentuin van Londen de leeuwen ijsblokken met bloedsmaak geeft om ze wat afkoeling te geven. De heetste dag die ooit in Engeland is opgetekend was op 19 juli. De ondergrondse van Londen heeft geen airconditioning en de temperaturen lopen op tot boven de veertig graden, terwijl het wegdek ten zuiden van Londen smelt.

In tegenstelling hiermee was de lente in Engeland één van de koudste en natste in de statistieken. Daardoor werd de groei van de graangewassen vertraagd en wel met zo’n acht weken. Tot nu dan, nu heeft de hitte ervoor gezorgd dat alle tarwe en gerst zo snel zijn gegroeid dat enkele boeren nabij Barbury Castle in Wiltshire al zijn begonnen met het oogsten van enkele velden.

Tegelijkertijd was er tussen 4 en 19 juli een explosie van graancirkels in zes Engelse graafschappen. Twee van de meest bijzondere verschenen op 8 juli en liggen in Oxfordshire, beide nabij Wayland’s Smithy, alwaar een jaar gelden de aandacht lag op de buitengewone Maya-formaties. Sommige mensen analyseerden de patronen van 2005 bij Wayland’s Smithy en kwamen tot de conclusie dat de graancirkels klokken en kalenders bevatten die aftelden naar midden augustus 2007. Eén wetenschapper veronderstelde dat er wellicht een astronomisch voorval staat te gebeuren in augustus 2007, wat effect op de aarde kan hebben. Dat idee zorgt ervoor dat het recente patroon bij Wayland’s Smithy nog betekenisvoller wordt, omdat het lijkt op een explosie welke driedimensionaal uit de tarwe springt. Zelfs de Britse media noemt het de eerste 3-D graancirkel in de Engelse geschiedenis.

Lucy Pringle is al jarenlang een ervaren graancirkelonderzoekster en fotografe, zij woont in Hampshire, Engeland en dat is één van de graafschappen waar in 2006 tot nu toe nog geen enkele graancirkel is gerapporteerd. In voorgaande jaren waren er in Hampshire altijd graancirkels en niemand weet waarom het dit jaar tot dusverre anders is.

Ik sprak deze week met Lucy over haar indrukken betreffende sommige van de meest indrukwekkende graancirkels van juni en juli en we begonnen met degene die op 9 juni bij West Overton werd gerapporteerd. Dat was het eerste patroon in het graafschap Wiltshire in 2006. Eén ooggetuige zag een kleine lichtflits die met grote snelheid uit het patroon bij West Overton kwam. Deze mysterieuze lichten worden wereldwijd al heel lang in verband gebracht met graancirkels.

 

INTERVIEW

 

9 juni 2006 - West Overton, Wiltshire

Foto
De op 9 juni 2006 als eerste gerapporteerde graancirkel in jonge tarwe in het graafschap Wiltshire
Luchtfoto Lucy Pringle 2006

Lucy Pringle, graancirkelonderzoekster, auteur en luchtfotografe: Ik houd van het uiterlijk van de cirkel op West Overton. Het is meer als een ketting. Wat er zo fascinerend aan is, zijn de meerdere soorten aan bogen, de halve bogen aan de buitenste omtrek. Ze passen aan de andere kant niet helemaal perfect bij elkaar en toch heeft het totaal een harmonieus aspect. Ik vind het heel mooi. Mijn collega waarmee ik regelmatig de cirkels bezoek vindt dat ook. Hij had in deze cirkel een meest buitengewone ervaring. Hij zat daar en plotseling was daar een gesis en een licht flitste hem voorbij. Hij was totaal van zijn stuk gebracht. Hij kan er nog steeds niet over uit, hij vertelde dat het de meest buitengewone ervaring ooit van hem was.

 

21 juni 2006 - Silbury Hill

Foto
Silbury Hill ligt op de achtergrond. Het patroon werd gerapporteerd op 21 juni 2006 na een nacht waarin de politie mensenmassa’s controleerde bij de heilige plaatsen Silbury en Avebury tijdens de zomerzonnewende op 20/21 juni 2006
Luchtfoto Steve Alexander 2006

Linda Moulton Howe: Twaalf dagen later, bij Silbury Hill en nabij Avebury, ontstaat wat op de luchtfoto lijkt een opmerkelijk patroon. Wat gebeurde er?

Lucy Pringle: Dat was heel bijzonder omdat het ontstond in de nacht van de zomerzonnewende. Er was rondom Avebury overal politie, omdat, zoals je weet, dat een grote verzamelplaats is omdat het een heilig complex is tussen de stenen. Het patroon ligt niet ver daarvandaan in het veld. Maar het was extra bijzonder omdat het verscheen terwijl die nacht al die mensen en de politie aanwezig waren.

Linda Moulton Howe: Wat deed de boer de volgende dag?

Lucy Pringle: Nou ja, ik had nog net de kans er overheen te vliegen en diezelfde dag maaide de boer er het midden uit (lacht), hij haat graancirkels. Hij haat absoluut graancirkels, dus jammer genoeg was niemand van ons in staat om erin te gaan en een fysieke taxatie van het platte gewas te maken.

Linda Moulton Howe: Het was gemaakt in tarwe, niet?

Lucy Pringle: Dat is juist, jonge wintertarwe. Voor zover ik weet hebben we in Wiltshire nog nooit een cirkel in gerst gehad. Er waren er een of twee in Kent. Maar wat zo bijzonder is, is dat we een zeer koude lente hadden en het gewas lag zodoende ver achter in ontwikkeling. We dachten dat het oogsten wel eens zes weken later dan normaal zou vallen en toen twee weken. Maar we hebben de laatste twee weken een intense hitte (35 graden Celsius) achter de rug. Dat bracht het gewas zo snel weer op peil dat het allemaal al bijna aan het verkleuren is, veel eerder dan ooit. Ik denk dat het seizoen alweer bijna voorbij is, toen ik de andere dag over Barbury Castle vloog waren ze op sommige tarwevelden al aan het oogsten. Dat is vroeg!

Linda Moulton Howe: Ja, ik ben verbaasd dat te horen, je hebt het over 35 graden Celsius en dat is bovenin de 90 graden Fahrenheit, dat is ongebruikelijk.

Lucy Pringle: Het is absoluut fenomenaal voor Engeland.

Linda Moulton Howe: Deze graancirkel in tarwe, ontstaan op 21 juni bij Silbury Hill, doet mij denken aan de herhalende patronen in deze variatie gedurende de laatste vijftien jaar. Ik ben nieuwsgierig naar hoe jij daarover denkt nadat je naar dit patroon keek vanuit de lucht, dacht je niet meteen aan al die andere patronen welke variaties zijn van cirkels en sikkels met een stip erin?

Lucy Pringle: Ja, inderdaad. Het lijkt zoals je zegt een variatie te zijn op die van de voorgaande jaren. Het was een zeer mooi strak geheel vanuit de lucht. Sommige mensen noemen het de ‘knipoog’ – met één oog open en de andere dicht. Maar het is jammer als je het niet echt op de grond kunt onderzoeken, we hebben het alleen vanuit de lucht kunnen beoordelen.

Linda Moulton Howe: Dit patroon blijft voor mij, nadat ik al sinds het begin van de jaren negentig naar honderden graancirkels heb gekeken, één van de echt mysterieuze.

Lucy Pringle: Ja, ik denk dat dat zo is. Je kunt wel zeggen dat het min of meer een ouderwets figuur is.

 

2 juli 2006 - Rollright Stone Circle nabij Chipping Norton, Oxfordshire

Foto
De Rollright Stones behoren tot de meer beroemde Britse steencirkels. De plek omvat een cirkel die bekend staat als ‘De Mannen Van De Koning’ en de overblijfselen van een megalithische tombe bekend als ‘De Fluisterende Ridders’
Foto van Megalithia

Foto
9-voudige geometrie, gerapporteerd op 2 juli 2006 in tarwe. In de nabijheid van de antieke Rollright Stone Circle nabij Chipping Norton, Oxfordshire
Luchtfoto Lucy Pringle 2006

Linda Moulton Howe: Ik zie dat het een soort motief is met stervormen die elkaar overlappen.

Lucy Pringle: Ja, het is een 9-voudige geometrie. Wat zo heerlijk was, is dat ik om 5 uur die morgen was opgestaan en dat ik al rond 7.30 in de lucht was. We vlogen de hele weg in een glorieuze morgen. De Rollright Stones is een zeer beroemde cirkel van stenen. Ik ging daar heen tijdens de zomerzonnewende en ik herinner mij dat ik de stenen trachtte te tellen, maar het lukt niemand om dat te doen. Er wordt gedacht dat er tussen de 70 en 80 in een cirkel staan, maar niemand weet het zeker.

Linda Moulton Howe: Waarom is het een probleem om ze te tellen?

Lucy Pringle: Dat is een van die fenomenen van oude stenen cirkels. Er is het een of andere magnetisch veld dat je brein beïnvloedt. Dat gebied van je brein dat heeft te maken met tellen. Ik weet dat in de DNA-graanformatie van 1996 in het East Field, ik niet in staat was de cirkels te tellen toen ik mijn flessen water trachtte te begraven (ten behoeve van watertests). Iedereen was in een vrolijke stemming, het is hetzelfde effect. Het is een welbekend syndroom – dat mensen binnen antieke steencirkels vanwege het aanwezige elektromagnetisch veld niet kunnen tellen. Ze gaan maar rond en rond en zeggen dan dat ze er zeker van zijn. Er is vroeger een bakker geweest die broden bij de stenen lag in een poging die te tellen. Maar zelfs toen lukte het hem nog niet. Het is de meest verbazende plek.

Linda Moulton Howe: Hoe zou jij de 9-voudige geometrie in relatie tot deze negen rollende stenen interpreteren?

Lucy Pringle: 9-voudig is heilig. Je krijgt het sacrale van de 9. Het was prachtig en het lag perfect in het landschap en het maakte deel uit van de magie van de antieke rollende stenen.

Linda Moulton Howe: Het is prachtig en het herinnert mij aan zoveel andere patronen van de laatste 15 jaar die een variatie waren op deze graancirkel.

 

3 juli 2006 - Avebury Trusloe

Foto
Luchtfoto Nick Nicholson 2006

Linda Moulton Howe: Dan gaan we van 21 juni en de zomerzonnewende naar 3 juli, naar Avebury Trusloe, wat niet ver van Silbury Hill ligt. Wat kun je vertellen over de cirkel die men de ‘3-D’ formatie noemt, een serie cirkels die uit het veld lijken op te rijzen?

Lucy Pringle: Wat interessant was, is dat als je de helft van de formatie over de andere helft zou buigen, het perfect in elkaar zou passen, omdat het patroon van één van hen is platgelegd. In de andere corresponderende helft staat het graan overeind. Als je ze over elkaar zou buigen zou het in feite op verbazende wijze in elkaar passen.

Linda Moulton Howe: Inderdaad. Ik kijk nu naar de foto en ik kan zien wat je bedoel Lucy.

Lucy Pringle: Het zag er vanuit de lucht geweldig uit, dat kan ik je verzekeren! De dag nadat het was ontstaan ben ik erin geweest, maar helaas behoorde het veld toe aan dezelfde boer uit Silbury Hill. Ik was er slechts tien minuten tezamen met David Cayton en Robert Hulse en nog wat andere mensen. De boer was echter vastbesloten en ging de cirkel maaien. Ik denk dat het David Cayton was die zei: “In feite richt u dan meer schade aan dan wij die het willen onderzoeken”. De boer antwoordde: “Dat is mijn voorrecht, is het niet?” En natuurlijk is het zijn voorrecht, dat moeten we niet vergeten. Het is hun land, zij verdienen er de kost mee en zij worden het beu dat al die mensen naar hun land komen zonder eerst toestemming te vragen. Ik denk dat we dat niet moeten vergeten. Ik denk dat een hoop boeren in Wiltshire dit jaar hebben gedacht dat ze de cirkels meteen na het verschijnen zullen maaien.

Linda Moulton Howe: Deed hij dat ook terwijl jij daar was? Maaide hij het weg?

Lucy Pringle: Ja, dat deed hij. Hij kwam aan met zijn combine en vroeg ons weg te gaan en dat deden we.

Linda Moulton Howe: Dus het lag daar slechts twee dagen?

Lucy Pringle: Nou, ik denk anderhalve dag.

Linda Moulton Howe: Dat is jammer, omdat deze cirkel wellicht een belangrijke voor dit jaar had kunnen zijn, het zou fascinerend zijn geweest om te zien wat de analyse op de grond had laten zien.

Lucy Pringle: Ik ben alleen dat kleine stukje in de cirkel geweest. Ik zag kleine kronkels in het gewas, kleine smalle witte lijnen over een deel van het gewas. Ik vond ook geplette halmen. Ik kan niet zeggen of dat komt omdat het platgewalst of -getrapt was, er bevonden zich ook andere mensen in de cirkel. Ik kan alleen maar zeggen dat ik daar geen oordeel over heb. Dat is waarom het grondonderzoek zo buitengewoon moeilijk is, tenzij men na het verschijnen van het patroon als eerste ter plekke is, voordat een hoop andere mensen erin komen.

Linda Moulton Howe: Gegeven het feit dat er zoveel mensen in die anderhalve dag aanwezig waren, voordat de boer het wegmaaide, zou de schade daaraan te wijten kunnen zijn, vanwege al dat menselijke verkeer?

Lucy Pringle: Dat zou inderdaad kunnen. En daarom denk ik dat in een hele hoop gevallen iemand moet zeggen: “Ik heb geen idee, ik kan er geen oordeel over hebben omdat ik er niet was ten tijde van het ontstaan, dus weet ik het niet.” Maar het was allemaal zeer mooi.

 

6 juli 2006 - Blofield nabij Brundall, Norfolk

Foto
Luchtfoto Verity Bullock 2006

Linda Moulton Howe: Ik zou graag jouw mening hebben over een ander patroon, omdat het in feite teruggaat naar 1990, 1991 en 1992. Dat is het pictogram bij Blofield nabij Brundall, Norfolk.

Lucy Pringle: Ja, het neemt ons mee terug naar de eerste dagen, naar 1990 of 1991. Het is een langgerekt pictogram met cirkels welke verbonden zijn met balken en dan komen er die uitsteeksels uit. En het is een gigantisch ding, een langgerekt ding met schachten die de cirkels verbinden.

Linda Moulton Howe: Ik ben nieuwsgierig of je iemand kent die je vertrouwt en die in dit pictogram is geweest?

Lucy Pringle: Nee, helaas.

Linda Moulton Howe: Ben je er zelf overheen gevlogen?

Lucy Pringle: Nee, het is een heel eind bij mij vandaan. Het ligt bijna aan de oostkust van Engeland, in Norfolk, dat is bijna de halve breedte van zuid-Engeland bij mij vandaan, ik zit in Petersfield, Hampshire.

Linda Moulton Howe: Dat is op zich ook wel merkwaardig, omdat we gewend zijn dat er graancirkels in Wiltshire en de omringende graafschappen verschijnen. Maar om nu deze bijzondere ‘terug in de tijd cirkel’ zo ver weg te vinden in Norfolk, het kan een betekenis hebben die wij niet begrijpen?

Lucy Pringle: Ik denk dat één van de belangwekkende feiten is, dat we hier een strook kalksteen hebben die dwars door het zuiden van Engeland loopt, recht naar Suffolk. Het grenst ook aan Norfolk. We weten uit geofysische surveys die zes of zeven jaar geleden zijn uitgevoerd, dat ongeveer 93% van alle graancirkels die in Engeland verschijnen op het kalklandschap liggen, waar een waterhoudende grondlaag ligt welke gevoelig is en reageert op de elektrische kracht die optreedt tijdens het ontstaan van de formaties.

 

8 juli 2006 - Wayland's Smithy nabij Ashbury, Oxfordshire

Foto
Luchtfoto Lucy Pringle 2006

Linda Moulton Howe: Enkel vijf dagen later, op 8 juli, wordt er iets gevonden op de grens van Wiltshire bij Wayland's Smithy nabij Ashbury, Oxfordshire. Het is iets dat alweer een 3-D motief lijkt te hebben. De reden waarom deze formatie het waard is om over te praten, is dat er vorig jaar bij Wayland’s Smithy en daar dichtbij, de buitengewone Maya-formaties werden gevonden.

Lucy Pringle: Ja, dat was een merkwaardige. Het heeft voor een hoop discussie gezorgd. Ofwel mensen haten het of ze houden ervan. Sommige mensen haten het echt en anderen houden er absoluut van. Ik denk dat het komt omdat het een totaal nieuwe ontwikkeling is. Het is een compleet nieuwe aanpak omdat het 3-D effect en de wijze waarop de vlakken, de geometrie is geconstrueerd heel apart is. En de manier waarop de boveneinden van de wolkenkrabbers zijn gemaakt – het lijkt ook op een stuk puntig kristal. En uiteindelijk is de manier van het leggen van het graan in bijna elk vlak verschillend.

Ik weet dat David Cayton erin is geweest en vertelde dat er bewijs voor menselijke activiteit was.

Foto
9 augustus 2005 - Wayland's Smithy "Maya Kalender"
Formatie in tarwe, ongeveer 100 meter in doorsnede. De cirkel lag in de buurt van de steencirkel en het langgraf van Wayland’s Smity, nabij Ashbury, Oxfordshire, Engeland
Luchtfoto Steve Alexander 2005

 

8 juli 2006 - Uffington White Horse nabij Wayland's Smithy, Oxfordshire

Foto
Luchtfoto Cropcircleconnector.com 2006

Foto
Luchtfoto Lucy Pringle 2006

Lucy Pringle: Het patroon bij Uffington Castle, Ellis Taylor die erin is geweest vertelde dat het prachtig was, het veermotief. Dat is alweer een compleet nieuwe richting niet?

Linda Moulton Howe: Met uitzondering van de vleugels in de Maya-formaties in het verleden.

Lucy Pringle: Dat is juist. Ik geloof dat ze op Cropcircleconnector (.com) zeggen dat het White Horse in Uffington is verbonden met de godin Rhiannon, welke weer was verbonden met de vogels. En daar ligt het, aan de andere kant van het White Horse. Veel van deze dingen zijn verbonden aan gewijde plaatsen en de energie van die plaatsen moet een rol spelen in deze wisselwerking, ik denk tussen de kracht en het verschijnen van deze wonderlijke formaties.

Linda Moulton Howe: Het is altijd een hypothese van mij geweest dat het een antieke intelligentie is, welke is betrokken bij de graancirkels.

Lucy Pringle: Daar ben ik het mee eens, het is gefocust op de antieke, heilige plekken en heuvels.

 

8 juli 2006 - Savernake Forest nabij Marlborough, Wiltshire

Foto
Savernake Forest nabij Marlborough, Wiltshire, gerapporteerd op 8 juli 2006 in tarwe.
Luchtfoto Lucy Pringle 2006

Foto
Luchtfoto Cropcircleconnector.com 2006

Linda Moulton Howe: Drie dagen na de ‘Rhiannon Vogel’ werd er een ander opmerkelijk patroon gemeld dat lag bij Savernake Forest nabij Marlborough.

Lucy Pringle: Dat was bijzonder. Ik ben er zelf niet in geweest, maar het was weer een 3-D, het was echt bijzonder. Toen ik naar mijn foto’s keek dacht ik: “Wow! Dat is verbazingwekkend.”

Wat echt bijzonder is, is dat sommige bogen, welke rond buigen, geen gesloten bogen zijn. Het zijn geen cirkels, er is een soort van ingang en het schijnt mij toe dat het een soort invitatie is om binnen te komen om wellicht iets zeer speciaals te ervaren. Je weet wel, hoe we naar andere dimensies en andere niveaus van bewustzijn gaan. Dat patroon nodigt ons uit om precies dat soort effect te ondergaan.

Linda Moulton Howe: Het herinnert mij zoveel aan de 3-D graancirkel bij Avebury Trusloe.

Lucy Pringle: Het heeft hetzelfde 3-D aspect, ja. Maar het is alweer een variatie op dat thema.

 

11 juli 2006 - New Barn nabij Aldbourne, Wiltshire

Foto
Een echo van het Savernake Forest patroon dat drie dagen eerder op 8 juli 2006 verscheen
Luchtfoto Julian Gibsone en Cropcircleconnector.com 2006

Dit zegt Julian Gibsone over het bovenstaande patroon: “Een doorgang naar een andere dimensie? Een wormgat naar een parallel universum? De laatste overvloed aan formaties schijnen allemaal te wijzen in dezelfde richting. We lezen alles over zwarte gaten, de stringtheorie, tien dimensies, meerdere universa, etc, etc. Het is werkelijk wonderbaarlijk om deze gedachten terug te zien en te evalueren in de tarwevelden van Oxfordshire en Wiltshire. Een doorgang naar een andere gewaarwording misschien?”

 

20 juli 2006 - Old Hayward Farm nabij Straight Soley, Wiltshire

Foto
“Electromagnetische Velden”? Of “Transversaal Wormgat”? Gerapporteerd op 20 juli 2006 bij Old Hayward Farm nabij Straight Soley, Wiltshire
Luchtfoto Steve Alexander 2006

 

Foto’s en onderzoek voordat de boeren de formaties maaien

Linda Moulton Howe: Sinds de boeren dreigen om de graancirkels meteen plat te maaien, hoe krijg jij het voor elkaar om zo snel boven ze te vliegen en ze op je prachtige foto’s te krijgen?

Lucy Pringle: Ik heb een heel netwerk van informatie dat rondgaat. Zodra bepaalde mensen iets kunnen verifiëren, dan vertellen ze het mij. Ik geef het weer door aan andere mensen en zo werkt het netwerk. Ik denk dat zoiets belangrijk is.

Wat mij een beetje bezorgd maakt, is wat de wetenschappelijke test komende zondag zal uitwijzen. Ik ben in het bijzonder geïnteresseerd in de tests naar het hormoonniveau. In het verleden hebben we enkele boeiende resultaten geboekt die je doen afvragen hoe zoiets kan gebeuren. Bij voorbeeld, één van de uitkomsten die we kregen is een enorme fluctuatie in de schildklier. De schildklier is een zeer langzaam werkende klier, niet zoals de bijnieren die snel werken, die moeten dat wel omdat ze tot ons afweersysteem behoren. Maar de schildklier werkt behoorlijk langzaam, het is een traag werkende klier. Twee jaar geleden had Annie McCathrie een daling van 40% in het hormoongehalte van haar schildklier gedurende een periode van twee uur. Dat gebeurde nadat we een controletest hadden gedaan en daarna de graancirkel waren ingegaan. Er is geen verklaring voor iets dergelijks.

In feite was een biotechnicus die bij ons was, daar bezorgd over en hij zei: “Laten we even wachten en haar na een uur weer testen”. Het was wel iets omhoog gegaan na dat uur, maar het was toch altijd nog 30% beneden normaal en dat is enorm. We zouden dat onder normale omstandigheden nooit verwachten, daar zouden maanden mee gemoeid zijn, geen twee uur!

Linda Moulton Howe: Dus in twee uur tijd deze opvallende verandering. En in welke graancirkel waren jullie twee jaar geleden?

Lucy Pringle: Dat was in juli, in de cirkel op het land van David Hughes bij West Kennett. Het was zeer, zeer vreemd, nogal bizar.

Foto
West Kennett langgraf nabij Silbury Hill, Wiltshire. Gerapporteerd op 13 juli 2004
Luchtfoto James Willard-Smith Jr. 2004

James Willard-Smith Jr. “Deze formatie is verbazingwekkend gepositioneerd, naast het antieke West Kennett langgraf en tevens dicht bij het mysterieuze Silbury Hill. Dit geval presenteert ons een eenvoudig, maar doeltreffend motief van de zon en een halve maan en dat voegt een nieuwe dimensie toe aan dit opmerkelijke landschap. Dit voegt het verleden en het nu samen op een betekenisvolle wijze”.

 

Wayland's Smithy - Countdown naar augustus 2007?

Omdat Wayland’s Smithy in Oxfordshire ons grensverleggende graancirkels heeft gegeven, zowel in 2005 als in 2006, geef ik hier nog wat achtergrondinformatie. Wayland’s Smithy bevat de belangrijkste Neolithische grafkamers van Engeland en is meer dan 5000 jaar oud. Dit antieke graf nabij het White Horse van Uffington, werd genoemd naar de Saksische god Wayland.

De Australische wetenschapper die in de vorig jaar verschenen Maya-kalender bij Wayland’s Smithy een datum vond die verwijst naar midden augustus 2007, is onder de indruk van het recente 3-dimensionale patroon van een explosie bij Wayland’s Smithy. Hij stuurde mij de volgende e-mail:

“a) De een of andere vorm van expansie of explosie welke
b) haar kracht verliest met 1/r-kwadraat terwijl het naar buiten, door de ruimte expandeert en
c) de drie langste balken tonen iets van een uiteindelijk detail dat (wellicht) aangeeft wanneer de straling de aarde bereikt

Het Maya-patroon dat vorig jaar bij Wayland’s Smithy verscheen vertelde ons via binaire hexadecimale codering over de periode 13-16 augustus 2007. Ook de Mexicaanse journalist Jamie Maussan vertelde ons dat het datums waren. Er gaat iets gebeuren op de data die wordt genoemd in de formatie.”

De wetenschapper gaat verder met: “We praten hier niet over iets mystieks, of een legende uit de bijbel, we hebben te maken met harde feiten, zowel astronomisch als geologisch van aard. En de onzichtbare graancirkelartiesten zijn er zeer bezorgd over”.

“Als het astronomisch van aard is”, zo vraagt de wetenschapper zich af, “kan het dan gaan om een cyclische gebeurtenis, zoals een energiestoot vanuit een zwart gat in het midden van ons sterrenstelsel de Melkweg? Of toenemende plasma-uitbarstingen van onze zon? Of een andere galactische gebeurtenis die de mensheid nog nooit heeft meegemaakt, maar waarvan de intelligentie achter de wereldwijde graancirkels op de hoogte is en op anticipeert?”

 

Nawoord ufowijzer
De presentatoren van RTL’s Editie NL, Elsemieke Havenga en Jeroen Latijnhouwers, hadden laatst (19 juli en 20 juli 2006) twee items over graancirkels. In het eerste item laten ze door een niet beter wetende debunker en hobbygraancirkelmaker het Editie NL-logo in het veld zetten. Helaas wordt het allemaal breed lachend aangekondigd en de beelden laten een team zien dat overdag een mooie cirkel plattrapt. De aanvoerder van het team weet zeker dat alle graancirkels door mensen worden gemaakt en is duidelijk niet op de hoogte van de fysieke en wetenschappelijk vastgestelde afwijkingen aan het graan als het om authentieke graancirkels gaat.

In het tweede item van 20 juli blijkt echter dat de twee presentatoren ook serieus verslag kunnen doen van dit soort onderwerpen en de gulle lach uit het eerste item is gelukkig verdwenen. Aan het woord komt nu ook een graancirkelonderzoeker van DCCA, Peter Vanlaerhoven, en hij mag ongestoord uitleg doen over de nepcirkel van Editie NL en toont aan wat er met een graanhalm uit een echte cirkel aan de hand is, namelijk de bekende knoopverbuiging en –verlenging. Natuurlijk zijn er nog vele andere afwijkingen die wijzen op een vooralsnog onverklaarbare oorsprong van een groot gedeelte van de graancirkels.


Editie NL logo juli 2006

Ik moet toegeven dat er voor het eerst door een grote nationale tv-zender serieuze aandacht werd besteed aan het graancirkelfenomeen en ik hoop dat deze trend doorzet en we in de toekomst meer - en hopelijk wat uitgebreider - verslagen kunnen verwachten van dergelijke omroepen. Ik mag ook hopen dat men eindelijk eens de grote volksverlakker stichting Skepsis links laat liggen, zij zijn lange tijd de belangrijkste informatiebron van de media geweest en dat resulteerde dus altijd in een zeer negatieve berichtgeving.

Mocht er in 2007 werkelijk iets gebeuren, dat duidelijk is te herleiden naar de aanwijzingen die ons werden gegeven via de graancirkels bij Wayland’s Smithy, dan zou dat het bewijs kunnen zijn dat er een ander achter dergelijke cirkels zit dan de gedreven sceptici ons willen doen geloven. Het is niet te hopen dat er werkelijk iets ernstigs voorvalt in 2007, maar als dat wel zo is, dan is het gezegde: ‘wie niet horen wil moet maar voelen’, volledig van toepassing op dergelijke sceptici!

Link naar filmpje Editie NL 19 juli (zolang dat beschikbaar is): http://www.rtl.nl/(/actueel/editienl

Link naar filmpje Editie NL 20 juli (zolang dat beschikbaar is): http://www.rtl.nl/(/actueel/editienl

Wil je de redactie van Editie NL je mening geven, doe dat dan op het volgende e-mailadres: editienl@rtl.nl

Link naar de bevindingen van Peter Vanlaerhoven van DCCA: http://www.dcca.nl/art/graancirkeltv.htm

Link naar artikel over de Australische wetenschapper op ufowijzer: Maya Klok

Link naar de website van Lucy Pringle: http://www.lucypringle.co.uk

Link naar de pagina op ufowijzer waar (bijna) alle afwijkingen die wijzen op een echte graancirkel kunnen worden gevonden: foto's + uitleg graancirkels

TERUG NAAR ARTIKEL