BUITENAARDSE BESCHAVING

De planeet Iarga

Stefan Denaerde

Uitgeverij: N. Kluwer nv Deventer 1969

217 blz.


Beschrijving:
Stefan Denaerde beschrijft een ontmoeting met mensachtige wezens van een planeet Iarga buiten ons zonnestelsel. Hij is met zijn boot in de Zeeuwse wateren op een onderwater liggende UFO (vliegende schotel) gestoten en komt naar aanleiding hiervan met de bemanning in contact. In de “schotel” wordt hij via computers en met films op de hoogte gebracht van hun leefwijze, de sociale structuur van hun planeet en de stand van hun techniek. Fascinerende tekeningen, door Rudolf Das op aanwijzingen van de auteur vervaardigd, illustreren dit tot in details.

Technisch, zeggen de Iarganen en rapporteert Denaerde, zijn wij, aardbewoners, veel verder dan ons sociaal beschavings-niveau ons eigenlijk zou moeten toelaten. De ontwikkelingshulp wordt vergezeld door napalm. Naast sociale voorzieningen kennen wij rassendiscriminatie en atoomkoppen. Als wij sociaal niet stabieler worden, dan zullen we onszelf met de huidige en nog komende uitvindingen de das om doen.

Buitenaardse beschaving toont hoe anders het op de planeet Iarga toegaat. Een boek waarvan u zegt: “het is niet te geloven, maar stel je eens voor dat…”. En daarom is het zo interessant en inspirerend hier kennis van te nemen.

Engelse versie van het boek plus prachtige tekeningen!

BOEKEN