ET GEEN MYTHE MAAR WERKELIJKHEID

Een ruimtevaartdeskundige spreekt zich uit

Auteur: Piet Smolders

Uitgeverij Bzztoh 2006

Prijs: € 14,50

ISBN 90 453 0683 2

152 blz.

Beschrijving:

Is bezoek uit de ruimte mogelijk? Ja, zegt ruimtevaartdeskundige Piet Smolders!

Bezoek uit de ruimte? Jarenlang haalde ruimtevaartdeskundige Piet Smolders zijn schouders op als het thema ter sprake kwam. Hij hield zich immers met nuchtere wetenschap bezig. En wat viel er nou te zeggen over buitenaardse intelligentie, UFO’s en bezoeken van ‘Extra Terrestrials’? Daar geloofden toch alleen zweverige figuren in?

In ET – Geen mythe maar werkelijkheid komt Smolders tot de conclusie dat buitenaardse visites niet het domein mogen zijn van halvegaren. Want er is wel degelijk wat aan de hand, vindt hij. Veel UFO’s zijn verklaarbare (natuur)verschijnselen. Maar juist de meest nauwkeurige waarnemingen, vaak verricht door goed opgeleide en nuchtere mensen, wijzen erop dat UFO’s concrete vervoermiddelen zijn. Het zijn deze observaties die de officiële instanties onverbiddelijk naar de prullenbak verwijzen, voorzien van het etiket ‘onverklaarbaar’. En dit terwijl juist die nader zouden moeten worden bestudeerd!

Gelukkig lijkt het er nu op dat enkele wetenschappers geneigd zijn zich in buitenaards bezoek te verdiepen. Het heelal barst waarschijnlijk van het leven, daar is bijna iedereen het wel over eens. Is het dan onlogisch dat we bij tijd en wijle bezoek krijgen?

Piet Smolders (1940) houdt zich al meer dan een halve eeuw bezig met sterrenkunde en ruimtevaart. Van 1987 tot 2001 was hij hoofd van het Artis Planetarium in Amsterdam. Regelmatig verzorgt hij bijdragen voor het dagblad De Telegraaf.

http://www.bzztoh.nl/Boek.aspx?boek=886

Recensie op ufowijzer

BOEKEN