ERFGENAMEN VAN KOSMISCHE KENNIS

Buitenaardsen en hun invloed op de Maya’s en Hopi

Auteur: Peter Fiebag

Tirion 1997

ISBN 90-5121-718-8

Bibliotheeknr. 420.19 fieb

270 blz.

Beschrijving:

De oude Maya-cultuur heeft de wetenschap eeuwenlang voor een aantal raadsels gesteld: waar kwamen de Maya's oorspronkelijk vandaan? Waarom bouwden zij zulke, enorme piramides midden in het oerwoud en waarom verlieten zij zo plotseling hun bloeiende steden om er nooit meer terug te keren?

in deze boeiende uitgave neemt Maya-deskundige Peter Fiebag de lezer mee op een adembenemende speurtocht die terugvoert naar de oude steden Copán en Tikal. Daar getuigen prehistorische observatoria van een kennis van de kosmos die zijn weerga niet kent. En er zijn nog meer tekenen die erop wijzen dat de Maya's over een ongekend grote wetenschappelijke kennis beschikten: er zijn oeroude technische tekeningen gevonden en de piramides van Teotihuacán blijken een sensationele boodschap voor het nageslacht te bevatten, die pas onlangs kon worden ontcijferd. De herkomst van deze kennis is lange tijden een groot raadsel gebleven, maar de ontcijfering van de Maya Hiërogliefen heeft onomstotelijk aangetoond dat de Maya’s contacten hadden met een buitenaardse intelligentie. Was dit de bron van de geheimzinnige kennis van de Maya's?

Deze veronderstelling lijkt te worden bevestigd door de Hopi die eveneens raadselachtige voorwerpen van hun hemelse leraren ontvingen. En ook de mysterieuze volksverhuizing, waaraan de Maya's deelnamen blijken, volgens Peter Fiebag, te zijn verlopen volgens een vast, van hogerhand opgelegd plan.

Een indrukwekkend verslag van de speurtocht naar de oplossing van een nog nooit eerder opgehelderd mysterie.

BOEKEN