ZOEKTOCHT NAAR DE HEILIGE GRAAL & DE ARK VAN HET VERBOND

Auteur: Klaas van Urk

Uitgeverij Elmar

ISBN 90389 1413 x

320 blz.

Let op: dit boek is pas vanaf eind november 2003 te verkrijgen.

Beschrijving:

Als twee Urker broers die gefascineerd zijn door de raadselachtige verhalen over Rennes-le-Château alle beschikbare informatatie verzamelen, wordt al spoedig een samenhang duidelijk. De informatie wijst naar een verborgen fort en een gewelfde voorraadkamer. Ook wordt een locatie genoemd. Op de bewuste plek aangekomen, blijken de aanwijzingen te kloppen. Maar het blijft niet bij deze ene ontdekking. Via slingerende bergpaadjes bereiken ze trotse Katharenburchten en voormalige Tempelierkastelen. Terwijl ze zich een weg hakken door dichte begroeiing wordt er gespeurd naar curieuze stenen opgericht door de Ingewijden. Afdalend in donkere schachten en duistere crypten bereiken zij de catacomben van onze westerse geschiedenis. Dichter en dichter naderen de broers het hart van het mysterie. Ingewijden worden herkend. De Hoeders van het Grote Geheim blijken mensen van vlees en bloed. Eeuwenlang hebben zij de kostbare schat bewaakt en bewaard. Nog altijd dreigt het gevaar. Achter elke hoek loeren geheime genootschappen, terwijl in elke verborgen nis de Heilige Graal voor het grijpen lijkt te staan.


Over de auteur:


Klaas van Urk (geboren 4-4-1958 te Urk) heeft veel gereisd en geruime tijd in het buitenland gewoond. Tijdens zijn avontuurlijke reizen, meestal per fiets of te voet, kwam hij in aanraking met diverse culturen en bezocht hij vele historische plekken. Lokale overleveringen en legenden hadden bij die gelegenheden altijd zijn bijzondere belangstelling.
Terug in Nederland vestigde hij zich als herbergier in het rustige Drenthe. Samen met zijn vrouw runt hij daar momenteel een Bed en Breakfast accommodatie.
In de winterperiode als het drukke seizoen voorbij is, maakt hij tijd vrij voor zijn favoriete bezigheden. Als een heuse Indiana Jones gaat hij dan op zoek naar o.a. de Heilige Graal en de Verloren Ark. Die zoektochten zijn een ideale manier om zijn passie voor avontuur, historie en mysterieuze zaken te kunnen combineren.
Na tien jaar speuren heeft hij de opzienbarende resultaten van zijn zoektochten op schrift gezet. Inmiddels is hij toegetreden tot de Association Terre de Rhedae in Rennes Le Château, en is daardoor op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen aldaar.

www.uitgeverijelmar.nl

E-mail: pr@elmar.nl (Selma de Bruijn)


BOEKEN