HET BLAUWE LICHT GELUK

Auteur: Julien Weverbergh

De Fontein 1997

ISBN 90-261-1301-3

Bibliotheeknr. 552.9 weve

128 blz.

Beschrijving:

Het UFO-fenomeen is wereldwijd weer in opkomst. Serieuze UFO-dosiers spreken van UFO-landingen waarbij ingrijpende milieuveranderingen op de landingsplaats zijn opgemeten en bestudeerd. Ook het aantal mensen dat over de gehele wereld tegen hun wil aan boord van een UFO worden gebracht neemt spectaculair toe. Alleen in Nederland al heeft therapeute Hilda Musch een vijftigtal ontvoerden behandeld vanwege de grote en nare psychische gevolgen.

Onderwerp van dit boek is een UFO-ontvoering die in 1989 in het hartje van Antwerpen plaatsvond. De getuige Silke van de Kreeke vertelde aan de Vlaamse schrijver en UFO-onderzoeker Julien Weverbergh haar ontvoeringsverhaal. De auteur bracht de herinneringsflarden samen in een coherent verhaal dat het aanzien heeft van een thriller.

In de epiloog geeft Weverbergh de stand van zaken van de huidige ufologie, analyseert hij het mondiale ontvoeringspatroon en geeft een waardeoordeel over Silke’s UFO-ontvoeringsverhaal.

Julien Weverbergh schreef een vijftal UFO-boeken die als standaardwerken gelden. Zijn werk werd vertaald in het Engels, Frans, Portugees, Spaans, Roemeens en het Japans

BOEKEN