HET VERLOREN RIJK

Provocerend document over buitenaardsen die de beschaving brachten in de nieuwe wereld

Auteur: Zecharia Sitchin

Tirion 1999

ISBN 90-5121-804-4

Bibliotheeknr. 420.19 sitc

325 blz.

Beschrijving:

In de zestiende eeuw trokken Spaanse veroveraars naar de Nieuwe wereld in de hoop daar El Dorado, de veelgeprezen gouden stad, aan te zullen treffen. In plaats daarvan vonden ze enorme stenen bouwwerken in vrijwel ontoegankelijke gebieden, waarvan alleen de bouw al een bijna onmenselijke taak moet zijn geweest. Bovendien waren ze versierd met reliëfs die gebeurtenissen afbeelden die aan de andere kant van de wereld hadden plaatsgevonden of bevatten ze topografische beschrijvingen van gebieden die minstens even ver weg lagen. De wetenschap heeft sindsdien voor een raadsel gestaan.

In deze bijzonder goed gedocumenteerde uitgave ontrafelt de bekende Amerikaanse auteur Zecharia Sitchin één voor één de raadselen rond de verdwenen beschavingen van het Zuid- en Midden-Amerika van voor de tijd van Columbus. Daarbij komt overduidelijk aan het licht dat de beschavingen in deze gebieden veel ouder moeten zijn dan wij tot nu toe vermoedden en dat zij verbonden moeten zijn met de Soemerische beschaving die in contact stond met de zogenaamde Annunaki, `zij die vanuit de hemel naar de aarde kwamen'.

Opnieuw onomstotelijke bewijzen voor de invloed van buitenaards leven op de ontwikkeling van de beschaving van de Inca's, Maya’s en Azteken in Midden- en Zuid-Amerika.

BOEKEN