HET HYNEK UFO RAPPORT

De meest onthullende feiten uit het officiële Amerikaanse onderzoek naar het bestaan van UFO’s (Project Blue Book). Met een voorwoord van drs. Chriet Titulair.

Auteur: Dr. J. Allen Hynek

Elsevier Focus 1979

ISBN 90 10023389

267 blz.

Beschrijving:

“Als de oplossing van het UFO-raadsel wordt gevonden zal dat niet zomaar een stap vooruit in de wetenschap zijn, maar een geweldige en onverwachte sprong voorwaarts”.
Dr. J. Allen Hynek

Dr. J. Allen Hynek, gedurende meer dan twintig jaar adviseur van de Amerikaanse Luchtmacht voor Project Blue Book, is ’s werelds meest vooraanstaande expert op het gebied van UFO’s (Unidentified Flying Objects).

Aan de hand van een enorme hoeveelheid tot voor kort geheim gehouden gegevens behandelt hij in dit boek ondermeer:
*Wat Project Blue Book is, waarom het geheim werd gehouden en waarom het uiteindelijk toch voor het publiek werd vrijgegeven.
*Het UFO-verschijnsel.
*Vreemde lichten aan de nachtelijke hemel.
*Vliegende schotels die overdag worden waargenomen.
*Close Encounters van de Eerste, tweede en Derde Categorie.
*De officiële ‘doofpotpolitiek’ van de Amerikaanse Luchtmacht.

Dr. Hynek is tegenwoordig wetenschappelijk directeur van het in 1973 door hemzelf opgerichte ‘Center for UFO Studies’ in Evanston, V.S. Hij is auteur van twee andere boeken op het gebied van UFO’s, ‘De UFO-uitdaging’ en samen met dr. Jacques Vallée, ‘De grens van de werkelijkheid’. Hij heeft meegewerkt als technisch adviseur aan de succesvolle film ‘Close Encounters of the Third Kind’.

Dit boek laat zelfs de meest sceptische lezer niet onberoerd!

BOEKEN