HET SOVJET DOSSIER UFO

Voor het eerst vrijgegeven informatie over ontmoetingen met buitenaardse vliegende objecten

auteur: Kolonel Dr. Marina Popovitsj

Tirion 1992

ISBN 90-5121-348-4

264 blz.


(achterzijde)

De geheime Sovjetbronnen voor het eerst in de openbaarheid.

Toen de onderzoekscommissie voor ongewone fenomenen in het luchtruim van de Academie voor Wetenschap (welke in 1985 werd ingesteld na een spectaculair UFO-incident) een oproep deed uitgaan om de waarnemingen van UFO's in de gehele Sovjetunie in de krant te publiceren, ontving zij spontaan meer dan 30.000 brieven.

Dit bijzondere boek verschaft alle informatie over het werk van deze commissie en over de tot voor kort zeer geheime en spectaculaire resultaten van deze onderzoeken. Het is geschreven door een vrouw die in de Sovjetpers "Heerseres van het luchtruim" wordt genoemd: kolonel dr. Marina Popovitsj. 'Gosposcha MiG' (Lady Mig).

Zij onderzoekt het fenomeen UFO met uiterste nauwkeurigheid: op haar oproep aan haar mede-piloten ontving zij meer dan 40.000 beschrijvingen van geheimzinnige objecten in de lucht, die vanuit het vliegtuig of op de radar werden waargenomen. Uit kringen van de geheime dienst kreeg ze sensationele informatie dat de KGB en het Ministerie van Defensie in het bezit zijn van niet minder dan vijf materiaalproeven van vliegende schotels, waarvan bij grondig onderzoek is vastgesteld dat zij vervaardigd zijn volgens een ons onbekende technologie.

Het Sovjet Dossier UFO is een boek gebaseerd op degelijke wetenschappelijke beschouwingen en onderzoeken met verrassende en opzienbarende uitkomsten. Het voorwoord is van de legendarische Sovjet-ruimtevaartpionier prof. K.F.Ziolkowski.

BOEKEN