GEHEIMZINNIGE GRAANCIRKELS

Auteur: Eltjo H. Haselhoff

Het Spectrum

ISBN: 90 274 7985 2

Bibliotheeknr. 909 hase

172 blz.

Beschrijving:

De mysterieuze verschijning van graancirkels in akkers en velden over de gehele wereld, krijgt steeds meer publieke aandacht. Waar komen deze reusachtige en vaak prachtig vormgegeven afdrukken vandaan? Hoe worden ze zo snel en zo precies gemaakt?

Soms wordt simpelweg aangenomen dat graancirkels het werk zijn van grappenmakers. Anderzijds is er ook een toenemend aantal ooggetuigen die beweren dat graancirkels worden gemaakt door heldere, lichtgevende objecten die boven de velden zweven, waarna in een paar seconden een graancirkel ontstaat. Deze vreemde lichtobjecten zijn inmiddels ook talloze malen gefilmd.
In dit rijk geïllustreerde boek onderzoekt Eltjo Haselhoff de vreemde afwijkingen aan de gewassen waarin graancirkels ontstaan. Ook bespreekt hij met eenvoudige taal tal van andere mysterieuze eigenschappen van het graancirkelfenomeen, die nog totaal onbekend zijn bij het grote publiek.

Haselhoff voert geen propaganda, maar onderzoekt de graancirkels met een nuchtere, wetenschappelijke kijk. Zijn onderzoek wijst uit dat de ooggetuigen die zeiden dat graancirkels ontstaan in slechts een paar seconden, wel eens heel goed de waarheid zouden kunnen spreken...

Dr. Eltjo H. Haselhoff werkt als senior scientist bij Philips medische systemen, en bestudeert het graancirkelfenomeen al 14 jaar in zijn vrije tijd. Hij is gespecialiseerd in laserfysica en magnetische resonantie, en werkte bij de gerenommeerde Los Alamos National Laboratories in de Verenigde Staten. Zijn theorie over het ontstaan van graancirkels werd onlangs gepubliceerd in een wetenschappelijk vaktijdschrift voor plantenfysiologie en biofysica.

BOEKEN