ONTMOETINGEN

Contacten met buitenaardse wezens

Auteur: John E. Mack

De Boekenrij bv, 1995

ISBN 90-225-1826-4

Bibliotheek nr. 420.19 mack

Tekst op de achterkant van het boek:

Mack, hoogleraar psychiatrie aan de universiteit van Harvard, werkt sinds enkele jaren met mensen die beweren door buitenaardse wezens te zijn ontvoerd. In dit boek beschrijft hij uitvoerig het geval van een tiental van die mensen, mannen en vrouwen, uit alle lagen van de bevolking. Zij maken - veelal onder hypnose - melding van ruimteschepen, kleine grijze wezens en een onwaarschijnlijke hoeveelheid seks. Staat Mack aanvankelijk nog skeptisch tegenover hun verhalen, uiteindelijk kan hij niet anders dan concluderen dat de ervaringen van deze getraumatiseerde mensen berusten op ware gebeurtenissen, en niet worden veroorzaakt door hallucinaties of waanideeën.

De auteur besteed veel aandacht aan de spirituele aspecten van de ontvoeringservaring. Vrijwel alle ontvoerden maken melding van persoonlijke groei. Ook werden zij zich na de ontvoering meer bewust van de menselijke vernielzucht en de ecologische crisis op de aarde. Sommige lijken eerdere levens tijdens de therapie opnieuw te beleven. Anderen spreken van een dubbele identiteit: van buitenaards wezen en van mens. Mack ziet dit alles als een mogelijk signaal dat een hogere intelligentie probeert de vernietigende kracht van het menselijk ras te keren.

Met ONTMOETINGEN schreef John Mack een fascinerend boek dat zelfs de grootste cynicus aan het denken zal zetten. Wie verder wil kijken dan zijn directe waarneming reikt, heeft met dit boek vele boeiende uren voor de boeg.

John Mack is psychiater en psycho-analyticus. In 1977 ontving hij de prestigieuze Pulitzer Prize voor zijn psycho-analytische biografie van T.E. Lawrence (of Arabia).

"Wat me zo trof, is dat er overal ter wereld mensen zijn die tot in de details hetzelfde hebben meegemaakt en daarover met veel emotie vertellen. Ze willen het zelf niet geloven. Het is een club waar niemand bij wil horen." John E. Mack

BOEKEN