Niburu en Niburu

14 juli 16
Kees Deckers

Eén van de meest belang bij de planeet Nibiru hebbende alternatieve media-webplekken in Nederland is misschien wel “Niburu.co”. De naam van de webplek is tenslotte gebaseerd op deze planeet. Het is dan ook niet bemerkenswaardig dat zij op 20 juni jl. kwamen met het artikeltje: “Overtuigende beelden van Nibiru (video)” (http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=10805:overtuigende-beelden-van-nibiru&catid=35:universum&Itemid=48).

Helaas deel ik persoonlijk hun idee van wat overtuigend is in deze video in het geheel niet. Voor mij laten de beelden precies zien, wat de maker van de video probeert te ontkennen: Lensschittering (lens flare voor de Engelstaligen onder u). Met name de laatste beelden aangeduid met “Original loop again” (die start op 6:25) (waarom wordt hier trouwens het woord “loop” gebruikt? Een “loop” (lus) eindigt waar het is begonnen en dat is hier absoluut niet het geval) laten dat prachtig zien. De “planeten en de ster” bewegen perfect gelijkmatig tegengesteld mee met het licht, ergo de beweging van de zon.

 VIDEO:

 Er is door dezelfde webplek de laatste jaren al menig “overtuigende” foto vertoond met het verhaal over Nibiru, die ooit als planeet begon, maar nu een hele configuratie is van een rode dwergster, een minizonnestelsel met meerdere planeten en meer. Maar hoe overtuigend zijn foto’s in onze huidige samenleving?

 Hieronder heb ik één beeldje gelicht uit de video (foto 1, volgens de “VLC”-speler op 00:32 minuten in het verhaal). Die heb ik met Xara Photo & Graphic Designer 10 binnen nog geen 3 minuten gewijzigd in een foto zonder Nibiru (foto 2) en in een foto met nog enkele extra planeten (foto 3). En ik ben geen expert in foto-retouchering.

Nib1

Foto 1 – origineel videobeeld

Nib2

Foto 2 – mijn eerste bewerking

Nib3

Foto 3 – mijn tweede bewerking

Tot slot foto 4:

Nib4

Foto 4

Op foto 4 kan bovenaan ongeveer in het midden onder het invallende licht van de “dwergster” van het “sterrestelsel Nibiru” gezien worden. Met de militaire vehikels erbij zou ik een prachtig verhaaltje hier bij kunnen schrijven.

Maar het daadwerkelijke verhaal is aldus: Nog geen twintig minuten nadat ik foto’s 2 en 3 “gemaakt” had, zat ik te kijken naar een aflevering van de X-Files en zag ik dit beeld voorbijgaan (met de “VLC”-speler, die ik gebruik op 00:32, dus al na een halve minuut). De aflevering is getiteld “731” en maakt onderdeel uit van seizoen 3. Deze episode werd voor het eerst uitgezonden op 1 december 1995 (https://en.wikipedia.org/wiki/731_(The_X-Files)).

U heeft als lezer nu een zelfde probleem als ik heb bij veel van de “overtuigende” foto’s van Nibiru op “Niburu.co” in heel wat van hun artikeltjes, want: Was de dwergster van het Nibiru-stelsel al zichtbaar in 1995 en dus 21 jaar geleden al in de buurt van onze zon? Heb ik de foto bewerkt? Hebben de makers van de X-Files doelbewust de video bewerkt, omdat zij al op de hoogte waren?

Aan u en de mensen achter “Niburu.co” de keus.

XXX

Vervolg:

Inmiddels is er op 22 juni al een vervolg op het artikeltje op de webplek “Niburu.co” verschenen. Daarin staat ondermeer:

Een lezer stuurde het volgende op (dank!):

Ik heb ook gekeken naar de webcam Yukon River Bridge NorthWest 315 gr. en vond daar zojuist een plaatje volgens bijlage. Je ziet daar de rode vorm van Niburu vóór de bewolking, dus lijkt het een lensflare.

Lijkt me belangrijk om dit te weten.

Dan volgt onderstaande foto:

Nib5

Deze foto dateert in tegenstelling van de foto’s van het videootje niet van 15 maar van 22 juni, 7 dagen later, maar laat hetzelfde verschijnsel zien.

Daar onder het antwoord van “Niburu en co.”:

Dit is uiteraard ook belangrijk om te weten. Wanneer planeten verschijnen voor de wolken, dan kunnen het uiteraard geen planeten zijn en zijn het derhalve lensflares.

Ook alle andere mailers bedankt voor het meekijken en meedenken.

Persoonlijk is het eerste wat mij daarin opvalt het gebruik van het woordje “ook” in het zinnetje: Dit is uiteraard ook belangrijk om te weten. Dat geeft de suggestie dat deze verklaring ook een mogelijke verklaring is en niet de enige. Dat wordt ten tweede versterkt door de titel van dit nieuwe artikeltje, dat nog altijd stelt: “Overtuigende beelden van Nibiru (update)”. Het enige dat is bijgesteld, is dat het woordje video is vervangen door het Engelse woordje “update”. Iemand die het artikeltje niet leest, heeft nu al tweemaal de indruk van “overtuigende” beelden. “Niburu en co.” dikt dat nog eens extra aan door het gehele artikeltje van 20 juni hier nog eens letterlijk te herhalen. En zoals de Russen zeggen: Herhaling is de Moeder van de Studie. En elke reclamemaker en ondernemer weet dat alles draait om zoveel mogelijk opnieuw en opnieuw genoemd en gezien te worden.

 Dat “Niburu en co.” bij hun eigen mening blijft, volgt dan direct daarop uit hun volgende artikeltje: “Mensen in Californië binnenkort 14 dagen zonder stroom”.

 Enige informatie uit dit artikeltje luidt als volgt:

 Woensdag, 22 juni 2016 13:19

Burgers in de Amerikaanse staat Californië worden door de autoriteiten gewaarschuwd dat ze rekening moeten houden met grootscheepse stroomuitval. Als reden voor de te verwachten stroomuitval deze zomer wordt een gaslek gegeven, maar is de werkelijke reden misschien het voorbereiden op de dingen die gaan komen?

 Zo langzamerhand is bij de meesten wel bekend dat we in vreemde tijden leven, waar we dan ook dito gebeurtenissen kunnen verwachten. Ook dat naarmate de planeet Nibiru met haar metgezellen dichterbij komt er steeds meer verstoringen zullen optreden in allerlei mogelijke vormen.

 Zo komt Reuters nu met een bericht dat de netwerkbeheerders in Californië alarm hebben geslagen en iedereen hebben gevraagd om zo zuinig mogelijk met energie te doen, omdat ze de vraag niet kunnen bijbenen. Dat komt dan weer omdat de regio te maken heeft met een hittegolf, waardoor de airco’s op volle toeren draaien en er een stijging ontstaat in de normale vraag naar elektriciteit. Maar, wordt erbij gezegd, zelfs als de bewoners hun energieverbruik matigen, moeten ze alsnog rekening houden met tijden dat er geen elektriciteit zal zijn…

 …Natuurlijk heeft dit alles formeel hé-le-maal niets te maken met al die planeten die nu steeds duidelijker aan de hemel zichtbaar worden.

 http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=10815:mensen-in-californie-binnenkort-14-dagen-zonder-stroom&catid=10:buitenland&Itemid=23

 “…Natuurlijk heeft dit alles formeel hé-le-maal niets te maken met al die planeten die nu steeds duidelijker aan de hemel zichtbaar worden.” Hoezo duidelijker?