PRINTBARE VERSIE

0. BIJEENKOMST 11 DECEMBER 2010 ZAANDAM

Door: Paul Harmans

12 december 2010

http://nulpuntenergie.net/index.php/bijeenkomsten/401-npe-bijeenkomst-zaterdag-11-december

Afgelopen zaterdag 11 december ben ik samen met goede vriend Hans Kok naar de 0.bijeenkomst van Frank Bonte in Zaandam geweest. We waren er al vroeg en hebben kennis gemaakt met Frank en Eric N. Langzaam liep de zaal vol en uiteindelijk zullen er zo’n 80 aanwezigen zijn geweest, een behoorlijk aantal naar mijn idee. Ik had Frank gevraagd of het nuttig zou zijn mijn Bedini motoren mee te brengen, misschien was er wel iemand in geïnteresseerd. Frank vond het een goed idee en de gehele dag stonden de Bedini monopole en de Kromrey Converter op de tafel vooraan bij het sprekersgedeelte.


De 0.bijeenkomst werd gehouden in het gebouw van Kanovereniging de Geuzen Zaandam
Foto
© Kanovereniging de Geuzen

Bedini-talk
Manfred Golebiewski nam rond 10:00 de eerste lezing voor zijn rekening en vertelde over zijn werkzaamheden aan Bedinimotoren zoals o.a. zijn grote rotor met 12 spoelen op onderstaande foto.


Foto © http://nulpuntenergie.net

Het was een specialistisch verhaal waar een groot deel van het publiek wellicht wat moeite mee had. De kenners zullen het wel begrepen hebben, de kern van zijn verhaal was de Tesla switch, een apparaat waarmee je de accu van bijvoorbeeld een Bedinimotor tegelijkertijd kunt gebruiken als voeding en laadaccu. Stroom uit een accu halen (voeding) kan niet tegelijkertijd met het terugvoeren van stroom (laden) aan de accu, dus heb je een switch (schakelaar) nodig die heel snel de twee stroomrichtingen omschakelt en daarvoor is de Tesla switch bedoeld. Ook uit Manfreds verhaal werd wel duidelijk dat veel vrije energie uitvinders in hun tekeningen van circuits en dergelijke, opzettelijk iets weglaten (bang als men is dat een ander met de ideeën aan de haal gaat), zodat de zaak niet werkt en je bouwsel vaak in rook opgaat. Het kost degene die zoiets wil nabouwen dan ook veel geld en tijd om uiteindelijk te ontdekken wat er mis is aan het originele ontwerp. Een enkele uitvinder doet dat weglaten van een essentieel item in het ontwerp ook om zodoende alleen de echte doorzetters resultaat te laten behalen, de mensen die door veel experimenteren gaan snappen waar het bij de 0.energie om draait. Maar het zorgt voor veel frustratie en het is een mooie kapstok voor sceptici waar zij hun negatieve oordeel aan kunnen ophangen.


Veel aanwezigen op de 0.bijeenkomst van 11 december 2010 te Zaandam

Stralingsmeters
Na Manfred kwam Roelof Horst met zijn stralingsmeter. Een klein apparaatje ter grootte van een afstandsbediening voor de tv. De stralingsmeter kan diverse soorten straling weergeven, zoals bijvoorbeeld de straling van een dect telefoon, een draadloze Internet router, maar ook de straling afkomstig van al die gsm antennes op de daken van gebouwen. Het zal je verbazen hoe hoog dergelijke stralingen zijn in vergelijking met wat een mens eigenlijk mag/kan hebben. De stralingsmeters van Roelof komen begin volgend jaar in de verkoop. Wellicht is het een idee dat Roelof korting geeft aan gemeenteraden van gemeentes die denken vooruitstrevend te zijn en hun hele stad van draadloos Internet willen voorzien, (bewust) blind voor de eventuele gezondheidsrisico’s voor hun burgers.

Watergas - HHO
Na de pauze, waarin er druk onderling werd gediscussieerd over de 0.energie, was het de beurt van Caspar Pompe en zijn mooie initiatief om zich met watergas bezig te gaan houden. Watergas is geen waterstof, het is een nog wat mysterieus soort gas dat wel uit water wordt verkregen. Volgens Caspar kun je o.a. met het gas via een speciaal lasapparaat allerlei verschillende metalen aan elkaar lassen, iets dat altijd (bijna) onmogelijk is geweest. Maar je kunt er ook een auto op laten rijden. Caspar heeft het boekje ‘De Magische Ring Is Overal’ geschreven waarin je alles over dit product kunt lezen.

Dat boekje kun je downloaden of lezen op:
http://www.watergas.nu/inhoud/pdf/magische%20ring%20nl.pdf
De website waar je alles over dit watergas-initiatief kunt vinden is:
http://www.watergas.nu/index.php

0.spoelen, magneten en een goed gevoel
Daarna kwam Luc van der Lee aan het woord. Hij vertelde over een school waar leerlingen slecht presteerden en er veel uitval was en hij om advies werd gevraagd. Na meting bleek er veel schadelijke straling in het schoolgebouw aanwezig te zijn. Luc werkt met 0.spoelen, harmonizers, magneten enz. en heeft dergelijke zaken in het schoolgebouw geïnstalleerd. Op basis van vroegere statistieken waaruit blijkt dat er per jaar zo’n 26 leerlingen de school verlieten, waren dat er in het jaar dat Luc zijn aanpassingen had gedaan nog maar 6. De directeur die in eerste instantie nog wat sceptisch was, moest toegeven dat er veel veranderd is, minder uitval, minder agressie en de prestaties van de leerlingen die voorheen gemiddeld als ‘slecht’ te boek stonden gingen naar ‘goed’, een teken dat het werkt, ondanks dat het voor veel mensen wellicht ‘zweverig’ klinkt, maar bedenk goed: het gaat om het resultaat.


Luc (2e van links) gaf nog een korte workshop waarin hij belangstellenden leerde hoe je een 0.spoel maakt

Gebrabbel van mij
Voordat Luc de microfoon van Frank Bonte kreeg was er een klein hiaat in het aantreden van Luc en Frank vroeg mij ter overbrugging om heel kort iets over mijn Bedinimotoren die op de tafel stonden te vertellen.


Manfred's Tesla switch midden op de tafel en mijn Kromrey en Bedini motor op de voorgrond

Het kwam geheel onverwachts en ik had me er niet op voorbereid, dus het zal een nogal zwakke uitleg zijn geweest. Nu ben ik ook geen publieksspreker en ik mag dan vanachter mijn laptop een grote mond en vlotte babbel hebben, live met 80 toehoorders moet ik toch zoeken naar woorden. Het was slechts 1 minuut, dus ik heb de meeste aanwezigen niet echt lastiggevallen. Frank noemde daarna mijn website en in de pauze na Luc’s bijdrage kwam er een jongedame naar me toe die wel eens op ufowijzer kwam en we hebben een leuk gesprek over UFO’s gevoerd.

Vrije energie voor iedereen
De alom bekende Dick Korf zou in principe ook aanwezig zijn om wat te vertellen over de activiteiten van zijn FreeEnergy4All project. Maar Dick zat in Duitsland op een vrije energie bijeenkomst en kon dus niet in Zaandam zijn. Eric N. deed in de plaats van Dick vlot en duidelijk het woord. Hij vertelde dat Dick al een paar jaar de hele wereld over reist op zoek naar een geschikt vrije energie apparaat dat aan iedereen verkocht kan worden en aangesloten kan worden op bv. de meterkast, zodat je geen stroom van een energiemaatschappij hoeft af te nemen. Inmiddels zijn er ook initiatieven ondernomen zoals diverse soorten hulp aan uitvinders bij de bouw van een vrije energie apparaat en de financiering daarvan.
http://www.freeenergy4all.nl
Dick Korf nieuwsbrief nr.3

Tot slot
Er kwamen verder nog wat losse onderwerpen aan bod en voor we er erg in hadden was de dag om. In de wandelgangen kwamen we natuurlijk veel gelijkgestemden tegen en er werd veel met elkaar gesproken over de diverse mogelijkheden van vrije energie. We kwamen ook iemand tegen die niet kon geloven dat grote oliemaatschappijen en regeringen geen vrije energie willen: “Dat zijn allemaal complottheorieën van jullie,” merkte hij venijnig op. Hij werkte regelmatig met mensen van Shell en had nooit gehoord dat er zoiets speelde. Je kunt dat vergelijken met de man die bij de CIA ging werken en op de eerste dag van zijn dienstverband opmerkte: “Nou mensen, ik ben nu lid van de club, vertel me of het waar is dat de CIA zich met het UFO-fenomeen bezighoudt?” Allen op het CIA-kantoor keken hem verbaasd aan, alsof iedereen bij de CIA (en dus ook bij Shell) op de hoogte zou zijn wat andere afdelingen doen en wat slechts een paar kopstukken bovenaan de ladder voor (misleidend) beleid voeren.

Homepage Frank Bonte:
http://nulpuntenergie.net/index.php/component/content/article/62-frankbonte

Website ‘Onderzoek naar Nulpuntenergie’:
http://nulpuntenergie.net/index.php


ENERGIE

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen