PRINTBARE VERSIE

WAT ER OP LURKELEY HILL GEBEURDE!

Door: Andrew Pyrka

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.cropcirclewisdom.co.uk/2010season/other/lurkley/hill.html


Voorwoord ufowijzer
Ik wil niet meteen een poging doen de zaak recht te praten en net doen alsof er niets aan de hand is. Er moet duidelijk meer onderzoek komen naar de beweringen van Andrew Pyrka. Maar vanaf het eerste moment dat ik op 5 augustus de foto’s op Crop Circle Connector
zag van de Lurkeley Hill formatie waar Andrew Pyrka het over heeft, vond ik de formatie de indruk wekken slordig te zijn gemaakt. Geen mooie rechte randen, geen echt ronde cirkels en geen mooie lay, ondanks dat het er op het eerste gezicht spectaculair uitzag. Mijn eerste gedachte was ‘manmade’, echter wel zonder een dronkenmans of studentengrap uiterlijk.


Lurkeley Hill

Als het onderstaande verhaal van Andrew Pyrka klopt, dan is het inderdaad een formatie die door mensen is gemaakt. We weten echter (en iedereen die eerlijk met het fenomeen bezig is weet dat) dat er in elk seizoen formaties verschijnen die door hoaxers worden gemaakt, maar dat er ook formaties verschijnen die absoluut niet door een stelletje vandalen, kunstenaars, oplichters, enz. zijn gecreëerd, maar door iets waarvan we niet weten wie of wat het is.

De tweede formatie waar Andrew Pyrka het in dit artikel over heeft, is de formatie op het East Field die op 29 juli werd gemeld en waarvan bijna vanaf het begin al werd gezegd dat het een manmade formatie was.
http://www.cropcircleconnector.com/2010/eastfield2/eastfield2010a.html

De derde formatie waarvan Pyrka niet duidelijk zegt dat het een manmade formatie is, maar dat wel suggereert, is de zogenoemde eiersnijder op het Whitefield.
http://www.cropcircleconnector.com/2010/whitefieldhill/whitefieldhill2010a.html

De verklaring (tot nu toe) van Andrew Pyrka is niet voldoende om te bewijzen dat bijna alle formaties door de mens worden gemaakt. Helaas heeft hij nog geen video kunnen tonen omdat zijn camera tijdens het filmen van de hoaxers kapot is gegaan en hij geen geld heeft voor reparatie. Vreemd, dat zou dan toch een uitgave zijn die je beslist zou doen om je beweringen te kunnen (moeten) ondersteunen. Maar al zou hij de meest duidelijke nachtopnames van begin tot eind van de creatie van deze formatie op video hebben, dan nog zegt het niets over de andere formaties, maar nogmaals, het is tijd voor een gedegen onderzoek naar dit soort praktijken!

Tevens moet er uitgezocht worden wie er (o.a. bekende onderzoekers) al langere tijd van dit soort praktijken de hoogte zijn, maar het om uiteenlopende redenen, vooral eigenbelang, niet hebben gemeld. Andrew Pyrka beweert dat hij de formatie heeft gemeld bij de Crop Circle Connector (CCC) en heeft gezegd dat het beslist een manmade formatie is, maar dat die informatie op CCC bewust werd weggelaten. Bijna alle bekende onderzoekers vinden dat Pyrka geen aandacht waard is. Ik vind echter dat als je eerlijk wilt zijn en het fenomeen serieus neemt, je ook dit soort beweringen moet onderzoeken en niet het advies moet geven dat men het maar moet negeren.

******

Wat er op Lurkeley Hill gebeurde!


Die nacht waren er drie teams van graancirkelartiesten hard aan het werk…


In dezelfde nacht werd de zogenoemde eiersnijder in het Whitefield gemaakt

Op 2 augustus ontving ik rond 3 uur ’s middags een telefoontje, de stem was van een beschaafd sprekende man, zijn woorden waren kort en simpel: “Als je wilt zien hoe de East Field formatie wordt afgemaakt, zorg dan dat je daar vanavond bent.”


East Field 1e fase


East Field 3e fase
Luchtfoto: John Montgomery Copyright 2010

Ik stond in tweestrijd, zou ik wel of niet gaan, omdat het weer een opgezette val was of toch een authentiek belletje – de beller klonk hetzelfde als de informant die ik twee weken eerder sprak! (Daar zal ik later nog over berichten.)

De nieuwsgierigheid won, dus ging ik naar Wiltshire. Ik arriveerde op de avond van 2 augustus bij het East Field. Ik onderzocht het gebied om een goede plek in het veld te vinden waar ik mij kon verschuilen. Ik was niet langer dan 10 tot 15 minuten bij het East Field toen ik een rode auto waarnam die op hoge snelheid vanuit de richting van Pewsey kwam, het voertuig minderde tijdelijk vaart toen het de voederopslagplaats bij het East Field naderde en reed toen weer op hoge snelheid door. (De kentekenplaat aan de voorkant was met modder ingesmeerd, eerder dan dat het spetters waren, ik had het idee dat het met een doel was gedaan, zodat het lezen van het kenteken van de hard rijdende auto bijna onmogelijk zou zijn.)

Slechts minuten laten ontving ik een ander belletje van dezelfde beller, hij zei: “Verandering van plan – als je wilt zien hoe een formatie wordt gemaakt, wees dan aanwezig op East Kenneth, ingang van de Manor Farm, ga naar de top van de heuvel, sla niet af naar de boerderij, het laatste veld aan de linkerkant net voor het kleine beboste gebied, geen politie, 23:30, verschuil je in de bosjes aan de linkerkant, dit is serieus”. (De snelrijdende rode auto was duidelijk daar om te controleren of ik gearriveerd was.)

De instructies waren een beetje te precies naar mijn smaak, dus begon ik te denken dat het inderdaad de een of andere opgezette val was. Omdat ik alleen was, was ik niet van plan te doen wat was opgedragen, dus belde ik wat vrienden en vertelde hen het hele verhaal. Zij waren het ermee eens dat we door moesten gaan, en ik wachtte totdat zij arriveerden en toen het donker werd gingen we naar de locatie. We parkeerden onze auto’s achter het beboste gebied, daar stonden ze goed uit het zicht.

We veranderden de schuilpositie van wat was opgegeven, voor het geval er iets anders was gepland, iets anders dan slechts een graancirkel-demonstratie! Dus verstopten wij ons in plaats van aan de linkerzijde, aan de rechterzijde van het veld. We zaten rond 22:45 op onze plek, de avond was droog en aangenaam warm, dus een beetje rondhangen in het gewas was wel uit te houden. Tegen 23:40 begonnen we ons af te vragen of er wel iemand zou komen opdagen en toen keken we elkaar aan en het kwartje viel. We kwamen allemaal tot de conclusie dat dit wel eens een opgezet plan kon zijn, om ons/mij weg te leiden van het East Field. Maar waarom zou iemand mij dan een tip geven en mij vervolgens ervan wegleiden?

Binnen een paar minuten hoorden we echter stemmen en schuivende voetstappen. Drie gasten doken op en floten, alsof ze ons op hun komst attent wilden maken. Ze liepen het veld in en liepen bijna tot aan het midden. Het veld werd bij tijd en wijle door de maan verlicht, die scheen door de verspreid hangende bewolking, dus vanuit onze schuilplaats konden we duidelijk figuren door het veld zien bewegen.

Op dat punt kropen we uit onze verborgen positie en we kropen nu aan de rand van het veld. We fluisterden met elkaar en we vroegen ons af wat we nu zouden doen? Ik besloot het risico te nemen en kroop het veld in met mijn videocamera. Ik kroop verder het veld in de anderen volgden mij in de juiste tramlijn. Ik kan je verzekeren dat het niet iets is dat ik anderen kan aanbevelen. Kruipen in een tramlijn in een veld vol tarwe, in het holst van de nacht en niet weten wat je aan de andere kant te wachten staat is nogal vreemd volgens mij, maar omdat iedereen later zou gaan schreeuwen: “Heb je videobeelden om te laten zien?” nam ik het risico.

Sommige commentaren van het publiek zijn overigens behoorlijk buitensporig, één vraag die ik ontving was: “Heb je op zijn minst 100 foto’s en een video gemaakt?”. Hmm, ik wil niet onaardig klinken naar deze persoon in kwestie, maar denk je echt dat de graancirkel artiesten/hoaxers zouden stoppen en ‘Cheese’ zouden zeggen? Ik denk het niet.

Het kruipen door de tramlijn was behoorlijk onhandig omdat de tarwehalmen achter mij terug wuifden en een ruisend geluid maakten, dus het kruipen ging langzaam en geleidelijk. Toen we op ongeveer ¾ van de afstand in het veld waren, zette ik mijn videocamera aan en ik gebruikte alleen de beeldzoeker zodat er geen licht van het kleine beeldschermpje was. De videocamera maakte een ping geluidje dat ervoor zorgde dat ik bukte en stopte, maar het bleek dat het niet was gehoord omdat het geluid van het platleggen van het gewas behoorlijk luid was en die gasten gingen gewoon door met het platleggen van de tarwe.

Ik bereikte eindelijk de rand van de hoofdcirkel, maar op dat punt vroeg ik mij af wat voor de donder ik nu moest doen. Er kwam een onbesuisde gedachte bij mij op terwijl één van die gasten zijn weg langs mij door het graan stampte. Ik wachtte een paar seconden en stond toen op en riep luid: “Wat voor de donder denken jullie dat je aan het doen bent?” Het volgende dat ik mij herinner was een allemachtige duw van rechts en ik eindigde door op de grond te kletteren, totaal onverwacht vond ik mijzelf liggend aan de rand van de cirkel in het tarwe (de deuk in de hoofdcirkel is zichtbaar op de luchtfoto’s). Ik landde zwaar op mijn arm en ik vroeg me af wat er zou volgen, maar het enige dat ik hoorde was gelach in de verte terwijl die gasten naar het andere eind renden waar ze het veld waren ingekomen.

Mijn collega’s hoorden mij roepen en ze renden snel naar mij toe voor het geval ik hulp nodig had. Alles was oké, behalve dan mijn videocamera die kapot was gegaan door de val. Het beeldschermpje was opengesprongen en daarna afgebroken (momenteel wachten we op de reparatie en wat we eventueel hebben opgenomen zullen we vrijgeven zodra we voldoende financiën hebben voor de reparatie). (Hmm, de opgenomen beelden kun je via een stekkertje zo naar je computer downloaden, daarvoor hoef je volgens mij niet eerst een schermpje te laten repareren. Paul Harmans.)

Met nog steeds de gedachte in ons hoofd dat dit een opgezette val was en een schijnbeweging, reden we snel naar het East Field, dat was net na 01:00. Rond 01:30 gingen we het East Field binnen en vonden de formatie in voltooide staat. (Drie fasen van het ding dat op een insect lijkt). In het echte centrum van de formatie vonden we tevens een plank die daar duidelijk was achtergelaten zodat we hem zouden vinden. De vraag blijft overeind, waarom vertelt men mij over het East Field, om mij vervolgens een andere locatie op te geven? Wat is het motief achter deze uitgewerkte set up?

(Verontschuldigingen voor de lompheid van deze afbeelding, maar het is belangrijk dat u, het publiek, dit niet-spirituele aspect van de graancirkelformaties ziet.)

De plank die in de East Field formatie werd gevonden


Het centrale deel van de formatie in de vorm van een kruis (Lurkeley Hill) bestond uit geknoopte tarwe. Daarvan werd altijd gedacht dat zoiets niet met de hand kon worden gedaan
(Maar, eerlijk is eerlijk, het ziet er in dit geval zeer slordig uit, niet wat we gewend zijn, logisch, dit is dus manmade! Paul Harmans.)


Een ongewoon koepeleffect – dat nooit eerder werd gebruikt

Ik meldde deze formatie bij de Crop Circle Connector onder vermelding dat het manmade was. Crop Circle Connector plaatste het met tegenzin, pas nadat wij vroegen waarom het niet aan u, het publiek werd getoond. Crop Circle Connector heeft ook nagelaten om u te vertellen dat deze formatie duidelijk manmade was. Foto’s en posters van deze formatie worden verkocht in de Henge Shop in Avebury, maar er is nergens een aanduiding die zegt dat het manmade is.

We bezochten de formatie enkele dagen later en trachtten het bezoekende publiek te vertellen dat deze formatie manmade was, maar zij argumenteerden dat hij authentiek was omdat een onderzoeker (Charles Mallett van de Silent Circle. Vert.) beweerde dat er rechte aren aan de planten van de eiersnijderformatie in het Whitefield waren gevonden. Rechte aren en geen gebogen, werden ook gevonden in deze manmade kruisformatie.


Deze afbeelding toont platgelegde tarwe met rechte aren
Foto: Ross Holcombe © 2010


Deze afbeelding toont staande tarwe met gebogen aren, de wetenschap in de gebogen en rechte aren theorie is nogal gebrekkig

Zie ook: De East Field gekte


GRAANCIRKELS PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen