ARTIKELTJE IN KRANT 'METRO'

30 augustus 2005


Op maandag 29 augustus kreeg ik journalist Job Halkes van de krant ‘Metro’ aan de telefoon. Hij vroeg mij of hij mij een paar vragen mocht stellen naar aanleiding van een enquête gehouden in Engeland. De uitslag van die enquête stond volgens hem in het Algemeen Dagblad van maandag 29 augustus. Daaruit bleek dat 1 op de 15 Engelsen wel eens een UFO had waargenomen en dat 80 procent gelooft dat er buitenaards leven bestaat. Ik heb in de bibliotheek het AD nagekeken, maar het bewuste artikel over de enquête niet kunnen vinden, ik heb de dag wellicht verkeerd verstaan, dus kan ik hier de tekst ervan niet weergeven. Het artikel in de Metro vind je hieronder.

Op de dag dat het artikeltje in de Metro stond ging alweer rond het middaguur de telefoon en kreeg ik iemand van radio 538 aan de lijn, die mij naar aanleiding van het stukje in de Metro vroeg of ik bereid was om ’s middags in het programma van Ruud de Wild het een en ander uit te leggen over het UFO-fenomeen. Natuurlijk wilde ik dat en ik zou nog teruggebeld worden om de bevestiging van dat gesprek te krijgen. Helaas bleef de telefoon de rest van de middag stil. Misschien hadden ze meerdere items voor het programma en is het praatje ‘UFO’ afgevallen.

Toch heb ik een klein beetje hoop dat de media eindelijk langzaam wakker worden. Eerst waren het Rick en Anton, webmasters van respectievelijk ufoplaza en niburu, die in Editie NL van RTL4 hun woordje mochten doen (zonder dat er ook meteen de lichten van stichting Skepsis hun negatieve nonsens kwamen spuien.) En vervolgens blijken er meerdere mensen in de media opeens belangstelling te hebben voor UFO’s. Ik hoop dat de trend is gezet. En misschien belt Ruud eerdaags alsnog, Ruud?

UFO PAGINA