PRINTBARE VERSIE

DE BEDINIMOTOR VAN HANS

Door: Paul Harmans

juni/juli 2008

Met dank aan Hans voor zijn vertrouwen in deze energievorm, het bouwen van zijn motor, het maken van een YouTube filmpje en het aanleveren van de benodigde links en foto's.


“Alvorens vele generaties voorbij gaan, zal onze machinerie worden aangedreven door een drijfkracht beschikbaar op elke plaats in het universum. Dat idee is niet nieuw…

We vinden het in de kostelijke mythen van Autheus, welke drijfkracht aan de aarde onttrok; we vinden het onder de scherpzinnige overpeinzingen van uwer voortreffelijke wiskundigen…

Door heel de ruimte is er energie. Is deze energie statisch of kinetisch? Als het statisch is, dan zal onze hoop vruchteloos zijn; als het kinetisch is – en we weten dat het dat is, dan is het slechts een kwestie van tijd eer de mensheid succes zal hebben in het aansluiten van haar machinerie op het waarachtige raderwerk der natuur.”

Nikola Tesla

(In een speech in New York voor het American Institute of Electrical Engineers, 1891)


Nikola Tesla


De monopole bedinimotor
Een regelmatige bezoeker van ufowijzer en tevens een goede vriend van mij, heeft naar aanleiding van alle artikelen over magneetstroom (maar de interesse daarin was er al veel eerder) zelf het initiatief genomen een Bedinimotor te bouwen. Zelf spoelen wikkelen en (zeer simpele) onderdelen verzamelen en inbouwen en dat alles op aanwijzingen en tekeningen van John Bedini.


Zij- en vooraanzicht van de motor van Hans

In feite is dit een eenvoudig model dat Bedini door schoolkinderen laat maken om aan te tonen dat zelfs zij het kunnen en nog net niet genoeg gehersenspoeld zijn om klakkeloos te beweren dat zoiets niet kan om er vervolgens absoluut nooit meer naar te kijken, zoals wetenschappers, politici en medewerkers van Greenpeace doen. Vandaar de naam schoolgirlmotor. Ik kan het niet genoeg benadrukken: de omslag in denken moet vanuit het volk gebeuren, dus bouw massaal een Bedinimotor en stuur je filmpjes of foto’s naar de verantwoordelijken die nu nog blind zijn en natuurlijk naar mij, dan zet ik ze op ufowijzer.

 
Hans heeft van zijn motor een YouTube filmpje gemaakt

Natuurlijk tonen filmpjes en foto’s niet de exacte werking van de motor aan, maar het zorgt wel voor nieuwsgierigheid en wellicht dat er uiteindelijk een wetenschapper ook eens zo’n wondertje gaat bouwen en opeens het licht ziet en zijn nieuw verworven kennis ook daadwerkelijk durft uit te dragen, want naast kortzichtigheid en onbenul op dit terrein, bestaat er ook veel angst voor het besmetten van de goede naam, het om zeep helpen van graag geziene fondsen, de teloorgang van de carrière, enz.

Wil je het ook proberen dan vind je op de links onder dit artikel de tekeningen en uitleg. Denk niet dat je er een zware studie voor nodig hebt, bijna iedereen kan het.


Uitleg van Hans
Hans, de constructeur van de Bedinimotor waar het hier over gaat, schrijft mij in een e-mail het volgende:

Overigens stelt het apparaatje niet veel voor, hoor. Als je er een 2e accu op aansluit kun je die opladen, maar in dit basale model is dat (nog) niet het geval. Louter bedoeld voor de beginnelingen, om te leren begrijpen wat er nou eigenlijk gebeurt. En dan kom je op wat 'radiant energy' genoemd wordt. Er is geen sprake van een gesloten systeem waarbij de dipool om zeep wordt geholpen. Er is geen continue stroom die de te laden accu van stroom voorziet. Een andere vorm van energie, die alom aanwezig is, wordt blijkbaar afgetapt. Bedini e.a. (Tesla ook) spreken van een ons omringend gas / ether. Telkens wanneer het elektromagnetisch veld inklapt, ontstaat er een (hoog voltage) 'spike'. Die spikes worden vervolgens verzameld. In de accu vindt daarna een reactie met de accuchemicaliën plaats. Het is zeer mysterieus en er is al ontzettend veel over geschreven. Hoe eenvoudig het motortje er ook uitziet, het illustreert een fenomeen dat indruist tegen onze 'wetten'. Iemand die elektronische circuits goed kan lezen, zal dat wel kunnen beamen.

En in nog een e-mail:

Hoi Paul,

Er is een enorme hoeveelheid informatie op Internet te vinden, zoals je wel weet. Naarmate ik meer interesse kreeg in deze materie, stuitte ik op steeds meer sites en forums. Er wordt nog altijd heel wat discussie gevoerd over de aard van de fenomenen die zich voordoen. Logisch, want je praat wel over iets 'vreemds' als radiant energy / negative energy, wat je met de meetinstrumenten die we kennen, niet kunt meten. Dat roept natuurlijk allerlei vragen en hypotheses op, en ook tips & trucs om elkaar verder te helpen.

Volgens mij is 't beste wat je kunt doen: gebruik maken van de jarenlange research door Tom Bearden en John Bedini en zelf bouwen, experimenteren en ervaren. Genoemde inventieve mannen (among others) hebben alles al met vallen en opstaan tot in den treure uitgedokterd en beschikbaar gemaakt voor het grote publiek.


Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar dat valt reuze mee

Je hoeft eigenlijk ook niet benauwd te zijn om onvoldoende kennis van elektriciteitsleer te hebben, want dat is op dit terrein waarschijnlijk eerder een barrière, dan dat je er baat bij hebt. Al is enige elementaire kennis wel handig (ik kreeg gisteren nog een middelgrote schok toen ik een krokodillentangetje aan een neonlampje aanraakte ;-)) ; dat moet toch wel zo'n 60-90 Volt zijn geweest, want het neonlampje gloeide...)

Jij hebt mij al weer enige tijd geleden een DVD gegeven met o.a. Bearden / Bedini: Energy from the Vacuum DVD deel 2. Ik meen dat Bedini vanaf de 54e minuut op deze mooie documentaire uitleg geeft over de werking van de SSG.

Gisteren trouwens bij www.cheniere.org
besteld: Bearden & Bedini: 'Free Energy Generation' (volgens insiders een must-have, ik ben benieuwd!).

Over de Bedini Simplified School Girl (Monopole) Motor of - Energizer:

Op deze site tref je een aantal links aan:
http://www.esmhome.org/library/john-bedini/index.html


Dit is het forum, waarop ik ook gepost heb en waarop je de schema’s en foto’s van de motor vindt:
http://www.energeticforum.com/renewable-energy/365-bedini-schoolgirl.html


Heel uitgebreid en met talloze verwijzingen:
http://www.peswiki.com/index.php/Directory:Bedini_SG


Deze group is vooral voor beginners:
http://tech.groups.yahoo.com/group/Bedini_Monopole3/


Een uitgebreide uitleg door Nick Friedrich:

http://video.google.com/videoplay?docid=-1630339210335190736&hl=en

De ware geïnteresseerde heeft genoeg aan deze sites, om vervolgens zijn/haar eigen weg door de jungle te vinden.

Ik zat net wat te lezen in Alick Bartholomew's 'Hidden Nature. The Startling Insights of Viktor Schauberger' (heel verhelderend en goed geschreven, zonder de complexiteit van 'Living Energies' van Callum Coats). Dan voel ik toch dat alles samen komt in 1 groots Natuurverschijnsel, waaraan we nu vele verschillende namen geven.

Een nadenkertje van Schauberger:

"The majority believes that everything hard to comprehend must be very profound. This is incorrect. What is hard to understand is what is immature, unclear and often false. The highest wisdom is simple and passes through the brain directly into the heart".

O o o, we komen tijd tekort, hé Paul?

-----------------

Bij zijn foto’s die je in dit artikel ziet, merkte Hans nog het volgende op:

Op de foto's is lastig te zien dat de rotor draait.
Het neonlampje (roodgloeiend) dient als een soort zekering, want in dit basismodel is nog geen laadbatterij aangesloten (anders raakt de transistor oververhit).

De volgende stap zal zijn: het tunen van het geheel en aansluiten op een op te laden accu.

------------------

Aan de telefoon vertelde Hans mij nog dat zijn magneten afkomstig zijn van de bouwmarkt, waar je voor weinig geld de opbouwmagneetjes kan kopen om kastdeuren gesloten te houden, meer is voor een dergelijke motor niet nodig.

Voor vragen of opmerkingen kun je Hans een e-mail sturen: morninggloryx94@gmail.com

DE BEDINIMOTOR VAN HANS DEEL 2


ENERGIE

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen