PRINTBARE VERSIE

TWEE EXTRA INTERESSANTE FORMATIES OP VANCOUVER ISLAND, BRITISH COLUMBIA, CANADA

Door: Nancy Talbott
BLT Research Team Inc.

Vertaling: Stijn Van de Paer

Bron: www.bltresearch.com


Cirkel met diameter van 15 meter in hooi op het eigendom van
Land Conservancy Trust op Vancouver Island,
nabij Duncan, Britisch Columbia
Fotos: Candice Campbell

De formatie is gevonden op 20 juli door boer Duncan Campbell net als hij zich voorbereidde om het hooiveld te maaien dat behoort tot het Land Conservancy Trust gelegen aan de Langtree Road, pal tegenover zijn eigen boerderij. De enkele cirkel had een dwarsdoorsnede van 18 stappen (ongeveer 15 meter) en lag er donzig en in een tegen de klok in gedraaide wijze bij. Het centrum viel ontegenzeglijk niet samen met het geometrische centrum. Er was geen gat in het centrum.

De beste schatting die de boer kon geven wanneer de cirkel zou ontstaan zijn, was de avond ervoor (19 juli) of vroeger op de dag van 20 juli zelf, vóór zijn aankomst om het veld te maaien. Als dat het geval is, dan is deze simpele cirkel een verbazingwekkende vertoning van de ongelofelijke teerheid en dezelfde verbazingwekkende precisie die aangetroffen wordt in verschillende graanformaties over de jaren heen – en dewelke ook vroeger in 2008 gerapporteerd zijn in British Columbia:

http://www.bltresearch.com/fieldreports/july2008a.html

De onderstaande foto illustreert ons punt. Het zaadkopje van de paardenbloem is zo voorzichtig gebogen en vervlochten met de werveling in het midden dat het donzige zaadkopje volledig intact is.


Eén enkel paardenbloem zaadkopje in volledig onaangeroerde staat
in het centrum van de werveling
Foto: Candice Campbell

Zoals elk kind dat ooit in een veld gespeeld heeft weet, wanneer paardenbloemen gereed zijn om te zaden en deze witte donzige balletjes vormen, dan kunnen de luchtige individuele zaadjes met de minste windstoot loskomen. Paardenbloemen die op zaden stonden, werden gezien doorheen de ganse cirkel, enkele zijn zichtbaar op de onderstaande foto.


Meerdere paardenbloem zaadkopjes gevonden in de cirkel
op de dag van de ontdekking.
Foto: Candice Campbell

Een andere formatie, gevonden in een ander gedeelte van hetzelfde Land Conservancy Trust eigendom, is waarschijnlijk ontstaan rond middernacht 15 juli, toen ‘Helen’, een lokale vrouw die kortbij woont, getuige was van een gloeiende, witte zuil van licht die uit de hemel kwam. Denkende dat ze haar computer was vergeten uit te zetten, kwam ze uit bed om hem af te zetten, waarop ook de zuil van licht verdween.


Eén van de drie cirkelcentra rond een driehoek, deze met een opstaand bosje
waar andere planten omheen geknoopt zijn.
Foto: ‘Helen’

Deze formatie, wederom in een hooiveld, bestond uit drie externe en platgedrukte cirkels, elk aan de rand van een platgedrukte ronde ring en op de hoekpunten van een platgedrukte driehoek die beschreven is binnen de ronde ring


Diagram:
Paul Anderson, CCCRN


Close-up van het opstaande bosje met verdraaide en verknoopte planten er rond om heen
Foto: Gary Bobroff

Deze formatie zag er platter uit dan wat gezien is in de andere Britisch Columbia formaties dit jaar, maar er was geen zichtbare schade aan de planten toen ze voor het eerst gezien werd. Er werd aandacht geschonken aan enkele lagen van het platgedrukte gewas, in het bijzonder op de kruisingen van de verschillende paden in de formatie. Maar het meest opzienbarende effect kwam voor in twee van de cirkelcentra waar klompen opstaand gewas voorzichtig ingepakt waren met meerdere verdraaide plantenstengels. Van één van deze verdraaide centra werden monsters genomen voor later onderzoek.


Buitenste ring kruisend met een intern pad
Foto: Gary Bobroff


Bewijs van verschillende lagen, in het bijzonder op kruisingen
Foto: ‘Helen’

Tot nog toe (midden augustus) kwamen al deze drie Canadese formaties voor in het zuiden van Vancouver Island, nabij Duncan – binnen een straal van 16 km van elkaar. En alle drie zijn ze gevormd in hooi, op Land Conservancy en/of Nature Preserve gebied, klaarblijkelijk voorzichtig platgedrukt op een vloeiende manier zonder daarbij schade aan de planten te veroorzaken.

Welke energetische kracht is verantwoordelijk voor de dramatische plantstengel knoopverlengingen
die gedocumenteerd zijn voor de Quamichan Meer circkel? Zouden we dezelfde knoopveranderingen gevonden hebben in de enkele cirkel welke daarop volgde, als hij nog niet geoogst was geweest?


Foto: BLT Research Team Inc.

Welke energetische kracht kan selectief herkenbare patronen maken in vooraf gecultiveerde planten en daarbij geherintroduceerde, inheemse grasvlakte plantsoorten onaangeroerd laten? En welke soort energie kan zwenkgras platdrukken rónd het luchtige kopje van een paardenbloem dat op zaden staat zonder het daarbij te schaden – en verder het breekbare zaadkopje kan buigen in het centrum van de platgedrukte cirkel zonder ook maar één van de zaadfilamenten los te maken?

En is er een verband tussen de gloeiende zuil van wit licht waarvan een lokale vrouw getuige was kort voor de driehoek-in-een-ring formatie voor het eerst werd gerapporteerd? En degene waarin twee van de in de cirkelcentra opstaande bosjes zwenkgras bevatten die als Kerstmis cadeaus met een mooi lint ingepakt waren. Als dit geïsoleerde gebeurtenissen waren, dan zouden ze zeer zeker van belang zijn. Het feit dat ze een fenomeen vertegenwoordigen dat over de ganse wereld voorkomt – al langer dan 30 jaar nu – verstrekt voldoende redenen om ze serieus te nemen.


GRAANCIRKELS PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen