PRINTBARE VERSIE

Dit is een verhaal dat ik al wat langer geleden vertaald heb. Veel is wel bekend in Nederland over deze chupacabras, toch zitten er in dit verhaal details die we hier nog niet gehoord of gelezen hebben. Inmiddels is er waarschijnlijk wel weer wat meer bekend over dit wezen. Ik weet dat er een jaar of twee geleden, op het RTL4 journaal, beelden werden uitgezonden over de waarschijnlijke vondst van zo’n beest in Puerto Rico. De wetenschapper, die bij het dode dier stond, wist te vertellen dat hij het een raadselachtig iets vond en dat het om de overblijfselen van een totaal onbekend dier ging.
Zoals je natuurlijk wel kon verwachten, hoorde of zag je vervolgens niets meer over de vondst in de media. Echter in het Frontier Magazine stond een maand of wat later het korte verhaaltje dat de gevonden chupacabras gewoon een hond was, dus niets bijzonders volgens de wetenschap. Deze conclusies komen mij niet vreemd voor want dat “niets bijzonders” wordt door wetenschappers voor heel veel zaken gegeven die men niet kan verklaren. Wat ik sowieso vreemd vind is dat de deskundige wetenschapper, die men er in eerste instantie bijhaalde en verklaarde dat het om de overblijfselen van een onbekend dier ging, niet door had dat het om een hond ging. Dit lijkt mij zelfs voor een eerstejaars student in de zoölogie een blunder van jewelste, dus laat staan voor deze man. Natuurlijk was het geen hond en de wetenschapper wist dat ook en liet in het stukje in het journaal bepaalde details zien waarom hij niet wist wat het wel was. Als ik het mij goed herinner liet hij ook de vreemd gevormde tanden zien en het verschil in lengte van voor- en achterpoten. Dus weet ik zeker dat we weer eens voorgelogen worden door de overheid of de wetenschappers of beiden natuurlijk daar in Puerto Rico.
Ben je van plan in de toekomst een hond te nemen kijk dan maar heel goed wat ze je meegeven, want voor je het weet heb je een chupacabraspuppie en dat nemen de buren je niet in dank af!


'THE CHUPACABRAS PHENOMENON'

By Jorge Martin

Overgenomen en vertaald uit ‘UFO MAGAZINE’ uitgave maart/april 1996 door Paul Harmans.HET FENOMEEN ‘CHUPACABRAS’

Sinds december 1994, zijn er meer dan 2000 (tweeduizend) gevallen van dierverminking gerapporteerd in Puerto Rico. Het eiland is reeds berucht om de vele getuigenissen van UFO-waarnemingen door de jaren heen, waaronder ook mysterieuze verdwijningen van Amerikaanse militaire vliegtuigen.

Jorge Martin doet verslag van een nieuwe ontwikkeling en een heel merkwaardig bewijs dat doet vermoeden dat een aan de wetenschap onbekend dier systematisch honderden dieren doodt en de getuigen hiervan angstig maakt, overal op dit prachtige eiland. De plaatselijke bevolking noemt dit schepsel ‘de Chupacabras’ oftewel ‘de geitendoder’ of ‘de geitenzuiger’

In een wereldwijd exclusief verslag, openbaart ‘UFO Magazine’ Puerto Rico’s verbazingwekkende geheim.


PUERTO RICO & JORGE MARTIN

Jorge Martin is redacteur van Puerto Rico’s prestigieuze ‘OVNI Evidencia’, een blad toegewijd aan UFO-onderzoek. Hij gelooft dat de Amerikaanse inlichtingendienst op het eiland incidenten leidt en desinformatietactieken hanteert, om de interesse van de media hiervoor af te zwakken.

Martin heeft al vele jaren onderzoek naar UFO’s achter de rug en probeert wetenschappelijke en politieke erkenning voor de incidenten op Puerto Rico te verkrijgen. Het is een verbazingwekkende ontwikkeling, dat er eindelijk vragen worden gesteld in het huis van afgevaardigden, nu een angstige bevolking en een gefrustreerde boerengemeenschap geloven dat het fenomeen van de ‘Chupacabras’ inderdaad bestaat.

Sinds december 1994 is het Caraibische eiland Puerto Rico de plek met een golf van UFO-waarnemingen, alsook talrijke verschijningen van een vreemd schepsel dat veel vee heeft gedood en door de sensatiepers ‘de geitenzuiger’ wordt genoemd. Het schepsel is ogenschijnlijk verantwoordelijk voor de dood van vee, zoals schapen, geiten, konijnen, kippen, eenden, katten, honden, etc. Na het doden blijkt het schepsel alle bloed en andere lichaamssappen uit het dier te zuigen. Duizenden dieren zijn inmiddels gedood en vele gemeenschappen leven in angst. Zolang het doden van vee al duurt, hebben de autoriteiten verklaard dat de dode dieren het slachtoffer zijn van aanvallen van roedels zwerfhonden, bavianen of uitheemse dieren die illegaal het land zijn binnengebracht.
De secretaris van de diergeneeskundigedienst van het ministerie van landbouw en veeteelt, Hector Garcia, zei: ‘het kunnen honden geweest zijn, de kleine gaatjes waargenomen in de nek van de slachtoffers zijn gelijk aan die welke toegebracht worden door hondenbeten’. Hij verklaarde ook: ‘dat er geen andere ongebruikelijke afwijkingen te zien waren aan en in de dode dieren die onderzocht waren door zijn afdeling, alsook de vaststelling dat er geen bloed ontbrak’.
Dierenarts, Angel Luis Santana, van de particuliere Gardenville kliniek te San Juan, zei: ‘het kan een persoon geweest zijn die deel uitmaakt van een religieuze sekte, zich gedragend als een beest. Het kan ook iemand geweest zijn die een grap met de bewoners van Puerto Rico wilde uithalen’.
Alle van de hierboven beschreven officiële verklaringen van het raadsel hebben gefaald de wijze te identificeren waarop de dieren stierven, en men heeft geen acht geslagen op de vele observaties van onbekende schepsels, door serieuze en betrouwbare getuigen uit geheel Puerto Rico. De feiten vertellen een heel ander verhaal...

De dieren werden gevonden met kleine perfect ronde gaten van zo’n 6mm tot 12mm in diameter op driehoekige wijze gerangschikt. Deze dringen diep door in de nek of de onderste kaak van de slachtoffers. Dokter Carlos Soto, een bekwaam dierenarts, verklaart dat de verwondingen een regelmatig patroon vertonen. In veel van de gevallen, waarbij de kop van het dier is betrokken, dringt het gat door het rechter kaakbeen, spier en weefsel heen, recht de hersenen in. Meer specifieker gezegd direct de kleine hersenen in, doorboren deze vervolgens en hebben de onmiddellijke dood van het dier tot gevolg. Dit vaste patroon van verwonding en de weg dat hetgeen wat binnendringt in het lichaam volgt, wijst op voorbedachte rade en intelligentie. Interessant is dat de aanval een soort van euthanasietechniek openbaart die het aangevallen dier lijden bespaart. Ook dit wijst op intelligentie.

Het officiële onderzoek faalt in het verklaren van het volgende: als een hond, of ieder bekend roofdier, bijt om een slachtoffer te doden, moet het eerst druk uitoefenen aan beide zijden van de kop, nek of lichaam. In de dossiers van de ‘Chupacabras’ incidenten is niets gevonden van verwonding, schaafwonden, krabben, beten of blauwe plekken aan de tegenoverliggende kant van de wond, dus in dat geval lijkt het voor de hand te liggen dat we te maken hebben met een vleesetend roofdier dat onbekend is bij de wetenschap.

De wonden mogen dan overeenkomstig lijken te zijn met die welke zijn toegebracht door honden of bavianen, als zijnde klein en rond, maar daar eindigt de overeenkomst dan ook. Regeringsfunctionarissen en dierenartsen die de officiële weg volgen of het politieke standpunt aanhouden, hebben vaak geweigerd gegevens over de wonden vrij te geven. Zij negeren voor het gemak het feit dat wat het ook is dat het dier doorboort, het op zijn minst 7,5 tot 10 cm lang is en in een paar gevallen werd de wand van de wond dichtgeschroeid, blijkbaar om buitensporig bloedverlies te voorkomen. Geen enkele bekende diersoort ter wereld is hiertoe in staat. Sommige wonden die dit aspect vertonen komen ook voor op de flanken en de buik van het slachtoffer. Deze penetraties snijden doorgaans door de maag recht in de lever waarbij delen van het orgaan worden verwijderd en het vocht er uit wordt gezogen. Zulke verrichtingen vereisen een snede van zo’n 12 cm diep, een feit dat werd bevestigd door toegepaste sectie op de dieren. Van de driehoekig gegroepeerde wonden is bekend dat ze het lichaam binnendringen en daarbij de lever treffen. Ondanks dat er ‘iets’ duidelijk het lichaam binnendringt en het omvangrijke schade toebrengt en daarbij ook vreemd materiaal achterlaat in het weefsel, werd er geen natuurlijk ontstekingsproces waargenomen in het weefsel van het slachtoffer. Dit is extreem onnatuurlijk.

In de meeste gevallen bleek bij de slachtoffers de rigor mortis (lijkstijfheid) achterwege te blijven. Ze waren dagen na hun dood nog soepel. Ongelooflijk was dat bij sommige gevallen waarbij wel bloed was achtergebleven in het lichaam, dit na dagen nog niet was gaan klonteren of stollen.

Verscheidene grotere gaten of wonden zijn ontdekt bij sommige dieren. Deze wonden variëren in grootte van 2,5 cm in diameter tot 30 cm in lengte. Deze bijzondere openingen heeft men gevonden in de nek, borst, buik en het anale gebied en lijken te zijn gemaakt met een chirurgisch scalpel. Keurig gesneden openingen waardoor verschillende organen verwijderd werden uit het lichaam. Voortplantings- en geslachtsorganen, anus, ogen en ander zacht weefsel werd allemaal weggehaald.

Nog een officiële verklaring is dat de verantwoordelijke hiervoor mogelijk gezocht moet worden onder de leden van een satanische of religieuze sekte.
Het grote aantal van deze incidenten weerlegt deze mogelijkheid. De verminkingen gebeuren elke dag op elke tijd en verspreid over het hele eiland. Er is geen enkele sekte die de middelen heeft om zo’n activiteit te dirigeren. Alleen de overheid kan zo’n operatie leiden, maar om wat voor redenen zou men dat dan doen?

HET SCHEPSEL GEOBSERVEERD

Veel van de verminkingen zijn geassocieerd met de schepsels die we ook wel "Afwijkende Biologische Wezens" noemen. Naar verluidt is het een kruising tussen een wezen dat bekend staat als een ‘grijze’, een buitenaardse mensachtige, hoofdzakelijk vanwege de vorm van zijn kop en zijn ogen, en dat wat de meeste getuigen beschrijven als het lichaam van een tweepotige rechtopstaande

dinosaurus, maar dan zonder staart. Zijn kop is ovaal van vorm en heeft een vooruitstekende onderkaak. Twee langgerekte ogen zijn gerapporteerd tezamen met twee kleine gaten op de plaats van de neus, een kleine spleetachtige mond met op slagtanden gelijkende tanden die van boven en onder naar buiten steken. Enkele getuigen hebben kleine puntoren gezien, maar deze zijn niet door alle getuigen waargenomen. Het lijkt stugge warrige haren te hebben over zijn hele lijf en terwijl de meeste waarnemers beweren dat het zwart is, heeft het de merkwaardige mogelijkheid om van kleur te veranderen wanneer het dat wenst, bijna net zo als een kameleon. In het donker verandert het in zwart of in een donkerbruine kleur. In het daglicht omgeven door vegetatie, verandert het naar groen, groengrijs, lichtbruin of beige. Het wezen heeft twee kleine voorpoten met een drievingerige klauwachtige hand en twee sterke achterpoten met alweer drie tenen met nagels. Dit lijkt hem in staat te stellen om snel te rennen en zelfs over bomen heen te springen, sommige getuigen beweren sprongen gezien te hebben van meer dan 7 meter. Volgens vele observaties lijken de achterpoten van het schepsel reptiel- of geitachtig. Het heeft een stekelachtige kam die loopt van achter op zijn kop naar de onderzijde van zijn rug, met wat lijkt op vlezige vliezen die van kleur veranderen van blauw naar groen, rood naar paars etc. Een aantal getuigen beweert dat het schepsel klappert (met ongelooflijke snelheid) met zijn staart en kam wat hem in staat stelt werkelijk te vliegen. De staart lijkt gebruikt te worden om in zijn vlucht te sturen; een vlucht die hoofdzakelijk door zijn ‘vleugels’ gaande wordt gehouden.

Het schepsel werd voor het eerst gerapporteerd in de stad Orocovis maar ze zijn ook al waargenomen in de stedelijke gebieden van Canovanas en in vele andere streken van Puerto Rico. Ze hebben de gewoonte zowel bij dag als bij nacht te verschijnen. Het is een feit dat ze gezien zijn op klaarlichte dag door afzonderlijke getuigen. Van één zo’n verschijning was Madeline Tolentino samen met haar buren in haar woonplaats Campo Rico (Canovanas) getuige. Ze zagen het allemaal lopend op straat om 3.00 uur in de middag. Toen ze dichterbij kwamen rende het schepsel weg met een fantastische snelheid en verdween.

De dodingen vormen een flink verlies voor de boeren en de situatie heeft de minister van het Puertoricaanse huis van afgevaardigden en van het ministerie van landbouw, Mr Juan E. (Kike) Lopez, er toe aangezet een resolutie in te dienen om een officieel onderzoek te starten en klaarheid in deze zaak te brengen. (zie document)

Sinds kort is onder mijn aandacht gebracht dat er tenminste twee van deze schepsels gevangen genomen zijn door regeringsfunctionarissen van de Amerikaanse federale regering en van de Puertoricaanse regering.

Ze werden gevangen genomen rond 6 of 7 november, één van hen in de stad San Lorenzo iets oostelijk van het midden van Puerto Rico, de andere in het Nationaal Caraibisch Regenwoud te El Yunque in het oosten. Beide werden levend, zo wordt beweerd, meegenomen naar de Verenigde Staten door een speciale eenheid. Onze regering blijft deze feiten echter ontkennen en onze mensen vermoeden dat ze worden voorgelogen. Het doden door en de ontmoetingen met deze schepsels gaat door. Het achterhouden van de feiten door de regering heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat deze incidenten in verband met UFO’s zijn te brengen.

UFO-WAARNEMINGEN

Lichtgevende ovaalronde en piramidevormige UFO’s zijn waargenomen in de nabijheid van de vindplaats van verminkte dieren, die zonder bloed zijn gevonden. Deze waarnemingen zijn gemeld in de steden van Cabo Rojo, Canovanas, Ponce en Naranjito, plaatsen op behoorlijke afstand van elkaar. In Barrio Hato, had de familie Rojas een UFO waargenomen. Kort na die waarneming werden een paard en verscheidene geiten verminkt gevonden.

Op 18 november 1995 positioneerde een verlichte schijf, zo’n 12 meter in diameter met een rij donkere ‘ramen’ rond de binnenste rand, zich boven de antenne van Radio Procer, een radiostation in een stad te Barranquitas in het midden van Puerto Rico. Gelijktijdig draaide de elektronische apparatuur van het radiostation dol. Wijzers draaiden rond en ongelooflijk, een ouder en in onbruik geraakt apparaat uit 1957, dat in het radiostation was opgeslagen, zette zichzelf aan. Nog verbazingwekkender was wel dat het apparaat niet op enig elektriciteitsnet was aangesloten. Dit incident werd besproken in de media. Veel bewoners in de buurt van het radiostation hadden de UFO gezien terwijl het boven het station zweefde.

Jammer was wel dat de TV, radio en geschreven pers op sommige punten informatie achterhielden. Informatie gegeven door getuigen die vlak naast het radiostation woonden. Channel 4 (WAPA TV) en Channel 11 (Tele 11) rapporteerde over het incident, maar ze lieten de vermelding van de aanwezigheid van wezens tijdens de waarneming achterwege. Dit veronderstelt een zwijgplicht van de media.

Een vrouwelijke getuige zag een wezen in de bewoonde delen van Canovanas in de eerste dagen van november. Het wezen sprong of vloog een rond, lichtgevend object binnen dat boven haar auto hing.

GENETISCHE MANIPULATIES

De waarnemingen suggereren een link tussen het schepsel en de UFO’s. Maar we kunnen de mogelijkheid niet uitsluiten dat de wezens een product zijn van ingewikkelde genetische manipulatie van menselijke instanties. Een Chinees-Russische wetenschapper, doctor Tsian Kanchen, heeft een genetische manipulatie uitgevonden waarmee hij nieuwe vormen en kruisingen tussen plant- en dierlijkorganisme kan creëren. Kanchen ontwikkelde een elektronisch systeem waarmee hij het bio-energetische veld van het DNA van levende organismen op kan pakken en het dan over kan dragen op andere levende organismen. Door middel van deze techniek heeft hij nieuwe diersoorten verkregen zoals bv. eend/kip met lichamelijke trekken van beide soorten. Geit/konijn, en nieuwe plantenrassen zoals koren/tarwe, pinda/zonnebloemzaden en komkommer/ watermeloen.

Als de Russen deze techniek hebben dan is het zonder twijfel dat ook de Verenigde Staten en andere machten dit beheersen. Daarom is het heel goed mogelijk dat de ‘Chupacabras’ door mensen is ontwikkeld.

EXPERIMENTEN EN BLOEDTESTS

Puerto Rico is tientallen jaren het terrein geweest voor veel experimenten door de Verenigde Staten, uitgevoerd op de eilandbewoners en hun grondgebied. Voorbeelden daarvan zijn de experimenten op vrouwen met Talidomida, een antivruchtbaarheids medicijn, dat resulteerde in de geboorte van veel misvormde kinderen in de jaren vijftig. Het dodelijke ‘orange agent’ een ander op dioxine gebaseerd chemisch middel dat in bossen op verschillende plaatsen op het eiland werd getest evenals de tests met gammastraling. Door dit alles kunnen we dus niet de mogelijkheid uitschakelen dat iemand experimenteert met nieuw en geavanceerd genetisch materiaal in ons land. Het schepsel kan hiervan het (uit de hand gelopen) resultaat zijn. Wie weet? Misschien is het schepsel ontsnapt en is iemand de controle kwijtgeraakt over de situatie?

We hebben bloedmonsters gekregen waarvan beweerd wordt dat het van één van de schepsels afkomstig is. Deze werd ontdekt nadat het over een omheining was gesprongen en struikelde. Dit gebeurde op 3 oktober 1995 rond 9.00 uur in Campo Rico, in Canovas. Twee dagen daarvoor had een politieagent zo’n schepsel aangeschoten dat daarna wegvluchtte. Het bloed kan heel goed van datzelfde schepsel geweest zijn.

De bloedmonsters hebben we opgestuurd naar een medisch specialist om hopelijk een DNA-profiel te verkrijgen. Deze testen worden momenteel in de Verenigde Staten verricht, maar hier zijn een paar gegevens die al bekend zijn.

Monster 1. Het originele bloedmonster heeft ogenschijnlijk overeenkomstige kenmerken met de menselijke bloedgroep A. Verdere analyse kan dit echter niet afdoende bevestigen.

Monster 2. Ander onderzoek van het bloed naar stoffen die er in voorkomen laten in het bezinksel materiaal zien zoals E.coli-bacteriewormen en andere parasieten. Plantaardig celvormig materiaal werd ook gevonden. De inhoud is te vergelijken met dat wat gevonden wordt in gevallen van een gewond dier of mens met open wonden in de darmen waardoor bloed besmet raakt.

Monster 3. De genetische analyse heeft tot dusverre onthuld dat het bloed in geen geval verenigbaar is met menselijk bloed noch met enig ander bloedtype dat behoort aan dierlijke soorten die bekend zijn aan de wetenschap. De sporenverhouding van magnesium, fosfor, calcium en kalium komen niet overeen met die van menselijk bloed, ze zijn veel hoger. De eiwit/globuline RG ratio komt ook niet overeen, (met menselijk bloed) ook dit is te hoog. De verhoudingen die gevonden zijn laten niet toe om de resultaten van de analyses aan te laten sluiten met die van welke bekende diersoort dan ook.
Op dit moment kunnen we het bloedmonster aan geen enkel aards organisme toeschrijven. Derhalve is het mogelijk dat het hier een voortbrengsel betreft afkomstig van hoogwaardig ingewikkelde genetische manipulatie, een organisme vreemd aan ons milieu en wellicht buitenaards.

De resultaten van de tests op Sub-types en genetische analyses zijn nog niet binnen, maar de resultaten tot nu toe impliceren dat de monsters toebehoren aan een onbekend organisme.

DESINFORMATIE EN DOOFPOT

Klaarblijkelijk is de vreemdheidsgraad moeilijk te verklaren voor de V.S. en de Puertoricaanse autoriteiten en heeft dat aangezet tot een desinformatieprogramma waarin regeringsinstanties onwaarschijnlijke verklaringen verspreiden zoals wilde honden, bavianen, apen en andere uitheemse diersoorten of satanische sekten als degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn.
Dit wordt nog eens versterkt door sommige mediajokers die sensatieverhalen verspreiden en de hand lichten met de situatie. In veel gevallen is het belachelijk maken van serieuze getuigen een wapen in de strijd.

Andere desinformatie en ontkenningscampagnes worden georganiseerd door de Amerikaanse inlichtingendienst en doorgegeven aan UFO-groeperingen. Serieuze onderzoekers zijn in hun geloofwaardigheid aangetast.
Op zijn minst twee groeperingen hebben informatie via de media verspreid, daarmee paniek zaaiend, door te vertellen dat de ‘Chupacabras’ onderdeel uitmaakt van een buitenaards ras dat het AIDS virus heeft uitgevonden om daarmee het menselijke ras uit te roeien. Een andere groep verspreide angst door de ‘Chupacabras’ te verklaren als toebehorende aan een vraatzuchtige reptielensoort, buitenaards van origine, die begonnen was de inwoners te verslinden.
Wat ons betreft: wij veroordelen hun berichten.

Het is duidelijk dat iemand, blijkbaar verwant aan de inlichtingengemeenschap, de bedoeling heeft paniek te zaaien, terwijl tegelijkertijd iemand, om onbekende redenen, probeert te voorkomen, dat deze alarmerende situatie het serieuzere gedeelte van de media in de Verenigde Staten bereikt.

Zo hebben we dus de valse onderzoeksgroeperingen, gecreëerd door de Amerikaanse inlichtingendienst, om in Puerto Rico de media afdoende met desinformatie aan te zetten tot verspreiding van belachelijke verhalen. Bovendien bezocht een tv-ploeg van de Amerikaanse tv-show "Inside Edition," Puerto Rico om een reportage te maken over de ‘Chupacabras,’ maar het was wel duidelijk voor iedereen hier dat ze probeerden één van de getuigen belachelijk te maken. Jose Soto, burgemeester van een stad in Canovanas, had een serieuze discussie met de producer, die ook hem belachelijk probeerde te maken. Onze organisatie werd ook onderworpen aan onnozele vragen. De bedoeling van hen was om met het uitzenden van de show de situatie en ons onderzoek in discrediet te brengen. Het is niet de eerste keer dat ditzelfde tv-programma de geloofwaardigheid van ons onderzoeksprogramma aantaste, velen herinneren zich nog de grootse UFO-waarneming in Fyffe County, te Alabama, 1990. Het tv-programma maakte over het algemeen de getuigen en de dossiers belachelijk. Alleen al hierom zouden onderzoekers in de V.S. waakzaam moeten blijven.

De gebeurtenissen in Puerto Rico verschaffen genoeg goede redenen voor discussie en het is te belangrijk om het verborgen te houden voor het publiek.


PUERTO RICO
Special Update

Graham Sheppard, een ervaren piloot en een zeer goede vriend van schrijver Timothy Good, bracht in januari (1996) enkele dagen op het eiland door om de chupacabras en de UFO-waarnemingen te onderzoeken.
Zijn onderzoek bracht aan het licht dat waarnemingen werden gedaan zowel gedurende de dag als de nacht. Media-interesse is nu serieuzer dan voorheen, en één krant in Miami heeft gesprekken gevoerd met de lokale politie. Sheppard werd verteld dat er nu ook gewapende politiepatrouilles uitkijken naar de ‘Chupacabras’.
De onderzoeker kreeg meer interessante gegevens over het schepsel, o.a. dat het lijkt op een mengvorm van een reptiel en een insekt en ambtenaren sluiten niet uit dat het om een dinosaurus gaat onbekend bij de mensheid. Gipsafdrukken zijn nu van zijn voetsporen gemaakt ze zijn ongeveer de maat van een grote hond en laten drie tenen zien.
Er zijn weer aanvallen geweest op honden (bv. op een Deense dog) en konijnen. Deze deden zich voor zo’n twintig mijl noord van Cabo Roco in Maya Guez.
Sheppard merkte ook op dat de berichten over UFO’s en het schepsel dagelijks in de lokale pers verschijnen. ‘De autoriteiten zijn in verlegenheid gebracht’ verklaarde hij.

Linda Moulton Howe, Amerikaans onderzoekster en televisieproducer, is nu op het eiland en onderzoekt vele van de meldingen.
Ondertussen hoopt Graham meer informatie los te krijgen van de inwoners en functionarissen op het eiland

(Document)
Gemeenschap van Puerto Rico, 12e wettelijke vergadering.
HUIS VAN AFGEVAARDIGDEN
Regeringsbesluit 5012
9 november 1995

Gepresenteerd door afgevaardigden Jose A. Nunez Gonzalez en Juan E. (Kike) Lopez.
Voorgelegd aan de commissie.

Om de regering, met name het ministerie van landbouw te gelasten een diepgaand en grondig onderzoek te starten en zodoende opheldering te verkrijgen aangaande het onbekende fenomeen en het vergoeden van de schade, veroorzaakt door de zogenoemde ‘Chupacabras’ (geitenzuiger), aan de boeren van dit land.

De laatste maanden zijn talloze moorden en aanvallen op dieren gemeld in Puerto Rico. Tot op heden zonder verklaring. Deze aanvallen komen voor in verschillende gebieden van het eiland. Het aantal gevallen is recentelijk toegenomen en de Puertoricaanse bevolking eist actie van de regering in deze alarmerende situatie.

Het doden wordt toegeschreven aan een dier dat wordt genoemd de ‘Chupacabras’ om redenen van een incident waarbij de politie werd gemeld dat een geit, die toebehoorde aan een boer, dood was gevonden op een stuk land vlak naast de weg naar Barrio La Torro, in Sabana Grande. Het dier (de geit) miste zijn linkeroog en had een vreemde wond in zijn nek waardoor al zijn bloed was weggezogen.

De eerste meldingen van verdachte dodingen kwamen uit delen van Orocovis en Corozal in het centrum van het eiland in het midden van het huidige jaar (1995). Andere gevallen zijn geregistreerd in Canovanas, in het noordoosten; in Fajardo, naar het oosten, in Gurabo, ten oosten van het centrum en in Naranjito in het centrum van het eiland en onlangs in de naastgelegen gebieden van Lajas en Bellavista. In Ponce werden vier katten en vijf honden dood gevonden, waarvan men de oorzaak toeschreef aan het dierlijke fenomeen dat populair gezegd de ‘Chupacabras’ heet.

De mensen die zeggen het dier gezien te hebben, beschreven het als volgt aan de politie: een 90 cm groot schepsel, (feitelijk zijn er meldingen die uiteen lopen van 90 cm tot 1.80 cm grootte) met ledematen en klauwen, een ronde kop, grote (rode) ogen en een lichaam dat geheel bedekt is met zwart haar. Het schepsel is tot nu toe nog niet gevangen en het aantal gevallen blijft toenemen in verschillende delen van het eiland. Vandaar dat men er van uitgaat dat er waarschijnlijk meer dan één schepsel (van deze soort) actief is. Rekening houdende met de schade toegebracht aan de boeren, die aangewezen zijn op hun dieren en afgaande op de potentiële dreiging die uitgaat van een fenomeen als dit naar de bevolking toe, overweegt het huis van afgevaardigden, als verantwoordelijke, een onderzoek in te stellen naar dit onderwerp.

MOCHT HET HUIS VAN AFGEVAARDIGDEN VAN PUERTO RICO DEZE RESOLUTIE AANNEMEN DAN:

Artikel 1:- Is hierbij het ministerie van landbouw door het huis van afgevaardigden bevolen een diepgaand en grondig onderzoek te starten om klaarheid te brengen in dit onbekende fenomeen en de schade toegebracht door de zogenoemde ‘Chupacabras’ aan de boeren van dit land te vergoeden.

Artikel 2:- Het ministerie van landbouw legt aan het huis van afgevaardigden een rapport ter beoordeling voor van hun onderzoek met daarin de conclusies en aanbevelingen. Dit rapport wordt verwacht vijfenveertig (45) dagen na goedkeuring van deze resolutie.

DIERVERMINKINGEN