PRINTBARE VERSIE

GLOBAL UFO REPORTS

By Graham W. Birdsall

Overgenomen en vertaald uit UFO Magazine uitgave augustus 2002 door Paul Harmans.


Argentinië:

Dr. Daniel Belot is een dierenarts/chirurg in Salliquel, Argentinië, die te maken heeft gehad met wel een dozijn dierverminkingsgevallen in zijn omgeving. Hij is nu op zoek naar een verklaring, maar is er al wel van overtuigd dat de daders vanuit de lucht toeslaan en dat de dieren ergens anders sneuvelen, voordat ze worden gedumpt in het veld. Dr. Belot heeft veeboeren verzocht om elk afwijkend geval van dierverminking te melden om zo zijn onderzoek te steunen.
Dr. Belot’s interesse werd gewekt na een telefoontje van een veeboer om hem te ontmoeten op zijn ranch om een van zijn runderen te onderzoeken welke was gevild tot op het bot. Dr. Belot opperde dat het het werk was van een roofdier, maar de veeboer verwierp dat idee en zei: “Er is geen enkel dier dat in een rechte lijn eet.” Nieuwsgierig geworden reisde Dr. Belot naar de ranch en werd geconfronteerd met een verlammende vondst.

“Het dier lag op de grond en gehele linkerzijde van de kop was gevild tot op het bot, vanaf de onderkant van het oog en met alle kiezen zichtbaar. Toen we de schouwing uitvoerde ontdekten we dat de tong was verdwenen evenals zijn stembanden en er was geen bloed zowel in als buiten het dier. De randen van de wond waren perfect schoon, geen gescheurd vlees zoals je ziet bij een roofdier. Het was een daad lijkend alsof het door mensen was gedaan, maar zelfs dan is het nog moeilijk om te doen,” zei hij. Dr. Belot zond monsters naar de afdeling pathologie van de universiteit van Buenos Aires, maar zij konden ook niet bepalen hoe de incisies waren gemaakt, noch wat de doodsoorzaak was.

Dr. Belot heeft sinds dit geval nog zo’n twaalf dieren onderzocht en vertelt dat zij meestal vitale organen misten. “In het tweede geval miste het dier zijn kaken, maar andere misten bijvoorbeeld testikels en penis, oren, melkklieren, anus en/of vagina. Dit suggereert een vorm van wetenschappelijk onderzoek, maar vraag mij niet waarom een wetenschapper deze vorm van onderzoek doet op verschillende boerderijen zonder toestemming.” Er werden geen sporen gevonden rondom de verminkte dieren en andere dieren weigerden deze plek te naderen, “het enige dat mij opviel was dat het gras binnen een straal van tien meter doorgroeide en dat geen enkel dier in die cirkel wilde stappen, ondanks dat het gras in een goede staat was.”
Koeien, schapen en op zijn minst vier paarden zijn verminkt. De velden waarop de karkassen zijn gedumpt zijn praktisch onbereikbaar. Ze kunnen worden bereikt met tractoren en vaak moet men ondergelopen gebieden oversteken.

Intussen zijn politieagenten uit Santa Rosa, Argentinië, die een UFO observeerden op 25 mei 2002, serieus aan het uitzoeken of UFO’s kunnen worden verbonden aan de tientallen verminkte dieren die zijn gevonden in de gebieden van La Pampa, Rio Negro en Buenos Aires.
Op 19 juni 2002 zagen tientallen getuigen een UFO vliegen over het Las Leas toeristencomplex in de provincie Mendoza.

Volgens de vermaarde UFO onderzoeker, George Filer, “worden boeren in deze regio’s geconfronteerd met dierverminkingen en sturen hun familie naar de stad, terwijl ze zelf 24 uur de wacht houden bij hun velden.
Verschillende soorten lichten zijn gemeld die boven de velden zweefden. Grote watertanks met duizenden liters water werden leeg aangetroffen. Andere meldingen wijzen er op dat er een of andere onderwaterbasis is voor de kust van Argentinië omdat voertuigen regelmatig worden waargenomen terwijl ze in en uit de oceaan vliegen. Mogelijk hebben deze verschijnselen met elkaar te maken.”

Uruguay:

Het eerste gerapporteerde geval van dierverminking van een koe werd officieel aangekondigd op 24 juni 2002. Het dier wiens tong, ogen en genitaliën waren weggenomen was uit de regio Durazno, zo’n 300 km. van de hoofdstad Montevideo.
Het incident heeft voor bezorgdheid gezorgd in het land. De burgemeester van Durazno, Carmelo Vidallin probeerde de ongerustheid weg te nemen door te zeggen dat men de verklaring van het ministerie van landbouw en veeteelt, dat bij de zaak was betrokken, moest afwachten. Niettemin zei burgemeester Carmelo: “Er zijn geen sporen van bloed of van een gevecht tussen de aanvaller en het dier gevonden.”

De theorie dat duistere esoterische praktijken verantwoordelijk zijn werd verworpen al vanaf het begin dat de verminkingen voorkomen in Uruguay, omdat dieren die geofferd worden bij deze rites doorgaans kippen en hanen zijn, nooit groot vee.

Mexico:

UFO onderzoekers van Grupo Juarense de Investigacion Ovni, onderzoeken mysterieuze verminkingen van schapen in hun regio. Waarschijnlijk weer de eerste sinds 1996-1997.

Canada:

In juni van dit jaar werd een prijsstier verminkt ontdekt in een veld bij St.Paul, Alberta, Canada. De onderzoeker Fernand Pelzil bezocht de plek en betitelde dit geval als een authentieke dierverminking en tevens een van de interessantste gevallen die hij tegenkwam in zes jaar. “De stier lag tussen een klein groepje wilgebomen met zijn kop naar het westen,” zei Pelzil. “Zijn tong, linker oog en oor en de genitaliën waren verwijderd. Op zijn maag was een keurige laserinsnijding, ovaal van vorm, zo’n 35 cm. bij 25 cm. De huid daarvan werd niet gevonden en het vlees was niet aangeraakt. De anus was evenzo verwijderd, met dezelfde precisie, maar wat erg interessant was is dat een bloedtest uitwees dat het bestond uit pure hemoglobine. Er zijn slechts drie andere gevallen bekend in Noord Amerika waarbij dit het geval was.” Een plaatselijke wetenschapper vertelde Pelzil dat er erg ingewikkelde apparatuur voor nodig is om bloed om te zetten in hemoglobine en om dit in het open veld te doen is te vergelijken met het doen van hersenchirurgie in een keuken met gebruikmaking van het keukengerei.

Redactioneel commentaar:

Eerder dit jaar werden in een periode van vier weken 100 dierverminkingsgevallen opgetekend alleen al rondom Buenos Aires. En aangezien de deplorabele economische situatie in Argentinië voor sommige gevallen verantwoordelijk is, hebben de gevallen onderzocht door Dr. Belot een heel andere, sinistere oorzaak uitgewezen.

Deze maand reis ik naar Fortaleza, gelegen aan de noordoostkust van Brazilië om een week door te brengen in gezelschap van enkele toonaangevende UFO onderzoekers in Zuid Amerika. Daar hoop ik de waarheid te horen over de ware omvang van de dierverminkingen en hoe de hoogste ambtenaren officieel reageren op dit probleem. De reacties op het eerste officieel gerapporteerde geval van dierverminking in Uruguay, illustreert hoe serieus dit probleem is geworden.

Ook hoop ik de herhaaldelijke beweringen na te trekken, dat kuddes dieren in zuid Argentinië en Chili, en ander vee, blind zijn geworden in de zone waarboven de ozonlaag in de atmosfeer dunner is geworden.

Graham W. Birdsall.

DIERVERMINKINGEN