PRINTBARE VERSIE

Overgenomen en vertaald uit Filers Files juli 2002 nr. 29

Verminking in Argentinië
Colon. De krant “Semanairio Colon” meldt, dat op 12 juli 2002 in een weiland een rund werd gevonden met vreemde verwondingen. Het was verminkt en deze keer was dat niet de schuld van veedieven. De overheid stelde een officieel rapport op waarin de schuwe roodsnuit muis de schuld kreeg. Dit in tegenstelling tot de traditionele suggestie dat het de chupacabras of buitenaardsen zijn. Forti, een boer uit Colon, kreeg de schrik van zijn leven toen hij in de wei zijn rund vond met vreemde verminkingen. De absurde aanname dat een muis deze verminkingen op zijn geweten heeft is belachelijk. De wonden waren identiek aan die van honderden andere, vorige dierverminkingen: precieze insnijdingen in de borst, de tong verwijderd met bewonderenswaardige precisie en de afwezigheid van genitaliën.


Overgenomen en vertaald uit Filers Files juli 2002 nr. 30

Uruguay. Verminkte schapen gevonden.
Salto. De krant “Diario Argentino” meldt, dat een inwoner van Salto nog steeds verbaasd is na zijn vondst van verminkte schapen. Twee dode schapen werden gevonden op het land van Walter Antonio Remedi, gelegen in Colonia Gestido. De man vond een dood, verminkt schaap, het miste een oor, een oog, de tong en al het vlees van de linkerzijde van de kop. Een pluk zwarte vacht en een klonter vet werden naast het schaap gevonden. 500 meter verderop werd een tweede schaap gevonden met dezelfde verminkingen. Er waren geen sporen van bloed.

Argentinië. Runderen in watertank gevonden.
Succo. De krant “EL Diario News” meldt, dat op 28 juni 2002 dicht bij de grens van San Luis Province een goed bekend staande veefokker 19 dieren vond in een watertank. Deze watertank bestaat uit stalen zijden met een conische kap. Negen van de runderen waren al dood door verdrinking, volgens onderzoek van een veearts. De rest leefde nog, maar was onderkoeld door de lage watertemperatuur en was bijna dood. Het nieuws werd bevestigd door politieagenten van regio unit 7, van het hoofdbureau te Rio Cuarto. Wat niemand kan verklaren is hoe de 19 runderen in de watertank terecht zijn gekomen. Vooral als je in gedachte neemt dat ze eerst over schrikdraad moesten, dan een 1.50 meter hoog hek moesten nemen en uiteindelijk over de wand van de tank. Later vonden medewerkers van de fokker een verminkte koe die een kalf had gebaard. De koe vertoonde brandplekken en nette incisies in verschillende delen van het karkas, alsof kundige experts handig een speciaal soort scalpel hadden gebruikt. Deze gevallen zijn volgens Dr. Cumin vanaf het begin onderzocht door dierenartsen van de nationale universiteit van Rio Cuarto. Ufologen denken dat de interessante mogelijkheid van teleporteren zich hier heeft voorgedaan om de 19 dieren, vanuit hun weide, naar de tank te transporteren. Regeringsautoriteiten die de roodsnuit muis de schuld geven van de dierverminkingen, moeten nu nog verklaren hoe de muizen de runderen vervoerden naar de watertank.

Salliquele. Koppen in de krant melden nieuwe verminkingen. “Muizen zijn nergens te zien.” Aniceto Fernandez’s kalf werd gevonden met incisies die overeen komen met de verminkingen op beesten die ook van hem waren en die gevonden werden op een boerderij naast die van hem. De eigenaar gelooft dat zijn dieren daarheen zijn gevlucht of daarheen zijn overgebracht. Dit fenomeen gaat maar door en er zijn tevens buitenaardse wezens waargenomen nabij de verminkingen.

Mission Laish. Veefokker Luis Fernandez bezocht het politiebureau van Colonia Yatai om nog eens negen andere veeverminkingsgevallen te melden op zijn velden, waarop zo’n 1400 beesten staan. Dit brengt het totaal op 21 in de laatste 60 dagen bij deze fokker. De vacht van de dieren had geen kleur meer en grensde aan transparant, terwijl ze normaal donker en hard zijn. De verminkte koeien werden meegenomen om de honden mee te voeden. Deze honden zijn normaal gewend alles te eten, maar dit vlees wilden ze niet. Het vlees was zwart gekleurd en zelfs de vliegen kwamen niet in de buurt.


Overgenomen en vertaald uit Filers Files augustus 2002 nr. 34

Argentinië
El Churchal. De ontdekking van drie dode runderen, die tekenen van verminking vertoonden, brengen het totaal op zeven in de provincie Jujuy. De dieren zijn eigendom van Miguelina Martinez en werden gevonden in een weiland. Een van hen miste een oog, een ander de staart en de anus, terwijl de derde zijn fetus? miste.

El Nauco Ranch. Gedurende de laatste twee maanden zijn er zes koeien en vier stieren verminkt gevonden op deze ranch. Buiten de runderen, welke er in 90% van de gevallen bij betrokken zijn, zijn er ook verminkingsgevallen aangetroffen bij paarden, varkens, schapen, guanacos? en wilde zwijnen.

Overgenomen en vertaald uit Filers Files augustus 2002 nr. 35

Buenos Aires. Dankzij het feit dat de nieuwsmedia een stilzwijgen hebben ingesteld, wat betreft de dierverminkingen, lijkt het alsof deze zijn opgehouden. Toch melden boeren nog steeds nieuwe gevallen. De politie lijkt niet langer geïnteresseerd te zijn in nieuwe rapporteringen en de eigenaren van de dieren zijn daarom gestopt de autoriteiten te informeren. Een Tv-programma over jagen noemde, “El Escape del Cabure” de schuldige, nadat men in een reservaat voor jagers, in de provincie La Pampa, een wild zwijn vond waarvan de hersenen er uitgetrokken waren.

Berrotaran. Goed ingelichte bronnen bevestigen dat ondanks grote inspanningen door de school voor de landbouw en de diergeneeskundige afdeling van de nationale universiteit in Rio Cuarte, zij er niet in geslaagd zijn het geval van een verminkte stier op te lossen. Het dier had onderhuidse verwondingen en zijn inwendige organen waren door de endeldarm naar buiten getrokken en afgesneden, waarschijnlijk in één beweging met hetzelfde gereedschap. Er zat geen bloed in het hart. Het dier was niet gestorven aan een hartaanval of door een elektrische schok. Het feit dat dit geval niet is opgelost ligt niet aan de lokale wetenschappers. Ze lopen doodeenvoudig vast in een onoplosbaar raadsel, een ervaring die honderden collega’s van hen ook hadden in het onderzoek naar deze incidenten.

DIERVERMINKINGEN