PRINTBARE VERSIE

WEERLEGGING VAN KRIVIT’s BESCHULDIGING DAT ANDREA ROSSI EEN BEDRIEGER IS

Door: Sterling D. Allan

30 oktober 2011

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://pesn.com/2011/10/30/9501941_Rebuttal_to_Krivits_Accusation_that_Andrea_Rossi_is_a_Fraudster


LENR expert Steven Krivit, die in juni naar Bologna reisde, was niet onder de indruk van Andrea Rossi’s E-Cat reactor technologie en is sinds die tijd behoorlijk kritisch geweest. Hij heeft nu een grens overschreden door Rossi feitelijk te beschuldigen van het uitvoeren van opzettelijke zwendel. Wij trappen daar echter niet in.


Links Andrea Rossi, rechts Steven Krivit

Steven Kirvit, die gedurende jaren een magazine over koude kernfusie runde, genaamd ‘New Energy Times’, publiceerde vandaag (30 oktober) een vernietigend stuk met de titel: Noble Aspirations Are Not Enough (Grootse Ambities Zijn Niet Genoeg) waarin hij Andrea Rossi, de uitvinder van de koude kernfusie E-Cat, dus beschuldigt van het uitvoeren van opzettelijke zwendel.

Zwendel? Ik denk dat dat voor 99% onwaarschijnlijk is. Deels omdat ik op de hoogte ben van wat geheime informatie over een onafhankelijke bevestiging door een betrouwbaar instituut waarvan de naam begint met een N. (NASA? Vert.)

Ik kan Steve’s beschuldiging van fraude niet volledig uitsluiten, maar persoonlijk vind ik dat buitengewoon onwaarschijnlijk. Ik geef het een kans van 1% waarschijnlijkheid en dat doe ik omdat ik eerder al eens voor de gek ben gehouden door personen waarvan ik dacht dat ze eerlijk waren, maar waarvan toch bleek dat het oplichters waren.

Ik heb Rossi sinds januari (2011) vele malen e-mails doorgestuurd die ik kreeg van mensen die in zijn bedrijf wilden investeren, of een unit wilden kopen. Elke keer weer wees hij hen af met de opmerking dat ze moesten wachten tot na de test met de 1MW centrale. Als hij een oplichter was, dan zou je toch denken dat hij dat geld had aangenomen.

Tijdens zijn persconferentie in januari (2011) kondigde Rossi aan dat hij rond oktober een 1MW centrale voor commerciële productie klaar zou hebben. Hij heeft daar koortsachtig aan gewerkt en draaide continue dagen van 14 tot 18 uur.

Ik arriveerde vroeg in Bologna en ik blijf wat langer zodat ik hem kan helpen met wat inhoud voor zijn website en zakenstrategie. Hij stemde ermee in dat ik wat eerder zou komen. Maar hij had het zo druk tegen de tijd dat ik arriveerde, dat hij zelfs geen tijd had met mij een maattijd te nuttigen of om mij een tussendoortje te brengen. “Ik neem slechts 5 minuten voor een boterham,” zei hij.

Dat is niet het gedrag van iemand die de boel bedriegt. Hij gedraagt zich als een man met een missie, met passie voor zijn werk.

Afgelopen juni reisde Krivit op Rossi’s uitnodiging naar Bologna om Rossi’s systeem te testen. Krivit was niet onder de indruk en is sindsdien zeer kritisch gebleven. Krivit’s verslag van hoe Rossi hem vertelde over zijn ‘ah ha moment’ zit me dwars, maar een mogelijke verklaring is dat Rossi de vraag niet begreep. Hij heeft het moeilijk met het begrijpen van gesproken Engels en hij begrijpt het geschreven Engels ook niet perfect.

Ik heb geen probleem met Rossi’s ervaring met de Petrol Dragon. Hij werd teruggepakt door de Italiaanse maffia omdat hij hen niet betrokken wilde hebben bij zijn bedrijf. Zij zaten achter al die pesterijen aan zijn adres en waarvoor hij is vrijgesproken. Ik heb het idee dat er ook iets vergelijkbaars achter de goudhandelsituatie zit.

Verder ben ik gesteund door de feedback die ik van Rossi ontving toen ik hem persoonlijk ontmoette in Bologna. Hij was via de telefoon en e-mail al vriendelijk tegen mij. Een persoon bij de test zei: “Hij is erg intuïtief als hij iemand ontmoet.” Het voelde voor mij alsof Rossi mij nog meer mocht nadat we elkaar hadden ontmoet en hij vleide met mij als waardevol supporter van wat hij als goede daad voor de mensheid tracht te doen. Dat motiveerde mij ook. Iets van die bevoorrechting kun je zien tegen het eind van het 1 uur durende verslag en de vraag en antwoord sessie die hij deed aan het einde van de dag op 28 oktober.

Nee, Rossi is geen academicus. Hij zet zijn testen niet op academische wijze op. Dat neemt vele maanden of zelfs jaren in beslag. Hij heeft haast. Ik mag dat wel. Ik heb daar allerminst een probleem mee. Terwijl er al vliegtuigen rondvlogen, duurde het alsnog vier jaar voordat academici uiteindelijk toegaven dat zij fout zaten met de mening dat de mens geen vliegende toestellen kan bouwen.

Onze beschaving staat aan de rand van een totale meltdown. We hebben deze technologie nu op de markt nodig. Rossi zorgt daarvoor. Hij zou niet aangevallen moeten worden, maar toegejuicht.

Nu de eerste klant gelooft in deze technologie en Rossi zijn geld ontvangt, kan hij de half miljoen betalen die nodig is voor de universiteiten van Bologna en Uppsala zodat zij met hun testen kunnen beginnen, iets dat twee jaar gaat duren. Ik sprak uitgebreid met de daarbij betrokken professor Loris Ferrari over de komende testen op de universiteit van Bologna. Hij is één van de vijf of zes professoren die daarbij betrokken zijn. De anderen zijn de dokters Levi, Bonetti, Campari en Villa. Het eerste jaar wordt toegewezen aan het behandelen van het ‘hoe’ en het tweede jaar gaat over het ‘waarom’, de zoektocht naar een goede theorie om het fenomeen te verklaren. Het eerste verslag zal niet binnen een jaar uitkomen.

Bent u daar gelukkig mee, met dat tijdsframe (voor het verkrijgen van academisch geloof voordat we verder kunnen)? Wellicht als we alle tijd van de wereld hadden. Maar dat hebben we niet.

Ondertussen zullen hopelijk miljoenen klanten met een product bediend worden en de gevestigde wetenschappelijke academici zullen weer eens achter de feiten aanlopen. Dus als u een klant bent of een mediavertegenwoordiger die voordat u verder gaat het academische jawoord wilt zien, prima, wacht dan maar twee jaar. Ondertussen start er een energierevolutie en ik zit liever vooraan bij dit soort dingen - op het scherp van de snede - in plaats van achteraan.

Ik voorspel, dat als mensen in de toekomst PowerPoint presentaties geven over de missers van de gevestigde academica, dat het gedurende twee decennia afmaken van koude kernfusie gezien zal worden als een nog grotere misser en onoplettendheid dan het vier jaar lang ontkennen dat een vliegtuig kan vliegen.

En Steven Krivit - één van de sleuteljongens waar je voor koude kernfusie naartoe zou gaan -, een primaire opponent welke Rossi beschuldigd van bedrog, zal op de dag dat wij zegevieren als verliezer worden gezien. In feite zal het mij niet verbazen als uiteindelijk zal blijken dat Krivit op zijn minst gehersenspoeld is (10% mogelijkheid) en mogelijk zelfs wist dat hij op de loonlijst van de belangengroep stond (2% mogelijkheid) die op een missie was om Rossi in diskrediet te brengen. Maar we kunnen dergelijke beschuldigingen zonder bewijs niet hard maken en ik ken nog geen bewijs daarvoor.

Maar ik kan wel het volgende zeggen. Toen ik met Mat Lewans van NyTeknik en Robert Svensson van AP afzonderlijk sprak over Krivit's smeercampagne van 28 oktober, waarin ook zij in een kwaad daglicht werden gesteld, schudde zij beiden het hoofd en zeiden iets van niet representatief zijn. Ik vond hen beiden attent en wetenschappelijk in hun denken en benadering. Lewans maakte berekeningen, zelfs terwijl Rossi vrijdagnacht het verslag voorlas. (Dat hij dat doet laat ik zien in de video-opname die ik maakte.)

Mijn persoonlijke ervaring met Steven Krivit via telefoon en e-mail is dat hij een extreem moeilijk persoon is om mee om te gaan. Ruzieachtig. Doet zelfs geen moeite vriendelijk te zijn. Dat zegt mij dat zijn smeercampagne hoogstwaarschijnlijk voortkomt uit een slechte persoonlijkheid (85% mogelijkheid). Dat laat 1% mogelijkheid over dat Krivit in feite gelijk heeft en een marge van 2% voor andere scenario’s. Ik kan het fout hebben. Ik ben ook maar een mens.


Voor meer laatste nieuws over de test van 28 oktober:
http://peswiki.com/index.php/News:October_28%2C_2011_Test_of_the_One_Megawatt_E-Cat


Eerdere artikelen over Rossi op ufowijzer:
THE WASHINGTON TIMES BRENGT VERSLAG UIT OVER DE ROSSI ENERGY CATALYZER
HETE FUSIE WETENSCHAPPER IS NEGATIEF OVER DE ROSSI KATALYSATOR
97 E-CATS MOMENTEEL IN 4 LANDEN IN BEDRIJF
E-CAT WORDT DE OFFICI╦LE LANCEERNAAM
VS MEDIA NEGEREN ENERGIEDOORBRAAK: MOEITE MET VRIJE KERNENERGIE
ROSSI ENERGY CATALYZER GELDIG VERKLAARD DOOR NY TEKNIK
170 E-CAT FUSIE MODULES ZIJN INMIDDELS KLAAR VOOR INSTALLATIE
ZWEEDSE SCEPTICI BEVESTIGEN NUCLEAIR PROCES IN KLEINE 4.7 KW REACTOR
KOUDE FUSIE APPARAAT E-CATALYZER HEEFT ITALIAANS PATENT GEKREGEN
USA KRIJGT 1MW KOUDE FUSIE CENTRALE

AMPENERGO BRENGT ROSSI'S ENERGY CATALYZER NAAR AMERIKA
E-MAIL AAN DIRECTEUR GREENPEACE
ZELFVERNIETIGINGSMOGELIJKHEID VAN E-CAT DOOR GETREUZEL VAN PATENTBUREAU
DEFKALION KONDIGT PERSCONFERENTIE OVER ENERGY CATALYZER AAN
DEFKALION PERSCONFERENTIE ONTHULT MARKETINGPLANNEN E-CAT
DIT IS GEWELDIG NIEUWS: DEFKALION PERSCONFERENTIE
WE KUNNEN NIET ZONDER OLIE... WERKELIJK???
HITLER VERTWIJFELD OVER ROSSI's ENERGY CATALYZER
ROSSI: 1MEGAWATT CENTRALE ZAL VOORNAMELIJK ZELFVOORZIENEND ZIJN
OP KORTE TERMIJN GEEN E-CAT FUSIE UNITS IN ONZE HUIZEN!
DE ENERGY CATALYZER KAN DE ENERGIEPRODUCTIE VOOR ALTIJD VERANDEREN
ANTWOORD VAN JORIS THIJSSEN, DIRECTEUR VAN GREENPEACE, OVER DE E-CAT
NOBEL-WETENSCHAPPER UITGENODIGD OM DE 1MW E-CAT CENTRALE TE TESTEN
LAATSTE NIEUWS: ANDREA ROSSI BE╦INDIGD SAMENWERKING MET DEFKALION GT
DEFKALION GT KOMT MET VERKLARING
MEER ONDUIDELIJKHEDEN TERWIJL DE LANCERING VAN DE NIKKEL/WATERSTOF FUSIE NADERT
SAMENVATTING E-CAT TEST VAN 6 OKTOBER 2011
HALLO GOEDKOPE ENERGIE, HALLO SCHITTERENDE NIEUWE WERELD
DE TEST VAN DE 1 MW E-CAT COLD FUSION CENTRALE IS SUCCESVOL


Voor alle technische details van de E-Cat:
http://peswiki.com/index.php/Directory:Andrea_A._Rossi_Cold_Fusion_Generator


Voor alle verzamelde berichten en nieuws over de E-Cat:
http://ecatnow.com


ENERGIE PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen