PRINTBARE VERSIE

EENOOG

IN HET LAND VAN DE BLINDEN
De herontdekking van aether

Naar het leven van Viktor Schauberger

Boekbespreking: Paul Harmans

Januari 2011


‘Loop niet mee met de massa jongen! Volg de stem van je hart en stel dogma’s altijd ter discussie…!’

Citaat boek Eenoog (blz. 19)

De goedgelovige wereld
Hoe komt het toch dat wij als gehele wereldbevolking zo goedgelovig zijn als het gaat om vrije en schone energie? We zijn goedgelovig omdat we de gevestigde orde geloven die ons vertelt dat vrije energie niet kan bestaan omdat er een paar natuurwetten in de weg zitten. Dat alle grote uitvinders van die vrije en schone energie beweren dat ze deze natuurwetten beslist geen geweld aandoen, maar dat hun vorm van energie juist volkomen in overeenstemming met deze wetten is, dat wordt ons er door de gevestigde orde met sluwe opzet niet bij verteld.

Het boek Eenoog
Een grote bekende op het gebied van Vrije Energie is de Oostenrijker Viktor Schauberger en het boek Eenoog beschrijft zijn leven en uitvindingen en de – door de tegenstanders met opzet gecreëerde - tegenslagen die daarvan het gevolg waren. Het boek ging vergezeld van de opmerking: “Het leest als een Dan Brown!” Nu wordt dat van 80% van de nieuwe boeken op de markt gezegd, maar in dit geval is het waar, het leest als een meesterlijk geschreven roman. Al zou je de moraal van het verhaal niet willen geloven, dan nog is het het lezen meer dan waard. De schrijver noemt Schauberger in het boek Kijkberger en dat zal ik vanaf nu in deze boekbespreking ook doen.


Boek EENOOG 425 blz. 29,90 euro

De diepe broekzakken
Het boek laat je ter inleiding haarfijn in de keuken kijken van de politieke en bancaire wereld en hoe de kapitalistische leiders daarin oorlogen weten te starten enkel en alleen om het eigen vermogen naar een nieuw en duizelingwekkend niveau op te krikken. Mannen van de soort als Rothschild, Rockefeller, Morgan, en vele andere voormannen van bekende puisant rijke families, die ons, het volk, naar het front dwingen om daar als kanonnenvlees te fungeren in een strijd die alleen gaat om het winnen van meer dollars, bestemd voor de diepe zakken in de broeken van de mannen met bovengenoemde namen. De tactiek gebruikt in begin 1900 om de Eerste Wereldoorlog te ‘rechtvaardigen’ was in principe al eeuwen oud en je proeft hetzelfde scenario dat daarna weer wordt gebruikt voor de Tweede Wereldoorlog en voor de oorlogen waarvan 9/11 de aanleiding is. Het zijn de ‘diepe zakken’ die profiteren van de ellende en de dood van het volk en het zijn dezelfde eigenaren van die diepe zakken die bang zijn voor Vrije Energie, omdat als dat doorbreekt, de grote geldstromen richting deze zakken, afkomstig van dure en vervuilende energie, zullen stoppen en de winst naar het volk, de natuur en het milieu zou gaan.


Viktor Schauberger

Viktor Kijkberger is van jongs af aan in de natuur geïnteresseerd, gefascineerd is wellicht een betere omschrijving, hij kan urenlang naar het stromen van het water in beken en rivieren kijken. Zijn vader, ook een boswachter, wil hem naar de bosbouwhogeschool in wenen sturen om daar voor bosbouwkundig ingenieur te studeren, maar het antwoord van Viktor is telkens weer: “Vader, ik wil niet studeren! Ik wil de natuur met eigen ogen blijven zien, niet met een wetenschappelijke. Laat me gewoon boswachter worden, net als jij!”

Als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt moet Viktor Kijkberger in het leger en vecht in de loopgraven een smerige, door de elite haarfijn uitgekiende oorlog uit en raakt uiteindelijk gewond en gaat terug naar het bos. Daar ontdekt hij ‘het geheim van de forel’ en helpt hij de noodlijdende houtindustrie aan perfect werkende waterbanen die het hout vanuit het bos naar de zagerijen brengen. De houtbanen werken op een principe waar water onder bepaalde condities over beschikt en dat principe begrijpt alleen Kijkberger vanwege zijn lange bestudering van de natuur.


Afbeeldingen in het boek Eenoog

Wijsheid versus intelligentie
Natuurlijk kijken de afgestudeerde bosbouwingenieurs vol afgrijzen naar het succes van Kijkberger, want wat zij niet voor elkaar kunnen krijgen, dat doet deze laagopgeleide boswachter in een handomdraai. Hier komt weer het grote verschil in intelligentie en wijsheid naar voren. De meeste bosbouwingenieurs waren beslist intelligent en hadden alle boeken uit hun hoofd geleerd. Boswachter Kijkberger beschikt echter over wijsheid en had zijn lessen van de natuur geleerd. Maar helaas, zoals altijd in onze wereld, gaat intelligentie boven wijsheid en feit is, waar wijsheid ontbreekt, sluipt jaloezie en onrechtvaardigheid binnen. De hoge heren doen er alles aan om Kijkberger het werken onmogelijk te maken en hem bij politici en landeigenaren in een kwaad daglicht te stellen.


Een houtbaan in Oostenrijk

Na het succes van de houtbanen stort Kijkberger zich op het experimenteren met water en komt er via experimenten met de Kelvingenerator achter dat er een enorme hoeveelheid energie in slechts 1 druppel water zit opgesloten. Hij ontdekt dat de wijze waarop wij met drinkwater omgaan, het alleen maar ongezond maakt. Zodra water niet op natuurlijke wijze kan spiralen, raakt het alle goede energieën kwijt en maakt het de mens ziek. Maar de wereld zit ook begin jaren 1930 niet te wachten op gezond water en al helemaal niet op het zeer genezende water dat Kijkberger maakt, dus valt op last van de gezondheidsdienst de politie het lab van Kijkberger binnen en neemt alle apparatuur in beslag en krijgt hij een verbod op het veredelen van water. Kijkberger stort zich dan maar op het verkrijgen van brandstof uit water, en nadat hem dat lukt valt de geheime dienst op haar beurt binnen en voert zijn spullen af.

Kijkberger schrijft veel voor de diverse alternatieve magazines in die tijd, daaruit komen onderstaande twee citaten (blz. 186 en 187) van hem die de kern van de zaak trefzeker raken:

‘Wie kan zeggen: “Het is wetenschappelijk bewezen,” heeft in elke discussie het laatste woord, ook al hangt de wetenschap aan elkaar van louter hypothesen die uitgedacht zijn door feilbare mensen’

En:

‘Bewust blijft de wetenschapper zich voor directe kennis afsluiten door het gevoel te wantrouwen en tot grootste vijand te verklaren. Daarmee heeft hij zijn meest waardevolle meetinstrument al bij voorbaat weggegooid!’

Nazi’s en Yanken
Afijn, ik kan niet alles verklappen, maar het boek geeft talloze voorbeelden van hoe Kijkberger bij al zijn goede ideeën en uitvindingen subiet wordt tegengewerkt door de gevestigde orde. Zijn theorieën kloppen, maar gaan helaas voor Kijkberger allemaal in tegen de abstracte wetenschappelijke inzichten en al zijn apparaten zouden de zwaar vervuilende apparatuur en koopwaar van de elite volkomen overbodig maken, dus is de weerstand vanuit die hoek smerig, geniepig en onoverwinnelijk.

Behalve als men denkt er oorlogen mee te kunnen winnen en bijvoorbeeld Duitsland via de uitvindingen van Kijkberger een technologische voorsprong op de rest van de wereld te laten behalen. Lees maar eens hoe de Nazi’s hem maar wat graag willen hebben om hen te helpen bij de ontwikkeling van Duitse technologie en hoe Hitler en de Gestapo hem later verplicht laten werken aan wapentuig dat je verbeelding te boven gaat. Onder andere aan een zuigschroef bestemd voor een Duitse vliegende schotel.


Afbeeldingen in het boek Eenoog

Na de oorlog helpt Kijkberger de boeren aan een betere manier van landbouw, onder andere koperen werktuigen, zoals ploegen, die leveren een veel betere oogst op, maar ja, ook daar wordt wel weer een smerig overheidsstokje voor gestoken.

Weer wat later heeft zelfs de CIA in Amerika belangstelling voor Kijberger en zijn activiteiten. Kijkberger heeft inmiddels zijn huisgenerator gebouwd en haalt daar meer energie uit dan erin moet, dus Vrije Energie. Hij haalt daarmee niet alleen de wetenschap op zijn hals, maar nog meer als voorheen ook de energie giganten.

In Amerika zit men niet stil en uiteindelijk vertrekt Kijkberger naar het land van de onbegrensde mogelijkheden. Dat er wel degelijk een heimelijk verborgen grens in het land van de adelaar bestaat, daar komt Kijkberger zeer snel achter. Wat in Europa vele tientallen jaren duurde, de wilskracht te breken van deze uitvinder, neemt in het naoorlogse Amerika slechts drie maanden in beslag.

Vijf dagen na thuiskomst van zijn ‘American dream’ sterft de gedesillusioneerde Kijkberger aan een hartaanval. Eén van de laatste opmerkingen aan zijn zoon David is:

‘Het is volstrekt onbelangrijk dat er mensen zijn die niet in Vrije Energie geloven. Het enige dat telt, is dat jij er in gelooft en dat je bereid bent er samen met anderen iets van te maken.’

Ik eindig mijn recensie met de aanbeveling op de achterflap van het boek:

‘Een must voor wie zich interesseert voor Vrije Energie en een nieuwe samenleving. Een eye-opener voor wie gelooft dat de moderne wetenschap op de goede weg zit…’

******


EENOOG
IN HET LAND VAN DE BLINDEN
De herontdekking van aether
Naar het leven van Viktor Schauberger
Geschreven door: R. Guépin
425 bladzijden
29,90 euro
ISBN 9789 0780 7027 6
Uitgeverij: Frontier Publishing

Tekst achterflap


Bestellen: http://www.frontierpublishing.nl/eilb.html


Lees ook het artikel over Viktor Schauberger dat is geschreven door de auteur van het boek Eenoog, Reinout Guépin:
http://www.ufowijzer.nl/tekstpagina/Schauberger.htm


ENERGIE PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen