PRINTBARE VERSIE

GRAANCIRKEL AMAZONE

een zoektocht naar de waarheid achter graancirkels

20 september 2012

Met toestemming van de auteur overgenomen

Bron: http://degraancirkelamazone.nl


Sinds Monique Klinkenbergh in 2006 met graancirkels in aanraking kwam, heeft het onderwerp haar niet meer losgelaten. Ze ging zich erin verdiepen en brengt sindsdien de zomers door in de velden van het Engelse Graafschap Wiltshire, het epicentrum van de meest complexe graanformaties. In 2009 verkoopt ze haar zaak om het fenomeen full time te bestuderen met als doel de waarheid achter dit mysterie, boven tafel te krijgen. Wat die waarheid ook mag zijn.

 

Iedere zomer tijdens haar verblijf in Wiltshire vliegt Monique liefst om 8 uur ’s ochtends over de velden in de hoop nieuwe formaties te fotograferen. Dat kost haar bakken met geld. Alles wordt uit eigen zak betaald. Als er inderdaad een nieuwe formatie is ontstaan dan publiceert ze de foto’s zo snel mogelijk via haar facebook pagina op internet. Gratis en voor niets, zichtbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in dit fenomeen.

Dat doet ze met een idealistische reden: om de verschillende partijen die zich bezighouden met het graancirkel fenomeen, te verenigen in hun onderzoek. Want sinds haar eerste bezoeken aan Wiltshire in 2006 werd haar al snel duidelijk dat het ernstig ontbreekt aan enige coördinatie, registratie en samenwerking in dat wereldje. De kennis wordt niet gedeeld. Waardoor er zaken niet verbonden kunnen worden.

Met de toewijding van een vreedzaam strijdende amazone krijger, vecht Monique zich er doorheen in de hoop de waarheid van dit mysterie boven tafel te krijgen. Maar sommige krachten achter de schermen lijken daar niet zo gelukkig mee te zijn.

Monique Klinkenbergh staat op facebook onder haar eigen naam. De pagina van haar graancirkel centrum in Naarden is www.cropcirclegroup.com

‘Graancirkel Amazone’ is het eerste deel van een trilogie in wording. In drie delen zal het verhaal evolueren van het graancirkel fenomeen naar het UFO fenomeen. En de vele lichtfenomenen gezien in Wiltshire en de rest van de wereld.

Het videomateriaal van het eerste deel valt onder copyright van Monique Klinkenbergh en VanMosselMedia.

De delen die nu in ontwikkeling zijn kunnen makkelijk gesplitst worden in 6 – 8 afzonderlijke afleveringen welke geschikt zijn voor televisie. Mocht er een geïnteresseerde zender zijn dan kan deze contact opnemen met www.vanmosselmedia.nl

Deel 1, Graancirkel Amazone, staat gepland voor december 2012. Deel 2 van de trilogie moet voor mei 2012 klaar zijn maar kan eerder gerealiseerd worden indien een opdrachtgever/geïnteresseerde zender zich aandient en aankoopt.

Over de regisseur / producent
In het voorjaar van 2012 viel het oog van regisseur Edwin van Mossel op een artikel in een plaatselijke krant, de Gooi- en Eemlander. Het ging over een dame die op middelbare leeftijd haar zekere bestaan achter zich had gelaten om zich fulltime te storten op het graancirkel fenomeen. Het bleek dat de dame in kwestie, op steenworp afstand van zijn woning in Hilversum een graancirkel centrum had geopend in Naarden.

Edwin was direct getriggerd door het gegeven dat iemand haar zaak verkoopt en haar leven compleet omgooit om een dergelijk fenomeen te bestuderen. Daarbij zou dit exotische thema op een ‘veilige’ manier bij een groter publiek kunnen worden geïnteresseerd door middel van een portret van een gepassioneerd persoon.

Met een achtergrond van zo’n twintig jaar ervaring in de Nederlandse televisie, besloot Edwin om Monique met de camera te volgen in Wiltshire. Daar aangekomen bleek er een onverwacht sterke correlatie tussen het graancirkel fenomeen en het UFO fenomeen. En er bleek dusdanig veel interessant materiaal te halen dat het al snel duidelijk werd dat dit nooit in slechts 1 documentaire viel te stoppen. Ter plekke werd besloten er een trilogie van te maken. Zo objectief en eerlijk als mogelijk. Zonder de geïnterviewde partijen belachelijk te maken of voor aap te zetten.

Opmerking van de regisseur
Door de jaren heen ben ik er getuige van geweest dat de reguliere media niet in staat blijkt om dergelijke exotische grenswetenschappelijke onderwerpen op een eerlijke en objectieve manier aan te pakken. In het bijzonder het UFO fenomeen, wat de hoofd interesse is van de regisseur.

Natuurlijk is het gegeven dat er één of meerdere buitenaardse beschavingen zouden kunnen zijn, een erg interessant gegeven. Tijdens mijn trips naar Engeland deze zomer, heb ik onder andere een 82-jarige luchtvaart ingenieur geïnterviewd die met nieuwe informatie hieromtrent op de proppen is gekomen. Een theorie gestaafd door een wetenschappelijk gebouwd raamwerk waarvan je helemaal uit je dak gaat. Daarover later meer.

Meest fascinerend en interessant aan de UFO materie echter is de aandrijving van de UFO’s. Die dingen lopen waarschijnlijk niet op diesel.

Meerdere landen hebben intensief onderzoek gedaan en laten doen en zijn al jaren geleden met officiële rapporten naar buiten gekomen. Frankrijk was de grote voorganger met het Cometa Rapport: een intensieve studie van tien jaar omtrent UFO’s in hun luchtruim. Hun conclusie, tezamen met meerdere landen die dergelijke onderzoeken hebben verricht, is eenduidig: 90-95% van de UFO meldingen valt te verklaren.

De overige 5 – 10 % daar hebben we geen idee van. ‘Maar het is zeker dat het niet van ons is’. Kaboem!

Voormalige astronauten die deel hebben genomen aan de Apollo missies naar o.a. de maan, hebben in het verleden al meerdere keren voor een draaiende camera bevestigd dat zij onderweg en op locatie, ‘niet alleen’ waren. Dat er iets meevloog, hen misschien wel in de gaten hield. En toch krijgt de mainstream media het voor elkaar om dit compleet te negeren. Of men heeft er simpelweg geen weet van.

Deze gegevens, tezamen met nog vele andere waaronder het Disclosure Project, in 2001 geopenbaard door dr. Steven Greer, hebben me op het spoor gezet van een thema wat zijn weerga in mijn ogen, niet kent. Ik heb sterk het vermoeden gekregen dat we inderdaad niet de enige intelligente beschaving in het universum zijn.

Met het maken van deze trilogie kan ik hopelijk een groter publiek bereiken dan tot nog toe het geval is. Zonder dat ik de te exotische gevallen voor de camera trek met de meest buitenissige niet-onderbouwde beweringen, zoals zo vaak inzake het UFO onderwerp het geval is. De mainstream media smult daarvan, evenals de kijker. En de meeste fantasten lijken erg goed te gedijen bij hun 5 minuten durende roem op de buis. Deze wisselwerking heeft het serieus nemen van het UFO fenomeen ongelooflijk veel schade berokkend. Zo blijft het in een verdomhoekje alszijnde een onzin-onderwerp. Met alle belachelijk making van dien.

Om deze redenen probeer ik zoveel mogelijk academici en\of mensen met een wetenschappelijke achtergrond, voor de camera te krijgen om hun relaas te doen. Jammer genoeg zijn nog steeds veel van deze mensen erg bang voor hun carrière, reputatie, om belachelijk gemaakt te worden, etc. Helaas met gegronde redenen. Hoewel er genoeg wetenschappers zijn die geïnteresseerd zijn in deze materie. Evenals piloten uit de burger- en militaire luchtvaart. Hoogstwaarschijnlijk zijn er velen die genoeg UFO’s tijdens hun vluchten hebben gezien. Maar vanwege dezelfde angst hun mond houden.

Ik hoop van harte dat de academici en piloten in de nabije toekomst naar buiten durven te treden met hun ideeën, ervaringen en bevindingen. Dat ze mij met draaiende camera, te woord durven staan. Om dit mysterie bespreekbaar te maken op een serieuze beschouwende manier.

Want de impact van een grote algemene acceptatie van het UFO fenomeen is niet te onderschatten. Het zou een verandering in onze visie op de maatschappij kunnen bewerkstelligen. Wereldse machten zouden kunnen schuiven(energie technologie), religies en politiek moeten opnieuw worden bekeken en geëvalueerd.

En de individuele burger krijgt meer vrijheid/controle over het eigen leven als deze meer in een zelfvoorzienende omgeving zou wonen. Een eigen en wie weet, nog onbekende, energiebron zou hebben. Los van de economische ban en waan van de dag.


GRAANCIRKELS PAGINA

UFO PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen