FRONTIER AWARD 2005

Door: Paul Harmans

14 november 2005

Ik ben afgelopen zondag natuurlijk aanwezig geweest op het Frontier Symposium waar ook de uitreiking van de Frontier Award zou plaatsvinden. Samen met drie anderen was ik voor die prijs genomineerd.


Wieteke van Dort en de Award
Foto: Jan Blei

De anderen waren:

Janosh
In Engeland verschijnen jaarlijks rond de 100 nieuwe graancirkels. Bij kunstenaar Janosh verschijnen ze ook, maar dan in de vorm van 3-dimensionale hologrammen met bijbehorende codes die hij omzet in grafische kunst. Intrigerende hologrammen die exact overeen komen met specifieke Engelse graancirkels.

Robin de Ruiter
Robin de Ruiter is auteur van het boek “George W. Bush en de mythe van al-Qaeda - De verborgen macht achter de aanslagen van 11 SEPTEMBER”. Deze internationale bestseller, vertaald en uitgebracht in meer dan tien landen, oogstte buitengewoon succes op alle grote boekenbeurzen wereldwijd.

Robbert van den Broeke
Op een dag voelt Robbert de drang om door het veld achter hun huis te lopen. In zijn ooghoek ziet hij een flits. Het is een lichtbol ter grootte van een voetbal, die boven het graanveld zweeft. Robbert loopt er op af en valt flauw. Kletsnat komt hij bij en ziet dat in het graan om hem heen een cirkel is ontstaan. Sindsdien verschijnen er ieder jaar graancirkels in de velden van Hoeven.

Robert van den Broeke was helaas afwezig.

Rond 17.30 begon de uitreiking en werden wij, de genomineerden, gevraagd om vooraan bij het podium plaats te nemen.


vlnr Robin de Ruiter, Janosh en Paul Harmans
Foto: Jan Blei

We werden door Herman Hegge voorgesteld aan Wieteke van Dort die de presentatie en prijsuitreiking zou verzorgen. Tijdens haar presentatie haalde Wieteke de bezigheden van ons vieren aan. Daarna opende zij de verzegelde enveloppe en las de naam van de genomineerde voor. Een spannend moment. De winnaar bleek Robin de Ruiter te zijn en hij mocht op het podium komen om de Award van Wieteke in ontvangst te nemen. Na een korte reactie van hem was de prijsuitreiking van 2005 alweer voorbij.


Robin neemt zijn prijs in ontvangst
Foto: Jan Blei

Ik gun Robin van harte de Frontier Award. Hij heeft hem verdiend met zijn boek over de smerigheden rond 9/11. Wat mij betreft moet er zoveel mogelijk de aandacht gevestigd worden op de Amerikaanse kliek die voor eigen gewin de meest ongelooflijke streken uithaalt. Het is dezelfde kracht die achter de geheimhouding van het UFO-fenomeen zit en wie weet krijgen we via de waarheid over de ware daders van 9/11 ook meteen wat meer zicht op het UFO-fenomeen en de reden van de geheimhouding.


Veel belangstelling voor de boeken van Herman Hegge's Frontier Bookshop
Foto: Jan Blei

Na afloop van het symposium hebben we nog even met een aantal mensen staan napraten en ik heb daarbij aangegeven dat er wat mij betreft volgend jaar maar één persoon is die de Frontier Award vanwege zijn jarenlange werk aan het brengen van nieuws en artikelen, waar de reguliere media ten onrechte de neus voor ophaalt, behoort te krijgen en dat is Herman Hegge. Herman gaf aan dat zoiets niet mogelijk is omdat hij als Frontier medewerker is uitgesloten van deelname, maar in het komende jaar moeten we er toch eens over nadenken hoe we Herman kunnen bedanken voor zijn baanbrekende werk.


In gesprek met Erwin
Foto: Jan Blei

Ik heb achter de schermen van het symposium en in de pauzes een aantal zeer bijzondere mensen ontmoet en ik moet zeggen dat zij het net niet winnen van de Frontier Award meer dan goed maken.

bij deze wil ik iedereen die op mij heeft gestemd voor de Frontier Award 2005 van harte bedanken, ik heb jammer genoeg niet de Award mee naar huis kunnen nemen, maar om tot de beste vier te behoren vind ik ook al heel wat.


MIJN WAARNEMING