PRINTBARE VERSIE

DE NOODZAAK VOOR ONAFHANKELIJKE BEOORDELING VAN DE VIERDE REACTOR

Door: Gordon Edwards, Ph.D.

25 oktober 2011

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://enenews.com/former-advisor-many-eminent-scientists-emphasizing-precarious-situation-spent-fuel-pool-4-rods-spill-ground-will-force-tokyo-yokohama-close

Voormalige VN adviseur: Veel wetenschappers benadrukken de hachelijke situatie van het gebruikte brandstofbassin Nr. 4 van Fukushima - als de brandstofstaven op de vloer vallen, dan zal men gedwongen zijn Tokyo en Yokohama te ontruimen.

In zijn recente blog met de titel 'The Fourth Reactor and the Destiny of Japan' (De Vierde Reactor en het lot van Japan), stelt Akio Matsumura correct vast dat het brandstofbassin in Unit 4 de meest serieuze bedreiging is voor het nóg omvangrijker vrijkomen van radioactiviteit uit de Fukushima Daiichi kerncentrale.


Akio Matsumura

The Fourth Reactor and the Destiny of Japan, Akio Matsumura, 29 september 2011:

‘Ik, samen met vele eminente wetenschappers, benadruk de hachelijke situatie van de vierde reactor welke 1535 radioactieve brandstofstaven bevat die in het bassin staan dat ligt op de tweede verdieping, buiten het insluitingsvat van de reactor. Als de brandstofstaven op de vloer vallen, dan zal dat een ramp zijn en zullen Tokyo en Yokohama ontruimd moeten worden, iets dat een gigantische evacuatiezone zal creëren.

Alle wetenschappers waarmee ik heb gesproken zeggen dat als het bouwwerk instort, we in een situatie komen ver voorbij waar de wetenschap ooit was. De toekomst van Japan zal veranderen en de ramp zal zeker de veiligheid van de buurlanden in gevaar brengen en die van de rest van de wereld op het gebied van gezondheid, migratie en geopolitiek.

De Japanse overheid zou onmiddellijk een onafhankelijk beoordelingsteam moeten samenstellen om de structurele toestand van het gebruikte brandstofbassin en de ondersteunende constructie te kunnen vaststellen. Dat is van het hoogste belang, de veiligheid van de constructie is cruciaal voor de toekomst van het land.’

Akio Matsumura bracht gedurende zijn lange carrière bij de Verenigde Naties en andere organisaties de meest onwaarschijnlijke ontmoetingen tot stand, zoals tussen Arafat and Rabin, Chinese regeringsfunctionarissen en de Dalai Lama en vele meer.


Zie ook:
"Ontmanteling Fukushima duurt meer dan 30 jaar"
Het zal allicht meer dan dertig jaar duren vooraleer de beschadigde kernreactoren in het Fukushima Daiichi Nuclear Power Station in het noordoosten van Japan ontmanteld zijn. Dat melden plaatselijke media op basis van een ontwerprapport van een regeringspanel.
http://www.hln.be/hln/nl/2764/milieu/article/detail/1340673/2011/10/28/Ontmanteling-Fukushima-duurt-meer-dan-30-jaar.dhtml#reageerTag


Nawoord Paul Harmans - ufowijzer
Elke wereldburger mag dan denken dat de problemen met de tijdens de aardbeving van 11 maart 2011 zwaar beschadigde kerncentrale in Japan onder controle zijn, niets is echter minder waar. Dankzij het huichelachtige zwijgen van de Japanse overheid en de wereldwijde mainstream media is niet bekend dat het stralingsgevaar nog steeds aanwezig is en dat de verspreiding van radioactiviteit veel groter is dan gemeld. (En: Hogere straling in school Tokio dan verboden zone Fukushima.) Veel inwoners van Tokyo die daarvoor de kans en de middelen hadden zijn inmiddels verhuisd, ver weg van de straling en het besmette drinkwater. Nog veel meer Japanners zouden weg willen, maar kunnen dat niet.

Onze CDA minister Verhagen wil nog steeds een tweede kerncentrale in Nederland en wuift alle gevaren daarvan weg alsof het om een kampvuurtje op een Noordzeestrand gaat (gereformeerd, achterbaks en schijnheilig slapen vaak op één kussen).

Nou ja, bij de politiek in Nederland, tezamen met de oude media en niet te vergeten Greenpeace, is het nog niet doorgedrongen dat de E-Cat koude kernfusie inmiddels voor de deur staat, alle verwijzingen die ze in de afgelopen maanden daarnaar kregen hebben ze resoluut genegeerd. Neem echter van mij aan dat die Nederlandse kerncentrale er nooit zal komen, geen bank die daar nog een lening voor zal verschaffen. Bovendien zal geen enkele bestaande centrale binnen een paar jaar nog geld opleveren, dus zal het aflossen van al verstrekte leningen een groot probleem worden en banken zullen dat snel beseffen. Zie daarvoor de onderstaande video:


ENERGIE PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen