PRINTBARE VERSIE

WE WORDEN GENAAID!

Door: H. Kok

Juni 2008

Ik (Paul) kreeg van iemand onderstaande e-mail en ik wil mijn bezoekers de boodschap daarin niet onthouden.

Onlangs was er blijkbaar een tv-nieuwsuitzending met als item: auto's die gedeeltelijk op diesel, gedeeltelijk op plantaardige olie rijden. O.k. vervolgens wat zitten struinen op Internet, en wat bleek: jaren geleden was dit nieuws al gelanceerd. Inmiddels blijken hele volkstammen gedeeltelijk op slaolie of zonnebloemolie te rijden. Dit blijkt wel uit de verschillende forums, waarop men ervaringen uitwisselt. Overigens is het in Duitsland niets ongewoons, daar tanken vele mensen aan ppo-pompen.

Enfin, doorgaans zou je vooral in de wat oudere diesel-modellen zonder al te veel problemen je brandstof kunnen bijmengen met bijv. zonnebloemolie. Afhankelijk van je type auto en brandstofpomp tot 30-50%. Eerst rustig aan beginnen met zo'n 10% olie. In Duitsland en tegenwoordig ook in Nederland, kun je je auto ook laten ombouwen.

Als consument besef je maar al te goed dat je genaaid wordt met accijnzen en sneaky wegenbelasting-verhogingen, zoals onlangs weer (zo'n prijsverhoging van 10% zonder enige vorm van vooraankondiging). Daarom hadden mijn vrouw en ik zoiets van: waarom niet proberen?

De goedkoopste zonnebloemolie zou volgens de ervaringsdeskundigen ca. 0,59 euro kosten. Dat is afhankelijk van de supermarktketen. Tel uit je winst! Nou ben ik voor mijn werk momenteel niet meer zo aangewezen op mijn auto, dus ik gebruik hem doordeweeks alleen als 't niet anders kan. Maar als ik goedkoper kan tanken, zal ik 't niet laten. De uitstoot van CO2 is trouwens ook beduidend minder, dan van diesel.

Vervolgens gingen mijn vrouw en ik op zoek naar de goedkoopste zonnebloemolie. Vorige week waren we (onafhankelijk van elkaar) in 2 Albert Heijn-filialen. Aldi en C1000 bleken namelijk telkens uitverkocht... Ik kocht hier op het winkelcentrum 5 literflessen a 0,89. Toen ik mijn boodschappen afrekende, had ik 't gevoel dat het totaalbedrag niet klopte. Wat bleek: ondanks de prijs op het schap, was de prijs verhoogd tot 1,39!!! Nadat ik had verwezen naar de op het schap vermelde prijs, kreeg ik het teveel betaalde terug.

Mijn vrouw constateerde in het andere AH-filiaal dezelfde prijsverhoging. Andere merken olie waren ook ongeveer net zo duur geworden (stond met pen geschreven op het prijskaartje op het vak). Blijkbaar is recent (na die nieuwsuitzending?) de prijs overal omhoog getrokken, en niet zo weinig ook!!!

Om 't maar grofmuilerig te zeggen: je wordt genaaid waar je bij staat. Of dit nu onderlinge prijsafspraken tussen de winkelketens zijn, of een actie in opdracht van de overheid, wie zal 't zeggen? Ik heb nog geen tijd gehad om te kijken wat hierover in de forums gezegd wordt, maar ben erg benieuwd.

Dit is natuurlijk maar 1 voorbeeld van hoe we op dit terrein in de tang/wurggreep worden gehouden. Zoals je weet wemelt 't inmiddels van de werkende prototypes op het terrein van alternatieve motoren (overunity, free energy, supermagneetstroomconverters en wat al niet meer), maar voor Jan Lul is er nog altijd niks beschikbaar.

Ik denk toch dat we, ondanks alle verzet door de gevestigde orde, aan de vooravond staan van grootse ontwikkelingen. De tijd is rijp.

En wat ik aanklooi met dat kleine percentage zonnebloemolie in mijn dieseltank, is natuurlijk peanuts, rommelen in de marge van een oud, achterhaald systeem. En toch geeft 't me een geweldige kick om aan de benzinepomp mijn eigen jerrycan met 5 liter zonnebloemolie even bij te voegen. Het is trouwens wel strafbaar, je krijgt er een flinke boete voor (loopt in de honderden euro's, ik heb de boetebedragen even niet paraat, maar ze staan op het Web).

Vanavond heb ik voor 't eerst een flinke afstand gereden, ging goed. Ik weet wel, dat het in de winter een stuk lastiger kan worden om te starten, gezien de hogere viscositeit van olie. Dan moet je je percentage zonnebloemolie verlagen.

Maar ja, nu het prijsverschil met diesel van de ene dag op de andere bijna verwaarloosbaar is geworden: einde verhaal...

Nawoord ufowijzer
Ik hoorde onlangs bij George Noory, van Coast to Coast Radio, dat Diesel, de uitvinder van de dieselmotor, zijn motor in eerste instantie had gebouwd om het ding te laten draaien op alle soorten olie, ook op uitgeperste olie uit dierlijk slachtafval. Maar de elite wilde dat het ding alleen op hun brandstof (meteen ‘dieselolie’ genoemd natuurlijk) ging draaien. Diesel was daar zelf niet zo’n voorstander van omdat dieselolie veel duurder was en dat nu zeker is. En op een dag, toen hij met de ferry onderweg was naar Engeland, werd hij vermist, nooit geen spoor meer van hem gevonden. Maar nu mag je volgens de elite niet denken dat hij in opdracht van hen is opgeruimd. Nee, nee, gek hè, dat ik daar zo mijn twijfels bij heb.


ENERGIE

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen