PRINTBARE VERSIE

10 TRENDS VOOR 2011

Door: Gerald Celente

18 december 2010

Vertaling: Paul Harmans

Bron: www.lewrockwell.com/celente/celente59.1.html


Voorwoord Paul Harmans – ufowijzer
Gerald Celente is een bekende Amerikaanse trendwatcher. Hij is de oprichter en directeur van Het Trends Onderzoeks Instituut en geeft het magazine Trends Journal uit. Hij voorspelt al sinds 1980 trends en heeft het regelmatig bij het juiste eind, zeker voor wat betreft de voorspelling van de financiële crisis van de afgelopen paar jaar. In dit artikel geeft hij de belangrijkste 10 trends voor 2011 aan. Ik vertaal ze niet allemaal, het gaat mij in principe om trend nr. 6. Van de andere trends geef ik alleen de titel. Celente voorspelde een jaar geleden al dat Free Energy de enige weg is om uit het economische dal (waarin we sinds 2008 zitten) te klimmen.

******

10 trends voor 2011
Na de tumultueuze jaren van de Grote Recessie hopen uit het lood geslagen mensen dat 2011 hen zal terugvoeren naar gunstiger, rustiger tijden. Maar dat is niet wat wij voorspellen. In plaats daarvan zullen de institutionele- en regeringsacties – en inactiviteit – zich op vele fronten ontwikkelen tot niet geplande veranderingen.

Trends die wij eerder al hebben vastgesteld, en die al een tijdje dreigen op te komen, zullen zich in 2011volledig ontwikkelen, en zullen hun impact hebben op bijna iedereen in de wereld.

1. De roep tot bewust worden.

2. Ineenstorting van 2011.

3. Belazer de burgers.

4. Golven van criminaliteit.

5. Optreden tegen vrijheden.

6. Alternatieve energie. In laboratoria en werkplaatsen, onopgemerkt door de gevestigde analytici, smeden wetenschappelijke zieners en ondernemers een nieuwe natuurwetenschap en integreren daarbij principes waarvan men altijd dacht dat die onmogelijk waren. Ze werken aan apparaten die meer energie opleveren dan ze consumeren. Hoever zijn ze en hoelang zal het duren eer ze die op de markt kunnen brengen? Slimme investeerders negeren het ‘het kan niet’ scepticisme en nemen de mogelijkheden van de nieuwe opkomende energietrend, die in 2011 tot volledige ontwikkeling zal komen, onder de loep…

7. Journalistiek 2.0 (http://mastersofmedia.hum.uva.nl/2010/10/16/journalism-2-0-a-field-in-transition)

8. Computeroorlogen.

9. Jongeren van de wereld verenigen zich.

10. Het einde van de wereld! (Niet echt, maar Celente bespeurt wel een trend van een toenemend aantal mensen dat zich afvraagt wat 2012 inhoudt. Vert.)


Website Gerald Celente: www.trendsresearch.com

Archief artikelen Gerald Celente: www.lewrockwell.com/celente/celente-arch.html


ENERGIE PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen