PRINTBARE VERSIE

GEVAREN VAN KERNENERGIE

Persconferentie van Helen Caldicott in Montreal

18 maart 2011

Vertaling: Paul Harmans

De onderstaande video is een samenvatting van de persconferentie gegeven door dr. Helen Caldicott over de gevaren van nucleaire energie en nucleaire oorlog en bevat een beoordeling over de crisis in Japan. De persconferentie werd op 18 maart 2011 in Montreal, Canada gehouden. Dr. Caldicott, welke een gerenommeerd auteur, arts en medeoprichter is van Artsen voor Sociale Verantwoordelijkheid, heeft 38 jaar gewijd aan een internationale campagne over de medische gevaren van het nucleaire tijdperk en de noodzakelijke veranderingen om de afbraak van het milieu te stoppen. Een vertaling van haar toespraak staat onder de video.

“Als eerste wil ik dit laten zien. Het is uitgebracht door de Academie van Wetenschappen van New York en het is een verslag over Chernobyl. Het kan gedownload worden:
http://www.nyas.org/publications/annals/Detail.aspx?cid=f3f3bd16-51ba-4d7b-a086-753f44b3bfc1
Zij hebben 5000 artikelen vanuit het Russisch voor de eerste keer in het Engels vertaald. Het blijkt dat meer dan een miljoen mensen inmiddels al zijn overleden tengevolge van Chernobyl, ondanks wat de WHO (World Health Organization) en het IAEA (International Atomic Energy Agency) zeggen. Dit is één van de meest monstrueuze cover-ups in de geschiedenis van de geneeskunde. Iedereen zou hiervan moeten weten.


Chernobyl

Dan trekken we onze conclusies over Japan. Japan is qua omvang vele malen erger dan Chernobyl. Nooit in mijn leven had ik gedacht dat zes reactoren in gevaar zouden komen. Ik kende de drie GE (General Electric) ingenieurs die hielpen bij het ontwikkelen van deze ‘Mach 1’ GE reactoren. Zij namen ontslag omdat ze wisten dat ze gevaarlijk waren. Dus… Japan bouwde ze op een aardbevingsbreuk.

De reactoren doorstonden gedeeltelijk de aardbeving, maar de externe energievoorziening werd afgesneden. Deze externe energievoorziening zorgde voor het koelwater, zo’n vier miljoen liter per minuut voor elk van deze zes reactoren. Zonder koelwater daalt het waterniveau snel en de staven worden dan zo heet dat ze smelten, zoals gebeurde bij Three Mile Island en Chernobyl.


Three Mile Island

De nooddieselgeneratoren, die zo groot zijn als een huis, werden vernield door de tsunami. Dus was er geen manier meer om het water in de reactoren te laten circuleren. Tevens bevinden zich op de bovenkant van de reactoren, dus niet in de insluitingsvaten, koelreservoirs. Elk jaar verwijderen ze ongeveer 30 ton van de onvoorstelbaar radioactieve staven. Elke staaf is ongeveer 4 meter lang en een paar centimeter dik. Het geeft zoveel straling af, zoals röntgenstraling, dat als je er gedurende een paar minuten naast zou staan, je dood zou gaan, maar niet meteen dood zou neervallen. Herinner je Litvinenko, de Rus die werd vergiftigd met polonium, je gaat op die manier dood, je haar valt uit, je bloedt hevig en gaat dood aan zware infecties, zoals AIDS patiënten sterven. Deze brandstofstaven zijn extreem heet, zo heet dat ze in een groot bassin worden gezet en continue gekoeld moeten worden. Dat bassin heeft geen dak.


Fukushima

Er zijn drie waterstofexplosies geweest, die het dak van het gebouw hebben geblazen, niet het insluitingsvat of de kern, maar het dak en nu staat het koelreservoir open en bloot. Twee van de drie reservoirs staan droog. Er staat geen water meer in, de nucleaire brandstofstaven zijn bedekt met een materiaal genaamd zirkoon. Als zirkoon aan de lucht wordt blootgesteld, dan gaat het branden, dan ontsteekt het.

Twee van de koelreservoirs staan op het moment in brand. In de koelreservoirs bevindt zich vele malen meer straling, wel 10 tot 20 maal meer, dan in elke reactorkern. In elke reactorkern bevindt zich zoveel aan lange duur straling als wordt geproduceerd door 1000 Hiroshima atoombommen. We hebben dus te maken met een diabolische energie. E=mc2. Het is de energie die de atoombommen doet exploderen.

Einstein zei dat nucleaire energie een verduivelde manier is om water aan de kook te brengen, omdat dat alles is waarvoor kernenergie wordt gebruikt – om water via de gigantische hitte aan de kook te brengen, het in stoom om te zetten om daarmee de turbine aan te drijven, die vervolgens elektriciteit opwekt.

Nu het splijtingsuranium, 200 nieuwe elementen worden gevormd, die allemaal meer giftig voor het lichaam zijn dan het originele uranium – ondanks dat uranium al behoorlijk giftig is. Amerika gebruikte het in Fallujah en Bagdad. (Verarmd uranium is een afval- of bijproduct van de nucleaire industrie. Het ontstaat bij de opwerking van bestraalde kernreactorbrandstof, bij de fabricage van laagverrijkt uranium voor de productie van kernreactorbrandstof en bij de fabricage van hoogverrijkt uranium voor gebruik in kernwapens.) In Fallujah wordt 80% van de baby’s grotendeels misvormd geboren. Ze worden geboren zonder hersenen, met één oog en geen armen. De doktoren hebben de vrouwen aangeraden te stoppen met zwanger worden. Het optreden van kinderkanker is rond 12 keer meer. Dat is genocide. Het is een nucleaire oorlog die in Irak wordt gevochten. Het uranium dat wordt gebruikt gaat 4,5 miljard jaar mee. Dus we besmetten de wieg van de beschaving. De ‘Coalition of the Willing’.


De gevolgen!

In kerncentrales bevindt zich echter een grote hoeveelheid straling. Sommige straling houdt enkele seconden aan, sommige miljoenen jaren. Radioactief jodium houdt straling aan gedurende zes weken. Het veroorzaakt schildklierkanker. Dat is waarom mensen zeggen dat je beter kaliumjodium kan innemen. Dat blokkeert de opname van de schildklier van radioactief jodium, iets dat later kanker kan veroorzaken. In Chernobyl hebben meer dan 20.000 mensen schildklierkanker opgelopen. Bij hen moest de schildklier worden weggenomen en ze zullen dood gaan als ze niet elke dag jodium nemen, zoals een suikerpatiënt elke dag insuline moet nemen.

Strontium-90 zal naar buiten komen. Dat blijft gedurende 600 jaar actief. Het gaat naar het bot, waar het botkanker of leukemie veroorzaakt. Cesium blijft ook 600 jaar actief. Het bevindt zich over heel Europa. 40% van Europa is nog steeds radioactief besmet. Koop geen Turkse gedroogde abrikozen. Koop geen Turkse hazelnoten. De Turken waren na Chernobyl zo teleurgesteld in de Russen dat ze al hun radioactieve thee naar Rusland stuurden. Dus 40% van Europa is nog steeds radioactief. Boerderijen in Engeland zaten zo vol met Cesium dat die niet meer te verkopen waren. Dus eet geen voedsel uit Europa


Stem vooral VVD...

Maar dat is nog niets vergeleken met wat er nu gebeurt. Eén van de meest dodelijke is plutonium, genaamd naar Pluto, de God van de onderwereld. Eén miljoenste van een gram, als je het inhaleert, zal kanker veroorzaken. Hypothetisch, één pond ervan, gelijkmatig verdeeld, zal bij iedereen op aarde kanker veroorzaken. Elke reactor heeft 250 kilo plutonium in zich. Je hebt slechts 2,5 kilo nodig om een bom te maken, omdat het plutonium is waarmee ze de bommen maken.

Dus elk land dat een reactor heeft, heeft uw uranium daarin (Canada. Vert.), jullie zijn de grootste exporteurs van uranium in de wereld – Cameco. Canada verkoopt twee dingen, het verkoopt tarwe voor het leven en uranium voor de dood.


...of CDA...

Plutonium zal vrijkomen en zich verspreiden over het gehele noordelijk halfrond. Het is inmiddels al onderweg naar Noord-Amerika, plus het radioactieve jodium-129. De halveringstijd is 17 miljoen jaar. Plus strontium, plus cesium, plus tritium en zo kan ik nog wel even doorgaan. Als het regent komt de fallout naar beneden. En het verzamelt zich in het voedsel. Als het in zee terechtkomt dan verzamelt het zich honderden malen meer in algen. Vervolgens verzamelen de schaaldieren het nog eens honderden malen meer. Dan de kleine vissen, dan de grote vissen en dan wij. Omdat wij aan de top van de voedselketen staan.

Deze radioactieve elementen kun je niet zien of ruiken. Ze zijn geluidloos. Als je ze in je lichaam krijgt dan val je niet zomaar dood neer vanwege kanker. Het duurt vijf tot zes jaar om kanker te ontwikkelen. Als je de kanker in je borst voelt, dan bewijst dat niet dat het ontwikkeld is door iets van strontium-90 dat in dat stuk vis zat dat je 20 jaar geleden at. Alle straling brengt schade toe. Het hoopt zich op bij elke dosis die je binnenkrijgt en verhoogt het risico op het krijgen van kanker. Wat betreft americium, dat is nog gevaarlijker dan plutonium. Ik kan zo nog wel even doorgaan.


...of PVV, maar je kunt ook GVD je verstand gebruiken!!!

Meer van dit soort foto's: http://heyokamagazine.com/HEYOKA.9.AdiRoche.1.htm
http://www.jma.org/campagnes/2009/kies-voor-klimaat/kies-voor-klimaat/kernenergie-kern-van-de-zaak

Het hangt van de regen af of je het krijgt of niet. Als het regent en de straling komt naar beneden, laat dan geen voedsel groeien. Eet geen voedsel. En, ik bedoel dat je dan gedurende 600 jaar geen voedsel meer moet eten.

Het radioactieve afval van kernenergie wordt begraven, zo hoor ik, vlak naast Lake Ontario. Het zal gaan lekken en actief blijven voor miljoenen jaren. Het zal in het water terechtkomen en in de voedselketen. Radioactief afval zal epidemieën teweegbrengen van kanker, leukemie en genetische aandoeningen gedurende de rest van de tijd. Dit is het grootse gezondheidsrisico dat de wereld ooit heeft meegemaakt, nog naast de dreiging iedere dag van een nucleaire oorlog.

Einstein zei dat het splitsen van een atoom de denkwijze van de mens compleet zou veranderen. Hoe wijs…

Wij zijn arrogant. We beschikken over een hoop overmoed. En ik denk dat de reptielen middenhersenen van de breinen van sommige mensen ziekelijk zijn. We bevinden ons nu in een situatie waarin we de energie van de zon hebben gevangen. Het is totaal buiten controle. En er is simpelweg niets dat wij eraan kunnen doen.”

*******


Op http://www.earthfiles.com schrijft Linda Moulton Howe:

6 april 2011 - New York Times onthult geheim document
Een document beweert dat fragmenten van de Fukushima nucleaire brandstof werden weggeblazen tot wel 1 mijl van de nucleaire units.

“Ik dacht dat ze de moeilijkheden nog niet te boven waren, maar dat ze wel een eind op weg waren. Dit (uitgelekte document) vertelt een heel ander verhaal en wijst erop dat de dingen veel erger zijn. Ze kunnen nog steeds veel meer uitgebreidere schade krijgen als een aantal dingen niet zijn op te lossen.”

David Lochbaum, directeur Nuclear Safety Project, unie van bezorgde wetenschappers

De New York Times rapporteert tevens:

‘Dat stukken hoogradioactief materiaal tussen twee units zijn gevallen en dat die afgedekt moesten worden, waarschijnlijk om de werknemers op de locatie te beschermen. De uitstoot van nucleair materiaal kan erop wijzen dat er een behoorlijke schade is aangebracht aan de extreem radioactieve waterbassins dan eerder werd toegegeven.’

Het uitgelekte document was opgesteld door atoomingenieurs van het Amerikaanse Nuclear Regulatory Commission's Reactor Safety Team dat tracht de Japanse overheid en Tokyo Electric Power Company (TEPCO) te helpen.

http://www.nytimes.com/2011/04/06/world/asia/06nuclear.html?_r=4&partner=rss&emc=rss


Nawoord Paul Harmans – ufowijzer

Misschien is een deel van wat hier boven door Helen Caldicott wordt beweerd wat overdreven, maar het deel dat dat niet is zal beslist voor een vreselijke hoop ongemak gaan zorgen. Het zal wellicht bij de kernramp in Japan ook dik 20 jaar duren, net als bij Three Mile Island en Chernobyl, eer we van officiële zijde de ware aard van de ramp horen. In Nederland (en waar niet ter wereld) zijn het nota bene de gereformeerde politieke partijen die vóór kernenergie zijn en zelfs na de ramp in Japan doodleuk beweren dat kernenergie veilig en goedkoop is en dat een ongeluk (ze spreken liever niet van een ramp) als in Amerika, Rusland en Japan nooit in ons landje kan gebeuren. Het is te hopen dat God bestaat, dan is er alsnog gerechtigheid als dergelijke leeghoofden boven komen en verantwoording mogen afleggen!

Dan hebben we ook nog de media, waarvan je blijkbaar niet mag zeggen dat ze heulen met de politiek en de atoomlobby. Zojuist zie ik aan het eind van Eén Vandaag (zaterdag 23 april) een aankondiging van een item over Chernobyl. Ze melden dat een groot gebied rondom de kerncentrale nog zwaar radioactief is, maar dat de natuur bloeit als nooit te voren en ze laten een prachtig beeld zien van een groene oase met daarin een aantal herten. Hebben journalisten en programmamakers dan niet door dat ze propaganda maken, om maar zo snel mogelijk het vertrouwen van de Nederlander in kernenergie terug te winnen? Verzinnen ze dit bij de media zelf, of is het in opdracht? Mijn God, als ik op een dergelijke manier ‘gebruikt’ zou worden, dan zou ik live in een uitzending de kijkers erop wijzen eens verder te kijken en dit soort mooipraterij absoluut niet te geloven. “O, maar dan krijg je de zak,” zullen alle blinde meelopers opmerken. Juist ja, maar ik kom ook ooit een keer boven en wellicht dat mijn Goddelijke rechters dan iets milder in hun oordeel over mij zijn dan over al die hersenloze Nederlanders die zich nog steeds op de mouw laten spelden dat kernenergie niet gevaarlijk is en slaafs op het CDA en de andere fijn-als-gemalen-poppenstront-partijen stemmen!

En de oude media vertikken niet alleen om over dit soort nucleaire gevaren te spreken, ze verzwijgen tevens de gevolgen van de olieramp in de Golf van Mexico. De laatste dagen waren er weer positieve items in het journaal, over hoe snel de natuur zich wel niet had hersteld. Waarom brengen ze dat soort nieuws zonder kritisch te kijken naar wie het ze aanbied en of er ook andere betrouwbare berichten zijn die het tegendeel beweren? Ieder mens met gezond verstand wantrouwt toch dergelijke positieve berichten, want hoe bestaat het dat de gevolgen van een dergelijke ramp zomaar opeens verdwenen zijn? Beschikken zij die bij de media werken wel over een eigen denkvermogen of een geweten?

Het is de hoogste tijd voor een andere energievorm en het wordt inderdaad vervelend om te melden, maar die vorm is er al sinds Nikola Tesla. Die vorm van energie is en wordt zwaar onderdrukt en belachelijk gemaakt door mensen die hun geld met de oude en vervuilende wijze van energieopwekking verdienen. Iets wat politici en media graag negeren of volledig ontkennen, maar laat de olieprijs maar stijgen, laten er nog maar wat rampen gebeuren, uiteindelijk gaan bij iedereen de ogen open. Als het dan maar niet te laat is, maar daar zijn dan heel veel mensen verantwoordelijk voor. Dat is dan niet alleen de politiek, het bedrijfsleven en de media, dan is daar iedereen die voor het gemak niet verder dan zijn neus lang is wenste te kijken zwaar verantwoordelijk voor, voor een wereld die totaal en onnodig verwoest is.

Lees ook het volgende artikel:
http://www.mrwonkish.nl/fukushima-kernenergie-zonder-catastrofes-bestaat-niet


Linda Moulton Howe brengt ook verslag uit over de werkelijke gevolgen van de olieramp:

‘Nieuw bewijs dat Corexit zeer langzaam uiteen valt terwijl het leven op de zeebodem wordt verstikt door olie. Het aantal doodgeboren dolfijnen lag in januari en februari 2011 vier maal boven normaal en vele inwoners aan de kust zijn ziek.’

en brengt in een aantal artikelen de feiten:
http://www.earthfiles.com/news.php?ID=1820&category=Environment

Er zijn een paar nieuwsmedia die de feiten wel brengen, o.a. over de ramp in de Golf van Mexico:
http://www.aolnews.com/2011/04/08/oil-from-bp-spill-found-on-dead-dolphins-in-gulf-of-mexico
http://thecomingcrisis.blogspot.com/2011/04/gulf-of-mexico-death-spiral-continues.html


En over de diverse kernrampen:
http://www.hln.be/hln/nl/6756/Kernenergie/article/detail/1097770/2010/04/28/Het-ongeluk-van-Three-Mile-Island-schudde-wereld-wakker.dhtml

http://www.hln.be/hln/nl/6756/Kernenergie/article/detail/1097742/2010/04/27/Tsjernobyl-kwarteeuw-later-miljoenen-levens-ontwricht.dhtml

http://www.hln.be/hln/nl/6756/Kernenergie/article/detail/1097636/2010/04/26/Radioactieve-straling-de-stille-sluipschutter.dhtml

http://www.hln.be/hln/nl/6756/Kernenergie/article/detail/1096019/2010/04/23/Yucca-Mountain-de-schaamstreek-van-de-VS.dhtml

http://www.hln.be/hln/nl/6756/Kernenergie/article/detail/1094257/2010/04/22/Olympische-zwembaden-vol-radioactief-afval.dhtml

http://www.hln.be/hln/nl/6756/Kernenergie/index.dhtml


ENERGIE PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen