PRINTBARE VERSIE

BEZOEK AAN GRAANCIRKEL STANDDAARBUITEN

Door: Paul Harmans

18 juli 2010


Op zondagmorgen 18 juli (2010) ben ik samen met mijn dochter naar de graancirkel in Standdaarbuiten gereden. Net als bij de formatie in Etten-leur waar we vorige week zijn geweest, waren we er alleen. Maar na een half uurtje kwam er een gezin uit Bergen op Zoom een kijkje nemen.


De locatie van het veld waarin de formatie ligt


Het veld vanonder de bomen gezien


Mijn dochter in de grote cirkel van de formatie bij Standdaarbuiten

De cirkels zijn allemaal verschillend van maat en de wijze van het platleggen van de halmen in Standdaarbuiten verschilt volgens mij van die in Etten-Leur. In Standdaarbuiten kom je wel gebogen knopen tegen, maar een stuk minder dan in Etten-Leur en ze zijn ook niet zo ver gebogen. Tevens kregen wij de indruk dat de gebogen halmen net zo vaak niet met de boog van de cirkel zijn meegebogen, maar juist tegen de bocht in liggen.

Aan de randen van de cirkels bij Standdaarbuiten zie je daarom dus dat hele ‘plukken’ halmen niet de cirkel volgen, maar over de rand het staande gewas in duiken en daar de staande halmen opzij hebben gedrukt.


De platgelegde tarwehalmen steken buiten de cirkel uit

De gebogen knopen zijn ook niet verlengd, ze hebben bijna dezelfde lengte als de knopen in de staande halmen in de rest van het veld. We kunnen ook amper gebarsten knopen vinden, na lang zoeken hebben we er twee gevonden.


Zoeken naar gebarsten knopen


De knopen in de gebogen halmen uit de formatie bij Standdaarbuiten zijn niet gerekt, ze zijn bijna even lang als de knopen van de staande halmen buiten de formatie


Na lang zoeken slechts twee gebarsten knopen

We zien wel dat de halmen bij het centrum van de cirkels allemaal met de bocht van de cirkel mee geknakt zijn, dus niet gebogen zijn op de knopen.


Veel geknakte halmen rondom het centrum

Van een aanwezige energie merk ik niets en ook mijn dochter niet en ook de bezoekers uit Bergen op Zoom zeggen niets bijzonders op te merken. Iedereen is natuurlijk verschillend en de een is gevoeliger voor zoiets dan een ander. De formatie is alweer een week oud als wij er zijn, dat kan ook een verklaring zijn voor het niet voelen van een bepaalde energie. We pakken nog even onze mobieltjes erbij, maar ze werken normaal en ook het bereik laat niets te wensen over. De fotocamera doet zijn werk en op de foto’s zijn geen afwijkingen te vinden.


Hier en daar een mooie lay


De bezoekers uit Bergen op Zoom


Voor meer info zie: http://www.dcca.nl/2010/Standdaarbuiten2/standdaarbuiten2-nl.htm


GRAANCIRKELS PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen