IJSCIRKEL - SUDBURY, ONTARIO

Vertaling: Paul Harmans

Bron: E-News van de ‘Canadian Crop Circle Research Network’ 19 december 2005

Deze ijscirkel werd op 9 december 2005 gevonden. De locatie is nabij Sudbury, Ontario, Canada, in een kleine, besneeuwde rivier. De diameter is ongeveer 12 à 18 meter met een 3 tot 5 centimeter diepe ‘V’ vormige groef in het ijs welke de buitenste rand aangeeft. Er is mogelijk nog een andere groef, een paar centimeter binnen de buitenste groef.

De cirkel ligt in een bocht van de rivier. Het is dus mogelijk dat dit soort cirkels wordt gecreëerd door een draaikolk, zoals wel wordt aangenomen als oorzaak voor de meeste van dergelijke ijscirkels (met minder vastomlijnde randen).


Detail ‘V’ vormige groef

Toch is de scherpe en ingekerfde rand moeilijker te verklaren en is wat dat betreft gelijk aan de ijscirkel die in 2000 in Delta, Ontario werd gevonden.


IJscirkel 6 dec 2000 Ontario. Ong. 5 m diameter

Een sterke, onplezierige reuk werd een aantal weken voorafgaand aan de ontdekking van de cirkel in de regio opgemerkt. De locatie ligt zeer afgelegen en het Canadian Crop Circle Research Network (CCCRN) Ontario is nog niet in de gelegenheid geweest om naar de plek te gaan, maar dat zijn ze wel van plan.


GRAANCIRKELS PAGINA