PRINTBARE VERSIE

AMPENERGO BRENGT ROSSI'S ENERGY CATALYZER NAAR AMERIKA

Door: Hank Mills

17 mei 2011

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://pesn.com/2011/05/17/9501827_Ampenergo_Amps_Up_Rossis_Energy_Catalyzer_in_America


(Dit is slechts een gedeeltelijke vertaling van het artikel, ik heb alleen de hoofdpunten vertaald, de rest van het artikel bestaat uit inmiddels bekend materiaal. Vert.)

Een Amerikaans bedrijf, genaamd Ampenergo, heeft een deal gesloten met Andrea Rossi om zijn Energy Catalyzer (E-Cat) technologie in Noord- en Zuid Amerika op de markt te brengen. Ampenergo, dat banden heeft met mensen binnen de Amerikaanse ministeries van defensie en energie, zal de opbrengst delen met Rossi en zij zitten al midden in de onderhandelingen met vele potentiële klanten.


Afbeelding van de Energy Catalyser zoals te zien in de video ‘The Magic of Mr. Rossi’.

Het verhaal van Andrea Rossi’s Koude Fusie technologie (genaamd Energy Catalyzer of E-Cat) accelereert voortdurend. Zijn wereldveranderende technologie verbruikt kleine hoeveelheden nikkel en waterstof om daarmee grote hoeveelheden schone, veilige en goedkope energie op te wekken. In tegenstelling tot de conventionele, op splijting gebaseerde kernenergie, worden er geen radioactieve materialen gebruikt en wordt er geen radioactief afval geproduceerd. Vele bedrijven willen nu de E-Cat op de markt brengen, zowel in Europa als in Amerika. Eén van die bedrijven is Defkalion Green Technologies gevestigd in Griekenland. Een ander bedrijf is Ampenergo, dat is gevestigd in de Verenigde Staten.

Defkalion Green Technologies heeft een licentie gekregen om de E-Cat te produceren, te distribueren en op alle markten van de wereld te brengen, behalve in Noord- en Zuid-Amerika. Onlangs werd aangekondigd dat een ander bedrijf, genaamd Ampenergo, een deal met Rossi heeft gesloten (via zijn bedrijf Leonardo Corporation) om de technologie in Noord- en Zuid-Amerika te ontwikkelen en op de markt te brengen. Ampenergo heeft Rossi voor deze rechten betaald (het bedrag is niet bekend gemaakt) en in ruil daarvoor zullen zij een deel van alle verdiensten uit de verkoop van E-Cat licenties en producten in Noord- en Zuid-Amerika ontvangen.

Ampenergo is opgericht door Karl Norwood, Richard Noceti, Robert Gentile en Craig Cassarino. Het is van belang op te merken dat Robert Gentile gedurende de vroege jaren ’90 secretaris-generaal van de afdeling Fossiele Energie van het Amerikaanse ministerie van energie (DOE) was. Hiermee wordt Rossi’s bewering bevestigd dat de tests van de E-Cat zijn geobserveerd door het Amerikaanse ministerie van defensie (DOD). Het is heel goed mogelijk dat bepaalde personen van het DOD en DOE al veel eerder op de hoogte en geïnteresseerd waren in de Energy Catalyzer. Maar zij doen er voorlopig het zwijgen toe.

Het is niet bekend of er momenteel militair- of regeringsonderzoek gaande is, maar er gaan niet bevestigde geruchten op Internet rond dat de US Navy een nikkel/waterstof koude fusie reactor gebruikt als voortstuwing voor een onderzeeër. Ondanks dat het gerucht wellicht niet waar is; als zij al gedurende een aantal jaren hebben geweten van deze technologie, dan is het mogelijk dat er testen plaatsvinden. Miljarden dollars worden elk jaar weer op regelmatige basis bij het DOD budget vermist en het geld wordt duidelijk aan iets uitgegeven.

Meer informatie afkomstig van Rossi’s blog
Andrea Rossi heeft recentelijk antwoorden gepost op vragen in zijn blog op het Journal of Nuclear Physics. Hij heeft veel kleine beetjes interessante informatie onthuld. Hij heeft echter nog steeds niet de informatie vrijgegeven over hoe de katalysator werkelijk werkt. (Dat komt omdat Rossi, naast het Italiaanse patent, eerst wereldwijd patent op zijn uitvinding wil hebben, eerder geeft hij die info niet vrij en dat is niet meer dan logisch en zoiets zou elk bedrijf of elke uitvinder doen. De sceptici grijpen het echter aan om zijn uitvinding als bedrog te betitelen. Vert.)

Een deel van de informatie die hij inmiddels heeft vrijgegeven is dat alle 330 E-Cat units voor de megawatt centrale in Xanthi, Griekenland, allemaal klaar zijn en worden getest. In eerdere antwoorden gaf hij al aan dat de testen worden gedaan bij units die continue draaien. Dat houdt in wezen in dat de 1megawatt centrale momenteel al draait, maar nog niet in Griekenland is. Tevens wordt de behuizing voor deze 1megawatt centrale ontworpen. Die is relatief klein, slechts 3 x 3 x 2 meter en hij zou slechts 2 ton wegen.

Een paar feiten afkomstig van zijn blog:

* Rossi is de term ‘new fire’ gaan gebruiken om zijn technologie te omschrijven.

* Een E-Cat kan binnen ongeveer 1 minuut teruggeregeld worden naar een lager energieniveau.

* Hij gebruikt de term E-Tiger om de 1megawatt centrale te betitelen.

* Hij heeft beweerd dat het mogelijk is dat een 1megawatt centrale in Amerika al in november geopend kan worden.

* Bij privétesten kan het nikkel in de reactor een temperatuur bereiken van 1600 graden Celsius, dat is heet genoeg om het nikkelpoeder te laten smelten (mogelijk niet wenselijk).

* E-Cats zullen tegen het eind van dit jaar aan de consument verkocht kunnen worden.

Er komen meer testresultaten
Er gaat een gerucht rond op de Vortex L discussion list (één van de beste bronnen voor Koude Fusie informatie op het web) dat de universiteit van Bologna op het punt staat meer aanvullende testresultaten van de E-Cat vrij te geven. Zoals we hier op PESN al hebben aangegeven zit de universiteit van Bologna halverwege het één jarige onderzoek naar deze technologie. Het is waarschijnlijk dat de gegevens die ze vrij zullen geven afkomstig zullen zijn van verlengde testen van de E-Cat units. Inmiddels zijn alle chemische energiebronnen uitgesloten en is nucleaire energie de enige bron van de extra hitte. Bijvoorbeeld: bij één test draaide een E-Cat 18 uur lang en produceerde een constante output van 15 kilowatts bij een gemiddelde input van slechts 80 watt. Misschien hebben ze een gelijkwaardige test gedaan waarbij de unit weken of maanden draaide!

Een ander gerucht op Vortex-L duidt erop dat de Zweedse wetenschappers (waarvan er één de voormalige voorzitter van de Zweedse Sceptische Vereniging is) die eerder dit jaar de E-Cat testten, een verhandeling over een aanvullende test van een E-Cat hebben aangeboden aan een peer reviewed journal. Waarschijnlijk wachten zij met het openbaren van de resultaten van die aanvullende test totdat hun verhandeling wordt gepubliceerd.

Rossi heeft inmiddels aangegeven dat de universiteit van Uppsala in Zweden een E-Cat unit krijgt om die te testen. Het is interessant om te zien wat de resultaten zullen zijn van de E-Cat die zij krijgen. Elke test van de E-Cat is tot dusverre een succes gebleken, er is dus weinig reden om te veronderstellen dat hun testen andere resultaten te zien zullen geven.


Eerdere artikelen over Rossi op ufowijzer:
THE WASHINGTON TIMES BRENGT VERSLAG UIT OVER DE ROSSI ENERGY CATALYZER
HETE FUSIE WETENSCHAPPER IS NEGATIEF OVER DE ROSSI KATALYSATOR
97 E-CATS MOMENTEEL IN 4 LANDEN IN BEDRIJF
E-CAT WORDT DE OFFICI╦LE LANCEERNAAM
VS MEDIA NEGEREN ENERGIEDOORBRAAK: MOEITE MET VRIJE KERNENERGIE
ROSSI ENERGY CATALYZER GELDIG VERKLAARD DOOR NY TEKNIK
170 E-CAT FUSIE MODULES ZIJN INMIDDELS KLAAR VOOR INSTALLATIE
ZWEEDSE SCEPTICI BEVESTIGEN NUCLEAIR PROCES IN KLEINE 4.7 KW REACTOR
KOUDE FUSIE APPARAAT E-CATALYZER HEEFT ITALIAANS PATENT GEKREGEN
USA KRIJGT 1MW KOUDE FUSIE CENTRALE

AMPENERGO BRENGT ROSSI'S ENERGY CATALYZER NAAR AMERIKA
E-MAIL AAN DIRECTEUR GREENPEACE


Zie ook: http://pesn.com/2011/03/07/9501782_Cold_Fusion_Steams_Ahead_at_Worlds_Oldest_University
En: http://peswiki.com/index.php/Directory:Andrea_A._Rossi_Cold_Fusion_Generator

Rossi’s koude fusie geldig verklaard door de Zweedse Sceptische Sociëteit:
http://pesn.com/2011/04/07/9501805_Rossi_Cold_Fusion_Validated_by_Swedish_Skeptics_Society

 

Voor mensen die een korte samenvatting in 3 delen van de belangrijkste gebeurtenissen willen:


 


ENERGIE PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen