PRINTBARE VERSIE

BUITENGEWONE DETAILS IN DE NIEUWE SILBURY HILL FORMATIE VERNIELD DOOR DE BOER

Door: Linda Moulton Howe © 2009

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.earthfiles.com/news.php?ID=1598&category=Environment


Boven en beneden: Op de middag van maandag 3 augustus 2009 was pas voor iedereen bekend dat deze nieuwe formatie nabij Silbury Hill lag.
Luchtfoto: © 2009 Olivier Morel, WCCSG.

5 augustus 2009 Yatesbury, Wiltshire, Engeland – Halverwege de middag van 3 augustus 2009 reed fotograaf en graancirkelonderzoeker Frank Laumen uit Duitsland op de weg nabij Silbury Hill, toen hij door een opening tussen de bomen iets zag aan het begin van het tarweveld, iets dat er die nacht daarvoor beslist niet was toen hij en zijn Duitse collega Andreas Mueller daar voorbijreden nadat ze het patroon op Morgan Hill hadden bezocht dat was gemeld op 2 augustus. Frank gebruikte zijn mobieltje om Andreas in de auto achter hem te bellen en ze stopten om het veld binnen te gaan.

Uiteindelijk belde iemand Cropcircleconnector.com om het nieuwe patroon, waarvan niemand wist of het gedurende de daglichturen van 3 augustus was ontstaan, te melden. Of het nu een verbazingwekkend snelle daglichtcreatie was of niet, het was op de grond een opmerkelijk gedetailleerd patroon. Nadat Cropcircleconnector luchtfoto’s van Olivier Morel plaatste, arriveerden er letterlijk busladingen mensen gevolgd door een boer die zo boos was dat volgens getuigen in het veld de aderen van de man uit zijn nek puilden. De Australische wetenschapper, die de graanformaties had bestudeerd op hun zon-, maan- en astronomische informatie, bood de boze boer 50 Engelse ponden aan met het verzoek dat hij als wetenschapper een klein beetje meer de tijd kon krijgen de complexe details te bestuderen. De boer nam het geld aan, wachtte een paar minuten en reed toen strijdlustig met zijn maaimachine door de gehele formatie en wiste het rond 17:30.

De volgende foto’s zijn enkele van de opnames die Frank Laumen van www.VisibleSigns.de nam voordat de zaak vernield werd. Andere foto’s werden aan Earthfiles.com beschikbaar gesteld door Max D en ze tonen enkele, maar niet alle, van de fijne details in deze nieuwe formatie bij Silbury Hill die zo snel vernield werden.

3 augustus 2009 Silbury Hill
Foto’s: © 2009 Frank Laumen

3 augustus 2009 Silbury Hill
Foto’s: © 2009 Max. D.

Voor meer informatie en foto's:
http://www.cropcircleconnector.com/2009/silbury/silbury2009.htmlNawoord ufowijzer
Deze (bovenstaande) graancirkel is weer eens een mooi voorbeeld van hoe complex de zaken in zo’n formatie kunnen zijn. Kijk hoe het gewas in elkaar zit gedraaid en dan in talloze variaties en elk detail is een lust voor het oog.

In 1999 werd er bij Bishops Cannings ook zo’n prachtige en verbazingwekkende formatie gevonden. Het werd de Basket-formatie genoemd omdat de manier van leggen (vlechten) op een mandje leek. Ook deze formatie werd binnen een paar uur door de boer vernield en ook hier was het een Duitser die tijdig een foto van de formatie kon maken.

Ik heb het al meer op ufowijzer opgemerkt, laten de vernielers, de zogenaamde menselijke kunstenaars die hun werk niet claimen omdat het dan ontheiligt zou zijn (ik vraag me af welke kunstenaar nu niet met zijn naam aan zijn kunstwerk verbonden wil zijn, waar doe je het anders voor?), voor de pers en de onderzoekers bij daglicht een demonstratie geven van hun wijze van vlechten, zonder daarbij het omliggende gewas te beschadigen. Gewoon zo’n klein middelpuntje, eentje maar, geen tientallen die ze naar eigen zeggen in het holst van de nacht in het pikkedonker en zelfs tijdens stortbuien in een paar uur tijd in het veld creëren.


GRAANCIRKELS PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen