PRINTBARE VERSIE


VERMINKTE KATTEN

Deze keer in Corpus Christi, Texas

Deel 1

© 2007 door: Linda Moulton Howe

Vertaling: Paul Harmans

Sommige katten waren volgens enkelen met chirurgische precisie doormidden gesneden, andere waren van hun ingewanden ontdaan of gevild. Eén inwoner vertelde: “Er valt nooit bloed op de plek te bespeuren, de dieren zijn vaak met chirurgische precisie in stukken gesneden en poten en andere lichaamsdelen zijn vaak in opvallende ordering op de grond achtergelaten.”

The New York Times, 13 augustus 1989

Let op: Dit verslag bevat foto’s van halve katten die voor sommige lezers wellicht schokkend kunnen zijn.

Voorwoord ufowijzer
Linda Moulton Howe besteedt op haar website al een aantal jaren aandacht aan de verminkte katten. Het fenomeen heeft veel weg van de authentieke dierverminkingen waarbij vooral groot vee is betrokken, maar al een groot aantal jaren zijn ook katten en soms honden, het slachtoffer van dit mysterieuze fenomeen. Op ufowijzer voor de eerste keer aandacht voor de verminkte katten. Het toeval wil dat ik in het Algemeen Dagblad van 26 mei 2007 het volgende artikeltje vond:

Weer aanslag op kat in Gorssel
In het Gelderse Gorssel is voor de derde keer in korte tijd een kat mishandeld. Dit keer werd een dier door een onbekende met een luchtbuks beschoten. De kat raakte gewond, maar overleefde de aanslag wonderwel. De politie denkt dat in Gorssel een kattenhater actief is. Vorige week werd een drachtige poes gedood en vakkundig ontdaan van haar eileiders en geslachtsdelen. Enkele maanden daarvoor werd de plaats opgeschrikt door een soortgelijk voorval.

De kat die met een luchtbuks werd beschoten is natuurlijk een verklaarbaar voorval, er lopen altijd hufters rond die geen respect voor dieren hebben. Maar de andere twee voorvallen geven toch een iets andere indruk.

9 april 2007 Corpus Christi, Texas - Texas heeft de laatste zestien jaar een herhalende cyclus van verminkingen van katten en andere dieren gehad. In Plano, Texas, een welvarende voorstad ten noorden van Dallas, ontving de politie in 1991 en 1993 tientallen meldingen van doormidden gesneden katten die waren gevonden. Gebruikelijk met de voorste helft nabij de tuin of het trottoir van de eigenaren. Rechercheur Mike Box heeft tevens meer dan 80 meldingen van vermiste huiskatten die identificatiemerken hadden en nooit zijn teruggevonden. Rechercheur Box deed onderzoek naar activiteiten van satanische sekten, maar kon geen enkel bewijs vinden dat dergelijke sekten verbond aan de verminkte en vermiste katten en ook andere dieren zoals honden.


Foto van een halve kat gemaakt door een politieagent van Plano, Texas voor het gevalsrapport nr. 91-44994, 31 augustus, 1991.

In Sandia, ten noordwesten van Corpus Christi reden op 5 januari 2005 James Lund en zijn neef Chris op Route 359 ten zuiden van Sandia. Mr. Lund bezit een schotelinstallatiebedrijf genaamd Exodus Communications Co en was op weg naar een reparatieklus. Plotseling merkte Chris een koe op die in een weide lag op zo’n 150 meter van de weg. De koe was dood en verminkt.

Nu zijn sinds november 2006 aan de zuidzijde van Corpus Christi een half dozijn dode katten gevonden die zijn opengesneden en waarbij de organen zijn verwijderd en/of de kop en de poten zijn weggesneden en dat allemaal zonder bloedverlies. Verderop een nieuw verslag hierover.

Achtergrond
Negenentwintig jaar geleden, in 1978, waren de autoriteiten van St. Catharines nabij Toronto, Canada, nogal gefrustreerd door de vermissing van meer dan 100 katten en honden en nog vele meer die in de tuin van de eigenaren werden gevonden en waren gevild, onthoofd, van de ingewanden ontdaan, doormidden waren gesneden of waarvan de poten waren verwijderd en dat alles zonder bloedsporen op de plek van handeling.

Elf jaar later, op 13 augustus 1989, maakte de New York Times melding van de ongeveer 67 katten die verminkt waren gevonden in Tustin, Californië, een voorstad van Los Angeles nabij Santa Ana. De krant schreef:

Sommige katten waren volgens enkelen met chirurgische precisie doormidden gesneden, andere waren van hun ingewanden ontdaan of gevild. Eén inwoner vertelde: “Er valt nooit bloed op de plek te bespeuren, de dieren zijn vaak met chirurgische precisie in stukken gesneden en poten en andere lichaamsdelen zijn vaak in opvallende ordening op de grond achtergelaten. Niemand schijnt ooit iets te horen en er blaffen geen honden gedurende het afslachten.” Er wordt aangenomen dat de katten worden gevangen, vervolgens het bloed wordt afgetapt en de organen weggenomen om vervolgens teruggeplaatst te worden op de oprit van de eigenaren.

Tegen 1992 – 1993 waren er tientallen halve katten gevonden in Vancouver, Brits Columbia, en voor onderzoek meegenomen naar een diereninstantie. Over het algemeen werd de voorste helft op de oprit van de eigenaar gevonden. De leiding van de diereninstantie van Vancouver vertelde journalisten: “De katten zijn duidelijk door iemand geslacht, het is echt chirurgisch gedaan. Ik hoop voor de katten dat ze al dood waren voordat ze in twee stukken werden gesneden.”

In de tijd dat deze golf van kattenverminking in Vancouver voorviel, werkte ik samen met patholoog John Altshuler, M. D., in Denver, Colorado. We waren in staat één van de halve katten te bemachtigen (het voorste deel) om de abdominale wegsnijding te analyseren. Dr. Altshuler bevestigde dat de gehele insnijding was gedaan met iets dat heet genoeg was om het collageen en het hemoglobine te laten koken. (Lees: Glimpses of Other Realities, Vol. I: Facts & Eyewitnesses © 1994. Verkrijgbaar in de Earthfiles Shop.)

Gelijkwaardige golven van kattenverminking en halve katten worden op zijn minst sinds de jaren ’70 vanuit de gehele wereld gemeld. De volgende lijst geeft enkele van de locaties weer waar de verminkingen op kleine dieren zich hebben voorgedaan, en op sommige locaties gebeurt dat om de paar jaar: Londen, Engeland; Toronto en Vancouver, Canada; Ft. Worth, Austin, Plano en Corpus Christi, Texas; Seattle, Bothel en Bellingham, Washington; Falls Church, Virginia; Pensacola, Florida; Lee, New York; Los Alamos, New Mexico; Tucson, Arizona; Oklahoma City, Oklahoma; Tustin, San Jose en San Diego, California; Denver en Aurora, Colorado; en Salt Lake City, Utah.

AANKONDIGINGEN VAN VERMINKTE KATTEN OP EARTHFILES

15 augustus 1995 Toronto, Ontario, Canada – In Toronto heeft zich een serie kattenverminkingen voorgedaan. Er is niemand voor gearresteerd. Over het hele gebied van Vancouver, Brits Columbia, werden van mei tot juni 1992 verscheidene halve katten gevonden zonder een boosdoener aan te kunnen wijzen. In het verleden, in 1978, waren de autoriteiten van St. Catharines nabij Toronto, Canada nogal gefrustreerd door de vermissing van meer dan 100 katten en honden en nog vele meer die in de tuin van de eigenaren werden gevonden en waren gevild, onthoofd, van de ingewanden ontdaan, doormidden waren gesneden of waarvan de poten waren verwijderd en dat alles zonder bloedsporen op de plek van handeling. Deze feiten hebben menig onderzoeker ervan overtuigd dat de dieren naar elders worden meegenomen, daar gedood en doormidden gesneden en dan weer teruggelegd in de tuin of op het trottoir van de eigenaar.

14 juni 1999 Tucscon, Arizona – De Arizona Daily Star meldt dat de dierenbescherming van Tucson en de diereninstantie van het graafschap Pima de golf van kattenverminking onderzoeken die plaatsvond in maart en juni. In maart werden zes katten gevonden waarvan de achterpoten waren afgesneden. Marsh Myers van de dierenbescherming vertelde: “Bij de eerdere (maart) kattenverminkingen zagen we dat bij de dieren (delen van) de achterpoten waren verwijderd. Wat we nu zien is een nieuw type verminking waarbij de katten van de keel tot aan de schaamstreek zijn opengesneden. De ribbenkast is open gebogen en daarna zijn de organen verwijderd of rondom het dier gebonden.”

Eén van de eigenaren van een kat, Dennis Tulino, verloor één van zijn acht katten en vond een ander gewond terug. Elvis werd aan de overkant van de straat waaraan Tulino’s huis staat gevonden. Zijn keel was opengesneden, de ribbenkast geopend, maar er was geen bloed. Ongeveer tezelfdertijd werd er een andere kat van Tulino gevonden, Sonic werd gevonden met een gewonde achterpoot.

Rechercheur Brett Klein van de politie van Tucson zei: “De meldingen zijn zo onsamenhangend. Ze komen overal vandaan, vanuit het westen tot het oosten van de stad. Er is niets waar je je op kunt richten. Ik heb nog niet genoeg aanwijzingen om te kunnen spreken van een mogelijke trend en zodoende de mensen aan te raden hun katten binnen te houden.

13 augustus 1999 Toronto, Ontario, Canada – De Toronto zaak, waarbij bloedeloze onthoofdingen zijn betrokken, was het onderwerp van een verslag in de Toronto Sun van 13 augustus 1999. Onder de kop: ‘Meer katten afgemaakt in Willowdale’, schreef journalist Joe Warmington: ‘De mysterieuze dood en verminking van weer drie katten in North York (12 augustus 1999) heeft onderzoekers van dierenmishandeling in verhoogde staat van paraatheid gebracht omdat er wel eens een potentiële kattenmoordenaar aan het werk kan zijn. Deze nieuwe gevallen komen slechts enkele weken na de melding dat vijf andere katten in de gebieden Leslie Street en Finch Avenue waren gedood en verminkt.

De wijze waarop ze waren opengesneden en het feit dat er geen enkel bloedspoor aanwezig was heeft onderzoekers ervan overtuigd dat een roofdier (zoals een vos) kan worden uitgesloten. Zoveel als vijftien katten uit het gebied Finch Avenue werden tevens in het afgelopen jaar als vermist opgegeven.’

Debby Hunt, inspecteur van de vereniging ter voorkoming van dierenmishandeling in Ontario vertelde Warmington: “Als iemand dit welbewust doet, dan kan hij of zij een boete van 2000 dollar en zes maanden cel tegemoet zien.” Hunt heeft de bewoners opgeroepen met meer informatie naar voren te komen.

15 september 1999 San Jose, Californië – Sinds mei 1999 zijn in San Jose, Californië, twee dozijn katten, een wasbeer en een rat onthoofd gevonden, in tweeën gesneden en op eigenaardige wijze gevild. De krant The San Jose Mercury kopte: “Kattenkiller valt zuidelijk San Jose lastig.” Het artikel ving aan met: ‘Een moordenaar besluipt de katten van zuidelijk San Jose en heeft sinds 31 mei al 21 katachtigen verminkt – hoofdzakelijk huisdieren zijn ‘s nachts uit de tuin van de eigenaren weggehaald om vervolgens dood te worden teruggebracht, vaak in stukken gesneden en gevild.’

Meer dan 2000 pamfletten, waarin mensen met katten werden gemaand hun katten binnen te houden, werden door de politie in de zuidelijke wijken van San Jose uitgedeeld. De dierenbescherming van Santa Clara Valley loofde een beloning uit die bleef groeien toen meer dieren werden ontdekt.

3 oktober 1999 Londen, Engeland – Gedurende de laatste tien jaar heeft de Londense koninklijke vereniging ter voorkoming van dierenmishandeling tientallen meldingen ontvangen van inwoners die op hun stoep of de voortuin hun in stukken gesneden, in tweeën gedeelde en zelfs onthoofde kat of konijn hebben gevonden. En doorgaans zonder bloed te vinden.

10 oktober 1999 Fort Worth, Texas - WFAA-TV in Fort Worth, Texas, rapporteerde op 7 oktober dat sinds juni vijf verminkte katten in Tarrant County, Texas, zijn gevonden. Deze ongewoon verminkte katten zijn gevonden in west Fort Worth, nabij rijksweg 30 tussen Forest Park Boulevard en Cherry Lane. Onderzoekers van de dierenbescherming zeggen dat hetgeen gebeurd is geen ongeluk is, maar wreedheid met voorbedachten rade. De vreemde voorvallen zijn inclusief een opgehangen kat die was gevild en een andere waarbij de staart over de gehele lengte in twee helften was gesneden.

Een gedragswetenschapper van de FBI waarschuwt dat vele seriemoordenaars hun woede uitleven op katten en er plezier aan beleven een kat te martelen. Maar tot nu heeft de politie geen enkele verdachte op het oog en de inwoners van Fort Worth wordt aangeraden hun huisdieren binnen te houden.

Gedurende dezelfde periode zijn bloedeloos in stukken gesneden en verminkte katten gevonden in San Jose, Californië (zie: 3/10/99); Londen, Engeland (zie: 25/8/99); en Toronto, Canada. Onder deze voorvallen in maart en juni 1999 zaten ook gevallen van afgesneden poten van katten in Tucson, Arizona.

5 november 1999 Toronto, Canada – Een beloning van 60.000 dollar voor meer informatie over de huidige verminkingen van katten, welke zijn begonnen in augustus 1999, is door de vereniging ter voorkoming van dierenmishandeling van Ontario uitgeloofd. De beloning heeft wel geleid tot telefoontjes, maar heeft geen verdachten opgeleverd.

Een hoofdinspecteur van de vereniging, Debbie Hunt, zoekt nu de hulp van de politie van Toronto: “Wij hebben niet genoeg bronnen en voldoende ervaring in het profileren van criminelen.” Inspecteur Tony Warr, de onderzoeker van de onlangs voorgekomen zaak van de slaapkamerverkrachting in Toronto, zal het hoofd worden van een nieuw gedragsbepalend onderdeel van de politie. De aandacht zal daarbij liggen op seriemoordenaars en wellicht ook op een internationale groepering omdat in dezelfde tijdsperioden in 1999 vergelijkbare kattenverminkingen zijn voorgekomen in Londen, Engeland, San Jose, Californië, Ft. Worth, Texas en Ontario.

Hunt heeft foto’s van de verminkte katten in Ontario en vele katten zijn zeer precies en bloedeloos in twee helften gesneden. Eén daarvan betreft een wit met oranje kat waarbij het halsbandje nog op zijn plek zit. Er zit een wond boven het oog van de kat en enkele zwellingen in de nek en er zijn bij sommige verminkte dieren vreemde gaatjes in de keel gevonden. Het achterlijf was gescheiden van de rest van het lichaam door middel van een ‘scheermesrechte snede’. Alleen de voorste helft werd teruggevonden met daarin alle organen intact. Debbie Hunt vertelde journalisten: “Het lijkt op een lintzaag of een heel scherp mes waarmee het is gedaan. Het zijn geen roofdieren geweest, anders hadden de lever, de longen en de andere organen er verspreid bijgelegen.” Wat verder opvalt is dat de katten zijn achtergelaten nabij schoolpleinen of op goedverlichte straathoeken alsof het de bedoeling was dat ze gevonden moesten worden. Mevr. Hunt vertelde mij: “We zijn in gesprek met enkele pathologen over de aard van de insnijdingen en we hebben enkelen geheimhouding laten beloven over sommige zaken.”

In de laatste twee weken is het aantal zaken gestegen van zeven naar tien. In North York, een buitenwijk van Toronto, zijn drie gevallen ontdekt en het eerste dier werd gevonden op 12 augustus. Deze drie nieuwe gevallen zijn inclusief het lichaam van een kat dat is gevonden in Mississauga, een woongemeenschap ten westen van Toronto. Een ander in Parry Sound, ongeveer 100 mijl pal ten noorden van Toronto. Een andere recente verminking was in Sault Ste. Marie, Ontario, in het westen van de provincie Ontario.

12 augustus 2001 Navarre, Florida en Austin, Texas -


Pattie en John Goodfleisch houden hun witte poes Kitty vast die niets is overkomen terwijl zij hun zwarte poes Maximum op zaterdag 30 juni 2001 in tweeën gesneden terugvonden.
Foto: © 2001 by Daily News, Milton, Florida.

Op zaterdag 30 juni, werd in het kleine kuststadje Navarre, Florida, ongeveer vijftien mijl ten oosten van Pensacola, een kat gevonden die op een vreemde wijze in stukken was gesneden. De eigenaren, John and Pattie Goodfleisch, hadden twee poezen, een witte en een zwarte. Op die zaterdagmorgen, nadat zij de poezen naar buiten hadden gelaten en op hun terugkeer wachtten, bleef de zwarte poes weg. Zij gingen vervolgens op zoek en vonden de voorste zijde van het lichaam van de poes op een zandpad nabij hun huis. De poes was net achter haar voorpoten doorgesneden en ook over de gehele ruggengraat tot aan het staartbeen. De andere helft werd niet meer teruggevonden.

Het Tiger Point dierenziekenhuis werd gevraagd een lijkschouwing uit te voeren om daarmee een mogelijke oorzaak van de dood te achterhalen. De dierenarts vertelde dat de wond niet leek op iets wat bij een ongeluk voorkomt en er werd aangenomen dat iemand met een bepaalde bedoeling de poes in de lengte en ook in een voor- en achterhelft had opengesneden en daarna één helft heeft meegenomen.

Austin, Texas
Verder naar het westen in het noordwesten van Austin, Texas onderzoekt de politie een dozijn incidenten die sinds maart 2001 zijn voorgevallen en waarbij met een scherp voorwerp de kop, de nek en de voorpoten bloedeloos via de ruggengraat zijn weggesneden, waarna de meeste interne organen, de ribbenkast en de ruggengraat zijn verwijderd.

Sinds maart zijn in een noordwestelijk gelegen woonwijk van Austin, Texas op zijn minst een dozijn katten gevonden die tussen de voorpoten in tweeën waren gesneden. De interne organen en delen van de ruggengraat zijn zeer nauwkeurig weggesneden, waarbij zeer weinig bloed heeft gevloeid en er zijn geen tekenen van een gevecht. De onderzoekers nemen aan dat de katten ergens anders doormidden zijn gesneden en daarna weer zijn teruggebracht naar hun woonomgeving. De politie onderzoekt de zaak en er is een geldelijke beloning uitgeloofd voor elke informatie over de daders. Tot nu toe zijn er geen verdachten en de politie staat voor een raadsel.

20 oktober 2001 Ocean Beach, Californië – Sinds september zijn er in de buurt van het Naval Air Station in Point Loma en een wijk in Ocean Beach ten minste een dozijn huis- en wilde katten gevonden die net als in de gevallen in Austin, Texas doormidden waren gesneden of van alle ingewanden waren ontdaan door middel van een bloedeloze insnijding in de buik waardoor alle interne organen zijn verwijderd.

Eén van de katteneigenaren vertelde mij dit weekend over haar verlies. Alicia Baskette is een advocate. Zij en haar man zijn geschokt door de vondst op maandag 10 september van enkel de voorste helft van hun 10 jaar oude kater aan de andere kant van de weg.

31 mei 2002 Bellingham, Washington en Austin, Texas – In de weken van donderdag 16 mei en donderdag 23 mei werden er vier huiskatten in het Fairhaven district van Bellingham gevonden die van de keel tot aan hun bekken waren opengesneden. Er was echter geen bloed te vinden op de vacht en de grond. Politieagent Dac Jamison van de politie van Bellingham vertelde: “Er is een methodologie voor hetgeen er gaande is.” Er wordt aangenomen dat de katten op de een of andere wijze eerst zijn weggehaald uit hun buurt en ergens anders zijn opengesneden, de ingewanden en organen verwijderd en daarna weer dichtbij hun huis zijn teruggelegd.

Deze week vroeg ik het hoofd van de Whatcome dierenbescherming in Bellingham of zij kennis had van de eerdere kattenverminkingen in 1993 ten noorden van haar in Vancouver (zie meer info hierover beneden) of de huidige golf van verminkingen in Austin en San Diego. Ze had echter niet gehoord van andere gevallen, maar ze gaf mij wel enkele details van wat er in Bellingham was gebeurd.

Austin, Texas
Tezelfdertijd steeg in Austin, Texas het aantal verminkte katten sinds maart 2001 naar 25 toen bewoners nabij blok 7900 van Stone Cliff op 12 mei een dode kat vonden en nog een op 16 mei. De politie van Austin heeft het onderzoek overgenomen en laten alleen los dat de katten op een ‘nauwgezette en precieze wijze, en geen bloed’ in tweeën zijn gesneden. Recentelijk zijn ook in San Diego katten gevonden die een ongewone dood zijn gestorven.

16 november 2002 Aurora, Colorado – Volgens de dierenbescherming en lokale inwoners van Aurora en Denver zijn er tussen juni en midden november 2002 tien katten en andere kleine dieren zoals konijnen en eekhoorns gevonden die op een vreemde wijze waren opengesneden en waarbij geen sporen van een gevecht of bloed werden gevonden. (9 katten, 2 eekhoorns en 1 konijn in Aurora; 1 kat en 1 konijn in Denver.)

Een onderzoeker die anoniem wenst te blijven vertelde mij: “Zeer nauwkeurige insnijdingen. Sommige zijn gewoon in tweeën gesneden, als met een lintzaag of een scherp mes, iets zoals dat. Gewoon in tweeën gesneden en zowel de voorste als achterste helft is achtergelaten om gevonden te worden. Bij andere is alleen vlees van de buik verwijderd of zijn een paar organen verwijderd of alle organen. Bij een paar is slechts de ruggengraat op een zeer precieze wijze verwijderd. Gewoonlijk is er geen bloed te vinden. Er zijn hier sinds 1990 op zijn minst twee perioden van kattenverminking geweest.”

Tot dusverre hebben ambtenaren geen foto’s van de verminkte dieren vrijgegeven. Onderzoekers willen geen na-apers aanmoedigen en willen details van bewijs achterhouden voor een eventuele rechtszaak mocht er iemand voor gearresteerd worden. De foto uit 1993 van de politie van Plano, Texas is echter een goed voorbeeld van hoe gehalveerde katten, rondom de wereld gevonden, eruit zien.

27 mei 2003 Salt Lake City, Utah – Sinds 14 mei 2002 heeft het bureau dierenbescherming van het gewest Salt Lake negen meldingen van verminkte katten ontvangen en één van een verminkte hond. Het geval van 14 mei betrof een huiskat met kort zwart haar. De agent die de kat ophaalde dacht dat die mogelijk was aangevallen door een ander dier, maar de inwoner die de kat vond meende dat de keel was doorgesneden.

Toen, op 2 juli 2002, werd er melding gedaan van een andere huiskat met kort zwart/wit haar. Ray Kelleher, stafsergeant en hoofdambtenaar, welke 25 jaar op het bureau dierenbescherming van het gewest Salt Lake heeft gewerkt, sprak met mij over dat geval en de acht andere die sinds die tijd zijn gevonden in een klein gebied, in de straten van noordoostelijk Salt Lake City.

Salt Lake City, Utah dierverminkingen gerapporteerd tussen 2 juli 2002 en 22 mei 2003:

1) 14 mei 2002, kat.
2) 2 juli 2002, kat.
3) 17 juli 2002, kat.
4) 18 juli 2002, kat.
5) 21 juli 2002, kat.
6) 25 juli 2002, kat.
7) 17 oktober 2002, hond.
8) 28 oktober 2002, kat.
9) 7 november 2002, kat.
10) 23 april 2003, kat.

1 juli 2003 Denver en Aurora, Colorado – Het bondgenootschap van dierenvrienden in Denver looft een beloning van 21.000 dollar uit voor informatie die leidt tot de arrestatie en veroordeling van degene die verantwoordelijk is voor de dierverminkingen op kleine dieren in het gebied rondom Denver gedurende het laatste jaar.

Ik ontving een e-mail van een inwoner van Aurora die mij op 29 juni schreef:

‘Weer 1 erbij, gevonden in Aurora, in totaal in Aurora nu 17.
Denver 7
Parker 9
Arapahoe Country 4
Centennial 2
Lafayette 1
Op 30 juni 2003 in totaal dus 40.’

12 september 2003 Bothell, Washington en Salt Lake City, Utah – Verminkingen van huiskatten worden al sinds de jaren zeventig gemeld en nu zijn er meerdere opgedoken in Bothell, Washington. Twaalf mijl ten noordoosten van Seattle ligt Bothell, een stad met 32.985 inwoners. Het politiebureau van die stad heeft dossiers betreffende drie kattenverminkingen voorgevallen in mei en juni 2003 en van drie gevallen tussen 1 augustus en 1 september 2003. Niet ver daarvandaan heeft de stadsdierenbescherming van Vancouver, British Columbia, ook verscheidene dossiers betreffende verminkingen op huiskatten die tussen 1992 en 1994 zonder bloedverlies nauwkeurig in tweeën waren gesneden.

Twee van de katten die in 2003 in Bothell werden gevonden waren in drie delen gesneden, waarbij het middelste deel door de dader was meegenomen. De achtergebleven delen van de kat lieten op röntgenfoto’s zien dat alle interne organen waren verdwenen, behalve de blaas en dat alles zonder bloed achter te laten zowel op de dieren als in de tuin van de eigenaren waar de katten werden gevonden.

Bij de gevallen van Bothell, Vancouver, Denver en Salt Lake City kunnen we nog honderden andere kattenverminkingen optellen die gedurende de jaren zijn gemeld vanuit: Falls Church, Virginia; Lee, New York; Los Alamos, New Mexico; Ahwatakee Foothills, Arizona; Plano en Austin, Texas; Oklahoma City, Oklahoma; Navarre en Pensacola, Florida; Tustin, San Diego en San Jose, Californië, Londen, Engeland en Toronto, Canada.

Wordt vervolgd in deel 2

Nawoord ufowijzer
Aan bovenstaande opsomming kunnen we wellicht nu dus ook Nederland toevoegen. Ik heb al eens een artikel geschreven over mijn onderzoek naar de authentieke dierverminkingen op groot vee die misschien ook in Nederland voorkomen, zie:
Authentieke Dierverminkingen In Nederland
DIERVERMINKINGEN PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen