PRINTBARE VERSIE

OKTOBER 2010 VEEVERMINKINGEN – MONTANA

Door: Linda Moulton Howe © 2010

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.earthfiles.com


“We zijn allemaal verbijsterd over hoe zoiets als dit kon gebeuren. Niemand heeft antwoorden. Dit tart elke verklaring.”

Jon Lopp, Meagher County Sheriff, White Sulphur Springs, Montana


White Sulphur Springs in Meagher County, Montana, ligt zo’n 100 km ten zuiden van Great Falls en de luchtmachtbasis Malmstrom waar de Minuteman intercontinentale ballistische atoomraketten in silo’s onder de grond staan, tot wel zover als Judith Gap (rechts beneden op de plattegrond). Vanaf de vroege jaren 1970 tot aan nu heeft deze regio herhaaldelijk periodes van veeverminkingen.

12 november 2010 White Sulphur Springs, Montana - Sheriff Jon Lopp werd 44 jaar geleden in Montana geboren en heeft zijn halve leven bij de politie doorgebracht. Hij is sinds juli 2009 zowel de sheriff als coroner voor het Meagher (spreek uit Mar) district in White Sulphur Springs, Montana, geweest. Daarvoor was Jon gedurende 12 jaar ondersheriff. Tot aan 28 oktober 2010 had hij nog nooit een verminkt dier gezien. Tijdens een recent interview vertelde sheriff Lopp mij: “We zijn allemaal verbijsterd over hoe zoiets als dit kon gebeuren. Niemand heeft antwoorden. Dit tart elke verklaring.”

Op een ranch in White Sulphur Springs, Montana, vond een arbeider op de morgen van 25 oktober 2010 een dode koe en vertelde dat de eigenaar van de ranch. De eigenaar ging er op 27 oktober naartoe om het oormerk eraf te halen en zag toen dat het dier was verminkt. Hij belde die avond sheriff Jon Lopp en op de morgen van 28 oktober ging sheriff Lopp met zijn camera de weide in om de bizarre, bloedeloze verwijdering van de linkerzijde van de kop van de koe, de tong en de uierzak te fotograferen.


INTERVIEW

Jon Lopp: De drie jaar oude koe lag op haar rechterzijde waarbij er aan haar linkerzijde die naar de lucht wees delen waren weggesneden. Ze had haar eerste kalf in de lente van 2010 gekregen. We denken dat ze op 24 oktober is dood gegaan, want toen ik bij haar kwam berekenden we dat ze ongeveer vijf dagen dood was.


De drie jaar oude koe was een maand drachtig na een inseminatie toen ze op 25 oktober 2010 in White Sulphur Springs, Montana, dood en verminkt door haar eigenaar werd gevonden.
Foto: Sheriff Jon Lopp © 2010

De huid en het weefsel van de onderste kaak en van de neus van de koe waren verwijderd. En het linkeroog was weg, maar het linkeroor was er nog, tezamen met het oormerk.

Linda Moulton Howe: En hoe was het met de tong?

Jon Lopp: De tong was weg.

Linda Moulton Howe: Was u in staat de kaak open te wrikken om te kijken of de tong diep in de keel was weggesneden?

Jon Lopp: Daar heb ik niet naar gekeken, nee.

Linda Moulton Howe: De rancher wel?

Jon Lopp: Nee. Op een andere foto genomen van onder de kaak kun je zien dat er daar niets is.


Deze foto van de onderkant van de kaak waarvan alle huid en weefsel is weggesneden, laat ook zien dat de tong weg is.
Foto: Sheriff Jon Lopp © 2010

Linda Moulton Howe: Heeft de rancher het erover gehad hoe het weefsel zo mooi van het kaakbeen was verwijderd?

Jon Lopp: Ja, we spraken erover hoe de spieren en het bindweefsel allemaal waren verdwenen tezamen met de huid.

Linda Moulton Howe: Is dat niet moeilijk om te doen?

Jon Lopp: Ja, dat is moeilijk. Je zou ook verwachten dat er schraapsporen waren.

Linda Moulton Howe: Die zijn er niet.

Jon Lopp: Juist, die zijn er niet.


Linkeroogbal netjes verwijderd zoals bij zo vele verminkingsgevallen sinds de 1960’s, zonder sporen van gepik van vogels of andere roofdieren.
Foto: Sheriff Jon Lopp © 2010

Linda Moulton Howe: Er is nog een andere foto met het oormerk 750. Het oog ziet er netjes uit en ik denk niet dat een vogel de oogbal eruit geeft gepikt?

Jon Lopp: Ik denk ook niet dat vogels het oog eruit hebben gepikt. Ik heb een jachtopziener naar de foto’s laten kijken, iemand die voortdurend met roofdieren heeft te maken. Hij denk dat vogels dat oog er niet uit hebben gehaald.

Het was een koeienweide. De dode koe lag ongeveer 300 meter van de landweg. Er stonden zo’n 40 of 50 andere koeien in die weide, maar ze bleven allemaal ongeveer 100 meter weg (van de dode en verminkte koe). Het was enkel gras en alsem. Het was koud, het was -4 Celsius die morgen. We konden geen sporen op de harde grond vinden. We konden zelfs geen sporen van onze auto’s en onze eigen laarzen zien.


De drie jaar oude koe was ook bevrucht en men denkt dat ze ongeveer een maand drachtig was op het moment van haar dood en bij het netjes en bloedeloos wegsnijden van haar uierzak.
Foto: Sheriff Jon Lopp © 2010


Zeer droge, bloedeloze wegsnijding van de uierzak van de drachtige koe
Foto: Sheriff Jon Lopp © 2010


De droge, cirkelvormige wegsnijding in contrast met de witte huid die wordt getoond nadat sheriff Lopp de insnijding gedaan door de verminker terugtrok om te laten zien hoe strak die gebogen insnijding was.
Foto: Sheriff Jon Lopp © 2010

Linda Moulton Howe: Uw foto’s tonen instrumenten die de huid bij de weggesneden uierzak terugtrekken. Wat wilde u laten zien?

Jon Lopp: We hadden insnijdingen gemaakt om de huid terug te kunnen trekken zodat we de rand van de snede gedaan door de verminker konden laten zien en hoe strak die was. Het laat ook op de plek van de wegsnijding van de uierzak zien waar de huid zeer droog was en daarnaast de meer vochtige huid. En je kunt zien dat de insnijding mooi rond was.

Linda Moulton Howe: En slechts op huiddiepte.

Jon Lopp: Juist. En op de huid die we er afgesneden hebben, aan de bovenste rand, daar kun je zien dat de insnijding zeer gelijkmatig en gebogen was.


Close-up van de gladde, gebogen snede van de verminker waar de uierzak van de drie jaar oude koe in White Sulphur Springs, Montana is weggesneden.
Foto: Sheriff Jon Lopp © 2010

Linda Moulton Howe: In de close-up van u van de teruggetrokken huid, is er een verkleuring te zien die lijkt op een beurse plek?

Jon Lopp: De koe kan daar door iets geraakt zijn of er is op die plek de een of andere druk uitgevoerd.

Linda Moulton Howe: U heeft ook huid gefotografeerd boven een liniaal.

Jon Lopp: Ja, dat was het stuk huid dat we van de plek van de uierzak terugtrokken en wat ik wegsneed om mijn snede te vergelijken met die van de verminker. Mijn snede (bovenaan) is eerder gekarteld met wit weefsel aan de bovenkant omdat het zeer moeilijk was om met mijn mes door de dikke huid te snijden. Maar kijk eens hoe strak de snede van de verminker (onderaan) is, daar waar ik de liniaal plaatste om de maten aan te geven.


Wit gekarteld weefsel bovenaan daar waar het mes van sheriff Lopp door de stugge huid sneed nadat hij de huid rondom de ronde insnijding van de uierzak, gedaan door de verminker, had teruggetrokken. De rechte lijn (onderaan) langs het zwarte haar van de koe is de insnijding van de verminker.
Foto: Sheriff Jon Lopp © 2010

Linda Moulton Howe: Is er een forensische analyse op het weefsel gedaan.

Jon Lopp: Nee. Maar ze was drachtig ten tijde van haar dood. Op één van mijn foto’s kun je een groene streep op haar schouder zien, die is daar door de rancher gezet nadat hij haar op drachtigheid testte. Dat is een teken dat ze daarop is getest. Haar eerste inseminatie had geen resultaat. Dus werd ze opnieuw geïnsemineerd en de groene streep betekent dat ze later drachtig werd, ongeveer drie weken na de andere koeien. De witte streep links (van de groene) is denk ik vogelpoep.

Linda Moulton Howe: Hoelang was ze al drachtig?

Jon Lopp: Ongeveer een maand.


De groene streep op de rug van de koe is daar door de rancher neergezet toen ze voor de tweede maal werd geïnsemineerd. De witte streep links daarvan is vogelpoep, maar er waren geen piksporen of andere tekenen van een roofdier.
Foto: Sheriff Jon Lopp © 2010

Hier hadden we iets waarvan we niet konden begrijpen wat er aan de hand was, dus we rolden de koe op haar andere zijde en we keken of er nog andere verwondingen waren of bewijs van letsel, kogelgaten, of steekwonden, of iets dat kon wijzen op hoe de koe dood ging. Maar we vonden niets. De rechterzijde van de koe leek onaangetast.


De rechterzijde van de koe nadat ze was omgedraaid. Het rode (vooraan) is waar de huid en het vlees van de linkerkaak is weggesneden.
Foto: Sheriff Jon Lopp © 2010

Linda Moulton Howe: Eén van uw foto’s toont het gebied van de anus en de vagina en daar zie je twee rode plekken.

Jon Lopp: Het lijkt dat dat komt door vervorming, ze was al begonnen op te zwellen en uit te puilen. Dat is normaal.


Helder rood betekent dat het bloed in de capillaire vaten in het weefsel dat zwelt naar buiten wordt geperst. Het rectum en de vagina waren intact.
Foto: Sheriff Jon Lopp © 2010

Linda Moulton Howe: Dus er was geen teken van het werk van roofdieren en het rectum en het vaginale gebied waren intact. Maar na vijf dagen begon de autolyse en de zwelling spreidde het weefsel uit en die foto laat het bloed in de capillaire vaten van de spieren zien.

Jon Lopp: Ja.

Linda Moulton Howe: Zijn er tussen 25 oktober en 8 november meer meldingen van verminking gekomen?

Jon Lopp: Er zijn geen andere meldingen van veeverminkingen in de staat Montana voor zover ik weet. Ik heb wat rondschrijven gedaan om dat in deze staat te onderzoeken, maar ik heb niets meer gehoord.

Linda Moulton Howe: Toen u het weefsel dat u had weggesneden bij de insnijding rondom de uierzak aan uw collega’s van de politie en aan de rancher liet zien, wat vonden die ervan?

Jon Lopp: We zijn allemaal verbijsterd over hoe zoiets als dit kon gebeuren. Niemand heeft antwoorden. Dit tart elke verklaring.

Als er iemand is die meer informatie heeft, mail dan naar Earthfiles en neem contact op met:

Meagher County, Montana, Sheriff's Office
P. O. Box 449
White Sulphur Springs, Montana 59645

PH: 406-547-3397

DEEL 2 de Utah stierverminkingDIERVERMINKINGEN PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen