WEER VERMINKING VAN DRACHTIGE KOE IN HAIGLER, NEBRASKA, USA

Door: Linda Moulton Howe © september 2014

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.earthfiles.com


“Deze nieuwe verminking was pal ten noorden, op ongeveer 50 meter vanaf de eerst drie verminkte koeien die ik vorig jaar had.”

Alex Peterson, eigenaar Windmill Angus Ranch, Haigler, Nebraska.

“Het leek op een zoeklicht van een helikopter… een echt, echt helder wit licht… maar het leek een compacte straal. En op een bepaald moment leek het alsof er zich iets zwarts in de straal bevond.”

Michael Knight, ranch medewerker die een lichtstraal waarnam boven de Windmill
Angus Ranch van Alex Peterson in Haigler, Nebraska, 19 sept. 2014Haigler, Dundy County Nebraska, (Google marker), ligt slechts 160 kilometer ten zuidoosten van Sterling, Logan County, Colorado, waar vanaf de vroege jaren ’70 tot de dag van vandaag honderden gevallen van verminkingen van vee, paarden en andere dieren bij het bureau van de sheriff van Logan County zijn gemeld.

26 september 2014 Haigler, Nebraska - Het is slechts een jaar geleden dat rancher Alex Peterson in Haigler, Nebraska, ongeveer 300 kilometer ten oosten van Denver, Colorado, tussen juni en augustus 2013 zes verminkte gevallen had onder zijn drachtige, Black Angus koeien. Alex en zijn vader fokken al sinds de jaren ’30 vee in Haigler en momenteel heeft Alex 600 rasechte Black Angus koeien. Eén van deze grote, drachtige Angus koeien was met de kop vooruit, gedropt in een klein gat in de weide en werd op 1 augustus 2013 ontdekt. Alex Peterson vond, nadat hij haar 900 kilo zware lichaam uit het gat had getrokken, een perfect in takt gebleven spinnenweb in het gat en hij wist daardoor dat ze dood was toen ze in het gat werd gedropt, anders zouden haar worsteling en adem het fragiele web hebben vernietigd.

Op woensdagmorgen 10 september 2014 vond ranchmedewerker Luis een volgende bloedeloze verminking, slechts 50 meter ten noorden van de plek waar de andere drachtige en verminkte Angus koeien een jaar daarvoor lagen. Alex meent dat deze recent verminkte koe slechts, vanwege de matige zwelling, zo’n 18 uur dood was toen ze werd gevonden. Dus Alex schat dat ze in de nacht van 8 op 9 september werd gedood. De foto’s die Alex op woensdagmorgen 10 september maakte, tonen nauwkeurige, bloedeloze insnijdingen. Alex Peterson keek uit naar de geboorte in de volgende lente van het nieuwe kalf van deze bekroonde koe, totdat ze deze plotselinge en vreemde dood stierf.

 

INTERVIEWS:


Alex Peterson, eigenaar van de Windmill Angus Ranch, Haigler, Nebraska, waarop hij 600 stuks geregistreerde, Black Angus koeien fokt, zoals die op onderstaande foto.
Foto verschaft door Alex Peterson.


Eén van de 600 stuks geregistreerde, Black Angus koeien op de Windmill Angus Ranch van Alex Peterson.
Foto verschaft door Alex Peterson.

Alex Peterson, eigenaar van de Windmill Angus Ranch: Ze zou haar kalf werpen in maart (2015). Al deze koeien zijn drachtig (in dezelfde weide). Ze zijn allemaal kunstmatig geïnsemineerd. En ze had al een kalf, geboren in de lente van dit jaar (2014).

Linda Moulton Howe (LMH): Oké, maar er was geen aanwijzing dat het kalf uit haar baarmoeder was weggehaald?

Alex Peterson: Nee, in het rectale gebied bevond zich alweer een nette ronde uitsnijding. De beide oren waren weg, dus inclusief het oor dat op de grond rustte. Het oormerk was eruit gesneden en lag er nog. Het vlees was van de linkerkaak verwijderd. Al haar spenen, op één na, waren eraf gesneden. En bij één poot waren de achtertenen weggesneden.


Beide oren waren netjes, dicht tegen de kop van de drachtige koe verwijderd. Het linker kaakvlees was bloedeloos op ovale wijze verwijderd en de tong was diep in de keel doorgesneden en verwijderd. Er waren geen tekenen van een worsteling of van sporen. Foto genomen op woensdagmorgen 10 september 2014 door eigenaar Alex Peterson.


Drie van de vier spenen zijn bloedeloos van de oppervlakte van de huid van de uier weggesneden. Eén overgebleven speen (midden boven van de foto) is onaangeraakt. Foto genomen op woensdagmorgen 10 september 2014 door eigenaar Alex Peterson.


Beide achtertenen zijn verwijderd in een bloedeloze uitsnijding waarvan de randen glad en opstaand zijn, alsof er hitte is toegepast zoals bevestigd is bij vele andere dierverminkingsgevallen in de laatste decennia. Foto genomen op woensdagmorgen 10 september 2014 door eigenaar Alex Peterson.

LMH: Het ziet ernaar uit dat haar tong is verwijderd?

Alex Peterson: Ja, een mooie rechte snede. De tong was diep in haar keel doorgesneden.

LMH: Het lijkt of het oor dicht tegen de huid is afgesneden.

Alex Peterson: Ja. Ze had ook een elektronisch oormerk in haar andere oor en dat kon ik niet meer vinden. Dat zat aan het oor aan de onderkant van haar kop, de kant waarop ze lag. Het is bewolkt en regent behoorlijk de gehele week.

LMH: Als het heeft geregend, dan zou de grond rondom het dier modderig genoeg geweest zijn om daarin duidelijk sporen te zien.

Alex Peterson: Ja, toen ik de weide inging- de ingehuurde medewerker was er op zijn paard ingegaan. De enige weg in de weide bestaat uit zacht zand. Je hebt er een 4-wheel drive voor nodig. En dat zou sporen achterlaten, maar er waren geen verse sporen.

Wat wel interessant is, deze nieuwe verminking was pal noord, ongeveer 50 meter vanaf de eerste drie verminkte koeien die ik vorig jaar had. (Zie Google Earth afbeelding hieronder.)


Linksboven op deze Google Earth satellietafbeelding zijn de eerste drie dode, drachtige, Black Angus koeien op de Windmill Ranch in Haigler, Nebraska te zien. De bovenste koe, noordelijk in het driehoekige patroon, is de eerste verminkte koe. De Black Angus koe in het zuidoosten is de tweede verminkte koe waarbij het nog in ontwikkeling zijnde kalf uit de baarmoeder werd verwijderd. De derde gewonde, drachtige koe die een gebroken ruggengraat leek te hebben, was waarschijnlijk door iets vanuit de lucht op de grond gedropt, maar was niet verminkt.

LMH: Wat is de reden dat je je beste dieren in deze specifieke weide houdt?

Alex Peterson: Het is een 1200 acre weide met een kreek die er doorheen loopt. Het heeft het beste gras op ons terrein, dus gebruik ik het voor onze topkoeien en embryokoeien (die worden gebruikt voor kunstmatige inseminatie). Dat zijn de beste koeien in mijn kudde en die gaan daarheen. Het is de beste weide die ik heb.

LMH: Dus daar tracht je de bloedlijn van je beste dieren voort te laten bestaan?

Alex Peterson: Correct. Mijn grootvader startte in de jaren ’30 met vijftien koeien en onze volledige kudde - tenminste 95% van de koeien, 600 stuks, zijn allemaal verwant aan elkaar. Ik kan het gehele traject van hun genen terugvinden via de Angus Vereniging.

LMH: Ik vraag me af waarom ze in 2013 en 2014 belangstelling kregen voor jouw weide?

Alex Peterson: Dat is een goede vraag. Weet je, als ik deze koeien naar een veiling breng, dan zouden ze 3000 tot 10.000 dollar per stuk opbrengen. En op deze laatste kun je duidelijk het vriesmerk zien, ze heeft ons merk op haar heup gekregen toen ze nog jong was.


Alex Peterson's Windmill Angus Ranch vriestbrandt nummers op hun koeien, hier het merk op de linkerheup van de verminkte koe. Foto genomen op woensdagmorgen 10 september 2014 door eigenaar Alex Peterson.

LMH: Heb je een dierenarts gebeld om te komen en naar haar te kijken?

Alex Peterson: Ja, dat deed ik. Ik belde Dr. G. D. Baxter in St. Francis (Kansas). Ze (de drachtige koe) was al te lang dood om een goede autopsie uit te voeren, dus dat zou niet veel gegevens opleveren.

LMH: Maar ze gaf toe dat de insnijdingen zeer ongewoon waren?

Alex Peterson: Ja.

LMH: Sprak je met de dierenarts over het feit dat de achtertenen eruit zagen alsof ze waren verwijderd met iets dat hitte toepast?


De normale situatie, twee tenen boven elke hoef van een koe.
Afbeelding: naturalfamerskerala.com.


De weggesneden tenen bij de drachtige, Black Angus koe op Alex Peterson’s ranch, ontdekt op woensdag 10 september 2014.

Alex Peterson: Ja. Ik liet Dr. G.D. de foto’s zien. Bij dit dier waren aan 1 poot beide achtertenen netjes weggesneden. Daar zou je een echt heel scherp mes voor moeten hebben om die er op die nette wijze af te snijden. En roofdieren richten zich niet op dergelijke tenen.

LMH: Het verwijderen van de achtertenen bij de ongewone, bloedeloze, sporenloze, veeverminkingen is iets dat ik vaker heb gezien. Ze maken deel uit van de anonieme veeverminkingen waarvan politiemensen hebben gezegd: “De daders zijn wezens uit het heelal.”

Alex Peterson: Daar ben ik het mee eens, het is iets dat niet van deze wereld is dat zoiets doet. Het bestaat niet dat iemand - sekte of overheid - in staat is daar te komen en dit te doen. Ze zullen er niet heen rijden. Ze zouden een helikopter moeten gebruiken als het de overheid was. Het gaat ze mogelijk om de genetische opbouw. Het moet iets zijn waarnaar ze op zoek zijn. Dit zijn mijn koeien en het schaadt mijn zaken. Dit is een winstverlies, zeker weten, en de koeien zijn niet verzekerd.

LMH: Wel, mogelijk is dat waarom de overheid stil blijft. Dit gebeurt op zijn minst al gedurende een eeuw en de overheid kan de daders niet stoppen omdat het om ‘wezens vanuit het heelal’ gaat.

Alex Peterson: Als je tracht meer informatie te vergaren, dan krijg je niets van de overheid. Maar ze zouden ons gewoon moeten vertellen waar we hier mee te maken hebben.

LMH: Het is iets dat al lange tijd gebeurd, iets dat de niet-menselijken nodig hebben, zoals verteld door klokkenluiders. En wij hebben een overeenkomt met ze gesloten.

Alex Peterson: Ja, ruil iets van waarde met hen. (Lacht) Ik bedoel, nu is het zo dat de overheid het zo geregeld heeft, dat als je begint te praten over iets van een wezen dat van buiten komt, je compleet belachelijk wordt gemaakt.

LMH: Juist.

Alex Peterson: Zelfs de mensen die ze gezien hebben. Ze kunnen er niets over zeggen. Weet je, ze zijn bang om het naar buiten te brengen.

LMH: Het is omdat de veiligheidsdiensten sinds de Tweede Wereldoorlog zo effectief zijn in het bij het volk en de media weghouden van UFO’s en buitenaardsen, dat mensen eerder bang zijn voor elkaar om belachelijk gemaakt te worden dan om de waarheid te vertellen. Maar daar zouden we eens overheen moeten stappen en we zouden in staat moeten zijn om de waarheid te vertellen over wat er gaande is.

Alex Peterson: Daar ben ik het wel mee eens en sinds het mijn zaken is gaan beïnvloeden, ben ik één van de mensen die zeggen - Oké, ik wil een verklaring! Ik wil weten wie dit doet. Waarom kunnen zij (overheid of buitenaardsen) het niet zo regelen dat wij hen geven wat ze nodig hebben?

LMH: Kun je wat vertellen over wat er gebeurde 20 minuten nadat een ingehuurde werknemer je belde toen hij deze verminkte koe vond?


Highway 27 van zuid naar noord vanaf Kansas naar Haigler, Nebraska, komt in Haigler samen met oost-west Highway 34

Alex Peterson: Wel, het was ongeveer 25 kilometer ten zuiden van Haigler en ik kwam terug op Highway 27 en ik zat iets van 3 kilometer voor op mijn ingehuurde man. We reden beiden in pick-ups met paardentrailers vol met koeien. Het was ons laatste vrachtje. Er zijn daar enkele flinke heuvels. Ik reed tegen de eerste heuvel op en ik kon zien dat de ingehuurde man over de top van de heuvel achter mij kwam terwijl een zwarte (Chevrolet) Suburban hem (Mike) inhaalde. Hij vertelde later dat hij (Mike) 125 km per uur reed om voldoende snelheid te hebben om de volgende heuvel op te komen. En die zwarte Suburban kwam recht achter mij rijden, op ongeveer een meter van mijn bumper. Ik reed ongeveer 115 km per uur naar de top van de volgende heuvel en door in de richting van Haiger.


Highway 27 met de heuvels een paar kilometer voor Haigler
Afbeelding Google Earth

Ik dacht dat ik tot staan zou worden gebracht. Ik kon hem (de zwarte Suburban) bijna niet in mijn spiegels zien. Hij zat bovenop mijn bumper. En hij volgde mij een heel stuk, ongeveer 3 kilometer tot aan Haigler. Ik was inmiddels de maximaal toegestane snelheid gaan rijden en ik stopte en draaide linksaf Highway 34 op naar het oosten. Hij zat nog steeds op mijn bumper, maar toen stopte hij in de berm.


De T-splitsing bij Haigler van Highway 27 naar Highway 34
Afbeelding Google Earth

Vervolgens stopte de ingehuurde man (Mike) voor het stopbord en draaide daarna langzaam de Highway op, hij reed dus langzaam langs de andere auto, het raam aan de kant van de chauffeur was open en er waren twee beeldschermen, zoals je soms ziet in een politieauto, met daartussenin een laptop. Er zaten twee mannen in de auto. Ik weet niet of het een waarschuwing was of iets anders?

LMH: Zou dat betekenen dat deze zwarte SUV met de twee mannen en de laptop en de andere spullen erin, reeds daar waren om gade te slaan wat er wellicht ging gebeuren?

Alex Peterson: Ja, ik houd ervan om dingen tot op de bodem uit te zoeken en het kost me een hoop geld. Ik zat daar en dacht: “Moet ik mijn koeien daar nu weghalen?”

 

Ingehuurde man ziet op 19 september 2014 rond middernacht een lichtstraal naar beneden gericht op de Windmill Angus Ranch

Toen, tien dagen later zag een andere medewerker van de ranch, de 22 jaar oude Michael Knight, terwijl hij in de buurt van de ranch van Alex reed, een heldere lichtstraal die uit de lucht kwam.

Michael Knight, een tijdelijk ingehuurde kracht: Ongeveer rond middernacht (18-19 sept. 2014) reed ik naar huis. Ik zat in de buurt van Alex’s ranch. Er was een - het leek op een zoeklicht zoals je die op tv ziet van helikopters, maar het leek helderder.

LMH: Wat was de kleur van het licht en de straal?

Michael Knight: Een echt heel, heel helder wit met een tintje blauw erin.

LMH: Kon je door de lichtstraal heenkijken?

Michael Knight: Nee, dat kon ik niet, het leek op een compacte straal. En op een gegeven moment leek het alsof er iets zwarts in de straal was, maar anders dan dat zag ik niets.

LMH: Iets zwarts in de lichtstraal zou een dier kunnen zijn dat door de straal omhoog werd gebracht?

Michael Knight: Ja, dat zou kunnen. Het licht bleef ongeveer 3 tot 5 minuten en verdween toen. Rond de tijd dat het verdween waren er drie zwarte (Chevrolet) Suburbans. Twee daarvan passeerden mij. Ik reed iets van 110 km per uur, maar ze passeerden mij alsof ik stilstond. De derde Suburban kwam recht achter mij rijden en bleef daar ongeveer anderhalve kilometer lang voordat hij mij passeerde. Ik weet niet zeker waar ze naartoe gingen. Ik weet dat ze afsloegen naar Green Road. Maar anders dan dat weet ik niet waar ze heen gingen. Ik ben ze niet gevolgd. Ik ben niet snel van mijn stuk gebracht, maar het maakte mij afgelopen nacht (18-19 sept. 2014) behoorlijk zenuwachtig.

LMH: Zag je iets van kentekenplaten van de overheid?

Michael Knight: Ik heb helemaal geen kentekenplaten gezien, de meeste auto’s hebben kentekenplaatverlichting, maar zij hadden zelfs die verlichting niet aan.

LMH: Kon je iets van lichten binnenin de auto waarnemen?

Michael Knight: De eerste twee SUV’s leken beslist computerschermen op het dashboard te hebben en een licht dat daar tussenin zat. Anders dan dat was er geen licht in de auto’s.

LMH: Je zegt een computerscherm vanwege het unieke licht daarvan?

Michael Knight: Ja, en vanwege de grootte die ze hadden, ik denk niet dat het iets anders had kunnen zijn.

 

Nadere informatie van Alex Peterson over niet gemelde veeverminkingen van de buren

LMH: Heeft jouw familie eerder, voor 2013, last gehad van vreemde bloedeloze veeverminkingen?

Alex Peterson: Mijn buurman, iets oostelijker, had in diezelfde tijd (juni tot augustus 2013) vier koeien waarvan hij niet exact wist hoe die dood waren gegaan, de vreemdste daarvan was een koe die bovenop een berg van gebroken stukken beton lag.

LMH: Alsof het daar bovenop was gedropt?

Alex Peterson: Ja. Een vuilniswagen had in Benkelman (40 kilometer van Haigler) het trottoir kapot gereden en mijn buurman nam alle stukken van het trottoir mee, ze haalden het op met kiepauto’s en dumpten het op een grote hoop rondom een kapotte windmolen en zijn vierde dode koe lag daar bovenop.


Augustus 2013, vierde ongewone dood van een koe op een ranch in Haigler, Nebraska, gevonden op de top van een berg gebroken stukken beton. De verminking werd niet gemeld, alleen aan Alex Peterson.
Foto genomen door de rancher die anoniem wil blijven.


De tenen van alle vier de poten van de verminkte koe zijn net boven de hoeven verwijderd.
Foto genomen door de rancher die anoniem wil blijven.

LMH: Is dat gebeurd voor of nadat jouw drachtige koe in dat gat werd gedropt?

Alex Peterson: Het moet ongeveer rond dezelfde tijd zijn geweest (eerste week van augustus 2013), hij vertelde er eerst helemaal niet over. Pas nadat mijn koe met de kop in het gat was gevonden, kwam hij naar mij toe en vertelde dat hij vier dode koeien had. Maar de laatste was echt heel vreemd, omdat het op die berg beton lag.

LMH: Hebben jullie twee het er nog over gehad dat de koe van bovenaf op die berg gedropt moest zijn?

Alex Peterson: Ja. Er was beslist geen manier waarop ze erop zou kunnen klimmen.

LMH: Waren er insnijdingen bij de koe op de berg beton?

Alex Peterson: Ja. Het vlees van de kaak was weg en bij alle vier de poten waren de tenen verwijderd. Het leek alsof ze eraf waren geschaafd. Het had hem behoorlijk van zijn stuk gebracht.DIERVERMINKINGEN PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen