PRINTBARE VERSIE

VIJF VERMINKTE PAARDEN GEMELD IN ZUIDWESTELIJK ENGELAND

DEEL 1

Door: Linda Moulton Howe © 2012

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.earthfiles.com


“De politie en de RSPCA (http://www.rspca.org.uk) vertelden mijn vader en moeder buiten dat mijn paard, Sammy, was verminkt, en dat was het woord dat zij gebruikten.”

Tanya Ingram, eigenaar van het 3e verminkte paard, Holsworthy, Devon, England


Eerste Engelse verminkte paard gevonden op 5 januari 2012: De 7 jaar oude kastanjebruine hengst Barney, werd op 5 januari 2012 gevonden door haar eigenaresse Linda Vickerage in een weide nabij Whitland, Carmathenshire, Wales. In tegenstelling tot de eerste berichten in de media over een ‘bloedbad’, vertelt Linda dat het enige bloed een straaltje was dat vanuit één oogkas liep en bij een klein gebied bij de maag. De beide ogen van de hengst waren weggenomen, er was een lange snede in de maag, de bovenste helft van een oor was weggesneden en zijn genitaliën waren verwijderd. De volgende nacht, op vrijdag 6 januari, kwamen de verminkers terug en verwijderden het halve oor tot op de schedel, waarbij er een ovaal van 15cm op huiddiepte overbleef.


De specifieke dichtstbijzijnde steden voor de verminkte paarden 1, 2, 3, 4, 5 zijn:
1-Whitland, Carmathenshire, Wales; 2-Stithians, ten zuidwesten van Truro, Cornwall;
3-Pyworthy weide nabij Holsworthy, Devon; 5-Okehampton weide aan de noordelijke rand van het Dartmoor National Park. De specifieke locatie in Wales voor het vierde verminkte paard is op verzoek van de eigenaar niet vrijgegeven.


MailOnline, 12 januari 2012, vier dagen nadat de tweede verminking van een hengst, Erik, was ontdekt in Stithians, ten zuidwesten van Truro, Cornwall, Engeland. De eerste verminking van de hengst Barney werd ontdekt op 5 januari 2012 in een weide nabij Whitland, Carmathenshire, Wales.

 

Tweede verminkte paard, gevonden op 8 januari 2012: De 2 jaar oude Friese hengst Erik, werd gevonden op zondag 8 januari 2012 in Stithians, ten zuidwesten van Truro, Cornwall door de eigenaar Dawn Jewell. De politie van Devon-Cornwall meldde bloedeloze insnijdingen, de genitaliën waren weggesneden, zijn oog was weggenomen, tanden verwijderd, tong afgesneden en het haar van de manen en de staart was afgeknipt.


Dawn Jewell en haar twee jaar oude zwarte Friese hengst Erik, voordat Erik dood werd gevonden en bloedeloos was verminkt op 8 januari 2012 in Stithians, ten zuidwesten van Truro, Cornwall, Engeland.
Afbeelding: Dawn Jewell

 

Derde verminkte paard, gevonden op 14 januari 2012: De 3 jaar oude zwarte Wales/Arabische hengst Sammy werd gevonden op zaterdag 14 januari 2012 in een weide bij Pyworthy nabij Holsworthy, Devon (cirkel gemarkeerd met een 3 in onderstaande plattegrond). Het rechteroog was weggenomen, zijn rechterooglid was verwijderd, zijn tong weggesneden en zijn penis en binnenwaartse schacht waren weggehaald door een nette insnijding huiddiep op de buik. Er was geen bloed.


16 januari 2012, Horse & Hound meldt het derde dode en verminkte paard Sammy, een Wales/Arabische hengst eigendom van de familie Phil Ingram in Holsworthy, Devon, Engeland, ontdekt op zaterdag 14 januari 2012.

 

Vierde verminkte paard, gevonden op 17 januari 2012: Een 3 jaar oude hengst werd op 17 januari 2012 in Wales gevonden (cirkel gemarkeerd met een 4). De eigenaren spraken vertrouwelijk met Tanya Ingram en meldden dat hun paard op gelijke wijze als Tanya’s Sammy was verminkt, waarbij het rechteroog weg was, het linkerooglid weggesneden, tong verwijderd en de penis en binnenwaartse schacht weggesneden van de onderbuik. Er was ook geen bloed en de politie wilde niet dat de informatie over deze verminking aan het volk werd vrijgegeven. De namen van de eigenaren van het vierde en vijfde paard zijn op verzoek achtergehouden.

De specifieke locatie in Wales voor het vierde verminkte paard op 17 januari 2012 is op verzoek van de eigenaar niet vrijgegeven.

 

Vijfde verminkte paard, gevonden op 18 januari 2012: Een 7 jaar oude merrie werd op woensdag 18 januari 2012 gevonden in de Okehampton weide aan de noordelijke rand van het Dartmoor National Park. Haar rechteroog was weggenomen, haar rechterooglid was ook weggesneden, haar tong was verwijderd, één van haar oren was door het midden doorgesneden, één van haar twee tepels was netjes weggesneden tot de helft van de originele lengte en de andere tepel was van de huid van de maag weggesneden. Er was geen bloed. Ook dit geval wilde de politie niet aan het volk bekend maken. Maar Tanya kreeg ook van deze eigenaren een telefoontje en liet het mij weten.

 

27 januari 2012, zuidwestelijk Engeland en Wales - Eén van de vele raadselachtige en onbeantwoorde vragen bij de recente golf van verminkte paarden in januari 2012 in zuidwestelijk Engeland is: wie lichtte het politiekorps van Devon & Cornwall en de Royal Society for the Prevention of Cruelty Against Animals (RSPCA) (Koninklijke vereniging voor de preventie van wreedheid tegen dieren) in en dwong beide agentschappen om onderzoekers naar het huis van Phil en Marie Ingram te sturen, ouders van 8 kinderen? Hun 18 jarige dochter Tanya is de verzorgster van de dertien paarden in een weide bij Pyworthy, ongeveer een kilometer van hun huis in Holsworthy. Eén van die paarden was haar 3 jarige zwarte Wales/Arabische hengst Sammy, die dood werd gevonden en bloedeloos was verminkt op 14 januari 2012, de derde verminkte hengst sinds 5 januari in Wales en het zuidwesten van Engeland.

Tanya is in verwachting en haar ouders wilden haar niet traumatiseren toen ze haar verminkte stier zagen. Maar Tanya wilde meer informatie en stemde er mee in om met mij, als ervaren onderzoekster van het wereldwijde veeverminkingsmysterie, te praten over de verwondering van de gehele familie toen de politie van Devon en een RSPCA agent op 14 januari op de voordeur van de Ingram familie klopten.

Tanya’s vader, Phil Ingram, ging samen met de autoriteiten naar de Pyworthy weide om Sammy zelf te zien.

 

INTERVIEW

Tanya Ingram, de 18 jarige eigenaresse van het 3e verminkte paard Sammy: Toen hij naar de deur ging (Phil Ingram, Tanya’s vader) stonden daar een RSPCA agent en een politieagent. Zij vroegen mijn vader en moeder om buiten met hen te praten. Ze gingen naar buiten en mijn vader rende meteen weer naar binnen en greep de autosleutels, rende weer naar buiten en stapte samen met de RSPCA agent in de auto.

Mijn moeder kwam weer naar binnen en zei tegen mijn jongere zusje - ze huilde - en mijn jongere zusje vroeg: “Wat is er gebeurd? Is er iets met de paarden?” En mijn moeder zei: “Ja, het is Sammy, hij is verminkt.” De politie en de RSPCA vertelden mijn vader en moeder buiten dat mijn paard, Sammy, was verminkt, en dat was het woord dat zij gebruikten. De politie zei dat er nog een andere verminkte paarden waren gevonden (de 1e nabij Whitland, Carmathenshire, Wales; de 2e nabij Truro, Cornwall) en ze dachten dat ons geval (Holsworthy, Devon) mogelijk ermee verbonden was.

Mijn vader ging erheen. Hij keek naar het paard. Hij zei dat Sammy op zijn linkerzijde lag. Zijn linkeroog was weggenomen. Zijn linkerooglid was weggesneden. Zijn tong was weg en zijn genitaliën, zijn penis en de binnenwaartse schacht waren ook weggesneden. En hij zei dat het een nette insnijding was.

Linda Moulton Howe (LMH): Dwars door de huid van de buik?

Tanya Ingram: Ja, alsof het compleet eruit gesneden was.

LMH: Maar het leek niet op een gat dat in de onderbuik doordrong?

Tanya Ingram: Nee.

LMH: Was er bloed ergens bij deze insnijdingen?

Tanya Ingram: Nee.

LMH: Wat zei je vader dat de politie en de RSPCA tegen hem zeiden toen ze daar bij het paard waren?

Tanya Ingram: Ze zeiden dat het een verminking was. Maar de dierenarts die erbij kwam zij dat het een ‘natuurlijk geval’ was en dat hij het paard zou meenemen en een autopsie zou uitvoeren. Toen het paard naar de dierenarts ging vroeg mijn vader hem een bloedtest uit te voeren omdat ons was verteld dat bij één van de andere paarden waarbij dit was gebeurd een kalmerend middel was toegediend. Dus mijn vader vroeg: “Kunt u een bloedtest doen om vast te stellen dat het paard niet heeft geleden?”

Het is al erg genoeg dat dit gebeurt. Maar als het gebeurd is terwijl hij nog in leven was, dan is het gewoon verschrikkelijk dat hij zo leed.

LMH: Dus je vader wilde dat de dierenarts keek of er iets van een kalmerend middel in Sammy’s bloed zat?

Tanya Ingram: Ja.

LMH: En de dierenarts deed die test niet?

Tanya Ingram: Nee, hij heeft die test niet gedaan, of hij weigerde ons de resultaten te geven omdat hij nooit iets zei over die test.

LMH: Wat was de volgende informatie die jullie van de politie kregen?

Tanya Ingram: De politie belde naar mijn vader en moeder en zei: “Vertel haar dat ze van Facebook gaat omdat ze erover liegt (Sammy’s verminking). Mijn moeder vertelde hen feitelijk op te donderen. “Zij heeft haar paard verloren.”

Toen namen andere mensen contact met de politie op en zij (de politie) vertelden verschillende dingen. De politie zei dat het een verminking was.

LMH: Waarom zou de politie zich met jou bemoeien - een 18 jarige die voor de paarden zorgde - omdat je op Facebook schrijft wat er met je eigen paard is gebeurd?

Tanya Ingram: De politie wilde niet dat het in de openbaarheid kwam. Ze zeiden dat dat was om andere paardeneigenaren niet bang te maken.

LMH: Dus om andere niet bang te maken.

Tanya Ingram: Ja, en geen hysterie te veroorzaken.

LMH: Maar je moeder vertelde je dat je door kon gaan en je Facebook niet hoefde te wijzigen?

Tanya Ingram: Mijn moeder vertelde alleen wat de politie zei en zei, ik ga je niet vertellen wat je wel of niet moet doen.
En ik vroeg: “Hoe bedoel je dat?”
Ze zei: “De politie heeft mij gevraagd dat aan jou te vragen. Maar het kan mij niet schelen wat je op Facebook doet, omdat het toch een keer verteld moet worden.”
En ik vertelde haar dat ik het bekend ging maken.

LMH: Heeft je vader of moeder foto’s gemaakt?

Tanya Ingram: Nee.

LMH: Wie nam er wel foto’s van Sammy?

Tanya Ingram: Ik denk dat het de RSPCA en de politie was.

LMH: Probeer je die foto’s te krijgen?

Tanya Ingram: We gaan het proberen ja, we trachten ze te krijgen. (Tot op heden, 26 januari 2012, zijn er nog geen foto’s van de verminkte hengst Sammy aan de familie Ingram gegeven.)

LMH: Toen de politie en de RSPCA met je vader en moeder spraken, toen gebruikten ze de aanduiding dat jouw paard Sammy was verminkt?

Tanya Ingram: Ja.

 

Politie verandert de oorzaak van de dood van het paard van ‘verminking’ naar ‘natuurlijke oorzaak’

LMH: Later, toen de politie naar jullie huis belde, wat zeiden ze toen?

Tanya Ingram: Ze zeiden dat hij aan een natuurlijk oorzaak was gestorven. En mijn vader zei: “Nou, nee, dat is niet zo omdat de dierenarts ons vertelde dat hij geen oorzaak voor de dood van het paard kon vinden.” De politie vertelde ons toen dat de zaak afgesloten was en dat er niets was wat ze konden doen.

LMH: Wat was de reactie van je vader bij de opmerking dat het om een ‘natuurlijke oorzaak’ ging?

Tanya Ingram: Hij werd gek! Omdat mijn paard gezond was en mijn vader ging er elke dag naartoe om het water bij te vullen. Hij had een vriend die daar regelmatig kwam en ook hij zei dat het paard een paar dagen daarvoor normaal door het veld rende, spelend met zijn merrie, hij at en graasde normaal.

LMH: Als de politie de term ‘natuurlijke oorzaak’ gebruikt, als paardeneigenaar zou je dat allemaal interpreteren als zoiets als een koliek of het een of andere ziekteproces?

Tanya Ingram: Ja.

LMH: Maar dit was duidelijk geen ‘natuurlijke oorzaak’ en dat was ook duidelijk voor de politie en de RSPCA toen ze samen met je vader op 14 januari in de weide stonden en je vader vertelden dat dit een verminking was, zoals de voorgaande gevallen.

Tanya Ingram: Ja, mijn vader zat in de auto met de RSPCA man en die zei: “Ik denk niet dat dat paard een natuurlijk geval is. Ik kan zien dat dat paard gezond was.” Hij zei: “Dit lijkt op een verminking.”


Deel 2DIERVERMINKINGEN PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen