PRINTBARE VERSIE

4 MAANDEN OUD ANGUS STIERKALF DOOD EN VERMINKT IN GEORGIA

Door: Linda Moulton Howe

13 april 2012

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.earthfiles.com


Vrijdag 13 april 2012, Eastman, Georgia - Op zaterdag 14 april werd in Eastman, Georgia, ten zuiden van Macon, rond de middag een 4 maanden oud Angus stierkalf door eigenaar Windell Gillis gevonden, hij denkt dat het beginnende zwellen van het karkas van het kalf erop duidt dat het op de namiddag of avond van de vorige dag, vrijdag 13 april, dood is gegaan. De penis van het kalf was via een bloedeloze, ronde insnijding met een diameter van 12 cm, op huiddiepte verwijderd. Het linkeroog was een bloedeloos gat.

 

INTERVIEW

Windell H. Gillis, 63, Samen met zijn vrouw Lawanda eigenaar van de Gillis Angus Farm in Eastman, Georgia: Ik ging op zaterdagmiddag 14 april de weide in en ik hoorde de koeien. Ze waren allemaal verzameld rondom het stierkalf dat dood was. Niet alleen de moeder was er, maar alle kalveren in de weide. Ik zag de commotie en ging er meteen naartoe en daar lag het dode kalf, het begon al op te zwellen.

Toen zag ik de verwonding aan het oog en ik wist dat gieren, als die er op af komen en zich voeden met een dier, het eerste waar ze aan beginnen de ogen zijn. Dus ik dacht dat de gieren er al geweest waren, maar ik zag ze niet rondcirkelen. Toen, vanwege al die koeien rondom het kalf, dacht ik dat de gieren er al eerder waren geweest en dat de koeien ze weggejaagd hadden.

Toen viel het me op dat de penis van het kalf was verwijderd in een mooie perfecte cirkel, 12 cm in diameter, zonder dat er ergens bloed was te bekennen. Toen ik dat zag wist ik dat er iemand, of iets, was gekomen en het kalf had gedood.

Dit was het meest verbazende ding dat ik ooit heb gezien en dat is waar ik sinds die dag over pieker. Als je die foto bekijkt, dan zie je alleen witte huid, je ziet geen enkele aanwijzing dat er ooit een penis aan deze stier heeft gezeten. Als je de huid en de penis verwijdert, dan zou er een gat moeten zitten daar waar de penis zat. Ik kan niet begrijpen hoe dat gat zo perfect dicht is gemaakt.

Linda Moulton Howe (LMH): Nergens bloed, op het haar of de grond?

Windell H. Gillis: Nee. Geen spoor van bloed, nergens. En er zat een wond in dat linkeroog alsof iemand dat kalf recht in het oog had geschoten en dat dat de oorzaak van het gat was. Maar er was geen bloed.

 

Het linkeroog gat

LMH: Wat gebeurde er met het linkeroog?

Windell H. Gillis: Ik weet het niet. Het zag eruit alsof er iets scherps in het oog was geduwd, of dat het in het oog was geschoten.

LMH: Bij de dierverminkingen van de laatste eeuw rondom de wereld, is één van de meest voorkomende verwondingen het in zijn geheel verwijderen van het oog dat naar de lucht wijst, daarbij een gat achterlatend. En soms is het weefsel rondom het oog in een perfecte cirkelvorm verwijderd.

Windell H. Gillis: Alles wat ik je kan vertellen is dat het leek alsof iets met de afmetingen van een pijl een gat in dat oog had gemaakt.

LMH: Bedoelt u dat het leek alsof er een biopsie uit het oog was genomen?

Windell H. Gillis: Ik weet het echt niet.

LMH: Heeft u een dierenarts laten komen?

Windell H. Gillis: Nee, dat heb ik niet gedaan. De onderzoeker van het Dodge County Sheriff’s Department kwam zaterdagmiddag nadat ik het dode kalf had gevonden op de wijze zoals ik zojuist vertelde. Ik heb er geen dierenarts bijgehaald. Om eerlijk te zijn, had ik dat wel gedaan dan had hij gezegd: “Ja, het kalf is dood, ik weet het niet.” Dat zou alles zijn geweest. Ik kan je zeggen dat het werk dat ik hier met het vee doe, als ik een probleem heb, dan mag ik het zelf oplossen. Dus ik help zelf mijn kalveren als ze geboren worden en als ik problemen heb dan tracht ik ze zo goed mogelijk te behandelen. Maar zoiets als dit heb ik nog nooit bij de hand gehad.

En er was geen toegang vanaf de kant van de modderweg omdat ik drie velden klaver heb en dat staat al op heuphoogte. Niemand had dat betreden omdat er geen sporen in waren. Als ze van de andere kant waren gekomen dan is dat een behoorlijke wandeling door het gebied met bossen. En er was geen spoor of bewijs, ik heb daar al naar gezocht.

 

De moeder en de hele kudde koeien waren gedurende vijf dagen van slag

“Dat heb ik ook nog nooit gezien,” - Windell Gillis

Dan is er nog iets vreemds. Normaal, als een koe een kalf verliest, is de koe gedurende 24 tot 36 uur van slag. Daarna berust ze erin en wordt ze weer oké. Maar in dit geval, zelfs nadat ik het dode kalf had weggehaald, binnen twee uur of minder nadat ik het kalf had ontdekt, bleef de kudde gedurende vijf dagen van streek! Niet alleen de moeder, maar alle andere koeien kwamen telkens naar de plek waar het dode kalf had gelegen, alsof ze wisten dat er daar iets zeer ongewoons fout was gegaan. Ze bleven maar rondom die plek snuffelen, ik heb dat nog nooit eerder gezien.

LMH: Dus, in al die 63 jaar dat u op een ranch in Georgia werkt en zelf sinds 35 jaar een rancher bent, heeft u nooit eerder een kudde rondom een dood kalf verzameld gezien die samen met de moeder gedurende vijf dagen geagiteerd bleef?

Windell H. Gillis: Absoluut niet.


Windell Gillis heeft nooit eerder een verminkt dier gehad en wist niet dat hij kon controleren of de tong of het rectale deel was verwijderd voordat hij de stier op zaterdag, na het bezoek van de Dodge County Sheriff, begroef.DIERVERMINKINGEN PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen