PRINTBARE VERSIE

VEEVERMINKINGEN IN MONTANA, COLORADO, IDAHO EN ARGENTINIË

DEEL 1

Door: Linda Moulton Howe © 2012

Juni, juli, augustus 2012

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.earthfiles.com


“Toen ik de autopsie deed, bleek dat het hart, het hartzakje, de vulva en de bovenkant van de vagina op chirurgische wijze waren verwijderd.”

Beth M. Blevins, D.V.M., Ronan, Montana


3 jaar oude Angus-kruising koe, op 27 juni 2012 dood gevonden nabij Ronan, Montana, 40 mijl ten noorden van Missoule, met bloedeloze, chirurgische insnijdingen in haar huid bij de verwijdering van hart, het hartzakje, de vulva en de bovenkant van de vagina.
Afbeelding: Lake County Sheriff's Office.

30 augustus 2012 Ronan, Montana - Sinds mei 2012 zijn de volgende verminking van een paard en veeverminkingen in Colorado, Montana en Idaho gemeld; en sinds juli 2012 zijn er tientallen vee en paardverminkingen gemeld in Argentinië.

- Gunnison, Colorado, 4 veeverminkingen en een verminkt paard, mei tot augustus 2012

- Ronan, Montana, 40 mijl ten noorden van Missoula, verminkte koe, 27 juni 2012

- Valley View, Montana, 1.5 mijl ten noorden van Ronan, verminkte koe, midden juli 2012

- Shelley, Bingham County, Idaho, verminkt stierkalf 22 augustus 2012


Ronan, Montana (bovenste linker cirkel) ligt ten noordwesten van Idaho Falls, Idaho (middelste rode cirkel), dat weer ten noordwesten ligt van Gunnison, Colorado (cirkel rechtsbeneden)

 

Gunnison, Colorado
In juni 2012 werd er op het eigendom van de LeValley Ranch, onderdeel van de Esty Ranch op ongeveer 8 mijl ten oosten van Gunnison, een bekroonde stier gevonden waarbij zijn tong, lippen en rectale weefsel bloedeloos waren weggesneden. Toen werd er in juli op dezelfde LeValley Ranch een paard ontdekt waarvan het hoofd was gestript. Ook de tong en het rectale weefsel van het paard waren verwijderd. Het gerucht dat het paard was neergeschoten wordt tegengesproken vanwege het feit dat er nooit een kogel is gevonden. Tussen mei en juni zijn nog twee andere verminkingen gemeld. Ze werden allemaal gedaan met een scherp instrument en niet door de tanden van roofdieren. De vier verminkingen dwongen de Gunnison County Stockgrowers Association een beloning van 500 dollar uit te loven voor informatie die zou leiden tot een veroordeling.

 

Ronan, Montana
Ranchmedewerker Lonnie Metzger werkt al 45 jaar met vee in de regio Montana, 40 mijl ten noorden van Missoula. Rond het middaguur op 27 juli 2012 vond hij op ongeveer een kwart mijl vanaf de weg en in een weide met natte grond, één van de koeien dood en verminkt. Gebaseerd op de conditie van haar lichaam schatte hij dat ze rond 02:00 die morgen was overleden. Lonnie had nooit eerder een dergelijke verminking met een scherp instrument gezien en hij was verrast te zien dat het gras rondom de 3 jaar oude Angus-kruising koe vers groen en niet platgetrapt was door de rest van de kudde die normaal gesproken nieuwsgierig zou zijn en tot vlak bij het liggende lichaam zou komen.

De verminkte koe had een kalf en haar grote uier was intact, maar het weefsel van de vulva was bloedeloos weggesneden, tezamen met een grote ovaal in de borstkas van de koe. Wat Lonnie niet kon zien, was wat de locale dierenarts Beth M. Bevins, D.V.M., van All Creatures Mobile Clinic, Inc., tijdens haar autopsie die ze drie dagen later op 30 juni deed, ontdekte, nadat het Sheriff's bureau van Lake County haar belde voor een onderzoek.


Ring van vers, niet vertrapt gras rond de 3 jaar oude, verminkte Angus-kruising koe dat ten tijde van de verminking een kalf had. Geen van de kudde in de weide was haar lichaam op de middag van 27 juni dicht genaderd, toen ze werd ontdekt door Ranchmedewerker Lonnie Metzger. Hij schatte dat ze in de nacht dood was gegaan.
Afbeelding: Lake County Sheriff's Department en Valley Journal


Dierenarts Beth Blevins, D.V.M., opende de ribbenkast en ontdekte dat het hart en het hartzakje beiden weg waren zonder bewijs te vinden hoe het grote orgaan en de beschermende zak vanuit de borst waren verwijderd. Veder was er slechts een vuistgrote bloedprop in de borst aanwezig. De slagader, de grote ader die bovenop het hart zit, was intact en er zat geen bloed in.


Dierenarts Beth Blevins, D.V.M., vond tevens dat het genitale weefsel van de vulva bloedeloos was weggesneden en dat de bovenkant van de vagina ook was verwijderd, maar dat de baarmoeder en de mond van de baarmoederhals intact waren.


INTERVIEWS:

Lonnie Metzger: Wel, wat ik in die tijd zag was dat er een behoorlijk stuk huid op de linker ribbenkast was weggesneden, net achter de voorschouder. En het leek alsof het met een mes was gedaan. De huid was helemaal verdwenen en het was waarschijnlijk in de voorafgaande nacht gebeurd (geschatte tijd 02:00) en het was rond het middaguur van diezelfde dag dat we haar vonden.

Linda Moulton Howe (LMH): Kon je ergens bloed zien?

Lonnie Metzger: Er was geen bloed rondom haar. Om de huid er zo afgesneden te zien, dat is niet normaal voor een (roof)dier.

LMH: Kon je ergens sporen zien in, voor zover ik begrepen heb, de natte grond?

Lonnie Metzger: Het is een min of meer nat gebied, en er waren allerlei koeien rond de koe geweest, maar niet echt dichtbij de dode koe, iets dat ik ook vreemd vond.

LMH: Alsof de koeien afstand hielden?

Lonnie Metzger: Ja, een meter of zo. Normaal komen ze er heel dichtbij (bij dode koeien), maar dat hadden ze bij deze koe niet gedaan.

LMH: Kon je iets van sporen vinden van een vrachtwagen, auto, voeten, iets?

Lonnie Metzger: Het was behoorlijk nat daar. Er zijn slechts een paar manieren om op dat bepaalde terrein te komen en we vonden niets dat abnormaal was.

LMH: Dit was een 3 jaar oude Angus-kruising koe en ze had een kalf. Viel je in de tijd iets aparts op aan het kalf?

Lonnie Metzger: Nee, het kalf was in orde.

LMH: Of tekenen die duidden op een gevecht?

Lonnie Metzger: Nee, NEE.

LMH: Wat zorgde ervoor dat je de hulp van de politie inriep?

Lonnie Metzger: Het zat me die avond dwars en mijn buurman is een hulpsheriff, dus belde ik hem en we reden er de volgende dag naartoe en hij belde al die andere mensen.

LMH: Wat gebeurde er?

Lonnie Metzger: Hij belde het bureau van de Sheriff en zij belden de dierenarts.

 

De verminkte koe werd gevonden door ranchmedewerker Lonnie Metzger op de morgen van 27 juni. Drie dagen later, op zaterdagmorgen 30 juni, werd dierenarts Beth Blevins, eigenaresse van All Creatures Mobile Clinic, Inc., in Ronan, Montana, door het Lake County Sheriff’s bureau gevraagd een autopsie uit te voeren op de dode koe in de weide waar de koe was gevonden. Dr. Blevins is 52 jaar oud en is sinds 1986 dierenarts in Ronan. In deze 26 jaar, zo vertelde ze mij, heeft ze nooit eerder zoiets gezien als deze koe die ze onderzocht.

Beth M. Blevins: De koe lag in het midden van het veld. Ze lag op haar rechterzijde. De vulva was eruit gesneden. Er was een lange gebogen insnijding over de ribben. En de linker voorpoot was naar voren geschoven zodat dat deel van de ribbenkast zichtbaar was. Rustend op de vetlok van de poot die naar voren was geschoven, lag een ongeveer 5 cm lang stuk van de luchtpijp. Het leek op een rechte snede tussen de ringen van de luchtpijp en het lag op de vetlok. De tussenribspieren, de spieren die tussen de ribben lopen, daarvan was het meeste verdwenen. Er was een snede over het achterlijf dat naar boven lag, dus het linkse achterlijf had een scherp spoor dwarsover.

 

Het hart, het hartzakje, de vulva en de bovenkant van de vagina waren weggesneden

Beth M. Blevins: Toen ik de autopsie deed waren de vulva (de buitenste genitale delen) en de bovenkant van de vagina weg, maar de bodem was er nog wel en de baarmoeder en de mond van de baarmoederhals zaten nog in het dier en de sneden leken op scherpe insnijdingen.

Linda Moulton Howe (LMH): Dus het was selectieve chirurgie?

Beth M. Blevins: Ja.

LMH: Was er bloed ergens op het dier, rondom het dier of nog in het dier?

Beth M. Blevins: Er was op de bodem van de borstkas ongeveer zoveel als je kwijt kunt in twee handen gevouwen als een kopje.

LMH: Nergens anders?

Beth M. Blevins: Nee.

LMH: Dus u keek naar insnijdingen rondom het lichaam van de koe die tijdens het snijden dichtgeschroeid werden terwijl de verminkers sneden?

Beth M. Blevins: Of tijdens het snijden, of gedaan nadat het dier dood was. Er was geen bloed. Toen ik de huid insneed en wegtrok, was daar een grote ader die de uier van bloed voorziet om melk te maken. Die wordt genoemd de laterale borstholteader en hij was leeg!

LMH: Hoe krijgt iemand al het bloed uit een koe dat een kalfje had en gezond was totdat ze op 27 juni werd gevonden?

Beth M. Blevins: Ik denk dat het uit een ader is genomen, zoals je bloed afneemt van een bloeddonor. Dan plaats je een katheter en tapt het bloed af

LMH: Ik heb begrepen dat het had geregend. In feite was het veld nat en de ranchmedewerker, Lonnie Metzger, keek rond op zoek naar bandensporen of voetsporen, maar er was helemaal niets rondom het lichaam van het dier.

Beth M. Blevins: Ja, hij zag niets.

LMH: Gegeven deze omstandigheden rondom het dier en waar je naar kijkt bij een autopsie, dat is een waar en bizar mysterie.

Beth M. Blevins: Ja.

LMH: Wat vond u nog meer?

Beth M. Blevins: Toen ik de borstkas opende door de ribben door te snijden en deze weg te buigen, bleek het hart weg te zijn. De ribben waren intact toen ik daar kwam, maar het hart was weg uit de borstholte.


Een normaal hart van een volwassen koe weegt ongeveer 2,5 kg en is op zijn minst 22 cm breed
Afbeelding: Nebraska Panhandle Area Health Education Center

LMH: Is dat mogelijk?

Beth M. Blevins: Zo ongeveer de enige manier om dat te doen is om het via de borstopening te doen, dat is de opening aan de basis van de nek waar de luchtpijp en de slokdarm de borstkas ingaan. En het hartzakje. Het hart was weg. De slagader, de grote ader die vanuit de bovenkant van het hart komt, was er nog. Dat zat allemaal nog in de borst.

LMH: Dus hoe kan het hart en het hartzakje verwijderd zijn als de borstribben nog op hun plek zitten en je geen bewijs vindt van het verwijderen van de basis van de nek?

Beth M. Blevins: Daar waar de poot naar voren was geschoven, daar was weefsel weg, dus iemand moet zeer ervaren zijn geweest om het hart op die manier weg te nemen.

LMH: Denkt u dat het inderdaad mogelijk is, ondanks hetgeen u zag?

Beth M. Blevins: Ik zou niet weten hoe het anders eruit is gehaald. Het hartzakje en het hart waren er niet meer.

LMH: Waren er nog andere organen of weefsel vanuit de binnenkant van het lichaam weggenomen?

Beth M. Blevins: Nee.

LMH: Dus het was voor wat betreft de binnenkant alleen te doen om het hartzakje en het hart?

Beth M. Blevins: Ja.

LMH: Zonder bloed. Ik begrijp dat roofdieren dit dode dier met rust lieten?

Beth M. Blevins: Ja.

LMH: U bent gedurende 26 jaar dierenarts. Heeft u iets dergelijks al eens eerder gezien?

Beth M. Blevins: Nee.

LMH: Wat ging er door uw hoofd?

Beth M. Blevins: Dat het behoorlijk bizar was!


Deel 2DIERVERMINKINGEN PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen