PRINTBARE VERSIE

ZONDERLINGE ZAKEN IN CHACON, NEW MEXICO

Deel 1

Door: Linda Moulton Howe © 2010

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.earthfiles.com


“De koe werd op de een of andere manier op haar zijde weggetrokken terwijl haar poten over de grond sleepten. De achterkant van de koe bewoog naar het vreemde en luide geluid en ze kon haar poten niet bewegen om overeind te komen.”

Larry Gardea, timmerman, Chacon, New Mexico


Chacon, New Mexico, is een klein en afgelegen boerengehucht
en ligt 80 km ten noordoosten van Santa Fe

7 juni 2010 Chacon, New Mexico – Ten noordoosten van Santa Fe, New Mexico, aan de andere kant van de nationale bossen van Carson en Santa Fe, ligt het kleine en afgelegen boerengehucht Chacon. Rondom Chacon rijzen de bergpieken tot 3500 meter hoogte. Er wonen slechts een paar honderd boeren die op elkaar zijn aangewezen om te overleven. Ze speuren hun weiden, de bergen en de lucht af naar elk teken dat op moeilijkheden kan duiden.

Op 11 september 1994 meldden twee inwoners dat ze een luchtvoertuig zagen dat in de nachtelijke lucht manoeuvreerde en dat ‘leek op een huis met verlichte ramen’. Drie dagen later, om 4 uur ’s middags op 13 september 1994, aan de rand van het Luhan ravijn, vond een timmerman, genaamd Larry Gardea, een dode koe toen hij op weg was naar het Luhan ravijn om met zijn 30.6 geweer op beren te jagen. De tong van de koe was tot diep in de keel verwijderd en een precieze cirkel huid was verwijderd rondom de kaak. Het rectale en vaginale weefsel was ook in een precieze cirkelvormige insnijding verwijderd die droog en bloedeloos was.


Boven en onder: verminkte koe gevonden op 13 september 1994 door timmerman Larry Gardea aan de rand van het Luhan ravijn nabij Chancon, New Mexico.
Polaroid foto’s: Mora County politiebureau

 

INTERVIEW

Larry Gardea: Ik liep door het ravijn, ongeveer 800 meter van het huis waar ik aan het werk was, toen ik op de koe stuitte en zag dat het hele rectum ervan was weggesneden, en daar schrok ik behoorlijk van! En terwijl ik dichterbij kwam zag ik een andere koe die op haar voorpoten leek te knielen. Maar daarbij was geen gat in het rectum. Daarbij was ook geen verminking aan de bek of aan iets anders. Ik stond er net naar te kijken, toen ik plotseling een hard geluid hoorde.

Linda Moulton Howe: Kun je het geluid beschrijven?

Larry Gardea: Het geluid leek voor mij – ik had het eerder eens midden op de dag gehoord toen ik nog maar net hier naar Chacon was gekomen. Welnu, deze tweede keer kwam het van een plek tegenover waar ik de koe had gezien. Het klonk als een acetyleenbrander, het siste luid. Dat is wat mij te binnenschoot, het geluid van een acetyleenbrander. En alles leek zo snel te gebeuren. Toen ik dat geluid hoorde, hoorde ik de koeien die ik was gepasseerd op weg naar het ravijn, ik hoorde dat die koeien in tegenovergestelde richting wegholden. In die paar seconden keek ik rondom mij om te zien waar het geluid vandaan kwam en ik zag dat de koe die op haar voorpoten had gezeten nu naar de andere kant over het prikkeldraad was gehesen. Ze was verkrampt! De koe werd op de een of andere manier op haar zijde weggetrokken terwijl haar poten over de grond sleepten. De achterkant van de koe bewoog naar het vreemde en luide geluid en ze kon haar poten niet bewegen om overeind te komen. Ik richtte mijn geweer en schoot twee keer op het luide geluid dat in de richting zat waar de koe naartoe getrokken werd.

Linda Moulton Howe: Waren er sleepsporen?

Larry Gardea: Geen sporen. Nadat ik was teruggerend naar het bureau van de sheriff en om kennissen te halen om te komen kijken, konden we geen sporen vinden. Het enige dat we vonden waren gebroken takken. Ik weet wat ik zag. Maar we konden geen sporen vinden, ondanks dat het licht had geregend.

Linda Moulton Howe: De grond was nat, maar er waren toch geen sporen?

Larry Gardea: Juist, nat en geen sporen.


Timmerman Larry Gardea toont de plek te midden van espenbomen waar de verminkte koe op 13 september 1994 in Chacon, New Mexico op de grond lag. Het met een ketting afgesloten hek is aan de linkerkant.
Foto: Linda Moulton Howe © 1994


Larry Gardea laat het pad zien waarlangs de koe werd gesleept met haar achterkant voorwaarts. Gardea dacht dat het luide acetyleenbrandergeluid werd voortgebracht door de een of andere technologie die de koe tegen haar wil in over de grond deed bewegen en waardoor ze zelfs over de greppel op de foto hieronder ‘zweefde’.
Foto’s: Linda Moulton Howe © 1994


De grijze pijlen tonen de richting van de geweerschoten van Larry Gardea, tussen een verlaten hut links en een klein buitenhuisje tussen de bomen. De gele cirkel geeft aan waar de bewegende koe achter de bomen verdween, nabij het buitenhuisje, onmiddellijk nadat Gardea zijn twee schoten met zijn 30.6 geweer had afgevuurd.
Foto: Linda Moulton Howe © 1994

Larry Gardea en ik liepen over de gehele heuvel waar de koe verdween en we hebben gezocht naar een verborgen antenne, metalen apparatuur of tekenen van nieuwe bouwsels, maar we vonden niets ongewoons. Ik verzamelde ook monsters van planten en van de bomen op de plek waar de verminkte koe tussen de espenbomen had gelegen en van het pad waarlangs de andere, levende koe werd gesleept.

Deel 2DIERVERMINKINGEN PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen