PRINTBARE VERSIE

Deel 3

ZONDERLINGE ZAKEN IN CHACON, NEW MEXICO

Deel 4

Door: Linda Moulton Howe © 2010

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.earthfiles.com


‘Nadat de derde verminkte koe in de kreek was gevonden, werden er op 27 oktober 1994 vijf vreemde ringen gevonden, naar beneden gedrukt in het weidegras tussen de kreek en de bosjes waar de tweede verminkte koe was gevonden.’


La Veta, Colorado, ligt ongeveer 25 kilometer ten zuidwesten van Walsenburg, een regio waar zich al vanaf 1970 veel veeverminkingen voordoen. Ten westen van La Veta liggen de Sangre de Cristo bergen, de Great Sand Dunes en Alamosa waar in september 1967 het eerste internationaal gemelde verminkte paard werd ontdekt
Zie het boek: An Alien Harvest © 1989 door Linda Moulton Howe

21 juni 2010 La Veta, Colorado – Een week na de verminking van de buffel van de Denver Buffalo Company op 19 oktober 1994 nabij Kiowa, Colorado, was rancher Erminio Andreatta geschokt door het vinden van vier dode drachtige koeien van hem in één week, beginnend op 24 oktober 1994. De eerste lag in een kreek zo’n 500 meter van Erminio’s ranch in La Veta, Colorado. De koe leefde nog, maar haar rug was gebroken en haar achterpoten waren verlamd. Ze overleed en roofdieren vraten haar drachtige lichaam al snel op.

De volgende dag, op 25 oktober, vond Erminio Andreatta een andere drachtige koe, dood en verminkt. Twee van haar vier spenen waren verwijderd in een ovale insnijding. Mr. Andreatta vroeg zich af of dezelfde verminkers waren gestoord bij hun poging de eerste koe te verminken. Hij vroeg zich ook af of de eerste koe vanaf een behoorlijk hoogte was gevallen en daardoor haar rug had gebroken en haar poten verlamd raakten. Tevens had één van zijn buren van ongeveer tweeënhalve kilometer verderop, in diezelfde week rond 2 uur ’s morgens een ongewoon heldere lichtstraal door de weide van Andreatta zien zwaaien: “Als een helikopter, maar er was geen geluid.”


De eerste drachtige koe gevonden op 24 oktober 1994 in een kreek op de ranch van Erminio Andreatta in La Veta, Colorado. Haar rug was gebroken en haar achterpoten verlamd. Rancher Andreatta vroeg zich af of de koe vanuit de lucht was gedropt.
Foto: Huerfano County Sheriff's Dept., Walsenburg, Colorado


De tweede drachtige koe, de dag erna (op 25 oktober 1994) dood en verminkt gevonden in dezelfde kreek. De uier van de koe was intact, maar twee van haar spenen waren netjes weggesneden van de oppervlakte van de uierzak. Het rectum en het vaginakanaal waren ook uitgesneden in een bloedeloze ovale insnijding.
Foto: Huerfano County Sheriff's Department

De huid was donkerder met zwarte cirkels waar de spenen hadden gezeten, dat leek erop te duiden dat het weefsel op de een of andere wijze eraf was gebrand. Daarna waren er nog twee dode en verminkte drachtige koeien, één bij de kreek waarbij alleen de spenen van de uierzak waren verwijderd en een andere koe werd verderop in het gras gevonden. Helaas belde Mr. Andreatta geen dierenarts om een lijkschouwing op één van de koeien te laten doen. Er zijn dus geen valide medische verslagen over wat er mogelijk is gebeurd met de weggesneden spenen bij de tweede drachtige koe. Echter, bij andere vergelijkbare gevallen waar we wel in staat waren de weefsels medisch te bestuderen, bleek dat de spenen en de uierzakken waren weggesneden door iets dat heet genoeg was om het hemoglobine in het bloed te koken.


Tweede drachtige koe. De foto is gemaakt vijf dagen na de vreemde dood van de koe
Foto: © 1994 David Andreatta


Close-up van de twee verwijderde spenen waarbij het lijkt alsof ze eraf zijn gebrand en waardoor zwarte cirkels zijn achtergebleven in de uierzak
Foto: © 1994 David Andreatta

Er was nog een andere indicatie dat er hoge hitte was gebruikt op het lichaam van de tweede verminkte koe, het haar van de top van haar linkeroor leek gesmolten te zijn.


Gesmolten haar bij de verminkte koe bij La Veta, Colorado, 25 oktober 1994
Foto: Huerfano County Sheriff's Department.


Weggesneden rectaal en vaginaal weefsel
Foto: Huerfano County Sheriff’s Department, Walsenburg, Colorado.

Roofdieren bleven weg bij het tweede, derde en vierde verminkte karkas, ondanks dat beren en prairiehonden de eerste verlamde koe snel wegvraten. Gebrek aan vraat was speciaal opvallend bij de tweede verminking. Twintig dagen erna, op 14 november 1994, was het lichaam van het ongeboren kalf nog steeds een vaste bobbel in de verzonken en vergane buik van de koe, een vergaan karkas dat niet was aangevreten door roofdieren.


De tweede drachtige verminkte koe was zelfs na twintig dagen nadat ze dood was gevonden op de Andreatta ranch in La Veta, Colorado niet uit elkaar getrokken door beren of prairiehonden.
Foto: © 1994 Linda Moulton Howe.

Nadat de derde verminkte koe in de kreek was gevonden, werden er op 27 oktober 1994 vijf vreemde ringen gevonden, naar beneden gedrukt in het weidegras tussen de kreek en de bosjes waar de tweede verminkte koe was gevonden. Elke ring mat ongeveer 1,5 meter in diameter gemeten van de uiterste rand tot de uiterste rand en elke ingedrukte ring zelf was ongeveer 22 cm breed.


Eén van de vijf ringen gevonden op 27 oktober 1994, ingedrukt in het weidegras tussen de kreek en de bosjes waar de tweede verminkte koe werd gevonden op de Andreatta ranch in La Veta, Colorado.
Foto: © 1994 Linda Moulton Howe.


De zesde ring gevonden op 14 november 1994, in dezelfde weide nabij de kreek waar de andere vijf ringen waren ontdekt.
Foto: © 1994 Linda Moulton Howe.

Een zesde ring werd op 14 november 1994 gevonden toen ik op de La Veta ranch was. De koeien verzamelden zich rond de ring toen ik de foto nam. Ik verzamelde grasmonsters van het midden van de ring en van de ring zelf en zond die naar biofysicus W. C. Levengood in Michigan. Hij vond in de grasmonsters van de ring van La Veta dezelfde grascelveranderingen als in de grasmonsters die ik had genomen op de verminkingsplaatsen bij Chacon and Mora, New Mexico, en welke afwijkingen hij ook vond bij de monsters van de Garnett, Kansas, verminkingsplaats en het ovaal platgelegde tarwe daar.


Deel 5DIERVERMINKINGEN PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen