PRINTBARE VERSIE

LARRY KING LIVE CNN

UFO-uitzending van 9 november 2007

Transcriptie en vertaling: Paul Harmans


Lead-in met de stem van Larry King:

Vanavond Close Encounters en UFO’s - is de nationale veiligheid in het geding?

Hoge regeringsfunctionarissen en Militairen met hoge rang vanuit de gehele wereld hebben gezien wat u niet wilt geloven en zij riskeren hun reputaties om dat te bewijzen.

Zij zijn hier en ook Shirley McLain die haar eigen waarnemingen van ruimteschepen had en niet kan wachten op de kans aan boord te stappen.

(Shirley McLaine heb ik weggelaten, dat is leuk voor de Amerikanen, die hebben altijd iets gevoeligs nodig om geïnteresseerd te raken. Ik zeg niet dat het onbelangrijk is en het is goed voor de belangstelling, maar ik hecht meer aan de ooggetuigen en de soms ronduit onnozele reacties daarop van de scepticus die aan het woord komt. Vert)

Interview:

Larry King: Goedenavond, een historische gebeurtenis zal op maandag plaatsvinden in Washington. Voormalige hoge regeringsfunctionarissen, militaire functionarissen en piloten vanuit de gehele wereld komen dan tezamen. Zij zullen hun eigen UFO-waarnemingen en -ontmoetingen bespreken en dat zullen zij doen in de National Press Club in ’s lands hoofdstad Washington.


Larry King

Sommigen zullen hun verhaal voor de eerste keer vertellen.

Deze groepering is bij elkaar geroepen om de regering van de VS op te roepen een actieve rol te gaan spelen bij het onderzoeken van gevallen waarbij Ongeïdentificeerde Vliegende Objecten zijn betrokken.

Daar gaat ons programma vanavond over.

Ons panel hier bestaat uit Fyfe Symington, de voormalige gouverneur van Arizona, die in 1997 een beruchte waarneming belachelijk maakte als zijnde een vergissing van duizenden mensen en later toegaf dat hijzelf een voertuig zag.


Fyfe Symington

James Fox, de filmproducent die verantwoordelijk was voor het maken van de documentaire Out of the Blue: het definitieve onderzoek van het UFO-fenomeen.


James Fox

Gepensioneerd kolonel Charles Halt van de Amerikaanse luchtmacht was de waarnemend commandant van de basis Bentwater/Woodbridge, een Amerikaanse militaire basis in Suffolk, Engeland, waarop in 1980 Charles en zijn eenheid een nu internationaal bekende UFO-ontmoeting in Rendleshamforrest onderzochten, dicht bij de Bentwater/Woodbridge basis.


Charles Halt

Gepensioneerd sergeant Jim Penniston van de Amerikaanse luchtmacht was een leidinggevende beveiligingsagent op die basis in 1980, zegt dat hij 45 minuten doorbracht bij een UFO die was geland, voordat het boven hem omhoog zweefde en met een niet-aardse snelheid de lucht inschoot.


Jim Penniston

En in Kopenhagen, Denemarken, is Nick Pope, gedurende 21 jaar was Nick een regeringsfunctionaris bij het Britse Ministerie van Defensie. Van 1991 tot '94 leidde hij het UFO-project van de Britse regering op het Ministerie van Defensie waar hij het UFO-fenomeen voor de Britse regering onderzocht.


Nick Pope

Fyfe, kunnen we zeggen dat de VS dit serieus zullen gaan nemen of is het een eenmalige gebeurtenis?

Fyfe Symington: Ik denk dat de VS het serieus zullen nemen en dat zullen ze wel moeten. Het heeft al te lang op zich laten wachten. De vraagstukken die James al zo moedig heeft aangepakt in zijn documentaire gaan over de echte top-waarnemingen rondom de wereld en hij bracht deze groep bij elkaar voor de persconferentie op maandag en ik denk dat het heel goed is wat hij brengt.

Larry King: En jij bent de voorzitter?

Fyfe Symington: Ja.

Larry King: Jij was een scepticus niet?

Fyfe Symington: Oorspronkelijk was ik een scepticus.

Larry King: En wat bracht daar verandering in?

Fyfe Symington: Wel, ik maakte deel uit van de Phoenix-lichten boven Phoenix in 1997 en ik zag een wigvormig voertuig van enorme afmetingen dat boven het gebied vloog, dat wij in Phoenix het Score Peak (?) gebied noemen, op de avond van de gebeurtenis en het was een bijzondere waarneming.

Larry King: James, jij hebt het niet gezien, jij maakte alleen de film?

James Fox: Ja, ik heb gesproken met veel hoge militairen en regeringsfunctionarissen van verschillende landen.

Larry King: Wat was voor jou de aanleiding de film te maken?

James Fox: Het was een interesse die ik had en het was een persoonlijk onderzoek denk ik, en ik documenteerde dat op film en het volgende wat ik had was de film… twaalf jaar later.

Larry King: En jij bent daar maandag ook?

James Fox: O ja, absoluut.

Larry King: Ga je daar ook je film laten zien?

James Fox: Nee, maandag is alleen om het feit vast te stellen dat het fenomeen echt is en dat het wereldwijd voorvalt.

Larry King: Oké, kolonel Halt, gepensioneerd kolonel van de Amerikaanse luchtmacht was de waarnemend commandant van de basis Bentwater/Woodbridge in Suffolk Engeland, dat was een Amerikaanse basis is dat juist?

Charles Halt: Dat is juist ja.

Larry King: Bestaat die basis nog?

Charles Halt: De basis ligt er nog, maar is nu ontmanteld. Het is teruggegeven aan de burgerautoriteiten en er zijn nu overheidsdiensten ondergebracht.

Larry King: Wat heeft u gezien?

Charles Halt: Ik zag enkele lichten die ik niet kon verklaren. Zeer ongewone lichten, ik bedoel niet gewoon een licht zoals een lamp. Ik zag iets dat ovaalvormig was, misschien 25, 30, 40cm in diameter met een zwart middelpunt, het knipperde en het leek alsof er iets afdroop dat leek op gesmolten metaal. Het bewoog horizontaal door de bomen, ontweek de bomen en bewoog zo af en toe ook wat omhoog en omlaag in de verte. Het kwam op een bepaald moment naar ons toe en trok zich weer terug. We waren zeer bezorgd, we probeerden er dichterbij te komen om te zien of we konden vaststellen wat het was.

Het bewoog daarna naar een stuk boerenland voorbij ons. We liepen naar de rand van het veld en bekeken het object gedurende een paar minuten. Ik was zeer bezorgd, omdat het object de boerderij erachter verlichtte en ik was er niet zeker van of er misschien schade aan de bewoners werd toegebracht. Plotseling explodeerde het object geluidloos in vijf witte objecten en verdween.

Larry King: Hoe laat was het?

Charles Halt: Dit was rond 2 of 3 uur in de morgen.

Larry King: Heeft u het gerapporteerd?

Charles Halt: Ja.

James Fox: Iets wat interessant is denk ik, zijn de objecten die boven hun hoofd vlogen, de volgende serie gebeurtenissen.

Charles Halt: Ja, terwijl we in het veld waren om het te onderzoeken en we keken naar brandsporen afkomstig van hetgeen ogenschijnlijk van het object afdroop, vielen ons in het noorden in de lucht drie objecten op. Ze waren in eerste instantie elliptisch, ze waren verlicht met vele lichten, ze bewogen op hoge snelheid en in scherpe hoekige patronen. We zagen ook twee objecten in het zuiden. Eén daarvan naderde op zeer hoge snelheid en richtte een straal, ik zou nu zeggen een laserstraal, voor onze voeten.

Larry King: Wie waren de anderen kolonel?

Charles Halt: We waren met zijn vijven, ik nam vijf man mee om het te onderzoeken. (Wellicht van de zenuwen een verspreking. Of hij stuurde halverwege iemand weg voor het een of ander. Vert.)

Larry King: Wat hadden uw meerderen te zeggen?

Charles Halt: Op dat tijdstip niets, het was 2 of 3 uur in de morgen. Ik communiceerde met de commandopost. Ik nam een gespreksband op en ik heb de originele taperecorder meegebracht, het is de taperecorder die ik op de basis bij mij droeg. En ik maakte een bandopname die ongeveer een 15 tot 20 minuten lang is en die nu nogal beroemd is.

Larry King: En speelde u die voor hen af?

Charles Halt: O, zeer zeker, ik deed dat de volgende dag.

Larry King: En wat zeiden zij?

Charles Halt: Wel, mijn chef nam het mee naar de commandant van de federal forces, naar de stafbijeenkomst van de daarop volgende woensdag en speelde het af voor de staf. Wat mij werd verteld, was dat zij niet wisten wat ze ermee moesten en de generaal in die tijd zei: “Het gebeurde buiten de basis, het is dus een Britse zaak, laat de Engelsen het maar behandelen.”

Larry King: Was u daar ook sergeant Penniston?

Jim Penniston: Ik was daar in de eerste nacht. Ik ging de basis af om het neerkomen van een vliegtuig te onderzoeken, ik dacht dat het een vliegtuigcrash was. Ik nam mijn team mee en toen we aan de bosrand aan de oostelijke uitgang kwamen, ontdekten we een voertuig van onbekende herkomst. Het was driehoekig van vorm. (De waarnemingen besloegen een aantal nachten. Vert.)

Larry King: Op de grond?

Jim Penniston: Op de grond.

Larry King: Raakte u het aan?

Jim Penniston: Ik raakte het aan, liep er omheen, maakte er foto’s van. We deden een volledig onderzoek terwijl het op de grond stond gedurende 45 minuten.

Larry King: Enige tekenen van iets dat erin zat?

Jim Penniston: Er waren geen openingen aan de buitenkant, geen bemanningscompartiment, geen inlaten, geen motorcompartiment dat ik kon zien. Het was een zeer glad gefabriceerd voertuig, het was zwart van kleur met lichten die bewogen rond de constructie van het voertuig.

Larry King: Was je bang?

Jim Penniston: Ja, het was ehh, ik was zeer bezorgd.

James Fox: Waar is je logboek, kun je laten zien… er waren symbolen op het…

Jim Penniston: Ja, mijn logboek, ik maakte aantekeningen, het werd steeds (?) (zegt ‘slechter’, maar bedoelt waarschijnlijk helderder. Vert.) in feite kon je mijn tekst lezen bij…

Larry King: En toen steeg het op?

Jim Penniston: Na 45 minuten kwam er beweging in, het lichtte op en het steeg op tot boomtopniveau en schoot weg…

Larry King: Hoorde je het geluid van een motor?

Jim Penniston: Absoluut geen geluid en geen luchtverplaatsing.

Larry King: Gewoon omhoog?

Jim Penniston: Omhoog en weg.

James Fox: En de symbolen, ik denk dat ze nu (op tv) de symbolen laten zien…

Larry King: Ja, daar zijn de symbolen… ehh, we gaan zo even naar Nick pope…

Reclame

Larry King: Voordat we overgaan naar Nick Pope in Kopenhagen, kolonel Halt onderzocht het gebied een paar dagen later. Hij is nu hier bij ons en hij kreeg daarbij zelf iets te zien. Luister naar deze audiotape:

Audiotape (originele opname gemaakt door luitenant kolonel Carles Halt - Bentwaters, Engeland, december 1980:

Luitenant kolonel Halt: Geen twijfel mogelijk, daar voor ons is een vreemd soort flitsend, rood licht.

Sergeant Nevilles: Ja, het is geel.

Luitenant kolonel Halt: Ja, ik zag er ook een zweem geel in… vreemd…

Luitenant kolonel Halt: Het lijkt erop dat het bewegingen maakt een klein beetje deze kant op. Het is nu helderder dan het was.

Sergeant Nevilles: Geel.

Luitenant kolonel Halt: Het komt deze kant op. Het komt definitief deze kant op.

Luitenant kolonel Halt: We hebben nu een object ongeveer 10 graden recht naar het zuiden, 10 graden boven de horizon…

Sergeant Nevilles: Daar links is er ook één.

Luitenant kolonel Halt: En die in het noorden bewegen, ze bewegen weg van ons.

Sergeant Nevilles: Het vliegt heel snel weg.

Master sergeant Ball: Er is er één aan de rechterkant en die vliegt ook weg.

Luitenant kolonel Halt: Ja, ze vliegen beide naar het noorden.

----------

Larry King: En we hebben hier… hij bracht het mee… kolonel Halt’s aantekeningen die hij opschreef terwijl dit gaande was, juist?

Charles Halt: Het zijn sergeant Penniston’s aantekeningen.

Larry King: O, het zijn uw aantekeningen, sorry Charles. Het zijn sergeant Penniston’s aantekeningen. U deed dat terwijl u het ding bekeek?

Jim Penniston: Ja, we hebben de tijden nodig en dat soort dingen, het is voor later in de logboeken en zo. Het is routine.

(Er wordt gelachen.)

James Fox: Je mist de symbolen erin, de symbolen zijn zo fascinerend.

Larry King: Je bedoelt routineactiviteiten geen routinegebeurtenis.

Jim Penniston: (Lacht) Ja, ja.

Larry King: We gaan nu naar Nick Pope in Kopenhagen, 21 jaar een regeringsfunctionaris voor het Britse Ministerie van Defensie. Nick wat zeg jij van dit alles?

Nick Pope: Wel, de Rendleshamforrest-zaak was zeker één van de meest fascinerende UFO-incidenten in de Britse regeringsdossiers, en van cruciaal belang bij deze zaak was, ik weet niet of de kolonel al heeft gesproken over de metingen naar radioactiviteit, die zijn gedaan op de plaats van de landing, maar de staf van de Britse inlichtingendienst die deze metingen naderhand deed, bepaalde dat de waarde aanmerkelijk hoger was dan de achtergrondwaarden. Dus er was een echt concreet en hard stuk bewijs om deze buitengewone getuigenis te ondersteunen.

Larry King: Nick, neemt de Engelse regering hetzelfde standpunt in als de Amerikaanse en zeggen zij ook dat het niet bestaat?

Nick Pope: Nou, het standpunt is gedeeltelijk gelijk, maar als ik dat zeg, het Ministerie van Defensie heeft nog steeds een kleine UFO-afdeling, hoewel onderzoek vandaag de dag min of meer op een laag pitje staat. Maar ehh… weet je… ik denk dat er nog steeds gevallen zijn die aan de regering worden gerapporteerd, er komen bijvoorbeeld veel meldingen binnen van piloten, van UFO’s die werden gevolgd op radar. En het Ministerie van Defensie zegt dat het een open geest houdt voor wat betreft het UFO-fenomeen.

Larry King: Fyfe, wat denk jij, geloof jij dat er ergens daarbuiten leven is?

Fyfe Symington: Ik zou verbijsterd zijn als ik zou ontdekken, als het mogelijk was, dat wij alleen zijn in het universum. Wij zijn een prachtige planeet in de Melkweg, omgeven door miljarden andere objecten, het universum is zo groot, ik denk ehh… je moet gewoon open staan voor die mogelijkheid.

Larry King: Kan het zo zijn James, dat dit gewoon een natuurverschijnsel is?

James Fox: O ja, er zijn zeker natuurverschijnselen, maar ik denk dat mensen die in de positie verkeren om te weten wat er gaande is, dat zullen onthullen op 12 november (2007) in de National Press Club in Washington D.C.

Larry King: Wie gaan dat onthullen?

James Fox: Regeringsfunctionarissen van zeven landen, militaire functionarissen…

Larry King: Die zullen dat maandag onthullen?

James Fox: Ja, dat zullen zij.

Fyfe Symington: Ja, dit is een ongekende verzameling van top-functionarissen.

Larry King: Waarom nú kolonel Halt?

Charles Halt: Ik denk dat de acceptatie nu groter is dat er werkelijk iets is, ondanks het feit dat er beweringen zijn die samengaan met UFO’s.

Larry King: Gelooft u dat ook sergeant? Ze zijn er klaar voor om naar buiten te treden en te zeggen dat er iets is?

Jim Penniston: Ik denk dat het niet meer te vermijden is nu. Ik denk dat er zoveel gevallen zijn en zoveel feiten sinds de laatste 20 jaar, ik denk dat het verpletterend is.

Larry King: Nick, denk jij dat de Britse regering er klaar voor is?

Nick Pope: Ja, dat denk ik wel. Ik denk dat een deel van het probleem dat gepaard gaat met dit alles, het stigma is dat soms verbonden is aan het woord UFO. En sommige collega’s en ik op het Ministerie van Defensie wilden eigenlijk van die term af en wij noemden het Unidentified Aerial Phenomena (UAP) omdat wij er zeer zeker van overtuigd waren dat er enkele serieuze zaken waren die de nationale veiligheid en de veiligheid in de lucht in gevaar brachten hier, ondanks dat we niet exact wisten wat het UFO-fenomeen werkelijk was.

Larry King: Wat deed dit met je verstand Jim?

Jim Penniston: Oh, ik kan je vertellen dat het een moeilijke situatie was. En het had ook een enorm effect op de luchtmachtmensen die daar bij mij waren. Sommigen willen niet voor de camera verschijnen, sommigen willen er niet over praten. Ik denk dat ehh… het veroorzaakte mogelijk een hoop… ehh… ik had problemen met posttraumatische stress daarna…

Larry King: Psychisch?

Jim Penniston: Ja, het was een zeer traumatische ervaring.

Reclame

Lead-in met John Callahan en de ontmoeting van een Japanse 747 met een UFO:

John Callahan: En hij kijkt naar zijn radar en hij ziet die grote massa van iets dat op zijn vliegtuig afkomt. Het gaat van zijn neus, naar rechts, naar achteren en het beweegt in 9 á 10 seconden van 6 tot 7 mijl voor hem, naar 6, 7 of 8 mijl achter hem en dan terug via links…

Larry King: Welkom terug, ons panel is er nog en eraan toegevoegd is John Callahan, het voormalige afdelingshoofd van de afdeling ongelukken en onderzoek van de FAA in Washington. Hij moest zweren op geheimhouding van wat we u nu gaan vertellen. In 1986 vertelde een Japanse piloot dat hij twee cilinders in formatie zag vliegen, binnen 500 voet van zijn vrachtvliegtuig. Hij beweert dat het object de afmetingen had van twee vliegtuigen en het volgde hem meer dan 30 minuten. Luchtverkeersleiders van Anchorage registreerden een radarcontact. De luchtverkeersleiders van de Amerikaanse luchtmacht rapporteerden dat zij een blip (op de radar) zagen. Maar momenten later was het verdwenen. (Momenten later was het niet verdwenen, zie daarvoor de getuigenis van John Callahan onderaan dit artikel. Vert) Deze zaak zal ook worden besproken op de grote bijeenkomst op maandag. John Callahan, wat maakte je hiervan?

John Callahan: Wel, we kwamen op ehh… toen we een telefoontje kregen vanuit Alaska, over wat ze de media moesten vertellen die hun kantoor platliepen, vroeg ik hem waarover en hij zei: “Oh, het is dat UFO-ding, maar wie gelooft er in UFO’s?” En ik zei, ik heb geen idee waar je het over hebt. En hij ging verder met het uitleggen van hoe een 747 gedurende 31 minuten was achtervolgd boven Alaska. Dus ik zei tegen hem vertel de media dat het in onderzoek is en zend alle gegevens, alle schijven, de gespreksbanden, alle prints, naar de FAA in Atlanta city en dan kijken wij ernaar. Ik ging naar Atlanta city en ik liet de specialisten daar alles terugzetten zoals de verkeersleiders het op hun scherm hadden gezien. En ze moesten de gespreksbanden synchroon laten lopen met het beeld, zodat we konden horen wat er gebeurde, dat we als het ware over de schouder van de verkeersleider meekeken, alsof hij daar zat. En een blind iemand kon zien dat er een blip rondom die 747 was, terwijl er geen blip kon zijn en het kwam meer dan één keer. Toen we dat allemaal hadden gedaan, lieten we de specialisten een grafiek maken die ongeveer 8 tot 12 voet lang was, die elke treffer op de radar liet zien van de 747 en waar de andere blips waren. De hardware-mensen kwamen erbij om te verklaren waar we naar keken en zij zeiden: “Er is niets mis met de hardware. Alles hier is een softwareprobleem.” De software-mensen kwamen erbij en zeiden: “Er is niets mis met de software. Alles hier is een hardwareprobleem.”


John Callahan

Larry King: Oké, en na dit incident zeg je dat admiraal Engen, toentertijd de directeur van de FAA, een bijeenkomst hield met leden van de FBI, CIA en het studieteam van president Reagan. Wat was het resultaat van die bijeenkomst?

John Callahan: Wel, hij organiseerde die bijeenkomst, en mijn taak was om van deze gebeurtenis af te komen, om het in handen te geven van het wetenschappelijke studieteam van Reagan, omdat de FAA niet verantwoordelijk is voor UFO’s.

Larry King: En wat deden zij ermee?

John Callahan: Toen wij klaar waren met die bijeenkomst, het duurde een aantal uren, stond er een CIA-man op en zei: “Deze gebeurtenis is nooit voorgevallen, wij waren nooit hier, we zweren allemaal geheimhouding en we nemen al deze gegevens in beslag.

Larry King: Wat denk u hiervan sergeant Penniston?

Jim Penniston: Wel, dat is precies wat er gebeurde op Bentwaters, ik weet het niet… er werd een leugen van gemaakt.

Larry King: Kolonel, waarom? Waarom ontkennen zij dit? Ik begrijp dat niet.

Charles Halt: Dat vraag ik mij ook al jaren af. Een heel belangrijk iets is, ik stelde een memo op, wat nu publiekelijk is, het werd niet vrijgegeven toen ik het zag. En ik verwachtte een volledig onderzoek. Ik ben nooit, nooit ondervraagt.

Larry King: James Fox heeft overigens een nieuwe film in de maak, die heet Beyond The Blue, zijn eerdere heette Out Of The Blue, waarom negeren ze het volgens jou als leek zijnde?

James Fox: Ik zou zeggen, als je het niet onder controle kan krijgen, waarom zou je dan informatie vrijgeven? Zou je het volk niet angstig maken, ik bedoel hun job is ons te beschermen en toch hebben ze geen middelen om ons te beschermen, ondanks dat deze dingen niet vijandig lijken, ik heb tenminste niet gezien dat ze vijandig zijn, maar ze hebben geen controle over de situatie, dus… waarom zouden ze het vrijgeven?

Larry King: Fyfe is het omdat ze het niet weten en willen ze niet toegeven dat ze het niet weten?

Fyfe Symington: Nou ja, ik denk dat dat de menselijke natuur is, denk je niet Larry? Speciaal als ze verantwoordelijk zijn en in de regering zitten. Ze willen niet graag toegeven dat ze de zaak niet onder controle hebben of dat ze iets niet weten, omdat dat betekent dat… als dat de waarheid is en er een hoge graad van kwetsbaarheid bestaat en het publiek kan daar bezorgd over raken…

Larry King: Waarom zouden zoveel mensen, inclusief jullie, liegen? Wat is het voordeel?

(Gelach)

Larry King: Je bent daar ook om uitgelachen.

Fyfe Symington: Ik denk dat dat wel minder wordt en dat is het doel van de persconferentie maandag, met zeer overtuigend, nieuw bewijs dat daar gebracht wordt. En ik hoop dat de regering van de VS een nieuw project Blue Book start of een commissie op hoog niveau instelt die echt objectief naar deze waarnemingen kijkt.

James Fox: Ik vond het zeer interessant dat… omdat het officiële standpunt van de luchtmacht is dat zij in 1969 stopten met project Blue Book en sinds die tijd geen UFO-waarnemingen meer onderzoeken. Maar dan, u (kolonel Halt) zei dat OSI (Office Special Investigations) uw zaak onderzocht en die order kwam ergens anders vandaan.

Charles Halt: Het kwam van ergens anders vandaan, van buiten de basis en het was niet bekend aan de functionarissen van de basis, het werd via een achterdeur geregeld.

James Fox: Dus ze hebben het onderzocht, maar ze zeggen dat ze sinds ’69 geen onderzoek meer doen, dat is het officiële standpunt, en toch…

Larry King: Vreemd.

James Fox: Ja.

Reclame

Lead-in met een paar voorbeelden van waarnemingen en de reactie van de overheid daarop:

Kolonel Corso: Ik had het bewijs dat er hier (Roswell) een crash had plaatsgevonden.

Officiële verklaring: Een weerballon.

Burgergetuige: Ik zag een rood licht met een soort gloed eromheen en het hele ding leek op een ronde schijf.

Officiële verklaring: Moerasgas.

Burgergetuige: Mensen zeiden: “Mike, je zag waarschijnlijk een B-2 bommenwerper,” mijn reactie was: “Je kon wel 40 van onze B-2 bommenwerpers op de vleugel van dat ding laten landen.”

Officiële verklaring: Militaire lichtkogels.

Jim Penniston: En wij liepen door en we voelden aan het object, het voelde warm aan.

Officiële verklaring: Een vuurtoren.

Larry King: Ons panel is er nog en erbij komt nu, vanuit Tucson, Arizona, James McGaha, hij is een amateur-astronoom en een gepensioneerde luchtmachtpiloot en een scepticus betreffende dit allemaal. James, na alles wat je hier hebt gehoord en hebt gezien en deze verantwoordelijke mensen, het zijn geen idioten van de straat, zorgt dat er niet voor dat je een klein beetje moet toegeven? (James McGaha komt nu via een externe verbinding in beeld, een zeer zenuwachtig kijkend en moeilijk slikkend persoon. James trekt allerlei grimassen en voelt zich duidelijk niet op zijn gemak. Vert.)

James McGaha: Nee, helemaal niet, waar ze over praten zijn in principe anekdotische verhalen, al deze dingen zijn gemakkelijk te verklaren. Er is simpelweg geen overtuigend bewijs dat een buitenaards ruimteschip ooit de aarde heeft bezocht. En als dat wel zo zou zijn, dan hadden we natuurlijk wetenschappers gehad die daarin geïnteresseerd waren, maar dat zijn ze niet. Als dit een echt fenomeen zou zijn, een ruimteschip van een andere wereld, dan moeten we de samenzwering niet alleen onder regeringen zoeken, de militairen, de nieuwsmedia, maar dan zou dat ook onder alle wetenschappers en alle wetenschappelijke instituten in de wereld zo moeten zijn. (Let op de gezichtsuitdrukking van larry King, die begint al aardig te beseffen wie wel en wie niet geloofwaardige verhalen vertelt!)


James McGaha (r)

Larry King: Oké’ dus James, zeg jij dat kolonel Halt en sergeant Penniston niet zagen wat ze zeggen dat ze zagen?

James McGaha: Ik denk dat wat zij zagen, dat ze dat verkeerd interpreteren. Ik denk dat ze wel lichten zagen die nacht. Er was een rakettrap van een Kosmos 749 satelliet die die nacht naar beneden kwam, er was een heldere vuurbal van een meteoriet in de eerste nacht en er was een politieauto die in die nacht door het bosgebied reed, met zijn zwaailichten aan. In de tweede nacht is het duidelijk, vanuit de gespreksband, dat de vuurtoren met tussenpozen van 5 seconden werkt en dat hij dus feitelijk naar de vuurtoren keek. Het is ook duidelijk dat de instrumenten die zij gebruikten, dat zij die niet op de juiste wijze gebruikten, zij begrepen niet goed hoe die werkten, een starlightscoop meet geen energie, het versterkt alleen fotonen. Zij gebruikten een radioactiviteitmeter op de verkeerde wijze, die was alleen voor veldmetingen en niet voor puntbronnen. Ik heb daar in feite op de grond gelopen. Ik had een zeer precieze geigerteller bij me om te meten en er was geen verhoogde straling.

(Over anekdotische verhalen gesproken, militairen op een basis met kruisraketten, dat waren by the way kernraketten, dergelijke mensen zouden niet weten hoe men straling moet meten en hoe de apparatuur daarvoor werkt? Overigens is ook van de meteoriet en het ruimteafval van de Kosmos 749 aangetoond dat de tijden van verschijning niet overeenkomen met de tijden van de waarnemingen. Over de vuurtoren hoor je de meeste sceptici niet meer, dat is te belachelijk voor woorden en dat begrijpen de meesten ook wel, behalve James McGaha. Vert.)

Larry King: Oké, laat ze hier op reageren, Charles…

Charles Halt: Ten eerste, heb je al eens een vuurtoren door het bos zien komen Larry? Horizontaal, je benaderen, zich terugtrekkend van je en dan exploderend in vijf witte objecten? Iets uitzenden dat lijkt op een laserstraal? En dat ook doen op de opslagplaats van de wapens? (Kruisraketten in die tijd. Vert.) En ik zou wel eens iemand willen vinden die met een politieauto door het bos wil rijden, toen Jim erop uittrok nam hij een Jeep en die moest hij achterlaten omdat hij er niet verder mee kon.

Larry King: Denk jij dat hij liegt James?

James McGaha: Nee, ik denk dat ze dingen die ze die nacht zagen verkeerd interpreteerden. Er waren talloze lichten die nacht. Laten we het zo stellen, vanwaar zou je die objecten het beste kunnen waarnemen? Vanaf de Woodbridge controletoren. Ik ondervroeg de mensen die die nacht op de toren wacht liepen, zij zagen niets, ze hoorden niets, er was niets op radar.

Larry King: Ho, stop, de sergeant zegt dat de toren niet bemand was.

Jim Penniston: Het was die nacht onbemand. De toren was leeg. (Ook het gezicht van Jim Penniston spreekt boekdelen.)

James McGaha: Ehh… ATC… de toren was wèl bemand die nacht en de ATC (Air Traffic Control) faciliteiten controleerden die nacht. De Britse radar zag die nacht ook niets.

Reclame

Lead-in met een vraag aan de voormalige president Jimmy Carter:

Larry King: Vertel mij over het feit dat u ooit een UFO zag.

Jimmy Carter: Wel, ik was een districtsgouverneur en ik moest in 56 luchclubs in zuidwest Georgia een speech geven. En ik stond op een avond bij een school, net voor zonsondergang, het begon donker te worden en we maakten ons klaar voor het avondmaal. En ik en ongeveer 25 anderen zagen plotseling in de westelijke lucht een vreemd licht dat op ons afkwam, het was een rond licht en het kwam dichter en dichterbij. Het vloog net boven de pijnbomen en het stopte.


Jimmy Carter

En toen begon het van kleur te veranderen, van blauw naar rood, naar wit. En het bleef daar een tijdje, alle gasten zagen het en we wisten niet wat het was en toen verdween het naar het westen. En dat was het einde ervan. Dus het was een echte UFO, het was een Unidentified Flying Object. Maar ik heb nooit gedacht en denk nog steeds niet dat het voor wezens van Mars mogelijk is naar hier te komen en ons een bezoek te brengen en weer terug naar huis te gaan.

(De debunkers beweren glashard dat het Venus was en dat dit geval is opgelost. De feiten worden daarmee grof geweld aangedaan, maar zo werkt dat bij sceptici. En Jimmy Carter kan nu wel heel luchtig over Marsmannetjes praten, maar voordat hij president werd, beloofde hij dat hij een grondig onderzoek zou laten instellen naar wat de overheid over UFO’s wist. Dat kon hij niet nakomen, omdat ook hij geen toegang kreeg tot de files. Vert.)

Larry King: Voordat we James McGaHa laten reageren op het verhaal van de Japanse piloot en wat hij zag vanuit zijn vrachtvliegtuig, wil sergeant Penniston nog wat zeggen op wat James zei.

Jim Penniston: Ja, dank je Larry. Ehh, ik respecteer James voor zijn opinie, maar als ik in zijn schoenen stond en naar ons keek en naar ons verhaal luisterde, zou ik mogelijk ook een hoop twijfel hebben. Maar dit gaat niet alleen over lichten in de lucht, dit gaat over een object dat landde in het bos en dat werd onderzocht door een team experts die bekend waren met het identificeren van vliegtuigen en zo, en er is gewoon geen enkele mogelijkheid in de wereld dat dit iets anders kon zijn… het was een fysiek voertuig.

Larry King: Oké James, hij zegt dat hij het object aanraakte, hij liep rondom het object en het object steeg op en verdween in de ruimte, is hij dan een idioot of?

James McGaha: Wel, er is geen bewijs van, ik heb er nooit enig bewijs van gezien…

Larry King: Dus liegt hij, zeg jij?

James McGaha: Nee, ik zeg… hij mag zeker geloven dat hij een luchtvoertuig aanraakte, iets wat we massa hallucinatie noemen, maar de vraag is, is er meer bewijs dan zijn anekdotisch verhaal, zijn rapport dat er iets gebeurde, en dat is er niet. Er is simpelweg geen bewijs. Ik wil ook wat zeggen over wat kolonel Halt zegt over het idee dat de luchtmacht nooit contact met hem opnam of dit incident nooit onderzocht. Sinds het afsluiten van Blue Book in 1969, is het een officiële US Airforce politiek geen UFO-rapport te accepteren… zowel voor of tegen of negatief of wat dan ook.

Larry King: Waarom?

James McGaha: Wel, het zorgt voor een hoop slechte publiciteit voor de Amerikaanse luchtmacht en ze willen er niet bij betrokken worden, dus de officiële gedragslijn is, dat als iemand de luchtmacht belt over een UFO, zij simpelweg zeggen, ehh… ze verwijzen dergelijke mensen door naar instanties die daar voor zijn, zonder verder commentaar…

Larry King: We hebben John Callahan stand by staan, maar wilt u nog snel iets zeggen? (wijst naar kolonel Halt.)

Charles Halt: Ik wil graag één ding weten. Bent u ervan op de hoogte dat de OSI het onderzocht?

James McGaha: Ik ben ervan op de hoogte dat de OSI het onderzocht, omdat het OSI natuurlijk heel vaak naar alles kijkt dat de veiligheidspolitie doet en ik wil er verder niet op ingaan waarom dat is.

(James McGaha, een amateur-astronoom en gepensioneerd piloot van de luchtmacht, waarom weet hij meer van de procedures van de OSI? Is hij wellicht door dergelijke instanties geïnstrueerd de zaak te debunken en zit er voor hem een of ander voordeel aan om zich publiekelijk bij CNN zo onnozel voor te doen? En wie stuurde McGaha vanuit de VS naar de basis in Engeland om metingen te verrichten en mensen te ondervragen? Ik neem aan dat McGaha dat niet op eigen houtje en eigen kosten deed. Was dat de overheid die wat te verbergen heeft of een sceptische organisatie zoals het Amerikaanse CSICOP welke op vreemde wijze geld teveel heeft? Vert.)

Larry King: Wat denk je van het verhaal van de bemanning van het Japanse vrachtvliegtuig, welke die twee cilinders in formatie zagen vliegen?

James McGaha: Wel, het is… je moet kijken naar wat er die avond gebeurde. Hij rapporteerde aanvankelijk dat een licht hem volgde. Het is van belang dat de richting waarin hij keek, direct naar Jupiter was, welke in die nacht op zijn helderst was. Maar alle radardoelen die zijn opgenomen die nacht, daarvan zegt de FAA zelf in haar rapport dat het transponder warboel en verstrooiing was en de luchtmacht zegt dat ook. Maar wat van belang is, is dat twee vliegtuigen in die nacht, een United Airlines vliegtuig en een C-13 die in het gebied waren, gevraagd werden licht van koers te veranderen zodat zij het vliegtuig konden bekijken en beide vlogen dichtbij het vliegtuig en zagen geen enkel doel rondom de 747.

(Het is toch Godsongelooflijk hoe simpel debunkers de zaken voorstellen. Uit de officiële gespreksbanden blijkt dat de piloot bij aanvang van zijn waarneming, recht voor hem, een object zag [een walnootvormig object, ik weet niet waar Larry King die twee cilinders vandaan haalt] het object beschreef de piloot als 'een aantal malen groter dan een 747', met een hele serie gekleurde lichten die rondom het object draaiden. Hoe groot lijkt Jupiter aan de hemel, gebruik even je gezonde verstand! Uit de officiële gespreksbanden blijkt dat zowel de militaire- als de burgerluchtverkeersleider constant een blip op zijn radar ziet [de militaire luchtverkeersleider zelfs op meerdere radarschermen], welke zich exact op de [telkens veranderende] positie bevindt die de piloot aangeeft. Vert.)


Voor alle duidelijkheid: Captain Terauchi met een schets van wat zij zagen, geen twijfel mogelijk!

Larry King: Laat John Callahan reageren, John.

John Callahan: Wel, als je kijkt naar de videoband die wij ervan maakten, dan kun je zien dat er een doel is. Op elk moment dat de Japanse piloot zegt dat hij een doel ziet op 12 uur, op 2 uur en dat wij een primaire hit hadden… (de scepticus zit inmiddels van de zenuwen zichtbaar te beven en te slikken.)

James McGaha: Wel, de FAA is het daar niet mee eens meneer.

John Callahan: De FAA wil geen controle over UFO’s, enkel omdat ze zeggen dat het er niet is. Je moet in gedachten houden dat als je vandaag de dag vliegt en je kijkt als piloot uit het raam en je vraagt: “Hé, wie zit er op mijn hoogte?” Dan is het eerste waar de verkeersleiders naar zullen kijken dat er twee tezamen zijn en het volgende dat men vraagt is: “Kunt u mij vertellen wat dat voor vliegtuig is?” En u zult dan zeggen: “Ja het lijkt op een F-105.” En dan zullen ze vragen of je nummers kunt zien en zo ja dan zullen ze die gozer napluizen en hem voorgoed verbieden nog in de lucht te komen. En u zou zeggen: “Ja, hier is zijn staartnummer.” Welnu, dat kunnen we niet doen met een UFO. Als de piloot naar buiten kijkt en zegt dat hij daarbuiten verkeer ziet, dan moeten schijnbaar alle drie de Japanse piloten liegen. Het is vreemd dat iedereen die erbij betrokken was…

Larry King: We moeten naar een break jongens, je maakte daar overigens een goed punt… (John)

Reclame

Larry King: James, jij wilde iets zeggen.

James Fox: Ik wil zeggen dat James McGaha een interessant punt had toen hij zei dat ze de planeet Saturnus… was het Saturnus?

Fyfe Symington: Jupiter.

James Fox: Ja Jupiter, en dat de CIA Jupiter als geheime informatie beschouwd en dat de FAA-man werd verteld nooit meer te praten over de planeet Jupiter, dat is interessant. Dat is een goeie… (knikt daarbij vriendelijk naar McGaha, die blijft beven en grimassen trekken.)

Larry King: Een telefoontje uit Los Angeles, hallo.

Beller: Hallo Larry, hoe gaat het met jullie vanavond?

Larry King: Heel goed, snel, ga je gang.

Beller: Wanneer was de meest recente waarneming in de VS en waar was dat en wie zag het?

Larry King: Weten we dat Fyfe?

Fyfe Symington: O’Hare, United airlines, op de luchthaven O’Hare, ja. Er was een hoop aandacht van de pers voor. United Airlines piloten, bemanning, onderhoudsmensen op de grond…

James Fox: Ik sprak in feite met een aantal mensen van United Airlines en privé gaven zij toe dat wat ze zagen een schijfvormig object was, bij daglicht, het liet een gat achter in de bewolking toen het vertrok. Maar ze willen er niet in het openbaar mee komen, omdat ze door United Airlines zijn ondervraagd en United Airlines heeft gezegd dat zij anders hun baan zouden verliezen…

Fyfe Symington: Ik kan mij herinneren dat het in de nationale pers was.

Larry King: James, zij hebben er toch niets aan om te liegen, of wel?

James McGaha: Oh, je vraagt het aan mij?

Larry King: Ja, waarom zouden militaire officieren liegen?

James McGaha: Oh, ik zeg niet dat ze liegen, ik vraag mij af of ze wel accuraat melden wat ze zagen en het is zeer eenvoudig om voor de gek te worden gehouden.

Larry King: We zitten zonder tijd, maar ik wil jullie allemaal hartelijk bedanken.


Lees hier (ufowijzer) het hele verhaal van de Japanse Boeing 747

De getuigenis (op ufowijzer) van John Callahan voor het Disclosure Project

De zaak Bentwaters op ufowijzer

Het verhaal van Fyfe Symington op ufowijzer


UFO PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen