PRINTBARE VERSIE

INGENIEURS ONTHULLEN HUN LUTEC-1000 FREE ENERGY APPARAAT

Door: Daniel Bateman

10 augustus 2010 © The Cairns Post

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.cairns.com.au/article/2010/08/10/121755_local-business-news.html


Binnenkort kan de wereld wellicht één van de noordelijkst (het noorden van Australië. Vert.) meest controversiële, maar revolutionaire uitvindingen kopen. De in Cairns wonende ontwerpers van het Lutec-1000 free energy apparaat zijn, na voor zes jaar uit de publieke spotlights te zijn verdwenen, weer opgedoken en ze hebben patenten verkregen in op zijn minst 60 landen in de wereld, inclusief de VS, China en India.

Ingenieurs John Christie en Lou Brits, welke hevige kritiek te verwerken kregen nadat zij voor de eerste keer in 2001 hun uitvinding in de Cairns Post onthulden, zijn er nu klaar voor om een prototype te maken van hun revolutionaire elektrische apparaat waarmee zij in de komende twee jaar op de markt willen komen.


Uitvinders: Lou Brits (links) en John Christie met hun apparaat dat free energy genereert.
Foto: © MARC McCORMACK

Het gedreven duo zegt zich wat gerehabiliteerd te voelen nadat ze in staat bleken te zijn patenten voor hun apparaat te verwerven en dat de werking van de Lutec is bevestigd door een onafhankelijke ingenieur. “Toen we er voor de eerste keer mee kwamen was er een hoop ophef over en mensen beweerden dat we er nooit een patent op zouden krijgen,” zegt mr. Christie. “Ze zeiden dat het nooit zou werken, dus dat we nooit een patent zouden krijgen, dus is het mooi dat dat nu wel zo is.”

De generator werkt als een energieversterker en genereert wel 10 keer de hoeveelheid elektriciteit die het verbruikt. De Lutec krijgt zijn stroom van een serie accu’s terwijl de motor draait door krachtige permanente magneten in het centrum die worden aangetrokken en afgestoten door stalen kernen bestaande uit vaste spoelen. Het werkt niet zoals perpetuum, het steunt op natuurlijke magnetische krachten en een pulserende elektrische input.

De resultaten van de generator zijn geverifieerd door onafhankelijke ingenieurs van SGS Australia gevolgd door een test eerder dit jaar die bevestigde dat de energie-output van de generator inderdaad groter is dan de input.

Mr. Christie vertelt dat hij en mr. Brits momenteel aan een productie-prototype voor de binnenlandse markt werken en ze hopen dat ze dat plaatselijk kunnen produceren. “Als we nu met onze opzet aan het werk gaan, dan is er geen enkele reden waarom het niet binnen twee jaar in Australië beschikbaar is,” zegt hij.

De uitvinding van de ingenieurs heeft gedurende de jaren bij veel mensen woede opgewekt, inclusief bij de Australian Sceptics Society (De Australische variant van onze eigen Nederlandse Stichting Skepsis. Vert). Mr. Christie vertelt dat het een rit in de achtbaan is geweest sinds zij hun uitvinding voor het eerst openbaar maakten, waarbij af en toe doodsbedreigingen werden geuit en geruchten over hun voortijdig overlijden. “Vorig jaar bleek ik volgens het Internet klaarblijkelijk vermoord te zijn in een hotel ergens in het noorden van Perth,” vertelt mr. Christie. “Ik was echt heel erg verbaasd.”


ENERGIE PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen