PRINTBARE VERSIE

IK BEN ER DUS WÉÉR INGESTONKEN

Door: Han Vriezen

Maart 2011

Een kleine waarschuwing naar alle geldklopperij via internet is m.i. op z'n plaats. Niet alle informatie wat aangeboden wordt is oplichterij, maar veel is wel op z'n minst overbodig. Zo ook de website "magnets4energy". ( ! voordat je klikt, kijk eerst even naar de info en afbeeldingen onder dit artikel) Deze geeft informatie over hoe je een vrije energiegenerator kunt maken. Zo'n pakket bestaat uit een pdf-file en een aantal z.g. bonus-pdf's. En dat alles voor de luttele som van $37. Geweldig toch als je zo simpel de oplossing voorgeschoteld krijgt.

Tja, was dat maar zo! De hoofdschotel bevat informatie over hoe het energieprobleem in elkaar steekt op lagere school-niveau. Dan wordt er een zelfbouw-generator besproken die niet echt simpel te maken is maar ook nogal op z'n houtjes-touwtjes beschreven wordt. Twee schijven worden voorzien van neodynium-magneten en daartussen zit een krans van spoelen. Op zich een prima opstelling maar m.i. te primitief gebouwd. Het is afgeleid van een generator die een vriend van mij in de Achterhoek aan een Amerikaanse windmolen heeft gekoppeld. De windmolen is een langzaamloper met vele bladen. Deze generator heeft een grote diameter en is dus zeer geschikt voor een laag toerental. En is ook oneindig professioneler gebouwd dan het voorbeeld in de informatie-pdf. Hier wordt daarna niet verteld wat te doen met deze generator, hoe deze aan te drijven. En er wordt niet gerept over vrije energie..!!

En daar ging het juist om bij de aankondiging en verkoop!! Misschien moet je eerst een slinger monteren en die zelf aandrijven met de hand. ".. Kost nogal veel brood om er energie uit te krijgen..". Al de berichten van tevreden klanten zijn dus nep. Ik ben er dus wéér ingestonken.

De "bonusfiles"
Die kan ik samenvatten als een verzameling informatie uit de zeventiger jaren. Energiewinst door je huis te isoleren, dubbele beglazing, windmolens, zonnecollectoren etcetera, maar geen nieuws. Eén pdf rept zelfs van batterij-opladen uit het 50 volt-telefoonnet. Dat kan zeker, levert heel weinig op en is eigenlijk energie jatten van de telefoonmaatschappij. Probleem is dat tijdens het langdurige en weinig opleverende opladen er niet gebeld kan worden... Klein nadeeltje. Ik weet niet of dat tegenwoordig nog kan als je een digitale telefoonaansluiting hebt. Vind ik ook niet interessant want het lost niets op.

Een pdf met een Mylow magneetmotorbeschrijving die van het internet geplukt is. Een pdf die beschrijft hoe je "groen" kunt leven, ook van het internet geplukt. Een pdf hoe je windenergie en solarenergie en nog wat aan elkaar en aan het lichtnet koppelt. Dat wil zeggen dat je dat meteen door een bedrijf laat doen want van de summiere beschrijving word je niet wijzer.

Is er dan niets goeds in deze informatiebron voor $37? Jawel, als je volslagen leek bent en geen zin hebt om het internet op te gaan en zelf te speuren naar de nodige kennis dan is dit een nogal onsamenhangend opstapje. Maar vrije energie komt er niet in voor, jammer! Nóg een nadeel is dat je daarna tweemaal daags met spam bestookt wordt om dat pakket te kopen wat je zojuist gekocht hebt. Daar moet je jezelf dan weer uitschrijven.

Hoe werkte die informatie-markt tot voor kort? Amerika is groot en daar zijn vele bladen over de gekste zaken te koop. Deze bladen hebben vele zeer kleine advertenties met de gekste aanbiedingen. Verzin maar een onderwerp, schrijf daar 6 pagina's flut-informatie over en meldt in een kleine advertentie dat je voor $15 alles over dat onderwerp beschreven hebt en dat te koop aanbiedt. Grote kans dat je zómaar 5.000 of meer exemplaren verkoopt. Kassa! En niemand die klaagt over het verlies van $15 voor wat B*S*. Het staat je vrij om je te laten belazeren. Inmiddels is een groot deel van deze geldklopperijmarkt naar het internet verschoven. Er is natuurlijk ook heel veel goede informatie op het internet, gelukkig wel. Zo werkt dat in de "vrije wereld met een vrije markt!".( ! ) Je kunt de website Magnets4Energy gerust openen, alleen bij het afsluiten krijg je tot je schrik een paar maal (soms zelfs 4 maal) een dergelijk schermpje zoals hierboven afgebeeld. Klik gewoon op het rode kruisje van dergelijke pop-up schermpjes en je bent er vanaf.


ENERGIE PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen