PRINTBARE VERSIE

AANVAL VAN MILITAIRE HELIKOPTER OP RODE BOL IN VERENIGD KONINKRIJK

Linda Moulton Howe © 2006

Vertaling: Rachel Mertens voor ufowijzer

Bron: www.earthfiles.comOp 19 juli 2005 werd verslag gedaan van 78 driehoeken in fractal patroon in een tarweveld in het bos van Savernake bij Marlborough, Wiltshire, Engeland.
© 2005 by Cropcircleconnector.com.

17 augustus 2006, Cherhill, Wiltshire, Engeland - Twee weken geleden ontmoette en praatte ik met Kate Fenn in het Silent Circle Cafe in Cherhill over een ontmoeting die zij en een collega hadden met militaire helikopters die in een agressieve interactie leken te zijn met een grote, rode, gloeiende bol boven een graanformatie in het bos van Savernake, bij Marlborough. Dat gebeurde vorig jaar, begin augustus 2005. Kate Fenn is functionaris van volksgezondheid van het “Gezondheid en Sociale Zorg”-team van Savernake Ziekenhuis in Marlborough. Kate en één van haar collega’s van het ziekenhuis reden naar Ramsbury over de Stitchcomb landweg in het bos van Savernake.


Het bos van Savernake en de omliggende akkers liggen ten zuidoosten van Marlborough, Wiltshire, Engeland. De Stitchcombe-weg loopt door het bos en de velden.

Interview:

Kate Fenn, functionaris van volksgezondheid, Team “Gezondheid en Sociale Zorg”, Savernake Ziekenhuis, Marlborough, Wiltshire, Engeland: “Het was ongeveer 11 uur ’s ochtends op een zonnige heldere dag. Er was geen wind, maar plotseling zagen we de bomen wild bewegen in het bos dus vroegen we ons af wat er aan de hand was? Toen hoorden we helikopters. Twee waren er heel dichtbij en bulderden met veel lawaai over de auto heen. Het waren zwarte militaire helikopters en we vroegen ons af wat ze in dit gebied deden, want we zijn niet gewend dit soort helikopters hier te zien. We wonen dichtbij de aanvliegroute van RAF (Royal Air Force) Lyneman en zijn ons zeer bewust van wat er meestal overvliegt, vooral in de zomermaanden als het licht is.

Deze twee helikopters lieten de bomen heel, heel wild heen en weer bewegen en mijn vriendin was best bang omdat ze zo laag vlogen en het lawaai dat van hen kwam vibreerde door de auto. Dus gingen we langzamer rijden om te kijken waar ze naartoe waren gegaan en we zagen dat ze naar één van de eerste velden waren gegaan die je tegenkomt als je dat kleine weggetje neemt. Ik besloot te stoppen om te kijken wat ze precies aan het doen waren want het leek alsof ze op dat moment daar bleven hangen. Het lawaai was buitengewoon! De bomen om ons heen bewogen heel wild. Ik zag een lichtgevende rode lichtbol die zich onder de helikopters bevond die zich moeiteloos onafhankelijk van hen bewoog. Het soort lichtgevende rood was zoiets als ketchuprood, tomaatrood, dat omsloten leek in een vorm van ongeveer anderhalve meter in doorsnede. Niet zo groot van afmetingen, maar de bol bewoog zich behoorlijk snel wanneer hij dat wilde.

Het licht leek bewust te zijn met intelligentie en bewoog zich over een driehoekige (graan-) formatie die daar was, die zich bevond in een dal van het land. We waren ons er zeer bewust van dat deze lichtbol bewoog, bijna alsof het speelde met de helikopters. De helikopters vlogen er net boven, terwijl ze het probeerden te volgen over het veld. Maar het licht leek helemaal niet gestoord te worden door de twee helikopters.


Illustratie door Kate Fenn voor Earthfiles van de eerste twee militaire helikopters, begin augustus 2005, die zich aanvallend bewogen boven de anderhalve meter grote rode, gloeiende bol. Onder de helikopters en de bol bevond zich een 78 driehoeken tellend fractal patroon (de cirkels om de driehoek symboliseren de complexe formatie) in een tarweveld in het bos van Savernake, nabij Marlborough, voor het eerst gerapporteerd op 19 juli, 2005.

We stonden een paar minuten te kijken. De helikopters kwamen terug vergezeld van twee andere helikopters (dus 4 in totaal). Dus was het bijna alsof er een grootschalige oefening aan de gang was in het midden van het bos van Savernake, wat zeker niet normaal is. Toen vloog er een helikopter naar ons in de auto en we waren er zeer bewust van dat we niet gewenst waren. Mijn vriendin en collega was erg bang. Omdat we ook nog naar een afspraak moesten besloten we te gaan. Die rode lichtbol was op geen enkele manier verbonden met de helikopters. Het was geheel onafhankelijk. Op dat moment leek het weg te schieten. Je kon het niet zien, zo snel bewoog het. Later op die bewuste dag, toen we terug waren in het ziekenhuis, bleek dat iedereen die daar werkte zeer bewust was geweest van de activiteiten van deze militaire helikopters omdat ze zo laag over het ziekenhuis zelf gevlogen hadden.

 

Bol was groot vergeleken met de meeste mysterieuze lichten in graanformaties.

Linda Moulton Howe: Een diameter van anderhalve meter voor wat voor soort van gloeiend, mysterieus licht ook, zeker in verband met een graanformatie, is reusachtig. De laatste tientallen jaren worden de lichten gewoonlijk beschreven als met een diameter van 15 tot 30 cm. Het is buitengewoon dat er een rode gloeiende bol was met een diameter van anderhalve meter die eerst werd gezien met twee helikopters en later met vier?

Kate Fenn: Dat klopt. Dat is correct.

Linda Moulton Howe: Als u de interacties tussen de anderhalf meter grote rode gloeiende bol en de helikopters zou moeten karakteriseren waren deze dan aanvallend van de bol uit naar de helikopters toe of van de helikopters naar de bol, wat zou u zeggen?

Kate Fenn: Ik zou zeggen dat het absoluut agressie was van de helikopters naar de bol. Er leek op geen enkele manier agressie van de bol uit te gaan. Het leek, je zou kunnen zeggen, zelfverzekerd. Het bewoog zich erg gemakkelijk en leek helemaal niet gestoord te worden door de helikopters. Er ging helemaal geen agressie van de bol uit.

Linda Moulton Howe: Zou je kunnen zeggen dat de bol kat-en-muis met de helikopters speelde?

Kate Fenn: Absoluut. Als we het niet in onze broek hadden gedaan van angst denk ik dat het leuk was geweest om langer te staan kijken om te zien wat er gebeurd was vóórdat wij er waren.

Linda Moulton Howe: Kon u iets van een geluid horen dat van de bol afkomstig was?

Kate Fenn: Helemaal niets.

Linda Moulton Howe: Kon u iets van een weerschijn zien van het rode licht van de bol op de omgeving, de planten, de helikopters, wat dan ook? Reflecteerde het rode licht op iets van de omgeving?

Kate Fenn: Het leek van niet. Het leek alsof al het licht werd vastgehouden binnen de bol zelf.

Linda Moulton Howe: Was dat ongewoon, dat er geen weerschijn was van de rode gloed?

Kate Fenn: Ja, absoluut. Je zou denken dat iets van het gloeiende licht zou weerschijnen.

Linda Moulton Howe: Als het Britse leger een aanvallende houding inneemt tegen deze mysterieuze lichten, hebben u en uw collega misschien erover gespeculeerd waarom dat dan zou zijn?

Kate Fenn: Pure angst, zou ik denken. Pure angst. Ik zag geen enkele aanvallende beweging (van de bol), niets dat aangaf dat het agressief was, of agressief kon zijn. Toen de schok van wat we gezien hadden eenmaal was weggeëbd vroegen we ons hetzelfde af - waarom was het leger zo agressief en geïnteresseerd?

 

Wat was de rode gloeiende bol?

Linda Moulton Howe: Hebben u en uw collega gesproken met elkaar over wat een anderhalve meter grote gloeiende bol zou kunnen zijn? En waar vandaan het zou kunnen komen?

Kate Fenn: Natuurlijk. We zijn erg gewend aan het zien van verschillende dingen ’s nachts en overdag - soms heeft dat te maken met de landbouw en oogstcombines in deze tijd van het jaar. Maar zo op klaarlichte dag in een veldje in een bos was er zeker niets wat we konden verzinnen wat het was geweest. We weten dat het op geen enkele manier verbonden was met de helikopters. We hadden geen idee wat we hadden gezien, maar eigenlijk voelden we ons helemaal niet bedreigd door de bol. We waren veel angstiger voor de helikopters.

Linda Moulton Howe: Hoe vindt u het idee dat de rode, gloeiende bol uit de ruimte kwam?

Kate Fenn: Ik kan geen andere verklaring vinden, omdat ik nooit eerder zoiets ben tegengekomen. Wij beiden en mijn collega is nog veel sceptischer dan ik. Maar dat was de enige mogelijkheid waar we aan konden denken en accepteren.

Linda Moulton Howe: Toen u en uw collega overdachten dat er iets uit de ruimte hier in
de velden was, beangstigde u dat? Bracht het iets teweeg? Wat heeft deze link tussen mysterieuze lichten en graanformaties bij u achtergelaten?

Kate Fenn: Ik kan niet voor mijn collega spreken want zij is niet aanwezig. Ik weet dat ze er erg bang voor was, voor het idee dat iets van een andere plek ons bezocht. Maar zoals ik met haar bediscussieerde, het zou iets kunnen zijn dat zeer welkom is. Het maakt waarschijnlijk deel uit van het universum waar we in leven, dus waarom zou er een scheiding moeten zijn? Het heeft mij achtergelaten met de wetenschap dat deze dingen in wisselwerking staan met ons, veel meer waarschijnlijk dan we denken.

Linda Moulton Howe: Wat denkt u dat graanformaties zijn?

Kate Fenn: Ik geloof dat ze een combinatie van energieën zijn. Ik geloof dat ze aards zijn en te maken hebben met water en met interplanetaire wezens, als je ze zo wilt noemen. Ik denk dat er veel dingen op hun plek moeten vallen en op één lijn moeten komen om dit te laten gebeuren. Ons bewustzijn ook. Ik denk dat het misschien een combinatie van die dingen is, maar ik geloof dat het speciale boodschappen voor ons allemaal zijn.

Linda Moulton Howe: Was u in staat de graanformatie te onderzoeken voor of na de gebeurtenis van de rode bol met de helikopters?

Kate Fenn: Ik heb het bekeken meteen toen het verscheen. Het had heel veel driehoeken. Ik vond het zeker zeer bijzonder. Het had een verband met piramidale energie. Ik was overweldigd door die formatie.

Linda Moulton Howe: Heeft u, in al die jaren dat graancirkels verschenen in Zuid-Engeland, ooit gehoord van iemand die een ontmoeting had met een anderhalve meter grote rode, gloeiende bol?

Kate Fenn: Vele jaren geleden verscheen in Alton Barnes iets soortgelijks. Het was in het begin van het verschijnen van de graancirkels. Er waren toen veel mensen in dat gebied die de hemel observeerden, ook veel wetenschappers. Ik geloof dat ze uitkeken naar UFO-activiteiten en ik zag toen iets dergelijks.

Linda Moulton Howe: U zag één van die rode bollen?

Kate Fenn: Ja, één keertje eerder toen. Dat is het enige vergelijkbare, maar het was toen niet rood. Het was gewoon een groot helder licht dat overkwam en dat veel mensen zagen. Maar dat was dan ook het enige dat ik ooit heb gezien dat vergelijkbaar was met de rode gloeiende bol van Savernake.”

Nawoord ufowijzer
Militaire helikopters die lichten boven of in de buurt van graancirkels achtervolgen is iets dat in Engeland wel vaker voor komt. Colin Andrews heeft het ook eens meegemaakt en het op video gezet. Op onderstaande link de beelden. (Helaas is er door de beeldcompressie die Google video toepast heel weinig te zien van de lichtbol waar de helikopters het op hebben gemunt.) Ook hierbij werden Andrews en de andere inzittenden van de auto door een van de heli’s bewust bang gemaakt door zeer laag boven hen te vliegen. De Engelse overheid en het leger houden vol dat graancirkels door grappenmakers worden gemaakt en er niets bijzonders aan is, maar ze zijn er vaak wel als eerste bij (met heli’s) om foto’s te maken en dus ook om eventueel de diverse lichtfenomenen te achtervolgen die regelmatig worden waargenomen in de buurt van graancirkels. Zij weten dus beslist meer.

http://video.google.nl/videoplay?docid=-6711039355894267803&q=crop+circle+helicopter

Meer informatie

Voor meer informatie over wereldwijde graanformaties, raadpleeg a.u.b onderstaande verslagen in de Earthfiles Archives en mijn boek, Mysterieuze lichten en graancirkels, in de Earthfiles Shop.GRAANCIRKELS PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen