PRINTBARE VERSIE

VEEVERMINKINGEN IN COLORADO VERBAAST RANCHERS, POLITIE EN UFO-GELOVERS

Door: Jason Blevins

9 december 2009

Vertaling: Paul Harmans


SAN LUIS — Manuel Sanchez stop zijn in lederen handschoenen gevatte handen in zijn versleten zakken en knikt naar een cederboom waaronder hij vorige maand zijn vierde, allemaal in vier weken tijd, op mysterieuze wijze verminkte kalf vond. “Ik heb geen idee wat dit kan doen. Ik zou willen dat ik het wist,” zegt hij.

Vier kalveren, allemaal tijdens de nacht gedood. Hun ingewanden verdwenen. Tongen eruit gesneden. Uiers nauwgezet verwijderd. Huid van de kop weggesneden en verdwenen. Ogen uitgeboord. Geen enkel spoor rondom de karkassen die werden gevonden in weiden welke achter twee hekken lagen en gelegen op bijna twee kilometer afstand van een weg. Geen enkele druppel bloed op de grond of op de overgebleven huid.

Gedurende zijn leven heeft de 72 jarige Sanchez op de weidegronden waarop zijn vader en grootvader ook al hun vee grootbrachten, runderen, herten en elanden gezien die waren gedood door poema’s en prairiehonden. Hij heeft vogels gezien die de karkassen kaal pikten. Hij heeft gehoord van dieven die in het veld voor hun maaltijd vee slachtten. Maar hij kan niet verklaren wat hij afgelopen maand zag.


Rancher Manuel Sanchez heeft in vier weken tijd vier kalveren verloren, allemaal op mysterieuze wijze verminkt. De autoriteiten staan versteld. Foto © Joe Amon

“Een poema zal zijn prooi meetrekken. Prairiehonden verscheuren en trekken aan het vlees. Dit waren perfecte insnijdingen, alsof het met een laser of een scalpel was gedaan. En wat neemt alleen het afval mee – alle ingewanden – en laat het mooie, zachte vlees achter?,” vraagt Sanchez zich af terwijl hij zijn oude Ford langzaam over modderpaden stuurt en er een rozenkrans aan zijn achteruitkijkspiegel slingert. “Geen sporen. Geen bloed. Helemaal niets. Ik heb niets om op af te gaan. Ze hebben geen spoor achtergelaten.”

Elke rancher die dergelijk gelijkwaardige veedodingen heeft gemeld – en er zijn dit jaar (2009) op zijn minst acht van dergelijke gevallen in zuidelijk Colorado - gebruikt dezelfde beschrijving. “Ze hebben deze gewoon gestript,” vertelt Tom Miller, hij was in maart één van de drie ranchers nabij Trinidad die verminkt vee vonden.

Een koe slaat alarm
Op een morgen ging hij naar de betonnen voederbakken bij zijn weiden om zijn kudde vee van zo’n 80 stuks rode en zwarte Anguskoeien en -kalveren te voederen. De kudde rende door elkaar. Een koe die een week daarvoor een kalfje had geworpen stond te loeien. “Ze veroorzaakte een heleboel onrust,” zei Miller. En daar bij de trog – voorbij het afgesloten hek en een halve kilometer van de US 350 ten oosten van Hoehne – lag het kalf. De voorpoten en de romp waren weg. De achterpoten hingen aan de huid, het had een gebroken bekken en een vleesloze ruggengraat. Miller dacht dat een stel prairiehonden het kalf de nacht ervoor te grazen had genomen. Toen zag hij de oren, weggesneden van de kop in ronde, chirurgische insnijdingen. Het viel hem op dat er geen voet- of pootafdrukken waren en er lag nergens bloed.

“Als iemand mij kan laten zien hoe dit werd gedaan, dan wil ik hem geloven. Ik weet dat het geen prairiehonden waren, zeker niet in één enkele nacht. Enkel een mens of iets daaraan gelijk kan op een dergelijke wijze oren wegsnijden,” zegt Miller, een 72 jarige rancher die is opgegroeid op de prairie die grenst aan de Purgatoire rivier. “Als het is gedaan door mensen, dan waren ze er op uit om mij te treiteren en dwars te zitten. Maar waarom? Het is zo onlogisch.”


De overblijfselen van het gedode kalf op de ranch van Manuel Sanchez laten de vreemde voorliefde van de moordenaar voor ingewanden zien. Foto © Chuck Zukowski

Mysterieus verminkt
Inspecteur Dennis Williams van de boerenbond kwam langs en keek naar Miller’s kalf. Hij woont naast Miller en dit kalf zou het laatste kalf in maart van dit jaar zijn van de drie die op vreemde wijze waren verminkt. “Ik heb het gezien, het was vreemd. Het is niet te geloven. Voor mij lijkt het alsof het kalf vanaf grote hoogte is gedropt, de wijze waarop de heupen waren ontwricht en al die gebroken botten,” zegt hij.

In diezelfde maand hadden ranchers Williams gebeld om te komen naar weerzinwekkende plaatsen ten noordoosten van Aguilar en ten westen van Weston om daar mysterieus verminkt vee te onderzoeken dat de dag ervoor nog volkomen gezond rondliep. Wat de zaak nog vreemder maakt, is dat Sanchez, Miller en Mike Duran, die in maart nabij Weston een gestripte rode Anguskoe vond, al eerder met dergelijke verminkingen te maken hebben gehad. Sanchez verloor koeien in 2006 en 1993, Miller in 1997 en 1980 en Duran in 2000 en 1995.

“Het is vreemd en onverklaarbaar,” zegt Duran, die op 8 maart een gezonde 27 jaar oude Rode Anguskoe verloor. Haar uiers en achterste deel waren verwijderd met wat hij omschrijft als: “Laserinsnijdingen, zoals iemand staal snijdt met een brander.”

Agenten en inspecteurs zoals Williams, staan voor een raadsel
“We kunnen niets verzinnen,” zegt plaatsvervangend sheriff Derek Navarette van het Las Animas district die de incidenten bij Miller en Duran onderzocht. “We hebben ze eerder gezien en ze lijken allemaal op elkaar. Niemand heeft het ooit kunnen verklaren. Noordelijk New Mexico heeft enkele gelijkwaardige gevallen gehad en daar zijn ze nooit verder gekomen dan wij.”

Roofdieren zijn uitgesloten
Chuck Zukowski uit Colorado Springs onderzocht dit jaar in zuidelijk Colorado drie van de acht verminkte koeien. De amateur UFO-onderzoeker en reserve plaatsvervangend sheriff in het district El Paso, heeft elke plaats van handeling gedocumenteerd, getest op straling en de karkassen met ultraviolet licht gescand.

Ondanks zijn buitenaardse voorkeur, zijn de studies van Zukowski – te vinden op zijn website www.ufonut.com - verre van paranormaal. Hij lijkt er zeker van te zijn dat alle dieren die hij heeft onderzocht, eerst zijn gedood en het bloed is afgetapt voordat ze werden verminkt, dat verklaart de afwezigheid van bloed in de omgeving van de dieren. “De wijze waarop de tongen in rechte lijn achter de kiezen zijn afgesneden, wijst erop dat het geen roofdier was dat het dier doodde,” zegt hij. “Ik kijk naar duidelijke dingen,” zegt Zukowski. “Ik houd er niet van om te zeggen dat buitenaardsen het doen. Er zijn teveel zaken niet bekend. Ik neig naar menselijke ingrepen, totdat ik zelf een UFO naar beneden zie komen en een koe zie pakken.”

Sanchez is iemand die met beide benen op de grond staat, iemand die drie kinderen naar de universiteit bracht en vee fokt. Toch zegt hij dat hij en zijn vrouw zich verbaasden over gloeiende, blauwe lichten die afgelopen juli en augustus boven de heuvels nabij zijn weiden hingen. Hij weigert te speculeren over deze lichten. “Ik vertel gewoon de waarheid en dat is wat ik zag,” zegt hij.

Duran is echter bereid wat verder te gaan. Hij heeft er op alle mogelijke manieren naar gekeken en hij zegt: “Als het geen mensen waren en het was geen roofdier, dan blijft er slechts één optie over. Ik geloof dat het UFO’s waren. Het universum is zo groot, een hoop mensen denken dat wij de enige hier zijn.”

Maar hij kan niets verzinnen waarom buitenaardsen op minachtende wijze bloed van runderen afnemen. “Ik durf erop te wedden dat er daarbuiten iets is.”

Een geschiedenis van spookachtige slachtpartijen
De ‘Spookchirurgie van de Vlakten’, zoals het bekend staat, heeft het vee in Colorado al sinds decennia verminkt. Vanaf de late jaren ’60 tot aan dit jaar, de bloedloze, afgelegen plaats van handeling zonder sporen is overal hetzelfde, runderen waarbij oren, tongen, organen en uiers behendig zijn verwijderd.

Het komt wereldwijd voor en het aantal ligt op meer dan 10.000. Colorado lijkt echter het meest geplaagd. In 1975 rapporteerden ranchers van de vlakten in het oostelijk deel van de staat, met name rondom het district Elbert, meer dan 200 stuks mysterieus verminkt vee.

Theorieën zijn er in overvloed, waarbij sommige wijzen op sekten die dieren offeren en andere die suggereren dat het experimenten van de overheid zijn en zelfs door het leger geleide laserstralen. De buitenaardse samenzweringstheorie zwol aan toen in Alabama verminkt vee in weiden werd gevonden die grensden aan velden met graancirkels. Bij andere gevallen in New Mexico en Colorado werden rond het karkas afdrukken in driehoeksformatie aangetroffen en dat deed vermoeden dat er een atypisch luchtvoertuig bij betrokken was. Talloze ranchers meldden ‘vreemde lichten’ in de lucht rond de tijd dat ze hun verminkte vee vonden. Ondanks alle theorieën is er nog nooit een verminking volkomen verklaard.

Colorado’s getob met mysterieus verminkt vee startte in 1967 met een paard genaamd Snippy. Het werd in september 1967 ten noorden van Alamosa gevonden zonder vlees, bloedeloos en haar hersens waren verdwenen en de botten van haar hals glommen wit. Het drie jaar oude Appaloosapaard wordt gezien als de pionier van het onverklaarbare verminkingsfenomeen. Sinds Snippy, heeft de San Luis Vallei in de schaduw van de Sangre de Cristo bergketen, honderden onopgeloste moorden op vee gekend.


DIERVERMINKINGEN PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen