EERSTE DNA ANALYSE VAN DE VERLENGDE SCHEDELS UIT PARACAS GEPUBLICEERD - MET VERBLUFFENDE RESULTATEN

Door: April Holloway

5 februari 2014

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.ancient-origins.net/news-evolution-human-origins/initial-dna-analysis-paracas-elongated-skull-released-incredible


Paracas is een woestijn op een schiereiland in de provincie Pisco in de Ica regio aan de zuidoostkust van Peru. Het is daar waar de Peruviaanse archeoloog Julio Tello in 1928 een verbazingwekkende vondst deed, een omvangrijke en uitgebreide begraafplaats welke tombes bevatte die gevuld waren met overblijfselen van individuen met de grootste verlengde schedels die ooit in de wereld gevonden waren. Ze zijn bekend geworden als de ‘Pararcas Schedels’. In totaal vond Tello meer dan 300 van deze verlengde schedels, waarvan wordt gedacht dat ze dateren van zo’n 3000 jaar geleden. Op één van de schedels is een DNA analyse uitgevoerd en Brien Foerster heeft voorlopige informatie over deze mysterieuze schedels vrijgegeven.


Een verlengde schedel gevonden in Paracas

Het is welbekend dat de meeste gevallen van verlengde schedels het resultaat zijn van schedelvervorming, het afplatten van het hoofd, of het inbinden van het hoofd, waarbij de schedel met opzet wordt vervormd door over een lange periode druk toe te passen. Het wordt meestal bereikt door het hoofd tussen twee stukken hout te klemmen, of door het met bandage af te binden. Echter, terwijl schedelvervorming de vorm van de schedel kan veranderen, kan het niet het volume daarvan vergroten, noch het gewicht of andere karakteristieken van de menselijke schedel veranderen.

De Paracas schedels zijn echter volkomen anders. Het volume van de schedel is tot wel 25 procent groter en de schedel is 60% zwaarder dan conventionele menselijke schedels, wat inhoudt dat ze niet met opzet vervormd zijn. Ze bevatten tevens slechts één wandbeen, in plaats van twee. Het feit dat de karakteristieken van de schedels niet het resultaat zijn van schedelvervorming, betekent dat de oorzaak van de verlenging een mysterie is, en dat al is gedurende tientallen jaren.


Een artist’s impression gebaseerd op een Paracas schedel
Foto: Moore / Ciamar Studio

Mr. Juan Navarro, eigenaar en directeur van het lokale museum, genaamd het Paracas History Museum, en dat onderdak biedt aan een collectie van 35 Paracas schedels, heeft toestemming verleent om monsters te nemen van 5 van de schedels. De monsters bestaan uit haar, inclusief de wortels, een tand, schedelbot en huid en dit proces werd zorgvuldig gedocumenteerd via foto’s en video. De monsters werden naar Lloyd Pye, de onlangs overleden oprichter van het Starchild Project, gestuurd en hij leverde de monsters af bij een geneticus in Texas om ze te testen.

De resultaten zijn nu terug en Brien Foerster, auteur van meer dan tien boeken en een autoriteit op het gebied van de antieke mens met verlengde schedel in Zuid-Amerika, heeft onlangs de voorlopige resultaten van de analyse onthuld. Hij meldt onder andere deze bevindingen van de geneticus:

“Het had mtDNA (Mitochondriaal DNA) met mutaties onbekend in enig mens, primaat of tot nu toe bekend dier. Een paar fragmenten van dit monster, waarvan ik in staat was die te sequencen, wijzen erop dat als deze mutatie standvastig is, we te maken hebben met een nieuw mensachtig wezen, op verre afstand staand van Homo sapiens, Neanderthalers en Denisovans.”

De implicaties zijn natuurlijk gigantisch. ‘Ik ben er niet zeker van of het ooit zal passen binnen het bekende evolutionaire boomdiagram.’ schreef de geneticus. Hij voegde daaraan toe dat als de Paracas individuen zo biologisch verschillend waren, ze niet in staat waren om zich met mensen te kruisen.

Het resultaat van deze analyse is slechts fase één van de vele fases van analyse die nog plaats zullen vinden. Bij de volgende testen zal de eerste test herhaald worden en toegepast worden op de andere schedels, zodat de resultaten met elkaar vergeleken kunnen worden om te zien of er enige specifieke Paracas karakteristieken zijn. We zullen dat melden als de details verschijnen.

Bekijk onderstaande video waarin Brien Foerster nieuwe details onthult over de genetische analyse:

 


Zie ook: DE ANTIEKE VERLENGDE SCHEDELS ZIJN NIET MENSELIJK

En: 13 NEPHILIM SCHEDELS GEVONDEN IN MEXICO?


Share


UFO 2014 PAGINA

STARCHILD SKULL

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen