TERUG NAAR ARTIKEL

Mr. FRED THRELFALL

Getuige in het ‘Disclosure Project’ september 2000

Vertaling: Hans Jochems voor Ufowijzer Maart 2007

Met toestemming vertaald

Mr. Threlfall was in 1953 een communicatie-instructeur bij de Koninklijke Canadese Luchtmacht in Toronto, toen hij getuige was van een experiment dat bestond uit het succesvol dematerialiseren en terug materialiseren van een object. Vanwege zijn hoge betrouwbaarheidsverklaring had hij ook de mogelijkheid om de bibliotheek van de basis te doorzoeken en vond daar originele z.g. gun camera films van vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Vele keren tijdens het bekijken van de films merkte hij in de filmfragmenten UFO’s op, in verschillende posities, met verschillende vormen, maar absoluut UFO’s. Hij heeft zelf ook eens UFO’s in de lucht zien manoeuvreren.

Fred Threlfall: In de vroege jaren van 1950 zat ik bij de Koninklijke Canadese Luchtmacht. Ik was een communicatie-instructeur en gaf dus les op communicatiescholen. Toen ik in 1953 als instructeur in Toronto was gestationeerd bij een onderdeel van de luchtmacht was ik getuige van een ongewoon experiment. Ik had zelf net een experiment gedaan en was op weg naar mijn klaslokaal. En toen zag ik dat bewuste experiment terwijl het al aan de gang was, het was in een ongeveer vierkante glazen afscherming binnen die kamer. Op een kast stond een grote glazen asbak. Ik vroeg, ‘wat gebeurt er hier?’ “O, we zijn met een experiment bezig en hebben in de andere kamer zo’n zelfde apparaat zonder asbak,” gaven ze als antwoord. Dus we praatten wat met elkaar totdat één van de wetenschappers zei: “Ga je gang.” En het volgende wat er gebeurde was dat de asbak er niet meer was. Iedereen rende naar de andere kamer en was zo opgewonden als mogelijk, omdat de asbak daar weer was verschenen, het was gedematerialiseerd en terug gematerialiseerd wat nogal bijzonder en spectaculair is! Nadat ik dat had gezien, en met mijn kennis van elektronica - wat in die dagen nogal primitief was vergeleken met wat er nu vandaag de dag is - was dat zeer opwindend. Stel je voor, dit gebeurde toentertijd in 1953.

Steven Greer: Waar was je gestationeerd toen dit experiment gebeurde?

Fred Threlfall: Het was bij een basispost in Toronto, wat toen de oude jagersclub was, de RCAF basispost in Toronto.

Steven Greer: Toen de wetenschapper ‘oké’ zei, haalde er toen iemand een schakelaar over of deed hij iets wat het object liet dematerialiseren en terug materialiseren?

Fred Threlfall: Aan één kant was een paneel met instrumenten en apparatuur. Wie daar ook was, er moest een schakelaar zijn omgegooid. Zij moesten energie toevoeren aan wat voor apparatuur zij daar ook hadden om het te laten gebeuren. En toen dat gebeurde verdween het helemaal. De ene minuut was het daar, en bang, in minder dan één seconde was het verdwenen. En toen we naar de andere kamer gingen was het daar.

Steven Greer: En het was exact hetzelfde object?

Fred Threlfall: Exact hetzelfde object. Iedereen rende naar de andere kant om te zien of er iets was gebeurd, en het was daar. Er werd toen aan mij gevraagd: “Wat doe jij hier?” En ik zei, ‘ik heb zonet een experiment afgemaakt meneer en was op de terugweg naar mijn lokaal en sprak hier met een aantal vrienden van mij’. Hij zei: “Wel, het is niet de bedoeling dat jij dit hier ziet.” Ik zei, ‘ja meneer’ en ik ging terug naar mij klaslokaal. Ik had dat niet mogen zien omdat ik geen deel uitmaakte van het onderzoekteam en ik omdat ik geen wetenschapper was. Dat het kon gebeuren kwam omdat ik een elektronica-instructeur was en ik een hoge betrouwbaarheidsverklaring had voor al de gebouwen waar experimenten in werden gedaan.

In relatie tot UFO’s had ik daar een andere ervaring. Met de betrouwbaarheidsverklaring die ik had was het voor mij mogelijk een projector te bemachtigen en ook films te krijgen uit de bibliotheek van de basis. Ik maakte daarvan gebruik om films te lenen die uit de camera’s waren gehaald die gedurende de tweede wereldoorlog gemonteerd zaten in Spitfires en Hurricanes, Mustangs, en wat dan ook. De zogenoemde gun camera’s. Je ziet het via de beelden vanuit het vliegtuig daar rondvliegen en zij gingen achter een Duits vliegtuig aan en je ziet de volgkogels wegschieten richting dat Duitse vliegtuig en daarna het vliegtuig in vlammen naar beneden gaan. Boven in de hoek zie je dan ook een vreemd klein object hangen wat meteen mijn aandacht trok. Ik heb het in veel films gezien met verschillende vormen en posities. Dat wekte mijn nieuwsgierigheid met betrekking tot UFO’s. Ik had gehoord over de UFO-crash beneden in New Mexico. Ik heb UFO-manoeuvres in de lucht gezien die compleet haakse hoeken maakten op zeer hoge snelheid.

Steven Greer: Heb je meer dan één keer vliegtuig gun camera beelden van UFO’s gezien?

Fred Threlfall: O ja vele keren, vele keren. Ik heb het gezien in verschillende films die ik uit de bibliotheek had gehaald, dus niet alleen maar één keer.

(Zie de getuigenis van Nick Pope, waarin staat dat er Britse gun camera beelden waren gezien door zijn MOD voorganger Ralph Noyes. SG)

Ja, ik heb de objecten die UFO’s waren gezien, zeker weten. Het waren verschillende vormen: een aantal waren rond; en een aantal waren rechthoekig en ellipsvormig. Zij waren ook op verschillende afstanden, dus bij een aantal kon ik wat meer details zien dan bij de anderen.

Steven Greer: Je had geen twijfel dat dit gestructureerde objecten waren en geen artefacten?

Fred Threlfall: Ja, dat is correct. Ik zag zo’n twintig tot dertig films met daarin UFO’s.

TERUG NAAR ARTIKEL