DVD JAIME MAUSSAN

Door: Paul Harmans dec. 2005

In november 2005 heb ik de volgende DVD gekocht: ‘Jaime Maussan - The International UFO Congress Laughlin, USA, 2005’.

De DVD duurt ongeveer anderhalf uur (eenvoudig Engels gesproken, geen ondertiteling) en Jaime toont hier zijn laatst verkregen beelden. Vooral de UFO-clusters komen aan bod en de beelden van de laatste jaren zijn stukken beter dan die van de jaren negentig, ondanks dat ook die al spectaculair waren. Op de DVD rusten geen copyrights en ik zal er een groot aantal schermafdrukken van weergeven. Wil je echt alles zien en natuurlijk horen, dan zul je de DVD moeten bestellen op het adres wat ik onder dit artikel zal geven. Ik koop regelmatig DVD’s in Amerika en ik betaal met mijn creditcard. Dat heeft nog nooit voor problemen gezorgd en ook de douane heeft mij nog nooit extra invoerrechten berekend. Dat is echter geen garantie dat zoiets nooit zal gebeuren en ook de betaling met een creditcard is voor eigen risico, alhoewel je er een standaard verzekering op hebt die schade of diefstal dekt. De dollar staat ten opzichte van de euro behoorlijk laag, dus is het voor ons buitenlanders betrekkelijk goedkoop kopen in de States.


Jaime Maussan te Laughlin 2005

Jaime vangt in zijn lezing aan met de bekende UFO-beelden die de Mexicaanse luchtmacht in mei 2004 aan de Mexicaanse UFO-onderzoekers voor nader onderzoek gaf en om die te delen met het wereldwijde publiek. De gedreven sceptici stonden vanaf dag één klaar om de beelden te verklaren als weerballonnen, bolbliksems en een maand of wat later als de weerkaatsing van olieflares (de grote vlammen op olieplatforms) vanuit de Golf van Mexico. Jaime legt uit dat dergelijke platforms 180 kilometer vanaf de plaats van de waarneming liggen en dat het dus zeer onwaarschijnlijk is dat zij de oplossing zijn.


Het toestel van de Mexicanen

Ook de sceptische beschuldiging dat de Mexicaanse piloten onervaren zouden zijn wordt weerlegd. Alle Mexicaanse piloten die het luchtruim controleren op drugssmokkelaars, hebben hun opleiding bij de Amerikaanse luchtmacht genoten en behoren dus tot de beste vliegers ter wereld. De aantijging dat de FLIR-apparatuur niet goed was afgesteld wordt door Jaime ook naar het rijk der fabelen verwezen. Dergelijke apparatuur kost 500.000 dollar en is alleen beschikbaar voor het leger. De apparatuur is verzegeld en kan alleen worden gecontroleerd en afgesteld door de FLIR-company. Je kunt er vanuit gaan dat dergelijke apparatuur, die boven Mexico dagelijks wordt gebruikt, prima zijn werk doet.

De lichten die niet met het blote oog zichtbaar waren, maar dus wel op de FLIR-infraroodbeelden, begonnen met slechts één licht en daarna kwamen er meerdere bij. Op het laatst wordt het vliegtuig omsingeld en uiteindelijk blijft één licht het vliegtuig achtervolgen. Dat zijn wel heel krasse manoeuvres voor een paar zogenaamde olieflare-weerspiegelingen.


Eén licht achtervolgt het vliegtuig

De Mexicaanse wetenschap was zeer verbolgen over het feit dat zij niet als eerste door de luchtmacht werd benaderd, maar Jaime vraagt zich terecht af wat er dan met de beelden was gebeurd. Wellicht hadden ze voor altijd in de videobox blijven zitten of opgeborgen in een bureaulade. Nu zijn ze letterlijk over de gehele wereld vertoond, ook in de Nederlandse en Belgische tv-journaals en diverse kranten.

Aanvullend bewijs dat er wel degelijk objecten in de Mexicaanse lucht voorkomen die niet met het blote oog zijn waar te nemen, maar wel via infrarood, komen van Pedro Avila. Hij stelde twee camera’s op dezelfde driepoot op. De één een gewone en de andere een infraroodcamera. Duidelijk is op de infraroodcamera een object te zien en een dergelijk experiment zou grootschalige navolging moeten krijgen.


2 camera’s

Dan komen de UFO-clusters aan bod. Jaime begint met een paar beelden van de jaren negentig.


24 oktober 1994


7 december 1994


18 mei 1997


18 maart 1998

Dan de clusters uit de eerste jaren van 2000.


10 juni 2004


10 juni 2004

In deze cluster van 10 juni 2004 staat in het midden een groter object en Jaime denkt dat deze de controle over de vele bollen of spheres heeft.


10 juni 2004 Het grote object


Close-up van het grote object

De volgende foto’s tonen aan dat het grote object hitte uitstraalt:

Meer clusters:


21 juni 2004


28 januari 2005


27 februari 2005


27 februari 2005


27 februari 2005

De mooiste beelden komen echter van de zeer aparte clusters. Uit dergelijke sliertige wolken komen vele spheres.


4 juli 2003


24 juni 2004


27 oktober 2004

Degene die deze cluster op 27 oktober 2004 filmde, maakte er ook foto’s van en die zijn zeer spectaculair. Een dergelijke sliert meet ongeveer tussen de 300 en 500 meter.


De fotograaf met rechts van hem zijn camera


Foto van cluster 27 oktober 2004

Wat op deze foto’s heel goed is te zien, zijn de gekleurde spheres. Je kunt duidelijk rode en blauwe bollen zien die uiteindelijk loskomen van de sliert.


Foto van cluster 27 oktober 2004


Foto van cluster 27 oktober 2004


Cluster op 20 november 2004 boven Mexico Stad

De spheres of bollen zijn waarschijnlijk van metaal. Je kunt in de onderkant de aarde weerspiegelt zien, terwijl de bovenkant de kleur van de lucht weergeeft.


Close-up van een sphere


Twee spheres

Ook de authentieke schotelvorm wordt regelmatig boven Mexico waargenomen:


UFO 16 september 2003


UFO 2 november 2004

De mooiste UFO werd gefilmd op 28 oktober 2004 door een piloot van de luchtmacht achter zijn huis. Eerst kwamen er een aantal bollen over en daarna verscheen het volgende object dat een tijdje op dezelfde plaats bleef zweven:


UFO 28 oktober 2004

Na een aantal minuten verdween de UFO plotseling uit het zicht en even later werd duidelijk waarom. Er kwam op dezelfde hoogte een politiehelikopter aanvliegen naar dezelfde plek waar kort daarvoor de UFO hing. De spheres en de UFO werden vanuit de hele stad gemeld.


Politiehelikopter 28 oktober 2004

Bij navraag ontkende de politie alles: “Nee, we hebben niets gezocht, we deden helemaal niets”, maar de videobeelden vertellen een ander verhaal.

Er komt nog veel meer aan bod op de DVD. Ook een aantal beelden van wezens die (sommige per ongeluk) gefotografeerd zijn. De beelden zijn prachtig en het verhaal van Jaime Maussan klink mij redelijk in de oren. Hij geeft toe dat het poppen kunnen zijn, maar dan wel zeer bijzondere. Zij die dergelijke wezens op de foto kregen, hebben geen enkel motief, ze willen geen geld, geen roem en ze willen ook het fenomeen niet belachelijk maken. De beelden die Jaime laat zien komen o.a. uit Engeland en natuurlijk ook uit Mexico. De wezens zien er op alle foto’s min of meer gelijksoortig uit en hun uiterlijk lijkt op dat van een Grey.

Ik zal er een aantal foto’s van weergeven, maar hoewel ik van bovenstaande UFO-clusters 100% zeker ben dat het geen namaak is, ben ik vooralsnog niet zo zeker van de beelden van de wezens. Misschien is het echter een volgende stap in het zoeken naar contact met ons van hen die wellicht ook de inzittenden of eigenaren van de UFO’s zijn.

De eerste foto’s (afkomstig van een videoband) zijn naar beweerd van een Engelsman. Hij hoorde ’s nachts de hond van de buren blaffen en ging buiten kijken. Hij zag boven zich een driehoekig object en rende naar binnen om zijn infraroodcamera te halen. Bij terugkomst was het object verdwenen, maar hij hoorde iets verderop wel geluid en liep daarheen. Vervolgens filmde hij twee wezens, waarvan er één een soort instrument in zijn hand had en lichtelijk voorover gebogen bij de bladeren van een plant stond. Op de laatste foto lopen de twee wezens naar het driehoekige object waarvan in de linker bovenhoek de lichten zichtbaar zijn.


Het wezen laat een instrument tussen de planten hangen of zakken


De twee lopen naar het driehoekige object

De volgende foto’s zijn gemaakt door een paar van de vijftig mensen die op een party aanwezig waren. Er rende plotseling een dier de tuin in en men gebruikte het flitslicht van een camera om te kijken waar het gebleven was. Later toen de foto’s met bijvoorbeeld Photoshop bekeken werden en men ze iets lichter maakte, bleek er een wezen op te staan dat op de tweede foto wegloopt.

Op de laatste foto wijst één van de aanwezigen naar de dieren binnen de omheining en zegt tegen de man met de camera dat ze erg onrustig zijn.

Als ook deze foto later in Photoshop wordt bewerkt blijkt er het volgende op te staan:

Op de volgende foto het resultaat van iemand die zijn camera wilde testen en in het donker op een begraafplaats een paar foto’s nam. Hij ontdekte het volgende wezen er op en na de helderheid in een fotobewerkingsprogramma te hebben aangepast en op de scène te hebben ingezoomd ziet het er zo uit:


Een typische Grey

In juli 2003 maakte een klein meisje een paar foto’s van een wezen, Jaime heeft er slechts 1 afbeelding van:


Juarez juli 2003

Een foto ook gemaakt in Juarez in mei 2004. De man wil anoniem blijven.


Juarez mei 2004

Een foto gemaakt in een park. Het wezen loopt tussen twee politieagenten te paard door. De agenten verklaarden later dat ze het wezen niet hadden gezien. Als het een pop was geweest zouden ze die zeker hebben zien staan. Van alle foto’s die Jaime laat zien is overigens vastgesteld dat er niet met de camera of de foto zelf is geknoeid, het kunnen wel poppen zijn, maar ook dat is niet zeker.


Santiago De Chile mei 2004


Close-up

Ik weet niet wat ik ervan moet denken, het zijn mooie foto’s en als het poppen zijn dan is er aandacht aan detail besteed. Vergeet echter niet dat de buitenaardse ontvoeringen ook lange tijd door een groot aantal UFO-onderzoekers zijn afgedaan als onzin. De toekomst zal het uitwijzen, wie weet fotograferen we straks wekelijks dergelijke wezens.

Link waar je de DVD kunt bestellen: DVD Jaime Maussan 2005


UFO PAGINA