DE NIEUWE FRONTIER IS UIT - GRENSVERLEGGEND MAGAZINE

Niets is zoals het lijkt

Het november / december 2014 nummer van Frontier Magazine is uit. Elke twee maanden publiceren wij weer een nieuwe Frontier Magazine vol met indringend nieuws op de grens van het bekende.


Frontier Magazine
november / december 2014


Inhoudsopgave van Frontier Magazine november / december 2014

‘MYSTERIE VAN SAKKARA’ – EEN ONTHULLING – DEEL 2
Wie pijn heeft, kreunt om de pijn te verlichten. De Oude Egyptenaren herkenden deze ‘resonantietherapie’ al en pasten het toe. De ingang van de necropolis van Sakkara bestaat uit een bijzonder gebouw met meerdere klank- of behandelkamers, ook wel het ziekenhuis van Sakkara genoemd. Daarnaast herbergen de sarcofagen van Sakkara nog meer geheimen… Ga mee op ontdekkingstocht met Willem Witteveen.

HET LAND VAN DE 99%
Wij zijn in Nederland met 17 miljoen en op aarde met 7 miljard mensen. Als we wíllen, kunnen we samen een einde maken aan de graaicultuur van een getalsmatig nietige minderheid. Je zet al een stapje door bijvoorbeeld alleen nog maar te kopen bij lokale en niet-uitbuitende bedrijven. Praktische tips richting vrij burgerschap en dienstbare staat door onze huisfilosoof Tijl Hoed.

WELTERUSTEN NEDERLAND…
Welterusten Nederland, gooooooooooooood morning Zuid-Afrika zegt auteur/uitvinder Robert Boerman. Hij heeft zijn buik vol van het land waar iedereen volgens hem de weg is kwijtgeraakt door te geloven in de gouden bergen die banken en politici ons beloofden. En wijdt zich nu in Zuid-Afrika met gelijkgestemden aan het opbouwen van een geldloze wereld.

‘ONDERWEG NAAR MEESTERSCHAP’ – BOEK HENK JANSSEN
‘Het tijdperk van de Einzelkämpfer is voltooid verleden tijd.’ Henk Janssen neemt in zijn boek Onderweg naar meesterschap zijn lezers mee in de levenservaring die hij tot nu toe opdeed. Zonder te beleren, maar wel tot op het bot eerlijk en open. En herkenbaar. Zijn stelling: het is onmogelijk andermans weg te gaan, maar wij kunnen elkaar wel op weg helpen. Met zijn boek zet hij de deur op een kier.

JEZUS ONTSLUIERD, EEN VERHAAL VAN BEVRIJDING
Wat zijn waarheid en betekenis achter het ons bekende verhaal van Jezus Christus? Hoe kan de zoektocht daarnaar helpen bij een proces van persoonlijke groei? Socioloog, godsdienstpsychologe en psychotherapeute Riet Okken over de bevrijding die het schrijven van haar boek ‘Jezus Ontsluierd – terug naar de essentie’ voor háár betekende.

MUMMIES: OVERLEVEN NA DE DOOD
Gemummificeerde lichamen kwamen niet alleen in Egypte voor maar op alle continenten en ook al vóór de tijd van de farao’s. Een tot de verbeelding sprekend verslag van de uitgebreide expositie ‘Mummies, overleven na de dood’ in het Drents Museum door Annemieke Witteveen. Inclusief een Boeddhabeeld dat na een CT-scan mummie blijkt te zijn…

STENEN VAN CARNAC
Enorme rijen rechtopstaande stenen die zelfs in Asterix en Obelix voorkomen en waar de plaatselijke bevolking generaties aan gewerkt moet hebben: Jan Willem Verkerk en Annemieke Loots laten je ze zien en geven uitleg. Al roepen deze ‘alignments’ meer vragen op dan ze beantwoorden: astronomische waarnemingspunten, aanvliegroutes voor buitenaardsen, druïdenplekken, landbouwkalenders, door de goden gestrafte –want versteende- Romeinse soldaten?

MYSTERIE VAN DE BEZIELDE DEELTJES
Wij mensen zijn hulpmiddelen van een universum dat naar zichzelf kijkt en tot bewustzijn wil komen. Met steeds complexere zintuiglijk waarnemende organismen heft het z’n eigen blindheid geleidelijk aan op. De bouwsteentjes zijn er direct na de oerknal al voor klaargezet. ‘Elk eon bestaat uit een verzameling lichtdeeltjes. De negatieve entropie ofwel anti-verval-eigenschap van de besloten tijdruimte van het eon zorgt voor energie en informatie die geconcentreerd blijft en alleen maar kan toenemen. Dat is pure natuurkunde’, stelt informaticus Gerrit Teule. Onze computers zijn er (nog) niks bij.

WINTI EN WETENSCHAP
‘Hou op met je onderwereldactiviteiten en doe iets met de kruidenkennis die ik je gegeven heb,’ zei de opa van Glenn Sinester tegen hem in een droom. Nu is Glenn al bijna dertig jaar dé Surinaamse kruidenkenner in Nederland en een bekende verschijning op de markten in Amsterdam Zuid-Oost. In deze Frontier Magazine doet hij het één en ander uit de doeken over de geneeskracht van Surinaamse planten en over Winti en wetenschap.

ZWARTE ZALF, GEEN INDIANENVERHAAL
Complementair therapeute Rineke van den Berg reageert op de aantijgingen van kwakzalverij in het TROS-programma Radar. Over oorsprong en werkzaamheid van Zwarte zalf, respect voor artsen ‘omdat het en/en is’ en kritiek op de farmaceutische gif-industrie. Mét verhalen en beeldbewijs van tevreden gebruikers.

MEER DAN MAGISCH: MEDICINALE PADDENSTOELEN
Wist je dat er van de 140.000 soorten paddenstoelen maar liefst zo’n 7.000 een medicinale werking hebben? En waarom zouden Japanse boeren die paddenstoelen eten twee keer minder maagkanker hebben dan boeren die dat niet eten? Natuurgeneeskundige dr. Theo Michiels, schrijver van het boek ‘Geneeskrachtige Paddenstoelen – de gezondheidsbevorderende effecten van paddenstoelen,’ noemt een paar voorbeelden.

En Verder…
Colofon
Gerensverleggende producten
Boekenkatern

Frontier Bookshop activiteiten

Abonnement

--------------------------------

Frontier Magazine is verkrijgbaar bij de betere kiosken en boekhandels in Nederland en België

Wilt u niets missen over die onderwerpen die markante invloeden kunnen hebben op de toekomstige wetenschap of religie? Neem dan een abonnement op Frontier Magazine! Meldt u online aan, of neem contact op met: FSF, Postbus 10681, 1001 ER Amsterdam, tel: 020-3309151, fax: 020-3309150, website: www.fsf.nl, e-mail: info@fsf.nl
http://www.frontiermagazine.nl/abonnement.html

Frontier Magazine is ook verkrijgbaar in onze winkel de Frontier Bookshop in Amsterdam.

www.frontiermagazine.nl

http://frontierworld.nl

www.frontierpublishing.nl

www.frontierbookshop.nl

info@frontierworld.nl


Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen