PRINTBARE VERSIE

TECHNICUS VAN MINUTEMAN PROJECT BEVESTIGT UFO-ACTIVITEIT!

Door: Ray Fowler

10 oktober 2010

Vertaling: Paul Harmans


Ik werkte gedurende 25 jaar voor Sylvania Electric Systems (daarna genaamd GTE Government Systems). Ik werkte zo’n 20 jaar aan het Minuteman Project. Sylvania was verantwoordelijk voor het bouwen, testen en verzenden van de Minuteman elektrische basissystemen op de luchtmachtbases Malmstrom en Grand Forks.


Ray Fowler

In 1966 en 1967 was ik verantwoordelijk voor het begeleiden van de testen, de leveringen, enz. van deze apparatuur. Ik had een bijna dagelijkse communicatie per telefoon en bij Sylvania met alle belangrijke contractors van zowel binnen het bedrijf als daarbuiten. Gedurende deze periode begon ik te horen over UFO-waarnemingen die plaatsvonden op deze SAC bases en natuurlijk deed ik daarover navraag bij de contractors. Ik hoorde dat gedurende één van die incidenten een vlucht raketten op Malmstrom op non-actief was gegaan.

Ik was benieuwd of ik daar meer over te weten kon komen, dus vroeg ik of ik de vertegenwoordiger van Boeing (Gene Whittington) die bij ons werkte de assistent basismanager op Malmstrom kon bellen om hem te vragen naar de shutdown. Ik was bij hem toen hij dat telefoontje pleegde. Hij had een zeer kort gesprek, hing op, keek mij aan en zei dat hem was verteld dat het een heet hangijzer was en dat hij er nooit meer naar mocht vragen. Hij was niet zo gelukkig met mij dat ik hem had gevraagd om dat telefoontje te plegen. Dus mijn telefoontjes over UFO’s droogden op.

Eén van mijn vertrouwelingen vertelde me dat zijn telefoontje wel moest zijn afgeluisterd omdat hem door zijn baas werd verteld dat hij geen UFO-informatie met mij mocht delen. Gedurende die tijd schreef ik de hoofdpunten van de informatie die ik via de telefoontjes verkreeg op een notitieblok, slechts voor mijn eigen informatie. Een deel daarvan raakte gedurende de tijd zoek en een ander deel ging tezamen met mijn dossiers naar Barry Greenwood, die mogelijk nog steeds heeft wat er in mijn Minuteman-dossiers is achtergebleven.

Vervolgens stapte ik over naar een andere taak, ik werd betrokken bij Programmaplanning en Ontwikkeling en ik ontwikkelde een nieuw kostenschema voor het werkprogramma van alle contracten. Maar vanwege mijn vorige ervaring met de Minuteman werd ik de binnenshuis vertegenwoordiger voor het Minuteman Programma. Gedurende die tijd ontmoette ik twee lanceercontroleofficieren. Eén daarvan bezocht Sylvania als deel van een voorlichting. Ik werd aan hem voorgesteld door onze contract-administrateur genaamd Irwin Saltzman. Irwin grapte dat ik geïnteresseerd was in UFO’s. De LCF officier verraste ons beiden door te beweren dat zijn LCF door een UFO was beïnvloed. Het bleek om het incident op 25 augustus 1966 te gaan waarover Hynek schreef in de Saturday Evening Post van december 1966.

Later kwam ik in contact met een andere LCF officier die in dienst kwam bij Sylvania nadat hij ontslag bij de luchtmacht had genomen. Toen op een dag het onderwerp UFO’s tijdens onze gesprekken aan bod kwam, verbaasde hij mij door te beweren dat op een keer zijn gehele vlucht raketten op non-actief ging. Hij lachte zenuwachtig toen hij verderging en vertelde dat het personeel boven UFO’s waarnam. Ik kan mij zijn naam niet meer herinneren en ik denk dat hij ook liever niet heeft dat zijn naam gebruikt wordt.

In 1973 interviewde de Christian Science Monitor mij over enkele lokale UFO-waarnemingen. Toen de journalist, Stephen Webbe, ontdekte dat ik aan de Minuteman raketten had gewerkt, stelde hij mij vragen over de raketten. Ik vertelde terloops dat er een UFO/Minuteman connectie was. Dat leidde ertoe dat ik hem vertelde wat ik gehoord had over hoe UFO’s de kwaliteiten van de raketten beïnvloedden. Het grootste deel van het interview ging over de lokale UFO-waarnemingen en het was dan ook een grote verrassing voor mij toen ik kort daarna op mijn werk kwam. Ik ontdekte dat SAC (kapitein Rick Fuller) had gebeld om te klagen over een hoofdartikel in de Christian Science Monitor over Minuteman raketten die waren beïnvloed door UFO’s.

Eén van de mensen die voor mij werkte was toevallig in het directiekantoor van Industriële Betrekkingen en hoorde de manager via de telefoon over mij praten. Het bleek dat het de UFO-officier van het Pentagon was, kolonel Colman.

Ik werd berispt door de afdelingsmanager en de vicedirecteur en algemeen manager waren ook boos. Mij werd verteld dat ze behoorlijk ongelukkig met mij waren als ik mijn positie bij Sylvania had gebruikt om informatie over UFO’s te verzamelen. Ze zeiden dat als dat zo was, de luchtmacht had gedreigd een officiële brief van afkeuring te sturen die in mijn dossier zou komen. Ik dacht onmiddellijk aan het artikel van dr. Hynek over het incident en zei dat de informatie dat UFO’s Minuteman raketten beïnvloedden al in het publieke domein aanwezig was. Hynek stuurde mij wat materiaal en ik bracht dat naar de manager. Er werd geen officiële afkeuringsbrief gestuurd. Als dat wel was gebeurd, dan was ik mijn betrouwbaarheidsverklaring kwijt geweest en dat had een serieus effect op mijn baan gehad.

Ondertussen werd Stephen Webbe door de luchtmacht verteld dat de raketten vanwege een lokale stroomuitval op non-actief waren gegaan!!! Ik vertelde Stephen dat zoiets absurd en onmogelijk was. De raketten hadden noodgeneratoren en zuurhoudende accu’s (later Lithium accu’s gemaakt door Sylvania) om ze ten alle tijden operationeel te houden. Ik denk niet dat de kolonel blij was met Stephen toen hij daar nog eens op terug kwam. Maar de bekentenis dat een vlucht raketten op non-actief ging was zeer interessant.


UFO PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen